Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Бићу слободан да се сложим са њим апропо мафије у спорту. Мислим да је и те како јака и да окреће много велике паре.

Довољно је само размислити о кладионицама и које се паре врте у том бизнису на глобалном нивоу, ко их контролише и ко добија и ко губи.

Да ли постоји кладионица која је банкротирала ? НЕ

Да ли постоје спортске организације које су банкротирале. Колико хоћеш

Upravo tako.

A sami sportisti su samo sredstvo za bogaćenje glavnih igrača - organizatora, vlasnika kladionica itd. Takođe su igrači i reklamni panoi za sponzore (odeća, obuća, reketi) pa im i oni diktiraju koliko moraju da igraju godišnje, hteli to oni ili ne. Što nije ni fer ni ljudski. Samo je profit bitan.

Опет да поновим. Зашто мислите да је то мафија? Па тако функционише и свака држава. Мафијом бих назвао оне организације које обрћу велике паре али без државне контроле. Спортске организације и кладионице редовно приказују годишњи финансијски обрт. Наравно да и држави од тога одвоје њен део.

Ne znam zasto bi sportska mafija bila ona silesija kompanija koja sponzorise sto kompletan ATP, sto pojedine turnire, sto pojedine tenisere kao npr: "LETITE EMIRATIMA", Kia, Pezo, Porse, Mercedes, Roleks, Najk, Hed, Vilson, silne banke. Ma koliko god nabrajao mnoge cu zaboraviti. Cak i velike. Drugo su kladionice.

- - - - - - - - - -

I u top 10.

Све те велике компаније које су званични спонзори служе за покриће. Заузврат добијају веома звучну рекламу.

Кладионица је та која одређеним спортским исходом (небитно да ли је тенис, фудбал или неки други спорт у питању) добија или губи новац самим тим једини имају мотив да утичу на коначан исход.

Бићу слободан да се сложим са њим апропо мафије у спорту. Мислим да је и те како јака и да окреће много велике паре.

Довољно је само размислити о кладионицама и које се паре врте у том бизнису на глобалном нивоу, ко их контролише и ко добија и ко губи.

Да ли постоји кладионица која је банкротирала ? НЕ

Да ли постоје спортске организације које су банкротирале. Колико хоћеш

Sve je to neka vrsta mafije, Dule. Možda ne ubijaju ali zato ucenjuju i iskorišćavaju sportiste.

Ти не знаш основну дефиницију мафије.

Poslednja izmena od moderatora:
Veoma zanimljiv tekst.

Novac je pozvao mafiju u sport

Ako je pre sto godina osnivač modernih Olimpijskih igara Pjer de Kuberten izjavio „da je novac najveći neprijatelj sporta“, onda se s pravom pitamo zašto je moderno društvo žrtvovalo najvažniju sporednu stvar u životu svakoga čoveka na kugli zemaljskoj.

Odgovor na ovo i na mnoga druga pitanja potpunog uništenja mentalne snage i takmičarske volje neposrednih aktera sporta potražili smo od doktora pravnih nauka LJubodraga - Ducija Simonovića, čoveka koji je pre tridesetak godina hrabro stao u odbranu onih pripadnika ljudske rase kojima je bogom data veština sportskog umeća i talenta. I naravno, u toj neravnopravnoj borbi ostao je sve ove godine usamljen, otuđen, degradiran, ali ne i slomljen...

nKada je po vašem mišljenju mafija počela da preuzima ključnu ulogu u sportu uopšte, posebno, u verovatno najprofitabilnijoj grani - fudbalu?

- Mafija je počela da se pojavljuje u sportu kada je novac počeo da ulazi u sport - tvrdi dr prava, bivši vrhunski košarkaš LJubodrag - Duci Simonović. - Počelo je sa fudbalom, kao najpopularnijim sportom, a onda sa košarkom i drugim sportovima. U košarku novac je počeo da dolazi posle Svetskog prvenstva u LJubljani 1970. godine, kada smo osvojili prvo mesto. U fudbal desetak godina ranije.

nŠta za vas znači sportski profesionalizam, odnosno da li je on širom otvorio vrata ulasku mafije...[ antrfile ]

- Sport je od samog svog nastanka kao institucije, krajem 19. veka, postao deo kapitalističkog poretka, što znači sredstvo za stvaranje profita. Čim su počela regularna sportska takmičenja, pre svega u fudbalu u Engleskoj, stvoren je sistem klađenja koji je uslovio nameštanje utakmica, što znači potkupljivanje igrača, sudija i vlasnika klubova. Sportski profesionalizam je neminovna posledica razvoja sporta kao šou biznisa. Zvanični, osnivač modernih olimpijskih igara Pjer de Kuberten rekao je, još krajem 19. veka, da je „novac najveći neprijatelj sporta“ i da su profesionalni sportisti „cirkuski gladijatori“.

nKoliko je svetska politika imala uticaja u razvoju sportske mafije u svetu i kod nas?

