Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav svima

Da li neko ima iskustva sa tzv. family class support? Naime , drzavljanin Kanade, a uz to i blizak rod da li moze sponzorstvom garantovati za nekoga, u ovom slucaju tetka za mene, i sta bi trebalo konkretnije preduzeti?

Hvala na strpljenju

Alex

Moze. Tetka treba da puno zaradjuje zato sto je 3 godine odgovorna za tebe. Kada to ljudi cuju (oni koji sponzorisu), mnogi odustanu od toga.

Da li si fin prema TETKI?

Moze. Tetka treba da puno zaradjuje zato sto je 3 godine odgovorna za tebe. Kada to ljudi cuju (oni koji sponzorisu), mnogi odustanu od toga.

Da li si fin prema TETKI?

Dragi kolega Vladster,

Pre nego "ispalis" ko iz puske odgovor, proveri :) Kada si ti dosao je mozda bilo tako, ali su se pravila izgleda promenila.

Da bi ga tetka sponzorisala, morao bi da bude maloletan ili siroce. Ja mislim (i nadam se) da ni jedno ni drugo nije slucaj.
Ili da tetka nema ni kuceta ni maceta, tj. da je teca umro, da nema dece, ni babu, ni dedu, ni sestrica, ni bratanca, ni rodjaka u Kanadi, i tako dalje, i tako dalje... Jednom recju, sama na svetu.

Potvrda na sajtu Imigracionog Kvebeka i na sajtu Imigracionog Kanade :

http://www.immigration-quebec.gouv....ors-sponsored/requirements-sponsor/index.html

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/relatives-apply-who.asp#who_can

A kad dodje u Kanadu, bice tetka od koristi :-)

Pozdrav :bye:

Dragi kolega Vladster,

Pre nego "ispalis" ko iz puske odgovor, proveri :) Kada si ti dosao je mozda bilo tako, ali su se pravila izgleda promenila.

Da bi ga tetka sponzorisala, morao bi da bude maloletan ili siroce. Ja mislim (i nadam se) da ni jedno ni drugo nije slucaj.
Ili da tetka nema ni kuceta ni maceta, tj. da je teca umro, da nema dece, ni babu, ni dedu, ni sestrica, ni bratanca, ni rodjaka u Kanadi, i tako dalje, i tako dalje... Jednom recju, sama na svetu.

Potvrda na sajtu Imigracionog Kvebeka i na sajtu Imigracionog Kanade :

http://www.immigration-quebec.gouv....ors-sponsored/requirements-sponsor/index.html

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/relatives-apply-who.asp#who_can

A kad dodje u Kanadu, bice tetka od koristi :-)

Pozdrav :bye:

U tri provincije tetka može da bude sponzor. Saskatchewan, Alberta i nisam sigurna koja je treća...

Jedno objasnjenje za ove papire o sluzenju vojske, (o nama po novom programu),
ja nigde u njihovim zahtevima nisam video da traze bilo kakve kopije vojne knjizice niti nekih potvrda iz vojske,ima samo onaj deo da se popuni da li se vojska sluzila i kada, dakle nigde nije pisalo da treba da se posalje kopija vojne knjizice prevedene na english itd, a vidim da su sada nekima trazili dodatno..u cemu je fora i sta konkretno traze kopiju knjizice ili neku potvrdu iz vojske....bas bih voleo da im vidim face kad bi im slao kopiju moje knjizice jer sam sluzio civilnou vojsku, ako uospte skontaju sta je to.??

ja nigde u njihovim zahtevima nisam video da traze bilo kakve kopije vojne knjizice niti nekih potvrda iz vojske,ima samo onaj deo da se popuni da li se vojska sluzila i kada, dakle nigde nije pisalo da treba da se posalje kopija vojne knjizice prevedene na english itd, a vidim da su sada nekima trazili dodatno..u cemu je fora i sta konkretno traze kopiju knjizice ili neku potvrdu iz vojske....bas bih voleo da im vidim face kad bi im slao kopiju moje knjizice jer sam sluzio civilnou vojsku, ako uospte skontaju sta je to.??

