Kako do Kanadske iseljeničke vize?

@Vrachar, Cestitke, da vam sve ide tako glatko i dalje :)

@Jack77, samo nek su se javili. pretpostavljam da su vam onda i skinuli novac, pa vam je otpprilike to i datum AOR-a.

Kod nas jos uvek nista novo.

@ Kvebečani, nesto sam se istripovala sa ovom tabelom http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/immigrate-settle/permanent-workers/official-immigration-application/immigration-application/processing-times-table.html#vienne
Ne mogu da se setim da su na listi bile i ove drzave: Armenia, Belarus, Georgia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Russia, Tajikistan, Turkmenistan, Ukraine, Uzbekistan. Mozda gresim, ali to bi bilo dobro objasnjenje zasto je proces toliko produzen (to da su u Beč prebacili ove drzave). Verujem da bih se secala makar Rusije, mada sam mozda samo totalno zaboravila...Eto teme za razmišljanje :D

Bas si me, istovremeno, i obradovao i zabrinuo....Za par dana punimo 2 meseca od PER-a, niko se jos ne javlja, status je RbVO (to je ono sto unosi nemir), kopiju vojne knjizice poslali...itd (to nas ohrabruje) tako da po tome ispada da mozemo ocekivati i poziv za Medical...
..do tada cekamo...

:bye:[/QUOTE/]

Zdravo happy sunrise,i ja sam poslala trazenu dopunu dokumenta (22.07.2011) i mislim da cemo cekati malo duze zbog godisnjih odmora. Voljela bih da nisam u pravu.

Pozdrav

Zdravo happy sunrise,i ja sam poslala trazenu dopunu dokumenta (22.07.2011) i mislim da cemo cekati malo duze zbog godisnjih odmora. Voljela bih da nisam u pravu.

Pozdrav[/QUOTE]

Cao Viktoria,

Vi ste bar poslali trazenu dopunu dokumenata, nama je jos nisu trazili i to je ono sto nam unosi nemir a PER smo dobili 2 dana posle vas. Verovatno si u pravu u vezi godisnjih ali opet...
...ma bice valjda uskoro... :)

Pozdrav

Ajd' da kazem nesto kad sam prozvan...:per:

Evo nadjoh na engleskom forumu, covek je uradio medical 02.06. i stigao mu je PPR 20.07., izvesni lik sa nick-om engineer80...
http://britishexpats.com/forum/showthread.php?t=725660

dakle 6 nedelja trenutna obrada medical-a u Londonu pod uslovom da smo drzava manjeg rizika kako vec rece neko ovde, pa sad da li na to ide jos one standardne 2 nedelje iz Beca ili ne to vec ne znam, te matematika je ili ove nedelje ili za dve bar za nas mucenike od 10.6....nadajmo se ove...:super::super::super:

Ajd' da kazem nesto kad sam prozvan...:per:

Evo nadjoh na engleskom forumu, covek je uradio medical 02.06. i stigao mu je PPR 20.07., izvesni lik sa nick-om engineer80...
http://britishexpats.com/forum/showthread.php?t=725660

dakle 6 nedelja trenutna obrada medical-a u Londonu pod uslovom da smo drzava manjeg rizika kako vec rece neko ovde, pa sad da li na to ide jos one standardne 2 nedelje iz Beca ili ne to vec ne znam, te matematika je ili ove nedelje ili za dve bar za nas mucenike od 10.6....nadajmo se ove...:super::super::super:

Konacno malo svetla u tunelu!!! 6 nedelja cemo nekako izdrzati, samo da ne bude duze!!!!Drzim fige da Vam stigne ove nedelje!!! Ako tako racunamo, mi treba da ocekujemo krajem avgusta!!! Ma bice 100%!!!!

Pozdrav

Cao Viktoria,

Vi ste bar poslali trazenu dopunu dokumenata, nama je jos nisu trazili i to je ono sto nam unosi nemir a PER smo dobili 2 dana posle vas. Verovatno si u pravu u vezi godisnjih ali opet...
...ma bice valjda uskoro... :)

Pozdrav[/QUOTE]

Bice sigurno, happy sunrise! Napisali ste da ste vec poslali vojnu knizicu zbog toga sam mislila da su vam trazili dopunu, vi ste je izgleda poslali u CIO sa ostalim dokumentima.

Pozdrav

Bice sigurno, happy sunrise! Napisali ste da ste vec poslali vojnu knizicu zbog toga sam mislila da su vam trazili dopunu, vi ste je izgleda poslali u CIO sa ostalim dokumentima.

Pozdrav[/QUOTE]

Ma da, poslali smo je odmah u CIO zajedno sa ostalim dokumentima... ali jos se ne javljaju za dopunu. E cak nam je i RBVO, mislim u dan isti :)
Da li vam se status promenio i kada?

