Ja sam na trenutnom poslu skoro 4 godine i za to sam poslao i preveden ugovor o radu,ali ako ce da mi traze ugovore i za prethodna 2 posla (od kojih imam preporuke) e to ce biti teze, u tim godinama sam kao i svi skoro ovde ipak radio neprijavljen,znaci nemam ugovor, ne znam koliki to moze da pravi problem...![]()
Nemoj da se brines,ja sam isto za dva posla po dve radne godine poslao preporuku (naravno prevedenu) a radio sam na crno ili preko omladinske jedno vreme a bilo bi dobro ako si u kontaktu sa nekim sefom ili nadredjenim kod kojeg si radio da ti napise pismo da mogu da ga pozovu da im on licno potvrdi da si radio tu i tu u tom periodu,naravno navedes ime prezime,br nekog njegovog dokumenta i mob ili fiksni telefon....ja sam bar tako radio a i oni vole sto vise papira u kojima ti prakticno sam nudis da oni to provere.E sad ako si nesto malo "ulepsao' da ne kazem dodao neko iskustvo moras samo da pazis na datume da ti se poklapaju.Meni je sve to proslo,trazice ti sigurno neki dodatni papir mozda cak i dva puta ali ne mora da znaci da ce biti vezan za posao,bar je meni tako bilo,odradio lekarski i sad........jos uvek cekam cika postara