Spartanac6
Početnik
- Poruka
- 3
Jel ima neko iskustvo sa on-line proverom statusa aplikacije? Isprobavao sam sve moguće kombinacije bivših i sadašnjeg naziva države, sa brojevima oba dodeljena imigraciona fajla i ništa.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samo da vam javim jednu informaciju koja nekom mozda moze biti korisna. Stigao nam je FBI clearence nakon 8 sedmica, to je odlicno vrijeme, s tim sto je pismo putovalo do nas 4 sedmice, jer su uprkos tome sto sam naznacila fedex account oni poslali obicnom postom. Ako neko ceka ili tek salje zahtjev da zna... Pozzz
13.900 din.
hey redapple - ovo je neki dan za novosti! cestitke, sada mozete malo da odahnete
a pazi sta se meni desilo - jos pre mesec dana ili vise, ne mogu da se setim - poslala ja mail ambasadi u becu, but of course, da pitam kako da saljem kopije novih decjih pasosa i danas se setili da odgovore (a sutra isplanirala da sve posaljem, pazi...) evo sta su mi napisali
Dear Ms. medusa,
This refers to your application for permanent residence in Canada in the
Skilled worker category. Your application ins process. You will be
informed about the further steps in your application in due course ( by
e-mail ).
Yours sincerely,
obzirom da ima gresaka i u kucanju a i gramatickih bogami (a nama traze ielts...) - cini se da nije neki standard reply. e mene buni ovo na kraju 'by e-mail' sto su lepo dodali - sta sada to bi trebalo da znaci? ja cekam lekarski... jel' najave lekarski mailom? ili - daleko bilo - mailom salju da su te odbili - ili planiraju da mi traze jos papirologije (nije mi vise jasno koje)... da ne stoji ovo 'by e-mail' sve bi mi bilo jasno - neko tamo se setio da mu je inbox prepun poste na koju nije odgovorio, pa cisti malo danas - prolecno ciscenje (sto i meni sleduje, ne znam samo kada)...
pa ako neko ima neku ideju - pametnu, ako ne trazim previse - ali moze i bilo koja druga, bicu vam veoooma zahvlana. a jos ako ima koga kome su poslali neki mail pa onda papire za lekarski...
pozdrav svima![]()
hej, medusa to jer standardni odgovor koji oni salju ako je pitanje po njihovom shvatanju nerelevantno.... plus negdje sam procitala, da sem ako odustajes i mijenjas adresu ne trebas nista da im pitas jer ce to samo oduziti proceduru. zato sam se i ja pitala za pasose, ali eto slucajno je dosla ova dopuna pa cu uz nju to da zakacim, ali inace im ne bi slala. vec ti kad dobijes yahtjev za viyiranje ti im poslaji nove apsose i to je to, u njima su svi podaci isti, sem broja, nema tu sta da se mijenja...
sjetila sam se gdje to pise, pise u mailu koji su mi slali ya prvu dopunu....
evo ide nesto tralalala i onda it will not accept, respond to, or attach to your file any interim correspondence, EXCEPT:
• Change of address, including change of e-mail address;
• Change of immigration representative;
• Request for withdrawal of your application and refund of fees;
i o da sve psiu mailom, ako si im stavila mail u aplikaciju.... ja mislim da i odbijenica stize mailom... tako smo mi od CIO cekali i cekali, oni poslali a mi nikad nismo dobili mail i da ih nismo zvali zakasnili bi da posaljemo dokumente, jer kako oni kazu, vas rok je i dalje isti jer kod nas u sistemu pise da smo vam poslali na mail adresu sve sto treba i kada treba...