- Sport je postao najvažnije sredstvo kapitalista i birokratije za držanje radnih „masa“ u pokornosti. Kuberten je, posle Ruske i Minhenske revolucije, rekao da je sport „najjeftinija duhovna hrana koja drži radnike u pokornosti“. Istovremeno, sport je, kao otelotvorenje vladajućih vrednosti kapitalizma, postao najznačajnije sredstvo za duhovnu kolonizaciju sveta, što znači za uvlačenje „nižih rasa“ u kapitalističku orbitu. Sport je postao prva mondijalistička ideologija i Kuberten nije krio da je glavni cilj širenja sporta (olimpizma) u svetu obračun s kulturnim i slobodarskim nasleđem kolonijalizovanih naroda. Sve veći značaj sporta kao sredstva za depolitizaciju potlačenih radnih slojeva i kolonijalizovanih naroda otvorila je prostor mafijaškim bandama da preuzmu sport u svoje ruke i da za to ne snose nikakve posledice.

nKako funkcioniše mafija u sportu? Koliko je sportista pojedinac u mogućnosti da se svemu tome suprotstavi?

- Budući da je sport kao institucija van pravnog sistema u takozvanom „demokratskom svetu“, stvorene su bezgranične mogućnosti za prljave poslove u sportu. Uzmite takozvanu prodaju igrača. Odakle pravo klubovima da prodaju igrače? Sportisti profesionalci bi trebalo da budu „slobodna“ radna snaga na tržištu, kao i druga radna snaga, a oni su, faktički, svojina klubova. Zapravo, prodaja igrača je samo način da vlasnici klubova „peru novac“. Zato postoje „dupli ugovori“. Najveće pare „peru“ se u sportu. Prema grubim procenama, kapitalisti u svetu godišnje „operu“ preko sporta 1.500 milijardi dolara. Ne bi me iznenadilo da je ta suma daleko veća. Naši klubovi su samo deo svetskog sporta i da bi opstali u njemu moraju da prihvate vladajuća pravila. Korupcija u sportu nije anahronizam, već je temelj na kome svetski sport funkcioniše. Sport se nalazi tamo gde i prostitucija, kocka, prodaja droge...

nKoliko je svemu tome doprinela ona čuvena krilatica „da su nekada igrali siromašni, a bogati gledali, dok danas igraju bogati, a siromašni gledaju“?

- Sport je „privilegija“ sirotinje. Treneri ne idu na Dedinje da traže talente, već u seoske i prigradske sredine gde živi sirotinja. Isto je u Evropi i drugim delovima sveta. U SAD deca iz crnačkih geta čine udarnu snagu sporta. Nije slučajno legendarni borac za ljudska i građanska prava Afroamerikanaca Martin Luter King, koga je ubio FBI, govorio je da su crni profesionalni sportisti „sramota za crnu rasu“ jer ih „beli gospodari koriste da bi prikrili pravi položaj crnačke populacije u SAD“. Milioni mladih širom sveta gube zdravlje i mogućnost da steknu obrazovanje u nastojanju da putem sporta pobegnu iz sirotinjskog geta i domognu se para i „slave“. Samo mali broj uspe - ostali propadaju. U sportu odavno važi maksima da je sport „ruski rulet za svetsku sirotinju“ - zaključuje Simonović.

http://www.glas-javnosti.rs/node/15223/print

Sistem je suviše jak i ljudi su u toj mašini pa i ne primećuju šta se stvarno dešava u sportu i u šta se sport pretvorio. Nekada vrhunski sportista a sada doktor pravnih nauka i veoma inteligentan čovek to uviđa ali čak i nema priliku da to na nekim značajnijim medijima iznese. Suviše je love u igri da bi mu se dozvolilo da još nekome otvori oči.

Kladioničari su deo tog sistema pa se može reći da su izgubljeni slučajevi što se tiče sagledavanja današnjeg sporta.

Sistem je suviše jak i ljudi su u toj mašini pa i ne primećuju šta se stvarno dešava u sportu i u šta se sport pretvorio. Nekada vrhunski sportista a sada doktor pravnih nauka i veoma inteligentan čovek to uviđa ali čak i nema priliku da to na nekim značajnijim medijima iznese. Suviše je love u igri da bi mu se dozvolilo da još nekome otvori oči.

Kladioničari su deo tog sistema pa se može reći da su izgubljeni slučajevi što se tiče sagledavanja današnjeg sporta.

Sve to još uvek nije razlog da se nazove Mafijom. :rtfm:
Duci je zakucao na pogrešna vrata i pogrešnim ključem. :evil:

Gladijatori mogu imati gomile novca ali nikada nece postati gospodari.

