Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Hej, Medusa, pa kad ste vi poslali aplikaciju i gde?!NIMI JE jasno, sto bi rek'o moj prof. matematike u srednjoj!:)

izvini misicu miso ako sam te zbunila. radi se o aplikaciji poslatoj aprila 10. krajem oktobra smo poslali dokumenta, pa sada krajem decembra dopunu koju su trazili. i sada me jako jako zanima koliko bi mogli da ocekujemo da cemo cekati na neke vesti od njih... npr. poziv za medical, pls, pls, pls:)

ako bi neko podelio svoje iskustvo (makar i ponovo, sto da ne) bila bih veoma zahvalna.

pozdrav svima

Pozdrav svima koji vole Kanadu i nadaju se da ce jednog dana ziveti tamo! Imam jedno pitanje za one upucene u temu: da li je moguce aplicirati kao skilled worker ako zanimanje nije trenutno na listi trazenih zanimanja? Inace, ja sam hemicar, i do juna prosle godine hemicari su bili trazeni, a sada kad sam skupila poene na iskustvu u struci-hemicari nisu vise pozeljni?!
Da li je neko od vas imao uspeha u trazenju posla online?

Pozdrav svima koji vole Kanadu i nadaju se da ce jednog dana ziveti tamo! Imam jedno pitanje za one upucene u temu: da li je moguce aplicirati kao skilled worker ako zanimanje nije trenutno na listi trazenih zanimanja? Inace, ja sam hemicar, i do juna prosle godine hemicari su bili trazeni, a sada kad sam skupila poene na iskustvu u struci-hemicari nisu vise pozeljni?!
Da li je neko od vas imao uspeha u trazenju posla online?

Ja sam trazila job offer u Kanadi dok sam bila tamo, i nisam uspela da ga nadjem. Mislim da su sanse veoma male, ali desava se i to. Samo vrlo retko, i skoro uvek je slucaj da rodbina ili prijatelji pomognu oko toga.

znaci morao bih da cekam dve tri godine da bih dobio vizu?

Mislim da sada sve ide brze, oko godinu dana traje proces ako se ide preko Federal Skilled Worker, morate imati jedno od 29 zanimanja koja se trenutno traze da biste aplicirali.Ili da imate job offer u Kanadi, sto je jako tesko naci. Ili da imate rodbinu u Manitobi. Nema bas puno opcija, nazalost.

Dobro vece svima,
Ja i supruga smo podneli papire za iseljenicku vizu a osnova je Job Offer. Tetka mi zivi u Torontu, zena je nosilac liste i sa kombinovanim uspehom na IELTS-u (od 6 do 7) mozemo da dodjemo do 70-72 poena.

E ono sto nas interesuje: da li postoji mogucnost odbacivanja aplikacije u Becu obzirom da sam ja pokusao da udjem u Kanadu letos sa slovenackim pasosem (aplicirali smo sa srpskim) i oni su me odbili posto su provalili da sam dosao da radim. Kada sam odlazio potpisao sam papir gde mi oni dozvoljavaju da napustim Kanadu, nisu me izbacili i nisam dobio (koliko je meni poznato) nikakvu zabranu.

Hvala za link.
Za Registered Nurse pise Cap Reached. Mozda bi ja mogao da pokusam kao elektricar :)
A niko ne pominje nista u vezi fore da se dodje kao turista prvo pa da se nadje posao i ostane. Jel to ne dolazi u obzir ili je totalno nemoguce? Ili nije preporucljivo?
Ja sam bila kao turista sedam meseci i nisam uspela, a jos mi je zanimanje bas trazeno i da zivim u Kanadi mogla bih svaki dan menjati poslodavce(nurse).Iz svog i iz iskustva drugih ljudi znam da je jako tesko naci job offer, ali nije nemoguce. I moj suprug bi mogao proci kao elektricar ili tako nesto.

Zasto je tesko naci posao kao med. sestra? Zasto bi i isli tamo uopste ako ne mozemo nacio posao? Ili je situacija drugacija u slucaju da vec imas working permit ili residency umesto samo tourist vizu? I gde si sada ti?
Pitanja, pitanja, samo pitanja... :)
Hvala ti za odgovore uvek!
Inace nisam radio kao elektricar vec 4 godine. A i ranije dok jesam to je sve bilo na crno.