Nama je advokat trazio da fotokopiramo vojnu knjizicu od korice do korice, ali je nismo prevodili, tako da verovatno za nesto treba... :) Mislim da se salje uz onaj obrazac gde pise to o sluzenju vojske... Proveri ipak to...

Iako ne traze odmah vojnu knjizicu, u gotovo 90% slucajeva traze naknadno. Ako je imas prevedi je na engleski overi i posalji. A to sto mislis da ne znaju sta je civilno sluzenje vojske, nemoj se sekirati. Verovatno znaju bolje od nas samih.

Ne znam zasto uopste dizete takvu frku oko te vojne knjizice, ako vam je nisu trazili nemojte im slati. Isto tako ako radite testove za STD u okviru zdravstvenog pregleda to ne znaci da treba da posaljete i spisak svih svojih seksualnih partnera do danasnjeg dana. Mom muzu nisu trazili vojnu knjizicu, nismo je ni poslali i to je to. Stvarno je neukusno biti toliko submisivan i nesiguran... imajte bar nesto licnog dostojanstva.

Meni su takodje vojnu knjizicu trazili tek naknadno. Trazili su fotokopiju, ja sam poslao sken mejlom (posto je zahtev za knjizicu stigao mejlom) i u isto vreme i postom. Prevod nisu ni pominjali, pa je nisam ni prevodio. Sve je bilo ok i evo me u Kanadi.

Ja ne bih prevodio unapred, da ne bacas pare, vec cekao da traze. Mislim da oni imaju tamo nekog ko im to moze protumaciti, a i vec su se nagledali tih nasih knjizica, verovatno su vec naucili napamet sta gde pise. Ja mislim da oni zele cisto da bace pogled da li se sve slaze kao sto si napisao u formularu.

Za civilno, verujem da su upuceni dobro i u nase ratove i u nase reforme vojske. Njima je sigurno cudnije to sto smo mi donedavno isli u vosjku, nego to sto je postojala i opcija civilnog sluzenja.

"Je l' znas ti gde sam ja ovo zasluzio?" :deda:

Ne znam zasto uopste dizete takvu frku oko te vojne knjizice, ako vam je nisu trazili nemojte im slati. Isto tako ako radite testove za STD u okviru zdravstvenog pregleda to ne znaci da treba da posaljete i spisak svih svojih seksualnih partnera do danasnjeg dana. Mom muzu nisu trazili vojnu knjizicu, nismo je ni poslali i to je to. Stvarno je neukusno biti toliko submisivan i nesiguran... imajte bar nesto licnog dostojanstva.

Da strahujemo pred administracijom, tome nas je majka Srbija naucila. U sopstvenoj zemlji smo gradjani drugog reda. Kad pomislim samo na redove za pasose i licne karte...

Po meni, na ovom forumu je upravo suprotno, ovde nema podredjenih i nesigurnih. Samo ljudi koji rade sve sto je u njihovoj moci da sto pre zapocnu normalniji zivot u nekoj drugoj zemji. Upravo zato sto ne zele vise da pristaju na ponizenja i sto drze do svog licnog dostojanstva.

Pa ako zbog toga treba da naprave koju fotokopiju viska...

Da strahujemo pred administracijom, tome nas je majka Srbija naucila. U sopstvenoj zemlji smo gradjani drugog reda. Kad pomislim samo na redove za pasose i licne karte...

Po meni, na ovom forumu je upravo suprotno, ovde nema podredjenih i nesigurnih. Samo ljudi koji rade sve sto je u njihovoj moci da sto pre zapocnu normalniji zivot u nekoj drugoj zemji. Upravo zato sto ne zele vise da pristaju na ponizenja i sto drze do svog licnog dostojanstva.

Pa ako zbog toga treba da naprave koju fotokopiju viska...

