Nego, dragi kolegi, ne znam da li ste primetili kakvo očajno stanje vlada u umetničkim krugovima u zemlji Srbiji i koliko su kriterijumi loši, da ne kažem, nepostojeći. Naime, hobi mi je fotografija, pa sam u razgovoru sa drugim, hajde da kažemo, angažovanim fotografima, zaključio da svaka budala koja zna da pritisne shutter može da dobije neku nagradu i organizuje izložbu, a pošto znam i neke naše domaće pisce mlađe generacije, koji su podobijali neke nagrade, iz razgovora s njima sam zaključio da im te nagrade ne znače mnogo, jer kažu da svaka polupismena budala može da napiše knjigu, dobije nagradu i organizuje promociju. Ako je tako, to je stvarno dno. U fotografiji je to, kažem, prevršilo svaku meru, jer, eto, svaki početnički pajser koji je kupio bilo kakav aparat može da dobije promociju ako napravi esej o cvasti maslačka i to progura kao "macro" ili napravi esej o uslovima u kojima živi romska nacionalna manjina, klikne na Desaturate u Photoshopu i onda misli da ima umetničku crno belu fotografiju. Zaista strašno.