Kafana 'Dosije K'

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nego, dragi kolegi, ne znam da li ste primetili kakvo očajno stanje vlada u umetničkim krugovima u zemlji Srbiji i koliko su kriterijumi loši, da ne kažem, nepostojeći. Naime, hobi mi je fotografija, pa sam u razgovoru sa drugim, hajde da kažemo, angažovanim fotografima, zaključio da svaka budala koja zna da pritisne shutter može da dobije neku nagradu i organizuje izložbu, a pošto znam i neke naše domaće pisce mlađe generacije, koji su podobijali neke nagrade, iz razgovora s njima sam zaključio da im te nagrade ne znače mnogo, jer kažu da svaka polupismena budala može da napiše knjigu, dobije nagradu i organizuje promociju. Ako je tako, to je stvarno dno. U fotografiji je to, kažem, prevršilo svaku meru, jer, eto, svaki početnički pajser koji je kupio bilo kakav aparat može da dobije promociju ako napravi esej o cvasti maslačka i to progura kao "macro" ili napravi esej o uslovima u kojima živi romska nacionalna manjina, klikne na Desaturate u Photoshopu i onda misli da ima umetničku crno belu fotografiju. Zaista strašno.

Dragi kolega.
Ne mogu vaše reči da shvatim ozbiljno, nego samo sa indignacijom jer vi niste čovek od reči.
Zarekli ste se da nećete više dolaziti ovde, dali ste svoju reč, a eto, vaša reč ne vredi kao i sve potonje koje ovde pišete.

Ipak, ne mogu a da se ne složim sa vašom tvrdnjom. Istina je da svaka budala može da napiše knjigu, da organizuje promociju i da dobije nagradu. Ako plati.
Novca za bacanje nemam, tako da je moja valuta talenat koji posedujem, i koja mi omogućava lagodne objave mojih pokušaja. Kao što znamo, pisci su sujetni, vole da ogovaraju kolege ali istina je da na kraju čitalaštvo da poslednju reč.

I apropo reči... lako se izgovaraju i daju, zar ne?

Oh kako nepažljivo od mene.
Izvinjavam se, ponesen lepotom večeri, zaboravih da vam svima poželim dobro veče!
Divne li veceri. Sada je pravo doba da uz ovako prijatnu atmosferu razmenimo po koju prijatnu rec o tvojim usima. Zvezde trepere bas kao sto sam I naslutila...
A Ja kao Zemljanin, nekada bejah "Clan Bibliotekeeeeeee" i bejah crven, a sada sam zelen i sa usima.

Zašto u ovom danu radosti obnevideti dobrotu i čojstvo? Zar zbog toga da dobijem tiket za bananalend?
Ako je to cena istine, platiću je valutom žrtve, jer istina žrtvu išče!

ma , koji Ticket a inace su zute boje sa prelivima na ZELENO, samo se pazi jer bo je receno nema nis sa monderatorima,

A ne bi bilo lepo citati ,kako si zbog male...stvari , svoj zivot da.

neide to, cuvaj se , Noci imraka, jer bo tada dolaze na zemlju , svi oni monstrumi......a nisu marsovci.

Dragi kolega.
Ne mogu vaše reči da shvatim ozbiljno, nego samo sa indignacijom jer vi niste čovek od reči.
Zarekli ste se da nećete više dolaziti ovde, dali ste svoju reč, a eto, vaša reč ne vredi kao i sve potonje koje ovde pišete.

Ipak, ne mogu a da se ne složim sa vašom tvrdnjom. Istina je da svaka budala može da napiše knjigu, da organizuje promociju i da dobije nagradu. Ako plati.
Novca za bacanje nemam, tako da je moja valuta talenat koji posedujem, i koja mi omogućava lagodne objave mojih pokušaja. Kao što znamo, pisci su sujetni, vole da ogovaraju kolege ali istina je da na kraju čitalaštvo da poslednju reč.

I apropo reči... lako se izgovaraju i daju, zar ne?

