Kafana 'Dosije K'

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kraulijev Tarot mi deluje malo izveštačeno.
Ima jedna jako dobra radnja za te stvari blizu Rue de la Madonetta.

Priupitaj ali samo malo i blago, tu mletačku krv: "A, gde je Serenissima?", i naći će se rešenje da je posetiš još pre maškara.
Ta mletačka krv je došla na Hvar pre par stotina godina, ne verujem da još uvek u Mlecima imamo nekog rođaka, mada me tvoj savet tako divno asocira na ''Priču o Veneciji'' - Korto Malteze.Jedan me je prijatelj zezao i zvao ''Sicilija'' - kad mama i ja krećemo da se nadurlavamo a kroz deset minuta tišina ko da ništa nije bilo. Pravi mediteranski temperament, samo nam fale uličice - kale, i prepiranje preko kanapa sa vešom.Za Tarot sam sličan komentar čula i od kume. A već sam pisala da sam Tarot - Fergus Holov koji i dan danas koristim (a imala sam više špilova, uključujući i Krolijev, al sam ih poklonila) - kupila u Rimu 1984. i to je bila prva radnja na koju sam nabasala kad sam doputovala.

Poslednja izmena:
Ta mletačka krv je došla na Hvar pre par stotina godina, ne verujem da još uvek u Mlecima imamo nekog rođaka, mada me tvoj savet tako divno asocira na ''Priču o Veneciji'' - Korto Malteze.Jedan me je prijatelj zezao i zvao ''Sicilija'' - kad mama i ja krećemo da se nadurlavamo a kroz deset minuta tišina ko da ništa nije bilo. Pravi mediteranski temperament, samo nam fale uličice - kale, i prepiranje preko kanapa sa vešom.Za Tarot sam sličan komentar čula i od kume. A već sam pisala da sam Tarot - Fergus Holov koji i dan danas koristim (a imala sam više špilova, uključujući i Krolijev, al sam ih poklonila) - kupila u Rimu 1984. i to je bila prva radnja na koju sam nabasala kad sam doputovala.

Korto mi je svojevremeno bio jedini pravi, ako ne idol, a ono primer kako ću živeti kad se osamostalim od matorih.
Malo je falilo, da tada umesto na faks odem u mornare, ali nikad nije kasno. Možda se spakujem jedne večeri,
zvezdanog neba,
a Mesec mlad.

Mediteransko nadurlavanje u tri glasa je jedna klturna aktivnost, najčešće zastupljena kod nas, iako smo nastanjeni sa ove strane Alpa.
Pri tom se nedostajuća akustika mediteranskih callae nadoknađuje, povećanjem nivoa zvučnog pritiska (a i ostalih),
jedan je od razloga zašto me Korto još uvek posećuje u snovima.

Kanap sa vešom izgleda nije neophodan, reč je kanda samo o kulisi, sa nezgodnim asocijacijama ponekad, ali to su ipak samo kulise.
Dobar dan ti želim, ovde kod nas je kišno i sivo.

Dobro vece! I onima koje znam i onima koje ne znam! I onima za koje sam mislila da ih znam i onima za koje znam da ih ne znam. A mozda ima i onih za koje mislim da ih ne znam a u stvari ih znam. Kako god,jos jednom dobro vece a mozda i laku noc! :)

Ma ne radi mi taj citac kartice izgleda, a usb nijedan u kuci ne pasuje :dash:
Cekam sestru da se nakani i donese a bas me to nervira...
A jutros u 5 sati postadoh tetka po 4. put, najmladja seka rodila decaka,drugog, al ce da se pijeeeeeeeeeeeeeeeeeee....:vatromet::vatromet::vatromet:

- - - - - - - - - -

Pomislih ja sada - došla mi Biki, ček da virnem u kafanče...Svuda pođi, kući dođi....(obožavam poslovice)!!! Bez tebe čemerna pustoš, bez obzira na nedvojbenu simpatičnost ostalih dragih kafanskih pajtosa...Eh....

Ljubim ja moju Druzilu :cmok2:

evo par komada sa telefona dok ne stigne usb za fotoaparat gde su prelepe slike
Fotografija0818.jpg

Fotografija0823.jpg

Fotografija0826.jpg

Fotografija0825.jpg

Svaka čast, tetka.

Biki, odlično se držiš, a kako vidim i vreme vas je poslužilo.

Dobro jutro svima
Hvala, nikad nisam osetila tako divne emocije kao prema bratancu - to mi je dete od rođenog brace, ljubi ga tetka, rođenog u godini Zmije ko ja!

- - - - - - - - - -

A sta je sa Brzim? I sa Buom? Nema ni sokola, Alex... gde ste ljudi?
Nema Biki - nema nikog, sada će oni, kad vide da si tu:)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back