:bye:

Pozdrav svima i molio bi za par odgovora koje bi mi bile od pomoci.

- Imam zavrsenu srednju Ekonomsku sa zvanjem komercijalni tehnicar i 5 godina radnog iskustva.U toku rada sam vanredno studirao i zavrsio;

- Visoku Gradjevinsko Geodetsku skolu u Beogradu u trajanju od tri godine, diplomirao geodetski smjer kao strukovni inzenjer geodezije, u diplomi pise visoka strucna sprema i ta diploma nosi 180 bodova.

- do danas imam tri godine i tri mjeseca radnog iskustva u geodetskoj struci polozen strucni ispit , bogat CV i takodje sam sef geodetskoj grupi sto mogu potvrditi i moji poslodavci.

- engleski govorim, citam i pisem srednje sto planiram usavrsiti u narednom periodu.i poloziti IELTS ispit

- Imam 35 godina, imam suprugu koja je nezaposlena 28 godina, po struci je Trgovacki tehnicar i trogodisnje dijete.

- u Kanadi imam daljeg rodjaka koji su bili skoro kod nas i tamo nemam blize rodbine, inace zivim u Banjaluci.

e sada pitanja:

- da li ja mogu konkurisati pod Skilled workers and professionals i koliko bodova nosi moje zvanje ?

- moze li mi neko reci kako su ova dva zanimanja priznata u Kanadi a narocito geodezija i koliko mi treba vremena i novca da bi mi priznali zvanje inzenjera geodezije, i ima li posla u toj struci?

- pretpostavljam da mi je bolje da konkurisem zbog bodova kao inzenjer geodezije nego ekonomski tehnicar bez obzira na godine iskustva?

- gledao sam National Occupational Classification (NOC) i da li sam u pravu ako sam svoje zanimanje nasao pod sifrom 2154-A .Racuna li se tu i ova diploma Strukovnog Inzenjera geodezije?

Unaprijed hvala za odgovore od kojih ce vjerovatno zavisiti i moja odluka o pripremi papira koja sam vec poceo prikupljati a narocito bih zamolio kolege iz geodezije koji rade u Kanadi da prenesu svoja iskustva.

Pozdrav svima i molio bi za par odgovora koje bi mi bile od pomoci.

- da li ja mogu konkurisati pod Skilled workers and professionals i koliko bodova nosi moje zvanje ?

Mozes da konkurises samo ako je tvoje zanimanje na listi profesija za ovu godinu. To pogledaj ovde http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/complete-applications.asp
Sto se tice bodova - sam NOC ti ne donosi bodove. Iscitaj sve sa ovih strana
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp - na koje sve nacine mozes da se prijavis
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp - konkretno za skilled workers

Za sve ostalo ce morati neko iz struke da ti odgovori.
pozz

Poslednja izmena:
[/QUOTE]

Ma da, poslali smo je odmah u CIO zajedno sa ostalim dokumentima... ali jos se ne javljaju za dopunu. E cak nam je i RBVO, mislim u dan isti :)
Da li vam se status promenio i kada?

:bye:[/QUOTE]

Nas status je jos uvek RBVO.

Mislim da ce vas kontaktirati veoma brzo, jedino me brinu godisnji odmori.

Kada ste poslali aplikaciju u CIO?

Pozdrav

Moji papiri su stigli u Bec 30. decembra 2010.
- AOR mi je stigao tek 15. marta 2011.

Od tada ni traga ni glasa. Sa sajtu je status RbVO i ne pomera se.
- 15. jula je isteklo famoznih 4 meseca koje su naveli u pismu da ih ne kontaktiram.
- 19. jula (pre nedelju dana) sam im poslao email sa pitanjem gde kako zasto i kad

Jos uvek nema odgovora - bas se nerviram....:sad2::ceka:

Jel imate predliog sta da radim sledece - da ih zovem telefonom?

- 15. jula je isteklo famoznih 4 meseca koje su naveli u pismu da ih ne kontaktiram.
- 19. jula (pre nedelju dana) sam im poslao email sa pitanjem gde kako zasto i kad

Pozdrav!!! Ne znam sta su vama napisali u AORu, nama su naveli da , ukoliko nam se ne jave za 3 meseca, da smo u obavezi da ih direktno kontaktiramo. Inace, i nasi papiri su primljeni 22. decembra, i AOR smo dobili 14. marta. Posle toga su nam se javili 25. maja za dopunu, pa 8. juna za vojnu knjizicu i 4. jula je stigao poziv za lekarski, i sad cemo, verovatno , osedeti dok ne stigne poziv za viziranje!!!! Ne znam sta da ti kazem, probaj na bilo koji nacin da ih kontaktiras!!! Zelim Vam sve najbolje i srecno!!!!

I jos nesto, nama se status promenio u In proces tek onda kada su nam trazili vojnu knjizicu!!!

Back