Kako ćemo se lečiti

U dom zdravlja sam dobio uput u februaru za mart kod dermatologa. To je za mesec dana najbliži termin bio u KBC Zvezdara. Sestra preglede cekala na termin od dve nedelje do mesec dana. To je bilo pre dve, tri godine. Tako da npr i početkom juna, zakazu za kraj jula, pa se onda celaju rezultati još dve nedelje. Tako se 3, 4 bitna pregleda razvukla od proleća do jeseni.
Mojoj majci su zakazali u maju u domu zdravlja da ide u bolnicu u septembru, on umrla u julu.

Sta dalje da se prica.

Sto se tice teme, imam koleginicu koja je ima problem mesecima, dobila je krvarenje, ode hitno kod privatnika, pa je doktorka uputi kod kolege na gak.
Ali joj treba uput, ode u dz ispostavi se da ne moze njen lekar da joj da uput za bolnicu, nego mora ginekolog, pa kod ginekologa, tamo nece da je prime nije zakazana.
Haos potpuni, dva meseca joj je trebalo da uradi kiretazu u bolnici i mri privatno.
I sad ceka operaciju, sad je jun, a to traje od februara otprilike.

Građani koji glasaju za pogrebnika ne zaslužuju bolje :bravo:

1000004270.jpg

Uskoro ćete shvatiti da je u srbiji 50 godina duboka starost, kao u praistoriji.

Tako nam i treba kada su glavne teme za izbore Kosovo, Rusija, EU, još gore četnici, partizani, Vatikan, Amerika, Nemačka itd.

A niko ne vidi da nam pred nosem lekari i sestre odlaze, da nema ko da leči i da su bolnice i domovi zdravlja već ozbiljno propali.

Pa pošto to nikoga ne zanima i nije tema u političkom životu - tako nam i treba.

Nikoga ne zanimaju bolnice dok se sam ne razboli i treba mu operacija. Takvi su ovde ljudi, misle na ono samo što im se neposredno dešava, a ne misle na druge i da to može njima da se desi.

Tako da kada su bili snimci poplave skoro u Zemunskoj bolnici gde su se izlile fekalije, niko čak ni temu nije otvorio. A ni ja iskreno ne bih opbratila pažnju da nisam prošle zime tamo operisana i videla kako na 50 hirurških bolesnika idu par wca. Koji su uz to stari i prljavi. I da su svi hirurzi mladići od 30 do 35 godina, jer su svi stariji i iskusniji otišli u inostranstvo, a ovi se uče.

Tako da već znam ljude koji se nikako ne bi operisali kod nas u državnim bolnicama i štekaju pare za privatne klinike. Štekaju se pare i za ono malo dobrih hirurga koji rade u državnim bolnicama, jer su i tu cene.

Ništa novo.

само приватне клинике ко има новца и друге комбинације лечи ће се , здравствено осигурање преко државе свело се на преписивање трпе лекова, и на чекање дијагностичких, специјалистичких прегледа месецима и годинама

Privatnik nije neprijatelj države i naroda.
Onaj privatnik koji koristi bedu i muku naroda jeste neprijatelj.

Trebaće posle lustracije političara pročešljati dobro i ostale koji su omastili brkove na narodnoj muci.
Svi su omastili meni je jeftiniji servis u ovlašćenom EU nego ovde u srbiji kod neovlašćenog automehaničara. Isto i za hranu, duplo skuplja u srbiji nego u eu. Nema jednog trgovca da radi pošteno zato su ih partizani sve streljali po kratkom postupku.

Moja iskustva su drugacija sa domovima zdravlja..tako da ne verujem da se u domovima zdravlja zakazuje po mesec dana
Privatno pregled kod ginekologa košta manje..pogledaj.. imas kod pojedinih privatnih klinika sniženja

U jednoj državnoj, manje poznatoj ustanovi, na snimanje magnetnom rezonancom čeka se više od 3-4 meseca i često im se kvari aparat.

U drugim državnim ustanovama čeka se više od 6 meseci.

U Domu zdravlja Voždovac čeka se po 6 i više meseci na pregled oftamologa.

Državne laboratorije ne rade sve analize. Rade one najosnovnije.

Što se cena u privatnim klinikama i ordinacijama tiče, najpovoljnija je Euromedik. Tamo je i cena snimanja MR ok, u odnosu na druge privatne klinike.

