Kafić "ATLANTIDA"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U vremenu.
To da se pokažem u primerenom izdanju i mene polako prolazi. Vremenom čovek postaje iskreniji ovde. Iskreniji prema sebi i iskreniji u smislu da sve manje nepotrebne energije ulaže u to da se prilagodi, onima koje je prokužio. U rl to dolazi godinama, a ovde to izgleda ide brže. Neke stvari i ja preskačem, mislim da nema potrebe za , niko ovde ne čita baš svaki post, a kad sam pre koju godinu okačio svoj prvi blog, tada sam još išao samo na blog, mislio sam: Čoviće, ja san se sad oglasija, ima cili svit sa okolišon da me čita, a i di neće, ka san da naboje od sebe, a oma san vidija da san ja najboji.

Pa ako takav nisam došao po sebe, zašto sam uopšte i dolazio?
Bilo je to veoma lepo iskustvo.
:D
Ti si pošten i išao si na blog ! Znaš što ljudi (svi mi, uključujem i sebe) rade ? Pišu na forumu (koji je de facto za razmjenu informacija) i čitaju samo sebe i to s štovanjem :mrgreen: :) Nema tu komununikacije, razmjene mišljenja nego samo nametanje i hranjenje ega. Rijetko je dragačije.
Izgleda, da sam ipak dobro razumeo. To što ti „osetiš u eteru oko nas“, nervoznu ili smienu osobu, polazi ponekad i meni za rukom.

