Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Ne verujem da Federer može do još jedne GS titule"

Švajcarski teniser Stan Vavrinka priznao je da ne veruje da će njegov sunarodnik Rodžer Federer osvojiti barem još jednu titulu na Gren Slem turnirima.

Rodzer-Federer-Novak-Djokovic.jpg

Tridesetdevetogodišnji Federer osvojio je 20 titula na najvećim turnirima i prvi je na večnoj listi. Jednu manje ima Rafael Nadal, dok je prvi teniser sveta Novak Đoković trenutno na 17 Gren slem pehara.

"Naravno, Rodžer može još jednom da pobedi na Gren slem takmičenjima. Postoji razlika između nemogućnosti da se dođe do pobede i nedostatka želje za tim," rekao je Vavrinka i dodao:

"Verujem da Federer to može, ali ne verujem da će uspeti. Imao je meč lopte u finalu Vimbldona, i skoro na svakom turniru daleko dogura."

Teniska sezona je suspendovana zbog koronavirusa i neće biti nastavljena pre 13. jula.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a329454-Ne-verujem-da-Federer-moze-do-jos-jedne-GS-titule.html

USRED PANDEMIJE KORONAVIRUSA Đoković javno saopštio šokantnu odluku, seli se iz Monte Karla!

AUTOR: Alo.rs/I. S. DATUM I VREME: 16.04.2020. 12:08 - 16.04.2020. 12:18

Dugo je razmišljao o tome.

Grom iz vedra neba - najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković u razgovoru za španski radio ”Kadena Kope” najavio je da bi uskoro mogao da promeni mesto prebivališta, i sa porodicom se iz Monte Karla preseli u Marbelju. Upravo u ovom špaskom odmaralištu Novak sa suprugom Jelenom i decom provodi karantinske dane, prouzrokovane pandemijom koronavirusa.

Kako je srpski as rekao za španski radio ”Kadena Kope”, oni su trenutno u kući njegovog brata Marka u Marbelji, ali i to da planira da se sa porodicom preseli baš tu. Inače, Đoković je pričao na španskom, i pored malih poteškoća ipak oduševio voditelje. U isto vreme na vezi je i u programu bio Rafa Nadal, a dvojica provoplasiranih na ATP listi složili su se da bi voleli da se sezona što pre nastavi, ali da će sve morati dobro da se isplanira i obezbedi, te garantuje zdravlje igračima i sve to naravno bez prisustva publike.

https://www.alo.rs/sport/tenis/rafael-nadal-novak-dokovic-atp-korona/304622/vest

"Prolazeci" kroz clanak ima jos dobrih clanaka.

Poslednja izmena:
Novak i Endi o dobrim starim danima: AO 2012, OI…

Najbolji teniser sveta Novak Đoković provodi vreme u španskoj Marbelji tokom pandemije koronavirusa sa svojom porodicom, a na Instagram lajv seansi razgovarao je sa svojim dobrim prijateljem i velikim rivalom Endijem Marijem.

Mari-Djokovic

Dvojica teniskih legendi su odgovarala i na neka od pitanja gledalaca.

Jedno od pitanja bilo je koji je naš najbolji meč – od svih koje smo igrali ovih godina. Zanima me kako ti razmišljaš”, pitao je Endi Mari.

Prvo što mi pada na pamet je ono polufinale AO 2012. godine, koje je trajalo skoro pet setova”, prisećao se Novak Đoković.

Toga sam se i ja setio, iako sam izgubio, to je bio jedan od naših najboljih
mečeva
”, rekao je Mari.

Imali smo reli od 57 udaraca u petom setu, bilo je sjajno”, kazao je srpski teniser.

Kada si me na travi u Londonu na Olimpijskim igrama pobedio, mislio sam da sam igrao prilično dobro, ali si ti bio bolji u ključnim poenima. Bio sam tako razočaran kada sam izgubio, ali sam zapravo bio srećan kako sam igrao. Ti si na kraju osvojio zlato, protiv Rodžera u finalu si odigrao neverovatno”, izjavio je Novak.

Ja se zapravo sećam da sam na tom meču bio malo i nezadovoljan, mogao sam i bolje”, izjavio je Škotlanđanin.

Znači, toliko si bio dobar, da ti je to bio samo prosečan meč”, rekao je Novak kroz šalu.

Đoković i Mari su igrali 36 duela u dosadašnjoj karijeri, a Srbin je slavio u 25 navrata.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a329534-Novak-i-Endi-o-dobrim-starim-danima-AO-2012-OI.html

DOKTOR RADMILO PETROVIĆ O AKTUELNOJ SITUACIJI:
"Nole je broj jedan, ali o vakcinama ipak nema pojma"

Đoković naveo da se neće vakcinisati protiv kovida-19, što je zabrinulo doktore

Da li je Novak Đoković najbolji srpski sportista svih vremena. Da. Da li je jedan od
najboljih svetskih atleta u istoriji? Da. Da li je Nole neko ko bez prestanka već
15 godina i duže pomaže ljudima u Srbiji, ali i šire, kroz svoje humanitarne akcije?
Da. Da li je najviše uradio na promociji Srbije u svetu u protekloj deceniji? Da.

