Kako biste popravili svet?

Ukoliko biste ga uopshte popravljali? Shta bi promenili, da mozete? Kako bi sve ovo izgledalo, da se Vi pitate? Da li bi uopshte izgledalo? Da li Vas je briga? Obrazlozite.

Hajde da sanjam malo.
Svi ljudi bi bili materijalno zbrinuti. Neko bi imao više, prema zaslugama, ali niko ne bi bio gladan, žedan, ne bi nikome bilo hladno, svi bi imali svoj krov nad glavom. Ne bi bilo briga oko takvih osnovnih stvari.
Svi bi imali žive i zdrave roditelje koji ih vole i poštuju. Ljudi bi umirali kada žele i kako žele.
Ne bi bilo zavisti pošto bi svi imali dovoljno, a oni koji zaslužuju bi imali više. Zaslužni bi bili isključivo oni koji svojom inteligencijom i radom zaslužuju pohvale. Pošto svi imaju iste osnove, moglo bi se kazati da je neko bolji i pametniji od drugog, pošto je više postigao svojom inteligencijom i radom. Niko ne bi imao šta da zameri i ne bi bilo problema. Ljudi bi poštovali boljeg od sebe, pošto on svojim radom doprinosi da svima bude bolje. Za uzvrat on ima više novca, luksuz i ugled.

A kako da se dođe do ovoga? Legneš u krevet, hipnozom usmeriš da sanjaš ovakav san i eto.
Ne može svet da bude bolji dok su ljudi ovakvi kakvi su: mahom lenji, osetljivi na kritike, zavidni, zli.

...nakon tuzne industrijske revolucije idu prava radnika i osnivanje sindikata...

...pozni dominat, srednji vek, industrijska revolucija - veoma teski i mracni periodi ljudske civilizacije...

Mislis ide vesela industrijska revolucija i seks, droga i alkohol?

Ali da li si svjesna da su sve vrline nastale u ratnickoj klasi i da koliko god je radnicka revolucija vesela ili idealna, ona je jos porocnija?

Vazdusasta, jedno zakljucno pitanje sa moje strane: izmedju poroka i rata, sta biras?

Za razliku od tebe nisam zaratila sa razumom, pa znam da je novac sredstvo koje je neophodno za život. Novac omogućava i ono neophodno i ono što je duhovna potreba. Da si čitao istoriju kao što misliš da jesi, shvatio bi značaj novca, ukoliko sada živiš u nekoj pećini, a kradeš internet nekome ko ga plaća.

Nisi čitao poruku kako valja. Što i ne čudi. Govorila sam o snu, gde je sve idealno. Smiri mržnju i usmeri se na lepše stvari u životu. Ako ne voliš ljude, okreni se knjigama na primer, pošto tvrdiš da voliš da čitaš i da čitaš.

Kakav god da nam je ovaj svet načinismo ga mi, ljudi. Ko god treba da ga ispravlja ako nije zadovoljan on i treba da ga menja a taj neko je onaj isti koji ga je ovakvim načinio. Opet smo to mi, ljudi.
Zašto ga načinismo takvim?
Zato što nismo shvatali njegovu tesnu vezanost za sva naša dela. Danas sve veći broj ljudi shvata da kvalitet života zavisi i od naše reči a ne samo od dela. No, shvatamo da zavisi i od naših misli.
Očigledno je kvalitet ovog sveta (uslovi života) upravo onakav kakvim smo ga mi načinili.
Danas nismo zadovoljni njime! Ali, kako bismo i bili zadovoljni kada smu u prethodnim životima sa oklopima i kacigama na glavama a mačevima u rukama pljačkali, krali, ubijali, silovali... Takvim delima napravismo podlogu za naš današnji život. A sami Život tačno zna gde će nas smestiti da bismo poželi svoja dela i nedela.
Pa, ako nismo zadovoljni onda menjajmo svoja shvatanja, svoja poimanja života, svoj pristup životu i radu, svoj odnos sa svime što nas okružuje i pokažimo požrtvovanost, nesebičnost... Ispravimo ono što smo uništavali i što smo ranije sunovratili da bismo od neke bolje tačke krenuli napred.
Dok kod sebe ne popravimo poimanje života (svoju svest) nama neće biti boljeg okruženja u kojem trebamo živeti.
Kakvi smo iznutra tako nam je i spolja.
Ako želimo bolji svet onda ostavimo svet oko nas na miru i prionimo svim silama vlastitih mogućnosti da od sebe ulažemo u ovaj svet.

Za razliku od tebe nisam zaratila sa razumom, pa znam da je novac sredstvo koje je neophodno za život. Novac omogućava i ono neophodno i ono što je duhovna potreba. Da si čitao istoriju kao što misliš da jesi, shvatio bi značaj novca, ukoliko sada živiš u nekoj pećini, a kradeš internet nekome ko ga plaća.

имаш плућа да би дисала, неопходно...
имаш бешику да би пила, неопходно...
имаш црева да би јела, неопходно...
имаш и мозак да би држала паре, неопходно.

Kroz obmanjivanje se sire poroci, a nema nista mrskijeg od toga.

Kud vodi obmanjivanje?
Jel kod onih sto to rade ili kod onih koji to primaju?
Zasto ne vidimo sebe kao prirodna bica?

Ponekada mislim da instikti vode savrenstvu bolje,no nas mozak....
Gledao dokumentarac jedan o gladnim mladim gepardima u tudjoj teritoriji lava po plen....osjetili ga...u panici i neznajuci sta ce povlace sebe....
Lavica samo podigla glavu...videla ih...ustala...i opet legla....:)

Poslednja izmena:
Mislis ide vesela industrijska revolucija i seks, droga i alkohol?

