Kafana "Bonaca"

• Začetnik teme Začetnik teme twigy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj mislis????
icon_mrgreen.gif

Опа, опет почели о политици.
Јасно је да на овом подфоруму нема ћаскања без политике, зато мислим да је модератор (нема га вечерас!) постављен да га угаси. Можда је то начин да се овај подфорум безболно укине, очигледно је да није ни економски оправдан - један пост у 20 дана када нема политичких тема.
Мислим да је довољан један подфорум за ЦГ, али да га уређује неко као "Луца", а не модератор који је аполитичан и заљубљен у лик и дјело...зна се већ кога...
Шта мислите?

Ако бих питао присутне да ми објасне (онај ко зна), која је разлика између турске и грчке кафе бојим се да би модераторка помислила да се ради о политичкој теми и провокацији.
Овај подфорум је отворена шовинистичка фарса!!!

advivo@ptt.yu:
Толико "српскија" да смо је прозвали - домаћа...
Грофе, подавно сам рекао да ти је место у Дому лордова!

Хвала , буразеру одавно ме овде није било. А мислим да би и ти у том Дому могао да ми правиш друштво, и наравно Лукка.......

Lucca:
Koju seriju gledas? :-?

Па вероватно гледа "Ђекну".............., а кад ће им умрети то још не знају али се зна да их напушта и одлази у "друге воде". Нису више "гледаоци" интересантни......

Lucca:
Mislim da je turska slaba i slatka
Grcka je jaka konja da ubije
:confused: :-?
Еее, да размотримо. Ја пијем јаку и без зрна шећера, а има оних који пију јако слатку - значи моја би била грчка а твоја турска (пардон, ако пијеш слатку).
Има нешто друго - кафа која се спрема код нас је Грчка (без обзира на количину шећера и јачину)...али нећу да кажем разлику између ње и турске, да видим зна ли неко...

advivo@ptt.yu:
Еее, да размотримо. Ја пијем јаку и без зрна шећера, а има оних који пију јако слатку - значи моја би била грчка а твоја турска (пардон, ако пијеш слатку).
Има нешто друго - кафа која се спрема код нас је Грчка (без обзира на количину шећера и јачину)...али нећу да кажем разлику између ње и турске, да видим зна ли неко...

Pijem kafu jaku i bez secera.Da li ima veze sa onim delom, kafa u vodu ili se vrelom vodom preliva kafa?

Ја је стварно никада у животу нисам пио. Можда сам свега 10 кафи у своме сећању попио.Наравно , волио би да сазнам у чему је разлика али и другу ствар. Због чега људи кад желе да се наразговарају о било чему позивају једне друге баш на кафу ?

prof.Grof:
Ја је стварно никада у животу нисам пио. Можда сам свега 10 кафи у своме сећању попио.Наравно , волио би да сазнам у чему је разлика али и другу ствар. Због чега људи кад желе да се наразговарају о било чему позивају једне друге баш на кафу ?

Kafa i cigareta idu u kompletu uglavnom.Kafa podseca na domacu atmosferu verovatno pa se i ljudi drugacije uz sve to i osecaju.

"Луцца", пошто си открила суштину, морам да додам. У суво лонче (џезва) - мало или велико, свеједно је - сипа се кафа и она мора мало да загори па се прелије....
Технологија прављења "наше" кафе је грчка, међутим у сваком локалу је називају турском иако она то није.

advivo@ptt.yu:
"Луцца", пошто си открила суштину, морам да додам. У суво лонче (џезва) - мало или велико, свеједно је - сипа се кафа и она мора мало да загори па се прелије....
Технологија прављења "наше" кафе је грчка, међутим у сваком локалу је називају турском иако она то није.

znam da mi zovemo dzezva ali oni imaju cini mi se poseban naziv za one male.Kada se budem setila upisacu da nezaboravim.Predpostavljala sam da je tako, ali se kod nas takve kafe nigde nekuvaju.Zasto je zadrzala naziv poima namam.
Primetila sam uopste da mnogi ljudi koriste neke izraze koji nemaju "bas"smisla, ali je prosto tako prihvaceno i to u masi.

prof.Grof:
А шта је онда са цигаретама, на шта их оне подсећају............
Разговор уз кафу и дуван је остатак турског наслеђа - они су били мајстори уживања па и ми понешто прихватили.
Овај архаични обичај још увек је јако наглашен у Босни, где се седи, пуши (дуван) и разговара (дивани), уз кафу која се кува веома слатка а слабија, у великим лонцима, и присипа у мале шољице (филџани), и тако сатима...ко има времена као ми вечерас, али ми без кафе.
Ако нам је модераторка не "скува" јер за њу ова тема може имати јаку политичку конотацију - пошто је аполитична...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back