Kako ćemo se lečiti

Ljudi, kako ćemo se lečiti za koju godinu?
Sve se čeka mesecima. Kod privatnika sve može, sada ali za 100e. Nismo svi bogati. Mene sada panika hvata. Ovo nije humano. Ginekolog se čeka mesec i jače. Sta ako je hitno???

Sve se čeka mesecima. Kod privatnika sve može, sada ali za 100e. Nismo svi bogati. Mene sada panika hvata. Ovo nije humano. Ginekolog se čeka mesec i jače. Sta ako je hitno???
Nadmudri sistem.
Odeš u hitnu i tražiš da te vode u bolnicu. Glumi da padaš s nogu šta god da urade. Reci ako ti nešto bude kuči da ćeš ih tužiti. Povedi svjedoka.
U bolnici onda rade sve testove da vide šta ti je.

Gde se to ceka kod ginekologa mesec i jace..na Madagaskaru ..?
U domovima zdravlja zakažeš termin i odeš na pregleda..bez da platiš i bez da cekaš mesec dana

Odeš tamo, tražiš pregled, kažeš imaš bolove, temp, trebalo bi da te prime taj dan, ako ne kod tvog, onda kod prvog slobodnog ginekologa.
Obično se zakazuju godišnji pregledi.
Jaki bolovi sa temp, odlivi i slično spadaju u hitne slučajeve i moraju da te prime taj dan bez obzira što nemaš zakazano.

Evo... Ginekolog Stari Merkator.
Privatno mi traže 13000 ej... 13.000....kad se nisam srušila.
Drzavno tek 02.07.😳😳😳
Moja iskustva su drugacija sa domovima zdravlja..tako da ne verujem da se u domovima zdravlja zakazuje po mesec dana
Privatno pregled kod ginekologa košta manje..pogledaj.. imas kod pojedinih privatnih klinika sniženja

@giravaru

Приватно је дентални имплант толико скуп као и одржавање истог да то не смем ни споменути а и ако споменем одговор буде потпуно игнорисање тога а државно нема.

Изгледа да ће се све игнорисати док не прекипи а онда лекар опште праксе каже "а шта ако је тамо хирург који виче" и панику окрене на максимум.

При том крајње потребне психотерапије нису доступне државно а приватно су често далеко плус прескупе и након ковида (своје оне тензије из јавних медија) многи имају последице које се виде тек сад или у наредних десетак,петнаест година (кад све потиснуто дође на наплату).

Sve se čeka mesecima.

Три месеца се чека на заказивање за нешто битно државно још лекари имају ограничења колико особа има којима могу да препишу упуте уз то колико лекова.

Овако заказује се на десет дана или више лекар(ка) опште праксе а онда исто ако треба даље на десет дана или више.

Kod privatnika sve može, sada ali za 100e. Nismo svi bogati.

Исто плус карта за превоз,храна,вода,цимање по градском а већ си сјебан болестан довољно ~ нема пара за тај луксуз.

Mene sada panika hvata.

Исто ал' одавно јер лекара често нема државно,треба да се путује даље за шта нема пара и ето,ништа од лечења тада.

Ovo nije humano.

Исто мислим и што не уведу више лекара,више особља медицинског,немедицинског јер је државно основа.

Ginekolog se čeka mesec i jače.

Још ако није професионалан (и онда се као чуде што се иде тамо једино за трудноћу).

Sta ako je hitno???

Ово важи буквално за све и нема одговора,шта ће да буде са нама који немамо за приватно???????

Poslednja izmena:
Kada je sloba pao moja baba je rekla: Eee sada će da bude kao u doba kraljevine, bogati će da se bogate još više i uživaju a sirotinja će da crkava od boleština i gladi.

Kada je ta ista baba bila bolesna 41° temp neki grip i zvali mi hitnu, prvo su pitali koliko ima godina. 84 kažete? A pa naživela se i zalupe slušalicu. Onda sam zvao privatno doktora, platio 100 dem i baba poživela još 10 godina.

Danas čisto sumnjam da može bez 1000 evra da se uradi bilo šta.

Tašta bila loše, loše, ide po doktorima niko nema pojma otišli kod privatnika operacija 10.000 evra babac ko nov. :)

Dakle ako nemate vi ukradite od lopova jer je zdravlje na prvom mestu!

U dom zdravlja sam dobio uput u februaru za mart kod dermatologa. To je za mesec dana najbliži termin bio u KBC Zvezdara. Sestra preglede cekala na termin od dve nedelje do mesec dana. To je bilo pre dve, tri godine. Tako da npr i početkom juna, zakazu za kraj jula, pa se onda celaju rezultati još dve nedelje. Tako se 3, 4 bitna pregleda razvukla od proleća do jeseni.

Svakog meseca svi plaćamo zdravstvo, bez odlaganja a onda kada tebi zatreba da odeš na magnetnu, čekaš godinu dana.

Dok god nam se deca leče putem sms poruka znak da ovaj režim ne radi ništa po pitanju zaštiti čoveka, umesto toga sve prepušta privatnicima.
Privatnik nije neprijatelj države i naroda.
Onaj privatnik koji koristi bedu i muku naroda jeste neprijatelj.

Trebaće posle lustracije političara pročešljati dobro i ostale koji su omastili brkove na narodnoj muci.

Back