Ali da li si svjesna da su sve vrline nastale u ratnickoj klasi i da koliko god je radnicka revolucija vesela ili idealna, ona je jos porocnija?

Vazdusasta, jedno zakljucno pitanje sa moje strane: izmedju poroka i rata, sta biras?

...morala bih iskrena prema sebi da budem pa da odgovorim da ipak zavisi od vrste poroka i razloga ratovanja...niti su svi poroci jednaki niti su svi ratovi opravdani, slazes se?

Nema skrivanja iza drugih ljudi.....a to ovde po srbiji ljudi cesto cine...
A zasto?
Zato sto sve sto je KAO cilj ljudi ustvari nije cilj ljudi vec samo postapalica i onda ce tog iza kojeg se svi kriju pojesti mrak....a interesi su sacinjeni i ispunjeni....

Ovo je bre jedna opsta muvaonica ili kako se kaze seoska posla, gde svako svakog gleda da izjebe, bilo radi materjalne koristi ili osecaja superiornosti koji donosi neku drugu prestiznu korist....

Srba koji su inteligentni da stanu na crtu ima vrlo malo....
Ali zato srba koji su inteligentni i lukavi da podrivaju i pametuju u grupi , ima vrlo puno....

Zato mi imamo korektne izlagace kao plutarh,postene na svakom cosku koji se vredjaju kad im pomenes primer gde se vidi koliko su posteni, vredne radnike koji gledaju da nadju razlog zasto da ne rade, odgovorne rukovodioce koji nisu bili u mogucnosti zbog svetske krize da rade i proizvode, vrhunske generale koji u ratu ne razmisljaju da zastite skladista municije i fabrike municije....

Sreca te neka struka ima metode sa uocavanje koliko je gluposti na trzistu.
U elektronici je to princip IDIOT PROOF. To je sistem koji zahteva od vas da napravite zastitu koja ce izdrzati kratkotrajno ili dugotrajno prebacivanje prekidaca sa 220V na 110V iako je napisano pored prekidaca cemu sluzi....
Ili u boljem slucaju ne ugraditi ga, vec ostaviti unutra, i zasrafiti metalom preko njega jer ovde se pomera sve sto moze da se pomeri....

A i skoro nista ne radi unutar proizvodnih zahteva i karakteristika...

Eno danas smo prezentovali specijalistima urgentne kako je rana defibrilacija i kvalitetan pritisak na grudni koš pacijenta najvažniji prilikom reanimacije..po novim AHA vodičima ...
..poučavanje i učenje ..pa ko je nešto učinio za ovaj svijet i čovječanstvo...naučnici i možda umjetnici ...
..rad,rad i samo rad..fizički ili umni ....

..a da zaboravih i da smo prevezli policajca koji si je prostrijelio šaku tokom rutinskog čišćenja oružja, svog kolege...77' godište mladić ....
..''Povređen policajac pred opštinskim sudom''...a zvučalo je tako zanimljivo ....
...a jedan dječak je pritiskom na grudni koš svoje majke (kako nije teško naučiti bazičnu životnu podršku)..spasio život svojoj majci ....

...morala bih iskrena prema sebi da budem pa da odgovorim da ipak zavisi od vrste poroka i razloga ratovanja...niti su svi poroci jednaki niti su svi ratovi opravdani, slazes se?

Recimo, posto je prema svim politickim filozofima anarhija nasa neminovna buducnost, da onda i porocima nece biti kraja, pa prema tome nece nedostajati ni razloga za i protiv poroka.
Danas se jos uvijek moze samo posmatrati zivot, ali uskoro nece moci ni to.

Nesto ne znam tacno, ali pretpostavljam da je Kina bila veliki proizvodjac opijuma, prije komunizma (kontrole radjanja).

Zasto bi anarhija obavezno bila nasa buducnost?U okviru teme Da li je moguci bolji svet? zalazem se za izgradnju jedne Nove civilizacije i svima predlazem da se izjasne o postavkama koje sam tamo izlozio.Za bolju buducnost se moramo izboriti putem opstesvetske Narodne diplomatije,jer njome mozemo spreciti politicare i druge mocnike da nas odvedu u propast.
Kinezi i Britanci su u 19. veku vodili Opijumski rat.Posle njega Kina je dozivela velika ponizenja,ali sada je situacija bitno promenjena.

Bice to kontrolisana ispasa trave, kao sto sam vec pisao o tome. Novi zavjet cilja na Budizam i u svim elementima se slazu, tj. oba su usmjereni na odstranjivanje svih oblika patnje, bilo da su uzroci socioloske ili bioloske prirode. Ide se na stvaranje covjeka koji lici na zrnce pijeska.

Anarhija je neminovnost jer je prevelik pritisak koji dolazi iz Novog zavjeta da bi se ona mogla izbjeci.

Oko cega se vodio opijumski rat?
Britanci su se pobedom u ratu izborili da mogu slobodno prodavati Kinezima opijum a verovatno i druge proizvode!?
Predlazem da se izjasnite o ciljevima i postavkama Nove civilizacije u okviru teme Da li je moguci bolji svet? i da li sam upravu kada zagovaram izgradnju novog drustva na bazi razuma a bez nasilja.
Visok prirastaj stanovnistva je jedan od najvecih problema covecanstva i za isti sam ponudio resenje u sklopu svog celokupnog pogleda na svet.

Back