To sa gladijatorima i "gladijatorstvom" je skakljiva tema i dolazimo na klizav teren. Kao prvo - na to ih niko ne tera. Njihov je slobodan i svestan izbor. Uh sto bih ja voleo da se bavim poslom koji sam sam odabrao, koji volim najvise na svetu, koji mi donosi brdo para (cak mogu da ih delim u dobrotvorne svrhe), svetsku popularnost, da mi se mladi dive i da im budem uzor. Ubrzo dodje zena pa deca, porodicna idila. Jednom recju – zivot rajski. Nista mi ne bi smetalo da budem jedan takav "rob". Sta rekosmo koliko ce ono Najki dati "robu" Noletu? I sta ce mi onda i sta me briga sto necu postati "gospodar"? Samo da imam glavobolju kako da zaradim i sacuvam novac koji posle dajem raznim "gladijatorima" koji zive mnogo mirnije, srecnije i ispunjenije zivote baveci se poslovima u kojima uzivaju (ovde sada mislim na sportiste).

I sad potpuno suprotno od svega do sada recenog.

Ali, uvek postoji to prokleto ALI. Nazalost ono je samo jedna strana medalje. Pa i ona je jako, preko svake mere, ulepsana. Cak i ako se zovete Federer, Djokovic, Nadal, Mari i jos u vr` glave 20-30-tak tenisera od kako se igra “pravi tenis”. Bajka za malu decu. Za milione decaka koji svake godine krecu da dosanjaju njihov san, a kako vidimo od 1986-7. nije se pojavio, prakticno, nijedan koji se tome primakao. Jer svi znamo koliko za to treba talenta, fizicke predispozicije, besomucnog rada i neophodne doze srece. Jer dovoljna je i najmanja i naizgled bezazlena povreda bilo cega da vas potpuno za krace ili duze vreme odvoji od terena i upropasti karijeru. Mogu to biti kolena, ramena, sociva, skocni zglobovi, kicma, meniskusi, disajni problemi, rucni zglobovi i ko zna vec sta.

Naravno i ona gornja “porodicna idila” je, sto i vi kazete, poprilicno unistena stalnim putovanjima i jurnjavom po celom svetu sa turnira na turnir iz obaveze prema sponzorima. E sad, bar po meni, ima tu jedna mala kvaka za koju postaju sami krivi. Mislim da sami upadaju u jednu klopku. “Ja sam najbolji i to stalno moram dokazivati i sebi i drugima”. I tu onda otpadaju svi obziri. Cak i prema porodici. To su sami krivi. Ta “pohlepa” za titulama.

Све те велике компаније које су званични спонзори служе за покриће. Заузврат добијају веома звучну рекламу.

Кладионица је та која одређеним спортским исходом (небитно да ли је тенис, фудбал или неки други спорт у питању) добија или губи новац самим тим једини имају мотив да утичу на коначан исход.

Ali tu reklamu "zvucno" i placaju. Normalnom svetu zvoni u usima od cifara koliko placaju sto neko nosi njihove patike ili se brije njihovim ziletom.

Opste je poznato da kladionice nikad ne gube. Kako god se utakmica zavrsi.

Đoković izjavio da će odigrati manji broj turnira u 2017 godini.

To je svakako dobar potez ako ima cilj da osvoji još neke velike turnire, ali je pitanje da li će na taj način uspeti da se vrati na prvo mesto? Dovoljan je jedan kiks na većem turniru pa da dosta padne sa bodovima, a neće igrati manje turnire na kojima može to da nadoknadi.

Ana u sredu saopštava nešto važno...
Srpska teniserka Ana Ivanović objavila je da će u sredu
od 19 časova putem društvenih mreža da saopšti
važnu odluku svim navijačima.

Ja mislim da ce da objavi da se razvodi od Svajnija?
Sta vi mislite? :lol:

Mislim da je trudna ili da će da se penzioniše.

U svakom slučaju bi bilo bolje da prestane da igra jer je stvarno sramotno da nepripremljena nastupa već godinama i ispada u 1 ili 2 kolu.

Mislim da je trudna ili da će da se penzioniše.

U svakom slučaju bi bilo bolje da prestane da igra jer je stvarno sramotno da nepripremljena nastupa već godinama i ispada u 1 ili 2 kolu.

Можда још није (бар не званично) али да то планира у блиској будућности је више него логично.

То је у исто време и догађај који би неминовно условљавао и њено коначно повлачење из такмичења, јер Ана још мало почиње да грицка четврту банку, тако да би је мајчинство у том животном добу неминовно одвукло са терена.

Разлог зашто се гњавила по терену и одуговлачила трудноћу су спонзорски уговори, али с обзиром да се добро удала сада прилив пара не би требао да буде проблем, осим ако јој се и супруг не улењи. Мада ни то није немогуће, Швајни се и не помиње пуно у мечевима Манчестера у последње време

06.09.2016. • Srbija Danas/Informer
Ana Ivanović trudna?

