Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav!!! Ne znam sta su vama napisali u AORu, nama su naveli da , ukoliko nam se ne jave za 3 meseca, da smo u obavezi da ih direktno kontaktiramo. Inace, i nasi papiri su primljeni 22. decembra, i AOR smo dobili 14. marta. Posle toga su nam se javili 25. maja za dopunu, pa 8. juna za vojnu knjizicu i 4. jula je stigao poziv za lekarski, i sad cemo, verovatno , osedeti dok ne stigne poziv za viziranje!!!! Ne znam sta da ti kazem, probaj na bilo koji nacin da ih kontaktiras!!! Zelim Vam sve najbolje i srecno!!!!

Hvala puno na odgovoru. znaci iz iste smo smene :)
Izgleda da se fascikla zaturila - zvacu ih telefonom.

Pozdrav

Dragi saborci,

Sinoc se vratih iz Beca i u nasim pasosima se napokon nalaze kanadske ulazne vize! :super: Kada otvorismo pasose, kao sunce da nas je ozarilo u tom momentu. Rekoh supruzi juce, kako su nam ovo prve vize u kojima pise "immigrant" umesto "tourist/visitor/bussines, ... etc.".
Zivi bili i svi da ih imate sto pre u svojim pasosima! :ok:

Pozdrav. :bye:

Cestitam Vrachar! Svaka cast!
Sve najbolje u novom zivotu

:vatromet::vatromet::vatromet::vatromet: :orkestar: :vatromet::vatromet:

pozdrav svima,cesto citam vase komentare na ovu temu i mogu vam reci da sam iznenadjen pojedincima.Ja sam u Toronto vec 10 meseci radim i imam radnu vizu na god dana stim da za mesec dana produzujem na jos 2 god i vjerujte mi da nije bas toliko sjajno da posto poto morate da izadjete u Kanadu.Kao prvo morate imati kesa sa sobom najmanje 4 hilj dolara evo ovako:za stan 1200$+1200$ prva i zadnja rata posto ste novi ovo je sve iz moga iskustva tel i internet 200$ avans, struja 650$ avans osiguranje stana 300$ i licno osiguranje 260$ i da imate za hranu do prve plate.Radi se zavisno od posla ali uvek oduzmite sat vremena to se odbija kao pauza za kafu i dorucak.Ako imate decu jos ce vam biti gore je evo zasto.Nasa su deca naprednija u znanju od ovih ostalih i toliko rade na tome da odvoje decu od vas da je to neverovatno.Moja drugarica ima 2 bliznakinje i uciteljica ih je razdvojila u posebna odeljenja i svaki dan im ispiraju mozak da one ne trebaju da se vole i to sto su one sestre to je samo puka slucajnost i to je dovelo do toga da se porodica vraca za Srbiju.Sto se tice posla toga ima dosta ali nema kafenisanja i pus pauza imate oderdjene pauze od 15 min i onda za to vreme radite sta god hocete posle toga nema vise.Pomoc od nasih ljudi ovde zaboravite jer toliko su zavidi da te bog mili sacuva ima izuzetaka ali jako jako retkih.pozdrav svima i sretan vam dolazak u Kanadu.

@CICKA85

Znam zenu koja je sve to lako odradila doduse pre 10tak godina ali su joj posle godinu dana pripravnickog objasnili da ce uvek udruzenje pravo zaposlenja davati domacim arhitektama...onda je postala graficki dizajner .ali to je njena prica, pretpostavljam da bi najbolje bilo da kontaktiras udruzenje i vidis kako izgleda proces i sta ti treba od dokumenata na vreme, pouzdano znam da vecina institucija nece da prihvati nijedan jedini papir od tebe vec moras da platis da ih tvoj fax salje njima u zatvorenoj koverti itd...u svakom slucaju oni najbolje znaju sta traze pa pitaj njih.

Sta to tacno znaci - da ne mozete da se ulogujete?

Kad se ulogujes i vidis sve tvoje podatke osim tvoje adrese, prema dosadasnjim iskustvima znaci da nesto rade na tvom fajlu.Ja sam to jednom proverila i zbilja funkcionise. 2 jula mi je nesta adresa prvi put , a 13 jula sam dobila meil za dopunu dokumenata. Dopunu sam poslala 22 jula,a danas 28 jula adresa je ponovo nestala.

http://www.canadavisa.com/canada-im...nth-of-july-2011-lets-connect-t77085.195.html

Kad se ulogujes i vidis sve tvoje podatke osim tvoje adrese, prema dosadasnjim iskustvima znaci da nesto rade na tvom fajlu.Ja sam to jednom proverila i zbilja funkcionise. 2 jula mi je nesta adresa prvi put , a 13 jula sam dobila meil za dopunu dokumenata. Dopunu sam poslala 22 jula,a danas 28 jula adresa je ponovo nestala.

http://www.canadavisa.com/canada-im...nth-of-july-2011-lets-connect-t77085.195.html

Pozdrav !!! Stvarno nikad nisam obracala paznju na adresu, znam da je ranije pisala, sada sam proverila status i ni kod nas se ne pojavljuje adresa. Iskreno, mislim da kod nas to nista ne znaci, mi cekamo poziv za viziranje, koji nema sanse da stigne tako brzo. Od 18. jula zvanicno cekamo!!!! Sve najbolje!!!!

Cao!
Par dana nisam posecivala forum pa nisam upucena da li se je neko primakao viziranju ili dobio vizu pa ako ima takvih cestitam svima!

Imam pitanje ako neko zna;ukoliko smo odbijeni na pocetku i nismo usli u proceduru da li se vracaju pare i koja je procedura vracanja,da li mi trba da kontaktiramo nekoga,(uplata je bila u komercijalnoj banci )?

Hvala!

Cao!
Par dana nisam posecivala forum pa nisam upucena da li se je neko primakao viziranju ili dobio vizu pa ako ima takvih cestitam svima!

Imam pitanje ako neko zna;ukoliko smo odbijeni na pocetku i nismo usli u proceduru da li se vracaju pare i koja je procedura vracanja,da li mi trba da kontaktiramo nekoga,(uplata je bila u komercijalnoj banci )?

Hvala!

Ne vracaju samo ako ste usli u proces/obradu,a ako vam je nepotpuna dokumentacija vracena ili nemate dovoljno bodova kad CIO racuna (Eligibility Review) onda vracaju.

Nije valjda da vama jos od aprila nisu vratili pare? Ako je tako onda bi najbolje bilo da pozovete Bec i kazete im o cemu se radi - verovatno imate tu uplatnicu iz Kom banke, pa navedite broj uplate i pitajte sta se sa tim desava. Probajte sve sto vam padne na pamet - posaljite mail u CIO, zovite i Kom banku i Kanadsku ambasadu kod nas - svuda se raspitajte.
Mada sam negde procitala da su se ganjali i po 6 meseci sa povracajem novca :(

Poslednja izmena:

Back