Kada se ustvari mladost zavrsava?

e, super bila fora ..jedna forumašica, koju, tako, znaju da pecnu da nema žif. iskustvo i time razgoropade leoparda pokušajem diskreditacije njenog mišljenja, ladno je da danas optužila za neozbiljnost jednu forumsku koleginicu koja je mlađa od nje. nije ona to rekla tako, al se tačno fidi da je starija..kao, ae, mala..smisli, pa se javi.. ( : tako da..ovo je super mesto da se za par godina vidi kako teku promene "mladosti u glavi", duha i ostalog mladalačkog, skupljanje zfečki i znački.....znate ša..ja sam u najb. godinama, niko mi ne bi dao ni pismeno ni usmeno voliko, al...kenya me zglob. misim da je reuma...a to ide sa godinama (:
I MENI ide na žifac priča tipa..neke tice nikad ne polete..dupeta ne odrtave..moreee..nemo sad das lažemo..sam debili ne rastu ( : siroti oni..stfarno ste nekad nezahvalni prema žifotu..misim svi mi..

Svako je nekad bio mlad,kao što je i svako nekad bio beba...Druga stvar je što mladost ne znači nužno samo pozitivna iskustva i osjećaje...Ali to ne znači da nismo mladi u dvadesetim...:)

Nikako da objasnim...možeš biti i najnesrećniji i osjećati se kao starac...ali sa dvadeset si ti MLAD...Isto ,važi i za obrnut primjer...Da li je ko od vas rekao za ,recimo,neku vitalnu bakicu od sedamdeset da je mlada...Ne...Svi će reći da se dobro drži za svoje godine ili slično...Tako da...zna se šta je mladost,ostalo su prazne priče...:D

to htedoh i ja da napišem:)

Svako je nekad bio mlad,kao što je i svako nekad bio beba...Druga stvar je što mladost ne znači nužno samo pozitivna iskustva i osjećaje...Ali to ne znači da nismo mladi u dvadesetim...:)

Nikako da objasnim...možeš biti i najnesrećniji i osjećati se kao starac...ali sa dvadeset si ti MLAD...Isto ,važi i za obrnut primjer...Da li je ko od vas rekao za ,recimo,neku vitalnu bakicu od sedamdeset da je mlada...Ne...Svi će reći da se dobro drži za svoje godine ili slično...Tako da...zna se šta je mladost,ostalo su prazne priče...:D

Шта је младост?
Ако је везана само за године, дефиниши докле траје?
Докле тачно траје?

А бакица од 70 је за неког деду од 90 ,,пилетина''... ;)

Шта је младост?
Ако је везана само за године, дефиниши докле траје?
Докле тачно траје?

А бакица од 70 је за неког деду од 90 ,,пилетина''... ;)

definisala sam...:) do trideset,plus minus koja godina, maksimalno...:)

a to za bakicu i dedu...to je ono relativno i subjektivno...zavisi ko posmatra...što se i ovde primjećuje u zavisnosti od godina onog ko piše...
ali realno i objektivno gledano(a nije uvijek lako biti realan i objektivan)...i bakica i deda su stari ljudi...nisu u cvijetu mladosti...
i ovo je meni nešto najlogičnije i prosto za shvatanje,da ne znam kako to drugima nije jasno...:D

sramota!! taj dekica je metuzalem!! prosečni živ. vek muškarca je 70 godina, žena 75....
menopauza kod žena počinje u 5 deciniji, a andropauza..isto to samo za muš. počinje u 60toj..i od tada muškarci mlogo brže..klize za večitom..miru...žifite s tim.. velika je stfar dočekati i te, prosečne godine..

definisala sam...:) do trideset,plus minus koja godina, maksimalno...:)

a to za bakicu i dedu...to je ono relativno i subjektivno...zavisi ko posmatra...što se i ovde primjećuje u zavisnosti od godina onog ko piše...
ali realno i objektivno gledano(a nije uvijek lako biti realan i objektivan)...i bakica i deda su stari ljudi...nisu u cvijetu mladosti...
i ovo je meni nešto najlogičnije i prosto za shvatanje,da ne znam kako to drugima nije jasno...:D

Ти ипак мислиш на физичко старење. У том случају се потпуно слажем са тобом.

А за бакицу сам прокоментарисала пошто си рекла да нико не би рекао да је млада. :) Зато навела пример некога ко би рекао.

Ти ипак мислиш на физичко старење. У том случају се потпуно слажем са тобом.

А за бакицу сам прокоментарисала пошто си рекла да нико не би рекао да је млада. :) Зато навела пример некога ко би рекао.

i misliš li da je deda bio subjektivan ili objektivan?;)

pa i baba je njemu rekla da super izgleda, da bi nasledila stan i pemziju....eto, mlad si dok ne misliš o novcu..šo znači do 2.godine žifota...este videli nekad sitnu decu da cepaju pare?? ne, narafno..tačno znaju o čemu se radi... ( : ja s slažem sa limoonom. mlados nije u glavi, nego u telu..pa i dorjan greju ( : i zen greju..

i misliš li da je deda bio subjektivan ili objektivan?;)

Знаш, моји ђаци имају 8 година и кад ми дођу у посету ови који су сад средњошколци, ови садашњи кажу:,,Јој, како су они стари!''
Мислиш ли да су субјективни или објективни?