Ana Ivanović trudna?
07.09.2016.
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/magazin/jet-set/Ana-Ivanovic-trudna/386192

Povlači se iz belog sporta: Ana Ivanović trudna? | Poznati | Story
www.story.rs/poznati/vesti/74803/povlaci-se-iz-belog-sporta-ana-ivanovic-trudna
07.09.2016.

Obratite paznju na datume. Znaci stvar je poznata odavno. Ako je to nista nam novo nece saopstiti. Tacno je da stoji znak "?", ali to je normalno.

A pogledajte sad i ovo:

Ana Ivanović ne sme da ostane trudna

Uspešne žene | vijesti.hr | nedelja, 18.09.2016
.
Ovom temom su se pozabavili hrvatski mediji, pa kako piše RTL, cena deteta bi bila previsoka. Naime, Ana je obavezna da igra tenis do 30. godine, a samo povreda je može odvojiti od terena.

U suprotnom, sponzorima će plaćati penale i do sedam miliona evra, bar u slučaju ako ostane u drugom stanju u narednih godinu dana.

S obzirom na njeno i Svajnijevo ukupno bogatstvo ovih sedam miliona evra bi ih "totalno urnisalo".

Potpuno si u pravu sto se Ducija tice. Ne dozvoljavaju mu da iznosi stavove na znacajnijim medijima jer se boje kako bi na njih reagovali obicni ljudi i da li bi se nekima mozda otvorile oci. Ja sam ga slusao u nekim emisijama na K::CN 1 o danas poznatim sportistima i ostao zapanjen odnosom lajkova i dislajkova. Video je kratak, ali ga ne bih postavljao radi i vaseg i svog dobra. Neki bi, po starom dobrom obicaju odmah poceli sa vredjanjem, neki bi se rastuzili, neki naljutili (naravno na mene). Kako sam to uopste mogao da postavim? I ja sam se naljutio. Na onoliki broj onih koji su video lajkovali jer po meni deo koji se odnosi na nase sportiste nije tacan. Zato ga necu ni postavljati da ne bih nepotrebno unosio nemir u Kafance.

Да, када би им дневни трошкови били као твоји.

13 miliona evra je zaradila samo od turnira. Plus barem još toliko od sponzora, mada mislim da je mnogo veća brojka u pitanju. Švajni ima još više para od nje. Znači, barem 50-60 miliona evra ukupno imaju minimum. Koliko bi trebalo dnevno da troše da bi potrošili te pare? I to sve pod uslovom da ih nigde ne ulože i zarade dodatno od tih para...

Đoković izjavio da će odigrati manji broj turnira u 2017 godini.

To je svakako dobar potez ako ima cilj da osvoji još neke velike turnire, ali je pitanje da li će na taj način uspeti da se vrati na prvo mesto? Dovoljan je jedan kiks na većem turniru pa da dosta padne sa bodovima, a neće igrati manje turnire na kojima može to da nadoknadi.

Pametan potez. Sto posto je to odlucio jer sada kao otac ima obavezu da se malo vise posveti svom sinu. Greh bi bio da mu sin odraste vise gledajuci tatu na TV-u nego pored sebe. Znam ja da on moze putovati svuda sa njim, i da to tako i biva, ali onda su tu neizbezni treninzi i stotinu drugih obaveza pa za malog Stefana u opustenoj porodicnoj atmosferi opet ostane premalo vremena.

13 miliona evra je zaradila samo od turnira. Plus barem još toliko od sponzora, mada mislim da je mnogo veća brojka u pitanju. Švajni ima još više para od nje. Znači, barem 50-60 miliona evra ukupno imaju minimum. Koliko bi trebalo dnevno da troše da bi potrošili te pare? I to sve pod uslovom da ih nigde ne ulože i zarade dodatno od tih para...

То је бруто пријем. Од тих пара се плаћа порез, плаћају се тренери и менаџмент......... Шта мислиш колико Ноле плаћа свој тим? . :evil:

Њихова вечера, где год да изађу не кошта мање од 2000 Е.

- - - - - - - - - -

Pametan potez. Sto posto je to odlucio jer sada kao otac ima obavezu da se malo vise posveti svom sinu. Greh bi bio da mu sin odraste vise gledajuci tatu na TV-u nego pored sebe. Znam ja da on moze putovati svuda sa njim, i da to tako i biva, ali onda su tu neizbezni treninzi i stotinu drugih obaveza pa za malog Stefana u opustenoj porodicnoj atmosferi opet ostane premalo vremena.

Дуле, немој да теоретишеш. Има бре да га Јелена заједно са Стефаном прати где год иде. Какве дадиље и кућне помоћнице. И оног Федерера треба Мирка да прати заједно са свом децом.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back