Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Cestitamo, svaka cast i sve najbolje u buduce!!! :super:

Mozes li mi reci da li su ti u periodu izmedju PER-a i Medical-a nesto trazili od dopune dokumenata (i sta) i ako jesu kad su ti se javili iz Beca (koliko po dobijanju PER-a).

p.s. slike su super, ma fenomenalne su!

:bye:

Zahvaljujem. :ok:

Tražili su svakako, u dva navrata - prvi put kopiju vojne knjižice i potvrdu iz Min. odbrane da sam regulisao vojsku (20-tak dana po dobijanju PER-a, čim su promenili eCAS na RbVO), a drugi put su tražili updated proof of funds (to je stiglo zajedno sa pozivom za medical, u istoj koverti, 1.5 mesec posle PER-a).

Zahvaljujem. :ok:

Tražili su svakako, u dva navrata - prvi put kopiju vojne knjižice i potvrdu iz Min. odbrane da sam regulisao vojsku (20-tak dana po dobijanju PER-a, čim su promenili eCAS na RbVO), a drugi put su tražili updated proof of funds (to je stiglo zajedno sa pozivom za medical, u istoj koverti, 1.5 mesec posle PER-a).

Bas si me, istovremeno, i obradovao i zabrinuo....Za par dana punimo 2 meseca od PER-a, niko se jos ne javlja, status je RbVO (to je ono sto unosi nemir), kopiju vojne knjizice poslali...itd (to nas ohrabruje) tako da po tome ispada da mozemo ocekivati i poziv za Medical...
..do tada cekamo...

Svaka cast Vracar!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uh divnog li osecaja, valjda cemo i mi uskoro!!

Sve najbolje, izvestavajte o daljim koracima ;)
Zasto ste isli u Bec, a ne slali pasose, je l to nesto skratilo postupak?
Koliko vremena vam je proslo od Slanja lekarskog, cini m i se da je 8. april do poziva za slanje pasosa?
Jesu vam trazili ponovo uverenje o nekaznjavanju, jer je starije od 6 meseci?

Hvala

:)

Nikola

Dragi saborci,

Sinoc se vratih iz Beca i u nasim pasosima se napokon nalaze kanadske ulazne vize! :super: Kada otvorismo pasose, kao sunce da nas je ozarilo u tom momentu. Rekoh supruzi juce, kako su nam ovo prve vize u kojima pise "immigrant" umesto "tourist/visitor/bussines, ... etc.".

CESTITAMO!
Zelimo vam mnogo srece u Kanadi!

Hvala svima na čestitkama i lepim željama. Radovaću se za svakog od vas kada budete objavili lepe vesti na ovom forumu u narednom periodu. :super: :ok:

Bas si me, istovremeno, i obradovao i zabrinuo....Za par dana punimo 2 meseca od PER-a, niko se jos ne javlja, status je RbVO (to je ono sto unosi nemir), kopiju vojne knjizice poslali...itd (to nas ohrabruje) tako da po tome ispada da mozemo ocekivati i poziv za Medical...
..do tada cekamo...

Sudeći prema eCAS-u, VO Beč još uvek nije počeo da obrađuje vašu aplikaciju. Medical se obično dobija tokom eCAS statusa "In process". Verovatno su ovi u Beču u gužvi, po običaju, pa imajte još malo strpljenja. Još je sada i VO London upleten u celu priču, nažalost.

Svaka cast Vracar!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uh divnog li osecaja, valjda cemo i mi uskoro!!

Sve najbolje, izvestavajte o daljim koracima ;)
Zasto ste isli u Bec, a ne slali pasose, je l to nesto skratilo postupak?
Koliko vremena vam je proslo od Slanja lekarskog, cini m i se da je 8. april do poziva za slanje pasosa?
Jesu vam trazili ponovo uverenje o nekaznjavanju, jer je starije od 6 meseci?

Hvala

:)

Nikola

Hoćete, samo polako, doći će i taj dan vrlo brzo. :ok:
Zeznuli su stvar sa tim Londonom, iz Beča je to išlo mnogo brže.

Iskreno, u Beč smo išli da iskoristimo zgodnu priliku da ga još jednom posetimo pre odlaska iz Evrope. Tada će sve to biti dosta komplikovanije.
Supruga ima strica tamo, tako da nismo imali problema što se tiče smeštaja. U principu, kada odete lično u VO Beč oni vam sve završe u toku jednog dana - pasoši se predaju do 9 h a zatim dođete po njih posle 15 h. Ako pasoše budete slali poštom ili preko ambasade u Beogradu, čini mi se da ceo proces traje oko 3-4 nedelje (@canadainmydreams može više o tome da kaže). Imigracione vize izdaju samo utorkom i četvrtkom.

Lekarski smo odradili 06.05. a ovi iz IOM-a su ga poslali tek 24.05. Poziv za viziranje pasoša (mail) smo dobili posle 2 nedelje od prijema medical-a u Beču.

Uverenje o nekažnjavanju nam nisu tražili ponovo jer, koliko se sećam, ono važi godinu dana stim što ne sme biti starije od 3 meseca u trenutku apliciranja. Neka me neko ispravi ako nisam upravu.

Neću zaboraviti da prenesem utiske iz Kanade, naravno, i meni je puno značilo da isto to pročitam ovde na forumu prilikom istraživanja situacije.

Šta mislite, da li bi bila bolja ideja da se eventualno otvori nova tema (po uzoru na onu sa australijskog foruma) o iskustvima u novoj domovini? Ipak je ovo tema "Kako do kanadske iseljeničke vize" pa je možda bolje ostaviti fokus na dobijanju vize.

Hvala na sugestijama.

Neću zaboraviti da prenesem utiske iz Kanade, naravno, i meni je puno značilo da isto to pročitam ovde na forumu prilikom istraživanja situacije.

Šta mislite, da li bi bila bolja ideja da se eventualno otvori nova tema (po uzoru na onu sa australijskog foruma) o iskustvima u novoj domovini? Ipak je ovo tema "Kako do kanadske iseljeničke vize" pa je možda bolje ostaviti fokus na dobijanju vize.

Hvala na sugestijama.

Ja mislim da bi bilo dobro otvoriti novu temu, da se ne bunimo ovde sa dve razlicite stvari ;)

I u svakom slucaju zelimo da cujemo utiske iz Vankuvera ;) posto je to i nasa buduca destinacija nadam se :worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth:

Dragi saborci,

Sinoc se vratih iz Beca i u nasim pasosima se napokon nalaze kanadske ulazne vize! :super: Kada otvorismo pasose, kao sunce da nas je ozarilo u tom momentu. Rekoh supruzi juce, kako su nam ovo prve vize u kojima pise "immigrant" umesto "tourist/visitor/bussines, ... etc.".

Kao poklon za sve vas, jedna kratka reportaza:

Zivi bili i svi da ih imate sto pre u svojim pasosima! :ok:

Pozdrav. :bye:

Cestitam Vrachar! Zelim vam puno srece u Kanadi!

Vrachar BRAVISSIMO!

sto su vam lepi pasosi...:) jedva cekamo da i nase tako fino ukrase:)

dobra ideja za novu temu, podrzavam. samo da ne krene prepucavanje kao na ozzie forumu - doduse, oni su pod vecim stresom - sta su australijanci napravili od svoje imigracione politike, to je stvarno za riplija. te sam samo jos srecnija sto je sve ovako ispalo za kanadu

i, da, hm, nisam mogal da izdrzima a da se ne logujem ponovo pre banjice:) sta da radim kad mi je s vama tako lepo:)

Back