Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da treba da se broje samo Mastersi koji postoje tek od početka 90ih godina, tako da svi ovi teniseri koji su igrali tenis 80ih, 70ih itd.. treba da se izbrišu kao da nikad nisu ni postojali. A i Novak treba da batali GS i samo da pegla po cenjenim Mastersima i da tako zacementira GOAT krunu

Federer je na sljaci jedva uzeo cetiri Hamburg Mastersa - turnir koji je do 2009. bio Masters pa presao u 500-tke.

Osvojio je Madrid 2009. i Madrid 2012. Taj je bio onaj na plavoj sljaci koja je, naravno, odmah odbacena jer je pobedio Federer. Sala mala. I on se bunio protiv igranja na njoj. Bedan ucinak na sljaci u odnosu na druge velike igrace.

To o "velikim" titulama - mastersi, O.I. i G.S. rekao sam gore. Ne moze biti iste vrednosti titula koja se dobija sa pet, sest ili sedam pobeda. Medalje na O.I. su posebna prica. Zasto se ne racunaju Federerova srebrna i Noletova bronzana medalja? Mozda 4,3,2 poena za zlato, srebro i bronzu?

P.S. Tabelu je "pravio" neko ko zdusno navija za Noleta cim su Masters titule jednake titulama na G.S. To je bar jasno.

Poslednja izmena:
To kad je predao Rodiku je bila cetvrta predaja u 2 dana. Nije ni prvi, ni jedini koji je predao mec.
Davidenku je u Rusiji predao kad je vodio protiv njega. Zbog Tipsara koji je doneo virus iz Brazila i zarazio Noleta u Moskvi.
Nadalu je predao na Vimbldonu da bi imao neku sansu u finalu. Jer su obojica igrali meceve po pet setova i uz odlaganja zbog kise dok je Federer bio u mnogo boljem stanju, nije imao odlaganja i nije igrao duge meceve.

Po meni je mnogo gore ono sto je Federer uradio kad je predao Noletu finale u Londonu pre meca. A ljudi kupili karte i usli na tribine. Onda su po Londonu jurili Mareja da odigra revijalni set sa Noletom. A Federer posle dva dana ozdravio i igrao finale Dejvis kupa sa Vavrinkom.

Kako ono rece Ivanisevic- Ja njemu servis on meni forhend, ja njemu servis, on meni bekhend. ******* ja izgleda znam samo servirat. :D

I njega Novak uzme za trenera. Pa sta od njega moze da nauci. Ni servis nije popravio za ovo vreme koliko je sa njim.
Можда му треба неко за скраћивање поена. Јер, Ноле "гради поен" па по 20-ак размена...
Него, не види се да му је нешто Иванишевић помогао.
Него, не знам како Нолету некп не скрене пажњу на највећу ману: кад има зицер, смечује, увак али увак гађа у ону страну где ривал већ кренуо. И човек му у 90% сучајева стигне и врати лопту. Никад нисам видео да му завали смеч у контра страну од оне где је кренуо. иза леђа, нема шанси да стигне, може само да ушине кичму у покушају да се цурикне назад.

Можда му треба неко за скраћивање поена. Јер, Ноле "гради поен" па по 20-ак размена...
Него, не види се да му је нешто Иванишевић помогао.
Него, не знам како Нолету некп не скрене пажњу на највећу ману: кад има зицер, смечује, увак али увак гађа у ону страну где ривал већ кренуо. И човек му у 90% сучајева стигне и врати лопту. Никад нисам видео да му завали смеч у контра страну од оне где је кренуо. иза леђа, нема шанси да стигне, може само да ушине кичму у покушају да се цурикне назад.

Slažem se. I najčešće smečuje mlako, tako da protivnik može da mu vrati loptu. Osim ako udari lopticu daleko od protivnika. Smeč mu je najslabiji udarac.

Mnogo dobrih clanaka. Svih i svakakvih na razne teme.
https://time.rs/c/983824f600/ovo-ce-naterati-rafu...
OVO ĆE NATERATI RAFU DA SE ZAMISLI! Čuveni Nemac rekao ono što čitava planeta misli o Đokoviću i oduševio sve navijače u Srbiji! Ako se obistini - Novak je najbolji u istoriji!