Osjeti se to itekako. Ma samo se prepustiši. Jasno dolazi do tebe (bar do mene je) kako osoba prikriva pravi osjećaj prema tebi, možda joj je i samoj neugodno što je dvolična i glumi da si joj ok...ali igra igru -koju ja uvijek prihvaćam :mrgreen: To mi je najdraže, ta dvostruko- trostruka igra u kojoj svatko misli da je zavarao onog drugoga :zcepanje:
:roll:
Budući da je reč o jednom subjektivnom utisku koji dolazi neznano otkuda, isprva mi je dosta teško bilo razdvojiti ga od onog vizuelnog koga skoro nesvesno dobiješ od avatara. Pravo je čudo koliko neposrednih i razumom nedotaknutih informacija, običan čovek usvaja, zdravo za gotovo. Slika je veom moćan medij za manipulaciju masama. Mnogo jači od teksta. Jedan plakat ima više efekta od bilo kakve govorancije ili pisanja, no to su još nacisti znali. Zato je potreban dobar napor da se razdvoji vizuelni utisak avatara, koji nam je svima urođeno jak i glasan, od tog, ja ga zovem intuitivnog, koji je slab kao šapat.
To uopšte nije jednosavno.
Daaaa ! to je tako istinito ! Ma u svemu je samo pitanje koliko ti sam sebi hoćeš lagati. :) Znaš ti uvijek pravi odgovor, samo je pitanje što želiš. Meni je jedna jako simpatična osoba stavila svoju sliku na avić, bilo mi je to očajno. Prije mi se avić sviđao (:rumenko:) i sad sam bila u koliziji. Nisam mogla niti komunicirati normalno, toliki je bio animozitet. Trebao mi je restitutio in integrum :mrgreen: Žalosno je što sam bila cijela sretna kad je vratila stari avić, potpuno izignorirala osjećaje koji su bili s njenim stvarnim likom. No, to je bilo prije. Nekad davno. U drugoj dimenziji čak. Tad sam bila plošna. :rumenko:
Ne radi se samo o osluškivanju „unutrešnjeg glasa“, jer čovek se, instiktivno i bez kontrole razuma, po prijemu vizuelne informacije o drugoj osobi, u trenutku, uporedi sa njom, na neki sebi svojstven način. Nešto kao, Ja Tarzan ti Džejn, ali ne samo po polnoj razlici ili jednakosti, nego po svim mogućim razlikama i sličnostima, kojih je svestan i nesvestan. To nam je još iz šume pretpostavljam i ako čovek to ne prevaziđe na neki način, bolje je da se ne oslanja na svoju intuiciju, bilo koliko jako da je, je svestan. Dalje, tu je i neka vrsta nesvesne komunikacije koja se dešava između suočenih, tako da tu intuitivnu sliku o drugome, dodatno opterećuje pre svega nejasna slika posmatrača o sebi samom (bože kako li samo izgledam, sva sam raščupana, šta če sada pomisliti o meni“) a potom i intuitivna slika drugog o posmatraču samom, bio taj drugi toga svestan ili ne.
Stoga sam mišljenja, da mnogo jasniju predstavu sagovornika mogu da steknem ako ga ne startujem sa avatarom Muse Kesedžije, Šešelja, Branimira Glavaša, Sai Babe ili tako nečega nekima ovde gotovo arhetipskim.
Trudio sam se da uprostim, razumeti komuniciranje možemo samo donekle, a odnekle se mora osetiti inače dolazi do nesporazuma.
:ok: apsolutno se slažem.
Ima dosta načina kako da se neutrališe to uvodno poređenje sa protivnikom.
Savremeno društvo ga je dosta mlako i benigno krstilo kao „prvi utisak“ iliti dojam, ali reč je o jednom snažnom i veoma brzom instinktu, koji baš zato, što je kod velike većine ljudi potpuno van kontrole uma, jako utiče na čovekovu predstavu o okolini i na njegovo brzo reagovanje. Stoga je tako neprimetan, sjajna poluga za manipulaciju, a velehvaljeno školovanje mase stanovnika danšnje civilizacije ga potpuno prenebregava. Mislim da bi decu prvo trebalo učiti kako da kontrolišu ovaj nagon, pa tek onda da čitaju i pišu. Prvi efekat bi se pokazao, tako da niko ne bi kupovao ništa, a da stvarno nije ličnog mišljenja da mu i treba. Sa političkim opcijama ista stvar. Verovatno se iz tog ili tome sličnih razloga takvo školovanje ni ne uvodi. Danas, na ovoj planeti, od toga nema ni pomena ali onaj kome to pođe za rukom, prvo biva nagrađen saznanjem namere sagovornika, ko god da je on i to iz prve ruke, da prvija ne može biti, ali ti to već znaš mnogo bolje od mene, čini mi se.
Scio me nihil scire. Onda sam sigurno na dobrom putu. :)
Budi mi dobra Lipa
trudim se...koliko je u mojoj moći :cmok2:

Tek sad se setih da nam je ostalo manje od dva meseca do smaka sveta. Jeste li se pripremili?

:p

Dozlogrdilo i Majama

NAROD Maja u Gvatemali optužio je tamošnju vladu i turističke organizacije da mitove o smaku svijeta šire zbog pohlepe.

"Dižemo glas protiv prevare, laži i pretvaranja našeg folklora u izvor profita", izjavio je Felipe Gomez, predsjednik udruženja Maja.

"Oni ne govore istinu o vremenskim ciklusima", naveo je on, aludirajući na brojne filmove i dokumentarce koji promoviraju ideju da kalendar Maja predviđa smak svijeta za 21. prosinca.

Ministarstvo kulture Gvatemale organiziralo je za taj dan masovnu manifestaciju na kojoj se očekuje dolazak više od 90 tisuća ljudi, a predstavnici Maja zamolili su turističku zajednicu da manifestaciju ne održava jer vrijeđa majansku kulturu.

Stručnjaci tvrde da 21. prosinca označava prestanak kalendarskog ciklusa, a ne smak svijeta. U priopćenju udruženja Maja pak stoji da novi ciklus "označava početak velikih promjena kako na osobnom tako i na nivou zajednice te početak sklada i ravnoteže između čovječanstva i prirode nastupili sklad i ravnoteža".

kornjace.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back