Kako definišete život...šta je za vas život ?

a vidi, to je isto besmisao...tragedija bez smisla
šta je tu smisleno da neko postoji i da doživi tragediju ?

na kraju sve se svodi na besmisao...ništavilo, nepotrebnost, suvišnost

Intelektualni faktor (smisao/besmisao) te neće preterano preokupirati u momentu kada bi ti neko bude polako nabijao iglu u oko, recimo.

Patnja.

Ludačka patnja.

To je život.

za razliku od mnogo ljudi koje poznajem licno svoj posao OBOZAVAM. sa sve njesra koja svakodnevno iskacu.zasto? ni jedan jedini dan mi ne lici na predhodni :)
trudim se da zivim najbolje sto mogu u okovima 8h koji su mi trenutno potrebni da bih zaradio platu
Ne govorim o ljubavi prema poslu nego koliki prioritet daješ življenju dok si na poslu. Da li češ recimo opušteno proćaskati sa nekim (živeti) ili ćeš se odma baciti na voljeni posao. Tako nešto, ne moraš da odgovaraš na ovo.

Ne govorim o ljubavi prema poslu nego koliki prioritet daješ življenju dok si na poslu. Da li češ recimo opušteno proćaskati sa nekim (živeti) ili ćeš se odma baciti na voljeni posao. Tako nešto, ne moraš da odgovaraš na ovo.

imam zelju ako dozvoljavas :)

kao komercijalista (i sve sto treba radnih zadataka preko te kategorije) svakodnevno se cujem /vidim sa 25-50oro zena,devojaka,muskaraca,mladica...jedan siroki krug ljudi raznih profila.
pricajuci sa njima stekao sam "telefonske drugare" ( prijatelji su naravno posebna kategorija) sa kojima se tako ispricam mimo dnevnih zadataka/targeta da zaista imam utisak da ne propustam zivot.
srecom i kolega sa kojim radim je za svaki dogovor tako da je bilo dana da se pokupim u 13h i odem na pivo bez straha za neke "poslwdice"
da sam neki hirurg, profesor, vozac autobusa ne bih bas imao taj luksuz iskakanja iz kolotecine od 8 do 16h

o tome i pričam

krug života koji ima svoj kraj...kotrljanje kruga na pravoj liniji koja završava u u ponor, ništavilo
Ponor ili nistavilo, kada sam davno razmisljao o tome verovao sam da je zivot upravo nastao iz nistavila (ako je ono ikada postojalo). To jest javila se jedna "greska" u nistavilu, jedna usamljena jedinica u bezbroj nula, kao jedna mala informacija od koje je sve lancano krenulo...

...statičnost, prolaznost ?

mudrost Šopenhauera, Ničea, Kanta ili vaša promisao ?

kako definišete život ?
Uživala sam u čitanju Šopenhauera, uglavnom mi je bilo prijatno i uljuljkujuće, sa Ničeom umalo ne zastranih, tu je previše vatre, osionosti, sile, negiranja, to sve volim i tome sam sklona ali ne valja tako da sam uradila što mislim da je najbolje-okrenula se na suprotnu stranu :zcepanje: , a Kanta nešto ne mirišem, nismo sa iste planete, ne razumemo se... ili baš tu treba da pronađem nedostajuće elemente, pokazaće vreme, vraćam se na mesta zločina obavezno i kontempliram...iako, jasno, nisu oni jedini, večeras nisam naročito inventivna.
Konačno, ja nisam nijedan od njih posebno, a i pojedine sfere života me prosto ne intrigiraju, a druge mi podmeću požar u duši... tako da... Za mene je život mera znanja koju sama sebi dozvolim, odredim, uklopim u odnos sa onim u šta verujem i što me pokreće, budi impulse koji su mi potrebni.
Dakle, svakako nije statičnost, navijam za dinamiku i stalne promene, ali ne po cenu toga da zaboravim ko sam suštinski i šta bih da postignem, ne po cenu toga da izdam neki svoj od samih početaka građeni statut...

Ponor ili nistavilo, kada sam davno razmisljao o tome verovao sam da je zivot upravo nastao iz nistavila (ako je ono ikada postojalo). To jest javila se jedna "greska" u nistavilu, jedna usamljena jedinica u bezbroj nula, kao jedna mala informacija od koje je sve lancano krenulo...

iz ničega ne postaje nešto
ništa ne uslovljava nešto

u ničemu nema atoma kao gradivni element svega

život je materija...duh je materija...misao je materija

Ateisti kažu da polje, vibracija, talas nisu atomi i mogu da prolaze kroz vakuum kao što prolaze kosmičke sile. Zato je vakuum praktično neostvarljiv.

Pre nastanka Zvezdi je bio mrak, znači li to da je svetlo iz mraka nastalo? Veruješ li da postoji "ništa"? Kako je onda nešto nastalo iz ničega? Ako ne veruješ znači li to da je nešto oduvek postojalo? Kako onda objašnjavaš da je atom oduvek postojao?