Jel ima neko iskustvo sa on-line proverom statusa aplikacije? Isprobavao sam sve moguće kombinacije bivših i sadašnjeg naziva države, sa brojevima oba dodeljena imigraciona fajla i ništa.
hello drugarice - redapple i amadea
valjda tripujem sta li - svo ovo cekanje i neizvesnost... dobismo oba aor, udjosmo 'u proces', 'ajde neka se pokrenu malo...
sto se tice pasosa i lekarskih - svako od clanova porodice za lekarski mora da ima licno svoj pasos, to je jasno - ali mene sada buni situacija sa novim decjim pasosima - da li se na formularima za lekarski negde pojavljuje broj pasosa koji je na samom pocetku poslat? da li moras na lekarskom imati vazeci isti taj pasos? sta ako imas nov pasos? nosis i stari? what??? kakve sam ja srece nece biti nikoga da se javi ko je imao ovakvu situaciju s pasosima...
@redapple - ti mene lepo savetujes, ali ja ga cenim da necu izdrzati jos mnogo pre nego posaljem case-specific inquiry... znam da je strpljenje vrlina ali nikada nije bilo moja vrlina... sta ces![]()
Svaka čast na brzini prenosa informacija. Pretpostavljam da se to odnosi na sve fakultete odnosno smerove koji traju 5 godina i nose 300 ili više ESPB-a.Posto se dugo razvlacilo pitanje po pitanju obrazovanja...
Posto se dugo razvlacilo pitanje po pitanju obrazovanja,na koje niko sa sigurnoscu nije mogao odgovoriti,poslao sam mail u Bec i jutros od njih dobio odgovor:
If you completed university after the year 2000, a five-year university program in engineering is normally considered as a Master level degree. Please contact your university to have your diploma confirmed for the appropriate university degree. Please also submit university transcripts
Opisao sam im moju situaciju(bez friziranja) i trazio da mi odgovore koja mi je edukacija
Posto sam im i ja slala mail na slicnu temu ali nisam dobila odgovor, koja je konkretno tvoja situacija, cisto da vidim da li se isti zakljucak moze primeniti i na mene... S tim da sam ja uradila onu nesrecnu ekvivalenciju po Bolonji i dobila novu diplomu na kojoj pise master ali se bojim da ne bude zackoljica u tome sto nemam pre toga bachelor....
Jel ovo cena po osobi?
Da da po osobi....a ukljucen je i DHL prakticno tvoje je samo da odes i odradis sve sto traze a njihova obaveza da to sve posalju.
pedjice, hajde posto si bio na lekarskom nedavno - je li tacno da se pasosi nose na lekarski i da li u papirima koje dobijes za lekarski stoje brojevi pasosa? ne znam jesi li obratio paznju, moja deca imaju nove pasose (stari bi im istekli negde sredinom maja) a cekamo lekarski...
PASOS JE OBAVEZAN NA LEKARSKOM PREGLEDU.E sad ja sam aplicirao sa starim i na lekarski sam isao sa starim plavim pasosem,medjutim kad sam dobio pozitivan odgovor lepo su napisali da pasos mora trajati minimum onoliko koliko traje viza,u mom slucaju istice 2013 a viza mi je na tri godine tako da sam izvadio (tj u procesu vadjenja) novi pasos.Ja sam imao takodje ogromnu dilemu da li ce to praviti problem,ali nece jer oni vode predmet po onom njihovom broju od pocetka do kraja a isto tako su upoznati sa promenom pasosa u Rep.Srbiji...u svakom slucaju krajem sl nedelje dobijam pasos i verovatno cu zapaliti za Bec da isti dan dobijem vizu jer ne bih mogao da podnesem da dve nedelje cekam da oni to u Becu odrade i vrate postom pa javljam kako sam prosao!!!!
hvala puno na odgovoru. saljem ja njima fotokopije i to je to.
javi se da nam pravis zazubice cim uzmes vizuuzivaj!
Ehej!
Kako ste drugari?
Sta radite?
U sredu putujem za Bec na razgovor, u cetvrtak u 9h imam zakazano!
Saljem utiske cim izadjem iz ambasade!
Pozdrav!!!
Ehej!
Kako ste drugari?
Sta radite?
U sredu putujem za Bec na razgovor, u cetvrtak u 9h imam zakazano!
Saljem utiske cim izadjem iz ambasade!
Pozdrav!!!