Inače, ako vam treba kolor dopler, on se već nekoliko godina ne radi na VMA. Mora da se radi privatno.

Što se privatnih laboratorija tiče, najpovoljnija je Beo-lab.

A kako? Pa ići ćemo u privatne ordinacije. Ko nema para neće se lečiti.

Nova vlast mora da donese nove Zakone. Da se smanje doprinosi za zdravstveno osiguranje i da se tako povećaju plate i penzije.

Ili da se, po ugledu na strane kompanije, kao što je Ikea na primer, sklopi Ugovor sa privatnim klinikama. Zaposleni imaju pravo na besplatne preglede i na sistematske.

To zapravo već i funkcioniše, ali malo drugačije.

Specijalista vam daje uput. U toj ili drugoj državnoj ustanovi nema termina ili se zakazuje tek za 6 i više meseci.

Tražite da vam napišu, na posebnom papiru, da nemaju termine. Sa tim papirom idete u privatnu ordinaciju ili kliniku. Uradite pregled, platite, tražite račun.

Sa računom se ide u Republički fond za zdravstveno osiguranje i RFZ refundira deo troškova.

U jednoj državnoj, manje poznatoj ustanovi, na snimanje magnetnom rezonancom čeka se više od 3-4 meseca i često im se kvari aparat.

U drugim državnim ustanovama čeka se više od 6 meseci.

U Domu zdravlja Voždovac čeka se po 6 i više meseci na pregled oftamologa.

Državne laboratorije ne rade sve analize. Rade one najosnovnije.

Što se cena u privatnim klinikama i ordinacijama tiče, najpovoljnija je Euromedik. Tamo je i cena snimanja MR ok, u odnosu na druge privatne klinike.

Inače, ako vam treba kolor dopler, on se već nekoliko godina ne radi na VMA. Mora da se radi privatno.

Što se privatnih laboratorija tiče, najpovoljnija je Beo-lab.

Nova vlast mora da donese nove Zakone. Da se smanje doprinosi za zdravstveno osiguranje i da se tako povećaju plate i penzije.

Ili da se, po ugledu na strane kompanije, kao što je Ikea na primer, sklopi Ugovor sa privatnim klinikama. Zaposleni imaju pravo na besplatne preglede i na sistematske.

To zapravo već i funkcioniše, ali malo drugačije.

Specijalista vam daje uput. U toj ili drugoj državnoj ustanovi nema termina ili se zakazuje tek za 6 i više meseci.

Tražite da vam napišu, na posebnom papiru, da nemaju termine. Sa tim papirom idete u privatnu ordinaciju ili kliniku. Uradite pregled, platite, tražite račun.

Sa računom se ide u Republički fond za zdravstveno osiguranje i RFZ refundira deo troškova.

Nikakav zakon ne moze da pomogne ako nema ko da leči.

Stanovnistvo je sve starije - dakle lekar sve potrebniji, a lekara sve manje.

Irelevantno je da li je privatno, drzavno, kako god osiguranje, kad jednostavno nema ko - a tek nece imati ko.

Nikakav zakon ne moze da pomogne ako nema ko da leči.

Stanovnistvo je sve starije - dakle lekar sve potrebniji, a lekara sve manje.

Irelevantno je da li je privatno, drzavno, kako god osiguranje, kad jednostavno nema ko - a tek nece imati ko.

100 posto si u pravu. Srbija je imala, ili ima još uvek sporazum sa Nemačkom po kojem naše medicinske sestre i lekari odlaze u Nemačku jer tamo nedostaju medicinske sestre.

Ovo je članak iz 2020.godine

https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-51357852

Moje društvo je pre uvek popravljalo kada dolaze na godišnji ali su brzo digli ruke od toga jer je nekvalitetno. Po meni su naši zubari ništa gore na svetu.

Verujem ti.

Moji prijatelji, bračni par, oboje su zubari i više od 30 godina imaju privatnu ordinaciju. Ne znam da li će ovog leta imati više posla. Ranije su mnogo radili sa našim ljudima koji su dolazili kod njih iz inostranstva.

Praktično su najviše novca dobijali od inostranih pacijenata.

Ne znam kakvi su zubari u inostranstvu, samo znam da ovde ima i dobrih i loših. Kao i u svim profesijama.

Back