Moja hipoteza je kao što u zakonu oktave u trenutku usporavanja vibracija, vibracije skreću, ne idu pravilnom silaznom linijom, imamo prekide (stres ili polunota, crne dirke na klaviru) između nota mi i fa i si i do i isto tako pri svetlosnim i toplotnim vibracijama, nemamo pravilnu uzlaznu liniju, tako je moglo doći i do neke vrste nepravilnosti u ništavilu (vakuumu) što je stvorilo nešto. Tokom beskanačnog kroz eone ponavljanja nula, moglo je doći do nekog stresa, nepravilnosti, gde se pojavilo nešto (jedinica)i to nešto kroz mnoštvo stresova i nepravilnosti u vibracijama postaje sve učestalije...

Poslednja izmena:
ma samo pođi od toga da iz ničega ne može da postane nešto

..ocigledno je bas iz tog nista postalo nesto a kako, to je ono sto nikad necemo saznati tj. to je ono
sto mnoge tera da veruju u svevisnjeg...ipak, to nesto u pocetku sigurno nije bilo zivot..
Zivot je kretanje materije, grupisanje materije (zivih organizama) u fizicko telo i njihovo zajednicko funkcionisanje..
..zivljenje tj, kretanje materije je slucajnost..greska...:lol:

pa jeste...vidi

nema ništa, ima nešto, niko - neko, prazno-puno, materija-nematerija,
i tu se udari o zid a sve što je posle dešavanja te pra-tačke tj. disbalansa potencijalne energije iz koga je nastao savšen haos,
onda je pitkije za priču

pra-uzrok, pra-momenat izbacivanja pra-tačke iz 'ležišta' e tu je tek zavrzlama...odakle potiče ta pra-tačka,
ko(kako) je dao početni impuls za Veliki prasak gde je ta sažeta materija beskonačne mase eksplodirala ?
onda to povlači i jošš raznovrsnih pitanja motiva gde više prednjači pitanje - Zašto a ne način...

zaebano, zar ne

pa jeste...vidi

nema ništa, ima nešto, niko - neko, prazno-puno, materija-nematerija,
i tu se udari o zid a sve što je posle dešavanja te pra-tačke tj. disbalansa potencijalne energije iz koga je nastao savšen haos,
onda je pitkije za priču

pra-uzrok, pra-momenat izbacivanja pra-tačke iz 'ležišta' e tu je tek zavrzlama...odakle potiče ta pra-tačka,
ko(kako) je dao početni impuls za Veliki prasak gde je ta sažeta materija beskonačne mase eksplodirala ?
onda to povlači i jošš raznovrsnih pitanja motiva gde više prednjači pitanje - Zašto a ne način...

zaebano, zar ne

Jeste malko z@€bano i zato ma kolko smesno zvuci "greska u nistavilu" to objasnjenje i nije tolko naivno pod uslovom da razmatramo mogucnost da materija i energija nisu oduvek postojali. Kako bi to hipoteticki moglo biti, mozda bi nam nepravilnosti u zakonu oktave mogli dati neku ideju :

...
Moja hipoteza je kao što u zakonu oktave (muzicka lestvica) u trenutku usporavanja vibracija, vibracije skreću, ne idu pravilnom silaznom linijom, imamo prekide (stres ili polunota, crne dirke na klaviru) između nota mi i fa i si i do; isto tako pri svetlosnim i toplotnim vibracijama, nemamo pravilnu uzlaznu-silaznu liniju pri usporenju i ubrzanju vibracija, tako je moglo doći i do neke vrste nepravilnosti u ništavilu (vakuumu) što je stvorilo nešto. Tokom beskanačnog kroz eone ponavljanja nula, moglo je doći do nekog stresa, nepravilnosti, gde se pojavilo nešto (jedinica)i to nešto kroz mnoštvo stresova i nepravilnosti u vibracijama postaje sve učestalije. U ovom slucaju Bog bi se razvijao da bi danas postao to sto jeste...

E sad ono sto je jos interesantnije je razmotriti slucaj da materija i energija jesu oduvek postojali, to je nekako lakse za objasniti, tipa Boga niko nije rodio, nego je on oduvek bio kao sto je i dans, nije se razvijao...

...statičnost, prolaznost ?

mudrost Šopenhauera, Ničea, Kanta ili vaša promisao ?

kako definišete život ?
Sve što postoji je Svest. Pa je i život, takođe sve što postoji,
jer život ne može da bude žiovot, ako nije Svest.

A šta je Svest, kako postoji i zašto, odgovoreno je u temi, malo dole niže, pod naslovom ZAKON POSTOJANJA.
Na poslednjoj stranici teme imaš i link za knjigu "ZAKON POSTOJANJA".

Back