Ne, ne daju se lako. Ali, Achtung: reč daje jedan džentlmen drugom. Ako na drugoj strani ne stoji džentlmen, ni sama reč ne vredi. Posebno ako druga strana ne drži do obećanja ili pak uživa bilo kakvu vrstu protekcije, ili pak ogovara prvu stranu u odsustvu iste. U tom slučaju reč nema za šta da se uhvati, te kao da nije ni data. Obaška, dragi kolegi, što se držim sledeće italijanske poslovice: porodica je sve, prijatelji su nešto, ostali su ništa.

е ја те много, али много поздрављам и једва чекам сутра да ти видим никнејм и твоју зелену тачкицу:heart:

O da...mnogi jedva cekaju da ugledaju moju zelenu tackicu i ja cu vam rado priciniti zadovoljstvo da uzivate u njoj..
Svit drims i milion poljubaca svim dragim i diiivnim bicima u ovoj bozijoj basti zvanoj Kafana

O da...mnogi jedva cekaju da ugledaju moju zelenu tackicu i ja cu vam rado priciniti zadovoljstvo da uzivate u njoj..
Svit drims i milion poljubaca svim dragim i diiivnim bicima u ovoj bozijoj basti zvanoj Kafana

E sada , odajes svima Onu moju zelenu Tocku, koju sam tebi ostavio u amanet.

Eto sto su Ti zemljanke, Ahhhh jopet sam presa preko savskog mosta a ono tece Dunav.

Ne, ne daju se lako. Ali, Achtung: reč daje jedan džentlmen drugom. Ako na drugoj strani ne stoji džentlmen, ni sama reč ne vredi. Posebno ako druga strana ne drži do obećanja ili pak uživa bilo kakvu vrstu protekcije, ili pak ogovara prvu stranu u odsustvu iste. U tom slučaju reč nema za šta da se uhvati, te kao da nije ni data. Obaška, dragi kolegi, što se držim sledeće italijanske poslovice: porodica je sve, prijatelji su nešto, ostali su ništa.

Ali avaj, zašto bi jedan džentlmen davao reč onome koji to nije? Pred svedocima? U stvari, zašto bi jedan džentlmen davao reč ne samo onome koji to nije, nego svim prisutnima?
Razum nalaže da to nije džentlmen, nego se samo tako predstavlja. Džentlmen je dosledan sebi i reči koje daje. Smem da upotrebim frazu "lažljivi džentlmen"? Ili tek -lažov?

Prezir koji sam onomad ispoljio ka takvim "džentlmenima" je ovim kompletan.

Poslednja izmena:
Evo i ja redovno vozim dete u vrtić motorom, ima li nekih primedbi može biti... :think:

Nisam znao da postoje vrtići u koji idu deca preko 12 godina starosti...A usput, nisi napisao da deca u vrtiću pozelene kada to vide...

I moram dodati ovako. Zašto si tako zajedljivo provokativan u smislu crveno boldovanog...

Odoh i ja polako na posao... i naravno, da dete odvezem u vrtić.... :mrgreen:

I nemoj zaboraviti da posle posla dete odvezeš iz vrtića...

Ali avaj, zašto bi jedan džentlmen davao reč onome koji to nije? Pred svedocima? U stvari, zašto bi jedan džentlmen davao reč ne samo onome koji to nije, nego svim prisutnima?
Razum nalaže da to nije džentlmen, nego se samo tako predstavlja. Džentlmen je dosledan sebi i reči koje daje. Smem da upotrebim fazu "lažljivi džentlmen"? Ili tek -lažov?

Moj prezir koji sam onomad ispoljio ka takvim "džentlmenima" je ovim kompletan.

Džentlmen koji daje reč nekome, i vidi da ovaj nastavlja da radi protiv džentlmena bez njegovog prisustva, i koji se uprkos tome drži date reči, jeste budala. Mislim, dati reč da ćeš otići iz neke prostorije, a onda saznaš da te u toj prostoriji i dalje ogovaraju i vređaju, i ne vratiti se da vidiš kakva su to ciganjska posla u pitanju, nije baš mudro.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back