Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
4356

Auuu. Mnogo zgodno kad covek hoce da se izvuce i ne odgovori sa dve recenice na dva jednostavna pitanja.

Kiki_GNR:
"Pošlo za rukom SAMO..."???
Da nisi nekog zaboravio Dule? :dash:

Nadal : 85!!!

Ko to lupa glavom o zid i zasto? Ja - zato sto sam glup ili ti - zato jer si ljuta?

"Ipak nismo krivi sto to Nadal o tome, jos uvek, moze samo da sanja".
Sta ovde nije jasno? Da je ovo, JOS UVEK, moje - valjda je svima jasno. I jasno je sta znaci i postoji od prvog posta.

Ono sledstveno – izvini (najteza od svih reci na svetu - ne znam zasto), ma samo se nismo razumeli - to ipak mogu samo oni malo jaci, a ti vidi da li spadas u te. Ja se izvinih za ono – “Neka si mu rekla”. A nije bilo upuceno tebi. Samo greska u koracima.

Kako ce se sljedece sezone bodovati turniri koji nisu igrani ove godine? Hoce li se oduzimati/dodavati poeni u odnosu na rezultate iz 2019-te? Ili ce biti zamrznuto odbijanje bodova kao u nastavku aktuelne sezone?

Bodovace se kao i do sada kako drugacije.

Bodovi se gube ili 52 nedelje nakon odigranog turnira ove godine ili kada se odigra isti turnir sledece godine kad god da se to desi.

Na primer, ako se RG 2021 bude igrao u junu onda ce bodovi sa RG-a (bolji rezultat iz 2019 ili 2020) brisati u junu.
Ako se bude igrao u oktobru onda se brisu u oktobru.

Pa isto je. Ostaju bodovi iz 2019-te dok se ne odrzi turnir sledece godine ili dok ne isteknu 52 nedelje od kad je trebao da se odrzi turnir ove godine, sta god da se prvo desi.

Znaci No1e gubi bodove sa Vimbldona kad se bude odrzao turnir sledece godine, ako to bude u istom terminu kad je trebao da bude i ove godine. A ako se ne odrzi ili ga pomere za neki kasniji termin - onda gubi te bodove kad prodje godinu dana.

Ako se odigra turnir onda ce dobiti te nove bodove.

U poslednje vreme pisao sam mnogo postova o Konkurenciji Federer – Nole na sva ti foruma: Kafana, US Open i R.G. Jedan od tih postova se zavrsava: P.S. Sto se tice NAJVECEG SVIH VREMENA vec sam negde napisao pa ces na to sigurno naleteti. E na to vise ni ni ja nigde ne mogu da naletim.

U tom postu sam, kao sto rekoh, dao neko svoje vidjenje o mogucem najvecem svih vremena. Izmedju ostalog sam rekao i ovo. Noletu su se neke stvari bas skockale. Nole je pored toga sto je vrhunski teniser imao i srecu da je relativno najzdraviji od trojice mogucih najvecih. Onda sam uporedio njega i Nadala. Nadal je igrajuci u prakticno istoj konkurenciji do tada osvojio 2 G.S. vise (19). Ako uzmemo tu cinjenicu da je mnogo puta bio povredjen kao i da je imao tu nesrecu da je igrao sa “najboljim” Federerom (ono moje – da su u pocetku igranja velike cetvorke (prvih pet godina) postojala samo dva igraca – Federer i Nadal.

Од марта 2005. до јула 2009, њих двојица су успели да освоје 17 од 18 гренд слемова (од Ролан Гароса 2005. до Вимблдона 2009. нису освојили само Отворено првенство Аустралије 2008.) и 24 од 38 турнира АТП мастерс серије. У току тог периода, Федерер и Надал су освојили 11 узастопних гренд слемова, почевши од Ролан Гароса 2005. до Отвореног првенства САД 2007. Тако су постали једини пар у историји са три различита гренд слема (2005—2008 Ролан Гарос за Надала, 2003-2007 Вимблдон и 2004—2008 Ју-ес опен за Федерера) које су освојили бар четири пута узастопно за време 5 година доминације (2004—2008).

Ovde naspram njih nije postojao niko. Apsolutno niko. Znaci, ruzno je reci, Nole i Mari nisu postojali, a bili su tu (samo godinu dana mladji od Nadala). Tada sam postavio pitanje: Koliko bi Nadal ili Federer (jer ni on nije bio celicnog zdravlja) imali G.S-va da nisu imali tu nesrecu da igraju jedan protiv drugog? Mozda Federer neki vise jer je Nadal bio superioran najcesce na sljaci. A mozda i Nadal - ko to sad moze znati? Jedino sto vidimo je da Nadal igra i sada i osvaja G.S-e, a Federer ne. I to prilicno superiorno. Nepoznat je i taj “moguci” broj. Tada bi Noletu (koji je i sam rekao da ce trajati duze od Federera) bilo mnogo teze da dostigne “tog X”. Mada kako sad stoje stvari kad oni odu u penziju (hteo to ili ne Federer vec jeste) sigurno ce to uspeti jer su “mladici” potpuno nedorasli.

Koliko bi to vise osvojio Federer ako je osvajao sve sem RG. Koji nije mogao da osvoji ni pre Nadala. Ili koliko je imao srece da je Guga zbog povrede ranije zavrsio karijeru. Jedne godine se vratio i dobio Federera 3:0 na RG kad je federer bio broj 1. Da su imali neku konkurenciju ne bi osvajali toliko i toliko lako. Sto No1e ne osvaja sada po 3 GS-a godisnje kad nema konkurencije kako kazes nego jedva osvoji 1.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back