Kafić "ATLANTIDA"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sviram onoj stvari po kući, nadao se sinoć čitanju pokušaja entuzijasta, komentarisanju istih i ocenjivanju, al' cvrc. Da sad ne ispadne ja tamo neka faca, više od pola učesnika su objavljene njuške, neki i više puta. Naravno, moj pokušaj je takođe nazočan, samo da se kolovođa smiluje i okači uradke.

Kad prođe glasanje, turim svoj u blog. Interesantno za ovaj pdf jeste da mi je protagonistkinja wicca veštica u okolnostima nezamislivim za njen hobi :)

Hvala, hvala... opet, u blogu su radovi sa književne radionice, sve sa postavljenom temom i dužinom. Samo dva pokušaja (oba na blogu) su izglasana kao najbolja u krugu, sve ostalo -trc.

Prave stvari su za izdavača i njegove oči, only :)

Znam,to si mi vec rekao...a kad cemo mi obicni smrtnici
ugledati te prave stvari,mislim ima li nesto na vidiku...ako je izdavac video
sta je trebalo da vidi,hoces li nas obradovati pravim stvarima uskoro?

U pasivnim krajevima nije odrađena kulturna dekontaminacija a kad će, ne znamo :)

Biki, od pisanja se ne živi. Autoru pripada od 8 do 12 posto od prodatog tiraža, a mnogi izdavači daju primerke umesto keša, tako da mi je pisanija u drugom planu, život ne haje za htenja i afinitete. No, jedna zbirka je već kod izdavača, čekam da se vrati sa sugestijama za doradu (to radi urednik) pa onda ide korektoru i lektoru. Tek onda ide realizacija, koja opet zavisi od uslova i kapaciteta IP-a i njegovog plana.

A ima još jedna, u pripremi :)

PS:
Voleo bih da pišem palp, nebitno da li je Šejn, Ljubavni vikend roman ili Vajat Erp. Tu je lova, to narod guta, al' kao što rekoh, moji afiniteti nisu u tom pravcu.
:)

U pasivnim krajevima nije odrađena kulturna dekontaminacija a kad će, ne znamo :)

Biki, od pisanja se ne živi. Autoru pripada od 8 do 12 posto od prodatog tiraža, a mnogi izdavači daju primerke umesto keša, tako da mi je pisanija u drugom planu, život ne haje za htenja i afinitete. No, jedna zbirka je već kod izdavača, čekam da se vrati sa sugestijama za doradu (to radi urednik) pa onda ide korektoru i lektoru. Tek onda ide realizacija, koja opet zavisi od uslova i kapaciteta IP-a i njegovog plana.

A ima još jedna, u pripremi :)

PS:
Voleo bih da pišem palp, nebitno da li je Šejn, Ljubavni vikend roman ili Vajat Erp. Tu je lova, to narod guta, al' kao što rekoh, moji afiniteti nisu u tom pravcu.
:)

Znam,cinjenica je da se od pisanja ne zivi,na zalost mislim da je to jedino kod nas tako....
Pitala sam te onako,vec si jednom spomenuo tu zbirku koja je kod izdavaca,na to sam mislila,sta se desava itd..
Drzi se ti svog pravca,odlicno to radis,ljubavne romane,Sejna i sl. ima ko da pise..

Znam,cinjenica je da se od pisanja ne zivi,na zalost mislim da je to jedino kod nas tako....
Pitala sam te onako,vec si jednom spomenuo tu zbirku koja je kod izdavaca,na to sam mislila,sta se desava itd..
Drzi se ti svog pravca,odlicno to radis,ljubavne romane,Sejna i sl. ima ko da pise..

Nije se moglo živjeti ni za vrijeme ex Yu, a kamo li sad. Premalo je to tržište.
Da svi kupe po knjigu ne bi neka extremna zarada bila....a ne ovako.

Fantastika je kod nas vrlo podcenjen žanr, iako imamo jednog doktora SF-a (svetski priznatog pisca žanra) i jednog magistra horora. Na zapadu je, nasuprot, na vrlo visokom mestu čitalačkog ukusa.

I ono malo naroda što gotivi fantastiku čita samo strance, tj, ne čita njih nego prevodioca, a izuzetno mali broj domaće autore.

Domaću fantastiku u Srbiji izdaju samo nekoliko IP-a, među njima i Laguna, najjača firma koja će da proguta sve ostale ali isključivo epsku. Zato što gazda voli epsku, i Teri Pračeta, na čijim romanima se Laguna izdigla do giganta, što znači da će izdavanje fantastike da zgasne kod nas. Ipak ostaju udruženja, sajtovi i e-izdavanje.

Crno da ne može biti crnje.

A ako te baš interesuje, moja prva zbirka se i dalje prodaje, mislim da je oko 700 din kod izdavača i u knjižarama a na Limundu je vidim i za 200, 300. Bila jedna serija u štampi sa felerom, napisali mi ime na poleđini pogrešno, samo to je u pitanju, valjda ih još ima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back