Mozda sam ovo, kroz onu dzunglu postavljenih clanaka, vec postavio, ali mi je ovo nekako najdirektnije.
https://www.kurir.rs/sport/tenis/3548075/bosanske...

Naravno ovaj je najvazniji. Stvar je potpuno jasna.
https://www.espreso.rs/sport/tenis/642715/novak...

"Nadalu je predao na Vimbldonu da bi imao neku sansu u finalu". Nole je "namerno" predao Nadalu (2007.) da bi ovaj u finalu pobedio Federera? Malo bezveze. Pa sto nije Nadal "namerno" predao njemu? Mozda bi Nole ucinio nesto vise. Nadal je taj mec izgubio. Priznajem da je to bila "mala kradjica" (dve "sedmice").

Sto se tice predaje Federera ona je bila krajnje racionalna i podredjena visem cilju. Ako Nole "namerno" predaje Nadalu zbog nekog "viseg cilja" koji je krajnje neizvestan zasto je cudno kad Federer preda Noletu da bi znacajno doprineo osvajanju Dejvis kupa. Njegova pobeda je uostalom i donela Svajcarskoj titulu.

https://www.prva.rs/vesti/sport/59268/federer-u-suzama-ostvario-dugo-zeljeni-cilj...
Valjda je ovo vece i vaznije od toga "da pobedi Noleta (cudna mi cuda)".

Gde sam ja napisao da bi pobedio Federera.
Opet podmeces.
Da bi imao sansu. Jer je imao veliku prednost.
Zato sto je No1e imao problem sa ledjima, a Nadal nije. Bio je u boljem stanju.

Nista ja ne podmecem. Pa podrazumeva se da bi isao i usao u mec, sa manje ili vece sanse, da pobedi, a ne da igra radi igre. Ne ide on u finale da igra piljke nego da se bori za pehar.

Nigde nisi pomenuo nikakvu povredu - “jer su obojica igrali meceve po pet setova i uz odlaganja zbog kise”. Znaci obojica su isti i maltene se dogovarali ko ce koga da pusti da bi imao neke sanse u finalu protiv Federera. Pustam ja tebe ili pustas ti mene? Sta ti ima koga da pustas? Ili on tebe? Skoro pa laziranje. Cujes li ti sebe?

To kad je predao Rodiku je bila cetvrta predaja u 2 dana. Nije ni prvi, ni jedini koji je predao mec.
Davidenku je u Rusiji predao kad je vodio protiv njega. Zbog Tipsara koji je doneo virus iz Brazila i zarazio Noleta u Moskvi.
Nadalu je predao na Vimbldonu da bi imao neku sansu u finalu. Jer su obojica igrali meceve po pet setova i uz odlaganja zbog kise dok je Federer bio u mnogo boljem stanju, nije imao odlaganja i nije igrao duge meceve.

Po meni je mnogo gore ono sto je Federer uradio kad je predao Noletu finale u Londonu pre meca. A ljudi kupili karte i usli na tribine. Onda su po Londonu jurili Mareja da odigra revijalni set sa Noletom. A Federer posle dva dana ozdravio i igrao finale Dejvis kupa sa Vavrinkom.

Nije lepo da optužuješ Noleta za nameštanje mečeva, pogotovo ako si njegov fan...toliko daleko ni ja ne bih išao...

Srpski teniser igra turnir karijere!
Srpski teniser Danilo Petrović plasirao se u polufinale ATP 250 turnira na Sardiniji.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2020&mm=10&dd=16&nav_id=1748884

Nije lepo da optužuješ Noleta za nameštanje mečeva, pogotovo ako si njegov fan...toliko daleko ni ja ne bih išao...

Kakvo je to namestanje, ako nije imao sanse da dobije. Mogao je da se kolje jos malo i da sjebe i Nadala kompletno.
Ovo je sasvim sportski.
A namestanje je bilo sto nisu dali da se igra nedeljom i sto je Rodzer bio povlasten na svakom koraku. E to je namestanje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back