Potpisujem, od viska glava ne boli :-)

Nama je advokat trazio da fotokopiramo vojnu knjizicu od korice do korice, ali je nismo prevodili, tako da verovatno za nesto treba... :) Mislim da se salje uz onaj obrazac gde pise to o sluzenju vojske... Proveri ipak to...

Ja sam novi član ovog foruma, ali vas pratim već duže vreme. Zanima me ako nije tajna, kako se zove advokat preko koga idete? I kako bi supruga i ja mogli da stupimo u kontakt sa njim? Da li job offer koji sređuje je lažni ili te stvarno tamo čeka posa0?

unapred zahvalan.

Da li mozda neko zna da su potrebni zavarivaci sa iskustvom za posao u kanadi...? Radio sam u Nis-u 5 godina preko revnosti i letos sam zbog smanjenja radne snage ostao bez posla...atestirani sam zavarivac za velike colaze ..cevi su u pitanju,takodje sam radio na gasovodu banatski dvor gospodjinci..Varim celulozu,bazu i rutilnu.Ako neko nesto zna neka javi..Hvala

Da li će tražiti vojnu knjižicu ili ne zavisi i od starosti onoga ko aplicira, tj. da li je 18 godina imao za vreme ratnih dešavanja na ovim prostorima, a to je zvanično do `99.god.
A svako naknadno slanje dokumenata produžava proces za neko vreme (u mom slučaju je to bilo 3 puta po mesec dana).
I nije to nesigurnost, nego samo želja da se sve uradi kako treba i da što pre stigne neki pozitivan odgovor.

E aj neko nek napise sta dlaje sa ovim PER.To se kao ode na sajt cic-a i pratis aplikaciju, mislim koje su tu procedure,sta moze da se vidi.Sta mislite, koliko se posle PER-a ceka na poziv iz Beca tojest, koji je najkraci idealan rok za dobijanje vize, znamo svi za godine cekanja,ali ja nekako mislim da ce sa ovim novim pravilima sve ici daleko brze...bar se nadam

Pozdrav svima,
Evo prodje 40 meseci od kada smo aplicirali za vizu. Imamo 67 ili 68 poena, zavisi koliko ce da daju supruzi na pravni fakultet. I jos uvek cekamo. Aplicirali smo 2007, septembar, Simplyfied application proces. Ima li nekoga da toliko dugo ceka. Da li je neko cekao tako dugo i dobio poziv za lekarski pregled. U oktobru 2009 su trazili sva dokumenta i sve smo im poslali u januaru 2010. Ako neko ima neko iskustvo ili savet - pisite.
Pozdrav svima

Da li mozda neko zna da su potrebni zavarivaci sa iskustvom za posao u kanadi...? Radio sam u Nis-u 5 godina preko revnosti i letos sam zbog smanjenja radne snage ostao bez posla...atestirani sam zavarivac za velike colaze ..cevi su u pitanju,takodje sam radio na gasovodu banatski dvor gospodjinci..Varim celulozu,bazu i rutilnu.Ako neko nesto zna neka javi..Hvala

Sudeci po listi zanimanja koje se traze u Kanadi, da, i te kako. Evo te liste:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp
Tvoje zanimanje je, ako se ne varam, pod 7265 Welders & Related Machine Operators.
A mozes da pogledas da li to odgovara onome cime se ti bavis, na ovom linku, koji opisuje sta se podrazumeva pod tom sifrom:
http://www5.hrsdc.gc.ca/noc/english...px?val=7&val1=7265&val17=7265&val18=0&val19=0
Ako si se prepoznao, odlicno, mozes da uradis preliminarnu evaluaciju na sajtu, da vidis da li prolazis i sa koliko poena. Evaluaciju ce naci ovde:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/tool/index.asp
A ako je tako, onda i da pozuris sa prijavom, da se lista ne promeni. Mada sumnjam da ce tvoju struku ikada skinuti sa liste, jer se od 1000 koliko primaju, prijavilo do sada 33.
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/complete-applications.asp
Takodje treba da znas, da je vrlo moguce da ces morati da prolazis ovde dodatnu obuku, bez obzira na radno iskustvo, da bi se upoznao sa standardima i nacinom rada ovde. Ja sam upoznao jednog deska koji je dosao ovde u Kvebek, zavarivac kao i ti, morao je cini mi se sest meseci da prolazi dodatnu obuku, da bi dobio dozvolu da radi i profesionalnu kartu. Dobra vest je sto ti drzava pomaze finansijski dok se obucavas, jer je nedostatak takve radne snage veliki.
Drugim recima, samo napred, nemoj da cekas i dodji lepo ovamo gde ces imati posla i ziveti od njega kao covek.
Raspitaj se dalje o svemu prevenstveno na sajtu imigracije Kanade, a mozes i na sajtovima provincija.
http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
Kategorija imigranta koja tebe zanima je "skilled worker":
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp

