Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
94235920_105731537689471_3320429333553729254_n.jpg

https://informer.rs/sport/tenis/512559/mozete-verujete-ovo-evo-sta-nadal-otkrio-djokovicu-sebi

- Sa Novakom Đokovićem nikada nisam igrao kada smo bili deca - kazao je Rafa i nastavio:

- Igrao sa Endijem Marijem, Žo-Vilfredom Congom, Rišarom Gaskeom, Gaelom Monfisom. Ta vremena su nezaboravna, sećam se da smo igrali u timovima i predstavljali naše zemlje. Uživali smo provodeći vreme zajedno, to iskustvo je za ceo život...

Sve ekipa koja je imala podrsku drzave, saveza, sponzora.

A No1e kao ono sto rece cale od Bojane Jovanovski reket i loptice u dve kese pa na bus iz Borce do Partizana na trening.

Kontroverzni eksperiment: Namerno će zaraziti 1.500 ljudi koronom da otkriju vakcinu

A. J. 25. aprila 2020. 17:49
vac.jpg

Oko 1.500 ljudi iz celog sveta prijavilo se za kontroverzni projekat 1DejSuner, poznat i kao “studija izazova za Kovid-19”. Ideja inicijative je da se određeni broj mladih i zdravih kandidata za vakcine vakciniše, a zatim svesno zarazi korona virusom, SARS-CoV-2, a onda da se prati reakcija njihovih imunih sistema.

– Želimo da zaposlimo što veći broj ljudi koji to žele da učine, unapred ih kvalifikovati kao verovatne učesnike u kliničkim eksperimentima, ako do njih dođe – rekao je za Nejčer Džoš Morison, jedan od inicijatora projekta.

Morison je i izvršni direktor Vailist Zero-a, lobističke grupe koje se zalažu za donaciju bubrega za transplantaciju.

Dosadašnja iskustva nas uče kako je razvoj vakcine i lekova dugotrajan postupak koji se može razvući i na više od 10 godina. Iako se projekat sa desetine kandidata za vakcinu razvija širom sveta i ubrzano kreću i klinička ispitivanja, naučnici upozoravaju da u najboljem slučaju vakcinacija protiv Kovid 19 može početi za godinu dana.

“Studija izazova” bi u teoriji i mogla da bude mnogo brža: mnogo manja grupa dobrovoljaca nego u kliničkim eksperimentima primila bi potencijalnu vakcinu i potom bi bila namerno zaražena virusom kako bi se procenila delotvornost imunizacije.

Džoš Morison kaže da su ljudi koji su se prijavili da učestvuju u potencijalnom kliničkom eksperimentu mlađi i žive u urbanim sredinama, samim tim su visoko motivisani da učine nešto konstruktivno kako bi se pandemija korona virusa što pre završila.

– Mnogi napominju da prepoznaju rizik, ali veruju da su prednosti ubrzanja vakcina toliko velike da se isplati rizikovati – naglasio je Morison.

Za svoju ideju je čak dobio i podršku 35 zastupnika u američkom Kongresu predvođenih demokratima Bilom Fosterom i Dona Šalalom.
prenosi Jutarnji.hr.

Nazalost bice i ovoga. Ali ko moze da spreci nekoga da, ako hoce, proda svoj bubreg. Zasto je to tako druga je prica.

https://www.kurir.rs/sport/tenis/3452929/novak-zapusio-usta-bahatim-politicarima...

"Ipak, tu Novakovu izjavu mnogi su dočekali na nož. Jedan od njih je i predsednik SRS Vojislav Šešelj".

Hajde nadjite mi, molim vas, gde je i sta je to nepametno rekao Seselj. A jos manje “docekao na noz” Noletovu izjavu. Na kraju to se jedino moze odnositi na onu prostakusu Pesicku.

Znaci nema “politicara” u mnozini, a jedan je bio krajnje korektan. Stvarno su ti novinari velika djubrad. Sve ce uciniti samo da bi prodali novine.

- Verovatno će tu biti nekih obaveza, ali na međunarodnom nivou. Mi ćemo kao zemlja moći da tražimo da i oni koji dolaze kod nas budu vakcinisani ili da imaju odgovrajuće testove - naveo je epidemiolog (Kon).
Ako cemo moci mi - moci ce i oni. I tu ce biti problem.

Neka Nole gleda sta prema ovim bahatim tipovima moze da uradi. Oni mu odlucuju o mnogo bitnijim stvarima vezanim za karijeru.

informer.rs/sport/tenis/512614/djokovic-biti...

https://mondo.ba/Sport/Ostali-sportovi/a953254/...

Federer je do tada imao 4 G.S. Dva je osvojio protiv Safina i Rodika koji su protiv Noleta u plusu. Godinu dana kasnije stigli Nole i Mari. Znaci velika cetvorka je tu vec 2006. I posle kazu da je Federer imao nikakvu konkurenciju (dosta mu je bio samo Nadal). Svakako jacu od Noleta koji ni na vidiku nema nikog mladjeg, a vrednog paznje. A ti mladi treba da su oni pravi konkurenti.

https://mondo.rs/Sport/Tenis/a1315354/Djokovic...

https://www.telegraf.rs/sport/1971643-klinac-nole...