A da li ga to čini osobom koju bi trebalo da poslušate ako kaže da se neće vakcinisati
protiv najnovijeg koronavirusa, pa bi trebalo da i vi krenete njegovim stopama?
Apsolutno ne.

http://www.happytv.rs/vesti/društvo/223531/doktor-radmilo-petrović-o-aktuelnoj-situaciji-nole-je-broj-jedan-ali-o-vakcinama-ipak-nema-pojma

Isprovociran ovim citiranim recima napisacu par reci:

Umeo sam cesto da se naljutim na Novaka kad izgubi mec ali sam mu vrlo brzo i oprastao.
On je nas Nole. Nas Dika i ponos.

Ovog puta me je naljutio ali mu ne oprastam. Nole dovoljno si odrastao da sam odlucujes o
svom zivotu, ali ko ti daje pravo da to radis sa drugim,najvise mladim ljudima.Zasto to kazem?
Novak je dovoljno uticajan da ce mnogi mladi da ga poslusaju. Sta ako se virus ponovo pojavi
on ce da ode kod svog gurua i bice zasticen od svega a ti mladi koji su krenuli njegovim
stopama punice zarazeni karantine.

I jos nesto teniska organizacija bi morala da donese odluku da niko ne moze na turnir ako nije
vakcinisan(kad jednog dana pronadju vakcinu) oni koji ne zele u Marbelju nek igraju tamo sa
Noletom tenis.

Poslednja izmena:
Da ga poslusaju kako?

Razmislice da li da se vakcinisu vakcinom koja uopste ne postoji?

Kad je bio sars - pre 20 godina, a nema vakcine. 20 godina nisu uspeli da naprave vakcinu delotvornu za nacin na koji sars napada ljude. A covid-19 je jos napredniji.

Razmisli malo o tome da FDA nikada nije odobrio za upotrebu nijednu vakcinu za korona virus, pa cak ni onu za mers kojom je Kon hteo da nas sprica 2009. godine.

Da li stvarno hoces da budes siromasni afrikanac na kom ce bogati zapad da se vezba ili ces da razmislis malo.

www.zurnal.rs/tenis/atp/95922/gardijan-no-vaxx-djokovic-i-opasan-pogled-na-svet

Гардијан у први план ставља Ђоковићеву безглутенску дијету, која му је помогла да постане бољи тенисер, као и утицај тренера Пепеа Имаза, који је користио "необичне" методе и готово говорио о спиритуалним стварима.

- Очигледно је да је то успело у Ђоковићевом случају. Он је први тенисер света, има 21 меч без пораза, а јури Надала (19) и Федерера (20) по броју гренд слем титула. Он их има 17. Вероватно ће и успети у томе, али његова духовност треба да остане лична - све док није штетна - пише Гардијан.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

“Njegova duhovnost” i saradnja sa Pepeom Imazom (neko, zna se ko od nas, ga je nazvao Mamlazom) zamalo ga nije upropastila. Toliko “dobra“ mu je napravio da smo na kraju pomislili da mu je bio podmetnut da ga nacisto upropasti. Cim se manuo tog ludaka poceo je opet da igra i osvaja titule.

Za lakat su ipak u pravu. Nista bez hirurgije.

Vesna Pešić brutalno izvređala Novaka Đokovića zbog stava o vakcini

novak-djokovic-vesna-pesic_800.jpg

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izazvao je mnogobrojne reakcije širom sveta zbog stava o vakcini protiv virusa korona, a sociološkinja i nekadašnja političarka Vesna Pešić ga je zbog toga i izvređala.

- Primitivac, nažalost. Igra odlično, ali neškolovan - napisala je Vesna Pešić u komentaru na Tviteru, ispod vesti u kojoj Đoković priča o vakcinaciji.

http://www.balkanspress.com/index.p...bWrHCUlCD4d5-ur4_qtRSacEi5QlwbtnVgATVvWr__CGU

Ovo dvoje bolje im je da piju caj od kamilice u svojim penzionerskim danima i cute
Jesi li primetila da se objavljuju samo "mišljenja" onih koji kritikuju Novaka? Nigde onih stručnjaka koji imaju isto mišljenje kao Novak. To je samo državna propaganda da bi se Novakovo mišljenje odbacilo u narodu i da bi oni mogli nesmetano da prodaju so i vodu kao vakcinu. Da neko zgrne lovu. Daju se i tim izjavama senzacionalistički naslovi n bi li se probili sa svojim niskim namerama.

Drugo: Nole je dao mišljenje za sebe samoga a ni jednom rečju nije pozvao nikoga da ga sledi. Tražio je da se objave i mišljenja ostalih stručnjaka i eksperata, epidemiologa.

Ali država se boji Noletovog uticaja. Sada očekujem da ga i za sve i svašta optužuju ne bi li ga srozali. Na sreću, svugde na društvenim mrežama u diskusijama i reakcijama na ovakve izjave, nalazim samo Noletove istomišljenike i branioce. :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back