Kafana "Bonaca"

• Začetnik teme Začetnik teme twigy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To jedino "nesto" sto odprilike radim..ha,...ubedjena da ce uvreti odredjena kolicina vode ja sipam potreban broj soljica,pa onda dodam jos malo,pa kao jos malo,tako da mereno za dve soljice ispadne skoro tri.....Tako i kafe ....izbrojim kasicice,pune onoliko koliko moze da stane...pa opet jos malo na sve to....A secer:volim da kafu sladim tek u solji.....uvek pijem do gustog,pa cak i onaj zadnji srk da bude-da zasladi....nikada sa mlekom ili slagom ne pijem ovu tzv."tursku"...pa ko voli slicno,neka izvoli ....Pijete li i vi iz velike solje???

advivo@ptt.yu:
"Па сједоше по кахви великој..."
Да, турцизам...односно, арапски - кахва - назив дрвета од чијих плодова настаје овај напитак.
Наши муслимани углавном и данас изговарају - кахва.
А ми Срби, већином кажемо кафа, или кава...па и Црногорци.

Da znam za muslimane da kažu kahva ( već sam objanila svoj komentar).
Nego nema ništa ni od kahve niti kave ni kafe.
Ja ću sada lagano da nastavim tamo gde sam stala, jer se posao neće sam završiti.Želim vam ugodan ostatak večeri.

Мени је оно на крају најслађе...
Домаћице, дешава ли се да ти загори...пошто је називаш турска?
И зашто је зовеш турском...ниси читала постове од синоћ на својој теми. Заслужила си оштру критику.

Petak na subotu....uh spavam ujutru do mile volje,tisina u kuci....pa kavica na terasi,jedna dupla... sedenje u pizami do podne.....zivot cine lepim i male stvari....treba ih samo osetiti ,zar ne???? 8-) .

advivo@ptt.yu:
Мени је оно на крају најслађе...
Домаћице, дешава ли се да ти загори...пошто је називаш турска?
И зашто је зовеш турском...ниси читала постове од синоћ на својој теми. Заслужила си оштру критику.
Taman da zagori,ja sam iskusna domacica,i ja kuvam onu.......da se ne izrazavam,ha,...pa nije se valjda ohladila ona od malopre???A mozda pijes hladnu pa nisi probao jos?
Citala sam onako malo danas sta ste caskali...ja sam tada vec sanjala lepe snove....

twigy:
Taman da zagori,ja sam iskusna domacica,i ja kuvam onu.......da se ne izrazavam,ha,...pa nije se valjda ohladila ona od malopre???A mozda pijes hladnu pa nisi probao jos?
Citala sam onako malo danas sta ste caskali...ja sam tada vec sanjala lepe snove....
Види домаћице, српкињице, не сме своју кафу да назове правим именом. Да те страх од реакције црногорских форумаша? Ма хајде...
Е, ја ћу ујутру, када устанем око 9 сати, да скувам једну веелику СРПСКУ кафу...мммм...

iskander:
Ja sam pre za jedno pivo, bez obzira na poreklo, ali ako nema, dobra je i kahva, ali Turska, da se zna ko muva, a ko kafu kuva...
Е нема кафе...али добићеш пиво, здравије је од турске кафе...само да не види модераторка овај "економско-политички" ембарго.

advivo@ptt.yu:
Е нема кафе...али добићеш пиво, здравије је од турске кафе...само да не види модераторка овај "економско-политички" ембарго.
Ma neka vidi, "turiću" je na reklamu za pivo, samo ako hoće, dobra je lova...

opijum:
Samo iz velike solje.i pozdrav svima :D Ali twigy, volim slatko sve pa to ti ne mogu opisati ;) ponecu ja i secer i ratluk, ma sve cu poneti, osim muza ;)
E,pa super,hajde da popijemo po jednu i procaskamo...
.Vidis izgleda samo nas dve pijemo istu kavu,i ko zna sta nam je jos zajednicko...zar ne???/ ;-)

opijum:
Samo iz velike solje.i pozdrav svima :D Ali twigy, volim slatko sve pa to ti ne mogu opisati ;) ponecu ja i secer i ratluk, ma sve cu poneti, osim muza ;)
Чешкам се и мислим...што ће ти и шећер и ратлук??? Да не буде сувише слатко...
Можда муж није више сладак, па га мењаш са - ратлуком?

advivo@ptt.yu:
Чешкам се и мислим...што ће ти и шећер и ратлук??? Да не буде сувише слатко...
Можда муж није више сладак, па га мењаш са - ратлуком?
Morala ja da odgovorim...znas mi zene bi progovorile pa makar i na ..... :shock:
Kada bi se sve gorke stvari ratlukom mogle menjati,mi bi uvek zadovoljne bile.. :-D

twigy:
Morala ja da odgovorim...znas mi zene bi progovorile pa makar i na ..... :shock:
Kada bi se sve gorke stvari ratlukom mogle menjati,mi bi uvek zadovoljne bile.. :-D
Нисам питао тебе домаћице...
Можда "Опијум" не мисли да је муж горка ствар, могуће само да јој није више сладак, као раније...
Можда је она у годинама па јој ратлук више прија од мужа, ха, ха...!?

twigy:
Casa meda iste casu zuci, zajedno najlakse se piju...Tako je jednom rekao jedan baja
A imas koliko hoces zena koje vole gorko onako s nogu(koljena):D
Gledate li big broa? Dje bas nadjoshe crnogorca isfeminiziranog, ono je neka zavjera:D

"Чашу меда још нико не попи,
што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда..."
Тако је написано...и немојте извртати, јер је и бесмислено како сте парафразирали.

twigy:
Oh,izvini advivo,necu vise polemisati na zadatu temu,ti si zapamtio vise stihova,a ja ih eto samo prepisujem.....
O, немој прекидати ако ти је слатко...мени је само бола очи погрешна употреба једног сјајног стиха.
Уосталом, запитај се, зашто би загорчавала нешто што је слатко као мед..ммм...???

advivo@ptt.yu:
"Чашу меда још нико не попи,
што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда..."
Тако је написано...и немојте извртати, јер је и бесмислено како сте парафразирали.
odakle ti znas koga sam ja citirao? Rekao sam jedan baja, obrati paznju

Ima jedna pesma..."...Kad svaka rec ti strazu dobije..."...tako i ovde isto bude ponekada,
sve moze dvostrano da se posmatra,zavisi samo od onog ko tumaci..
.A sta nam je ovo trebalo?Pa yebite se,nisam ja taj tip pa sada da bistrim .....ma necu....pisite sta hocete..pozdrav :-(

labo:
odakle ti znas koga sam ja citirao? Rekao sam jedan baja, obrati paznju
Зна се да је ово Његошев стих, и гласи како сам написао. Наравно, може сваки "баја" да га изокрене, из зезања или незнања.
Можда Његош не би никада узео перо у руке да је знао да ће се родити тај "твој"....
Видиш, наљутили смо домаћицу...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back