Prvi duel teniskih titana Novaka Đokovića i Rodžera Federera odigrao se pre tačno 10 godina 2006. godine i to na turniru u Monte Karlu (šljaka). Novak je tada imao tek 18 godina, a Federer 25 i bio je u punoj snazi i najbolji igrač sveta.

Nije mi jasno kojom je to matematikom pisac izracunao da je 2006. deset godina pre 2020.!?

Gore smo videli da je upravo proslo 15 godina od pojave Nadala. Evo sad jasno vidimo da se Nole pojavio, kao sto sam rekao, godinu dana kasnije. Znaci Federer je igrao "sam" samo dve godine na prvom mestu do dolaska, na velika vrata, najboljih tenisera danasnjice. Price o nekakvoj "nikakvoj" konkurenciji padaju u vodu jer to su mladji igraci zeljni "krvi" i trofeja. Nole na srecu nema takvog, a vec je proslo, cini mi se, osam godina od kada dosao na prvo mesto. Niko od tih novih nije do sada osvojio ni jedan G.S. Znaci potpuni vakuum.
Ovo pricam vec stoti put, dosadio sam i bogu i narodu, ali ova dva clanka su bila bas lepa prilika da se podsetimo realnog (jadnog) stanja u danasnjem tenisu. Napred Nole u obaranje svih rekorda i postanak GOAT-a. Lagao bih kad bih rekao da mi to nije milo jer Nole je Srbin, pa kad to vec nije onaj "moj Svajcarac" neka to bude ovaj moj SRBIN.

Mene je uvek nerviralo bagatelisanje Federerovih rezultata slabom konkurencijom jer dok je bio najbolji bio je to jer je bio najbolji u jacoj konkurenciji od ove danasnje.

Cime se ti Dule bavis.

Kako god da okrenes da li je 4 ili 8 ili 12 gs-a. Federer je iskoristio priliku da dodje do prvog mesta, podrske organizatora, novca. I da onda sa takve pozicije i sa sponzorskom i medijskom masinom iza sebe igra protiv nekog siromasnog klinca u dugovima kod zelenasa, pod pritiskom i sa svim ostalim problemima.

Jedino realno bi bilo da su ista generacija. Rafa je uzeo prvi gs sa 19 godina, Novak sa 20 u vreme Rafe i Rodzera, a Rodzer sa 21 - gotovo 22 u vreme Filipusisa, Hjuita i Bagdatisa. Tesko da bi onda Rodzer isplivao kao prvi ako bi morao da igra protiv Nadala koji ima 5 gs-a i Novaka koji ima 3, a on nijedan.

A kako se samo nisi setio Hjuita sa kojim No1e ima 6:1 i koji je takodje u ta prva 4 gs-a koja pominjes. Ili Bagdatisa sa kojim ima 8:0.

O konkurenciji danas i onda. Tenis je mnogo napredovao od onog vremena. Stvarno ne znam kako mislis da bi neko iz te generacije igrao protiv Tima. Jedva No1e i Nadal igraju sa njim, a Rodzera delje kad hoce. Samo Tim bi odrao celu tu generaciju Federerovih velikana da mu niko ne bi set uzeo.

Rece - Tzar ...Cime se ti Dule bavis.
N O V A K O M
da bi usput pominjao Rodzera svog miljenika .
Naravno Dule voli postuje naseg Noleta .
Tvrdoglavo nam protura Rodzera kako bilo i radi to namjerno .
Ne zamjeram mu kad je u pitanju njegov miljenik Rodzer .
Za uzvrat neka ostavi Novaka po strani pa neka velica koga god hoce .
Moje skromno vidjenje ovolikih postova od Duleta .
Nije to samo sad radi to odavno kao onako usput.
Znao je da citira komentare citalaca gdje se Novak spominje uvijek naizgled bezazleno .
Meni to nije bezazleno i zbog toga sto to pronalazi i nama prezentuje .
Evo ja obecavam da te pronalaske vise necu citati i necu komentarisati .

Rece - Tzar ...Cime se ti Dule bavis.
N O V A K O M
da bi usput pominjao Rodzera svog miljenika .
Naravno Dule voli postuje naseg Noleta .
Tvrdoglavo nam protura Rodzera kako bilo i radi to namjerno .
Ne zamjeram mu kad je u pitanju njegov miljenik Rodzer .
Za uzvrat neka ostavi Novaka po strani pa neka velica koga god hoce .
Moje skromno vidjenje ovolikih postova od Duleta .
Nije to samo sad radi to odavno kao onako usput.
Znao je da citira komentare citalaca gdje se Novak spominje uvijek naizgled bezazleno .
Meni to nije bezazleno i zbog toga sto to pronalazi i nama prezentuje .
Evo ja obecavam da te pronalaske vise necu citati i necu komentarisati .
Duskice ti si nasa :heart::heart::heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back