Pozdrav i srecno :bye:

Pozdrav svima!

Imam jedno pitanje i nadam se da cete vi znati da mi odgovorite..
Elem, udata sam za kanadskog drzavljanina, imamo i dete od 6 meseci i u oktobru smo poslali papire za mene, suprug je prosao kao sponzor pa su papiri prosledjeni u Bec i danas mi je stigao mail gde traze jos jedan papir sa suprugovog posla.. Naravno traze original pa cekamo da nam stigne i onda saljemo u Bec. Ovo je bio dugacak uvod a pitanje je sta treba da napisem na koverti kad budem slala. To mi nisu napisali, ne znam ni koji je broj mog dosijea (u naslovu e maila stoje neke cifre i slova pa ne znam da li je to to). Takodje, ako neko moze da mi kaze da li ce slucaj biti brzo resen kad im stigne taj papir bila bih vam zahvalna!

Hvala puno i sve najbolje!!!!

Pozdrav svima!

Imam jedno pitanje i nadam se da cete vi znati da mi odgovorite..
Elem, udata sam za kanadskog drzavljanina, imamo i dete od 6 meseci i u oktobru smo poslali papire za mene, suprug je prosao kao sponzor pa su papiri prosledjeni u Bec i danas mi je stigao mail gde traze jos jedan papir sa suprugovog posla.. Naravno traze original pa cekamo da nam stigne i onda saljemo u Bec. Ovo je bio dugacak uvod a pitanje je sta treba da napisem na koverti kad budem slala. To mi nisu napisali, ne znam ni koji je broj mog dosijea (u naslovu e maila stoje neke cifre i slova pa ne znam da li je to to). Takodje, ako neko moze da mi kaze da li ce slucaj biti brzo resen kad im stigne taj papir bila bih vam zahvalna!

Hvala puno i sve najbolje!!!!

Zdravo,

Ako ti u naslovu mejla pise:

FILE: (pa niz brojeva) NAMES: tvoje prezime, tvoje ime, onda je to upravo broj tvog dosijea. U principu, u potpisu poruke bi trebalo da imas sledecu adresu, koja je adresa Kanadske ambasade u Becu:

Immigration Section / Service des visas
Canadian Embassy/ Ambassade du Canada
Laurenzerberg 2/ 3
A-1010 Vienna/ Vienne
Austria/Autriche

Koverat jednostavno adresiraj na ambasadu, a na pozadini (ili napred, u gornjem levom uglu) stavi svoje ime i adresu, kao sto radis i inace. Unutra stavi dokumenta, i spoji na njih spajalicom papir sa tvojim brojem dosijea (mislim da ne treba da ga pises na samoj koverti).

Brzina kojom ce se sve resiti prvo zavisi od poste, odnosno nacina na koji saljes (ako hoces brzo i sigurno, s'obzirom da je u itanju dugo iscekivani original, onda DHL ili slicno), a koliko ce trajati obrada u ambasadi, to samo sveti Bog :worth: zna, mozda ti ne bi mogli reci ni sluzbenici same ambasade. U principu, ako je to sve sto im nedostaje, onda brzo. Mada proceduru za tvoj slucaj ne poznajem, pa ne znam da li ti sledi jos neki korak.

Pozdrav i srecno :bye:

Back