Poslednja izmena:
Zasto je tesko naci posao kao med. sestra? Zasto bi i isli tamo uopste ako ne mozemo nacio posao? Ili je situacija drugacija u slucaju da vec imas working permit ili residency umesto samo tourist vizu? I gde si sada ti?
Pitanja, pitanja, samo pitanja... :)
Hvala ti za odgovore uvek!
Inace nisam radio kao elektricar vec 4 godine. A i ranije dok jesam to je sve bilo na crno.

U Srbiji, predali smo aplikaciju i sad cekamo, Da nadjes posao kao med. sestra je i vise nego lako kad zvis u Kanadi, ali ako trazis da ti poslodavac pomogne oko papira onda je tesko, jer to skoro niko nece da radi.
Moras imati najmanje godinu dana u struci da bi aplicirao i moras imati minimum 67 poena.Mozes se izbodovati ovde:http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/index.asp

Zena je medicinska sestra i radi u struci ceo zivot :))
A ja ne radim u struci. radim graficki i web dizajn, a i marketing menadzment trenutno u firmi gde jesam.
Hvala za link i sve odgovore. Izbodovacemo se :)
A sta su ti sve trazili od dokumenata kad si aplicirala? I da li oboje moramo da apliciramo ili jedno moze da se slepa uz drugo? U slucaju slepanja da li traze istu dokumentaciju bez obzira?

Jedno je principal aplicant, i cela porodica se "slepa" uz njega.U nasem slucaju to sam ja.Treba dosta dokumenata, sve pise na sajtu-izvodi iz mk rodjenih, pisma poslodavaca,polozen test engleskog, fotografije svakog clana porodice, izvod vencanih, dokaz da si u srodstvu sa nekim tamo ako treba, i svasta jos.
Da bi radila u Kanadi mora imati licencu. Zato mora aplicirati na koledz i polagati drzavni ispit.Ja sam to uradila dok sam bila u Kanadi, a moze i posle.
Ako ima nasu Visu medicinsku onda je registered nurse(njih vise ne primaju, mozda pocnu od juna ponovo), a ako ima srednju onda je practical nurse, kao ja.

Jeste registered nurse ali nije ona iz Srbije, ona je filipinka :) Ima licencu ali ne u Kanadi. Ima ovde u Dubaiju, ima na Filipinima i u Saudijskoj Arabiji cini mi se. No ne vidim da bi bio problem da polozi taj ispit za licencu i u Kanadi.
Video sam da za registered nurse pise Cap Reached. Zato sam i razmisljao i odlasku turisticki pa traziti posao. Ali ako nece firma da ti sredi papire onda sta vredi. Mozda bi advokat mogao ako je dovoljno dobar. Ali to bi sve verovatno dosta i kostalo.
Hmm. Videcemo.

Jeste registered nurse ali nije ona iz Srbije, ona je filipinka :) Ima licencu ali ne u Kanadi. Ima ovde u Dubaiju, ima na Filipinima i u Saudijskoj Arabiji cini mi se. No ne vidim da bi bio problem da polozi taj ispit za licencu i u Kanadi.
Video sam da za registered nurse pise Cap Reached. Zato sam i razmisljao i odlasku turisticki pa traziti posao. Ali ako nece firma da ti sredi papire onda sta vredi. Mozda bi advokat mogao ako je dovoljno dobar. Ali to bi sve verovatno dosta i kostalo.
Hmm. Videcemo.

Ha, ha, a ja zamalo u prethodnom postu da napisem da je za registered nurse cap reached jer su svi sa filipina navalili!:)
Salim se, videla sam da ih je mnogo sa Filipina i cula sam da su to dobri radnici, jako vredni i da im je lako da dobijiu licencu jer su slicne skole...ili sta vec.
U svakom slucaju, srecno!

Ha, ha, a ja zamalo u prethodnom postu da napisem da je za registered nurse cap reached jer su svi sa filipina navalili!:)
Salim se, videla sam da ih je mnogo sa Filipina i cula sam da su to dobri radnici, jako vredni i da im je lako da dobijiu licencu jer su slicne skole...ili sta vec.
U svakom slucaju, srecno!
Ne da su sa filipina navalili nego su preplavili brate. Znas sta ih ima ovde u Dubaiju? Ju. Ja sam dugo vremena mislio da ih ovde ima vise nego na filipinima ali posle sam saznao da je izvor nepresusan :D Ima ih na bilione tamo valjda.
A 1000 komada to je za njih boranija.
Dobri su radnici i vredi to je tacno. I ponizni i poslusni i svasta. Ali to je posebna tema :)

Back