Ако ћемо мало да се позабавимо научним истраживањима, онда ћеш у педагошкој литератури пронаћи податак да је доказано да човек имеђу 30 и 45 година много боље памти и спремнији је на учење од оног са 25, на пример.
Да ли то значи да је млађи?

П.С. Лимунадо, не полемишем ја са тобом, него су ми твоји постови сјајан шлагворт за писање. :)

E, de vama prolazi mlados' - u drvljenju po forumu na temu kad će mlados' proći! :mrgreen:
Jedno je tačno i to treba da imaju sve žene na umu: Dala, ne dala - uvenućeš! Kad ćeš da uveneš, to je pitanje od drugorazrednog značaja, pogotovo kad već uveneš...

Golube, koji ti je ovo put po redu:roll:
Ja ne brojim, ali ti bi mogao:lol:
Posto ce svi muskarci ovog sveta ostati mladi, a ja cu uskoro da ostarim, resila sam da ostanem verna suprugu da starimo zajedno
Sad mi lakse:)

a evo i druge definicije...mlad si dok ne počneš biti svjestan da stariš...:) dok misliš da se to tebi neće desiti nikad,da se dešava samo drugima...:)

Не мислим тако.
Била сам с једне стране одушевљена, а са друге помало уплашена, када сам са неких 24 приметила да не изгледам у телу више као кошчато девојче, да више личим на жену. :)
Са 33 сам имала пролазну фрку од година, одједном нагло свесна да време пичи и да старим...ал ме прошло за пар месеци.;)
Са 35 сам први пут била на физикалној терапији због реуматских проблема.:sad2:

Наравно да старим, СВИ старимо...не мислим да је проблем суочити се са тим. Мислим да само врло мали број људи не уме и не жели да то прихвати. То онда најчешће буде трагикомично.:confused:

Нисам млада. Не мислим да сам стара. Волела бих да ме не боли раме. То је једина мука ''средњих година'' коју за сада осећам. ;) Све остало је исто као пре 10 година. Иначе, када ме питају колико имам година - свима кажем да сам у 5. деценији! :mrgreen: Из позиције ових година видим да године саме по себи не представљају ништа посебно. Ни позитивно ни негативно.

У прошлости је негован култ старих - старци су се, као мудри или ''мудри'' поштовали због животног искуства.
Данас се отишло у другу крајност - негује се култ младости, просто је непристојно и ружно бити стар.

S ovim se slazem...
A ja sebe zamisljam kao divnu staricu s gomilom unucica kako spremam kolace i citam im bajke, kao iz onih starih decijih filmova....:)

:ok:
И ја себе...
И не плаши ме та помисао, радује ме!

А наравно да не могу оно што сам могла са 20, али ни са 20 нисам могла оно што сам могла са 12, али сам могла нешто друго... :)

moram druze ovo da ti ispricam.. u mom nekadasnjem komsiluku zivela bakuta koja me po poletnosti i zivotnom entuzijazmu mnogo podsecala na ove nase forumasice.. i uvek je zateknem na povratku sa posla u nekoj suludoj akciji.. jednom prolazim, kad babi stigla gomila drva.. nisu drva vec balvani.. baba se zalece na gomilu i hvata balvan ko da ce da ga odnese ko cepanicu.. tu se nadje neki covek (koji je, nekim cudom, uvek prisutan kod ovih babinih sumanutih poduhvata) i smiri je:" polako baba, ja cu"..
sledeci put je vidim kako se hvata za plasticno bure od 200 litara do pola napunjeno vodom.. capila ga baba ko da je casa.. opet tu dobri coek;" neka baba, ja cu"..
treci put je vidim kako hoce da izasovi parce zemlje ispred kuce.. uzela asov i zalece se na njega ko nerast na krmacu.. naskocila baba nekoliko puta i jedva da ga je santimetar zabola.. pa kako ce kad nema trijes kila sa sve krevetom.. a sedamdesetu vec uveliko prevalila.. opet tu covek.. umorno vrti glavom:" neka, baba, ja cu"..

Знаш, моји ђаци имају 8 година и кад ми дођу у посету ови који су сад средњошколци, ови садашњи кажу:,,Јој, како су они стари!''
Мислиш ли да су субјективни или објективни?

Ако ћемо мало да се позабавимо научним истраживањима, онда ћеш у педагошкој литератури пронаћи податак да је доказано да човек имеђу 30 и 45 година много боље памти и спремнији је на учење од оног са 25, на пример.
Да ли то значи да је млађи?

П.С. Лимунадо, не полемишем ја са тобом, него су ми твоји постови сјајан шлагворт за писање. :)

ma,ok je...možeš i da polemišeš...:)

mislim da su subjektivni,naravno...i meni je,kad sam imala deset godina,neko od dvadeset bio staar...ali nije moje mišljenje parametar...
gleda se ukupni životni vijek i ciklus od rađanja do smrti...

..statistika je chudo, ali ovde ima ljudi od jedva 20 do 50+..
..i niko osim jedne devojchice nije rekao da se oseca staro.. :)

nemojte, molim vas :)

..
i ja se nesto lozim.. igram klikere, dubim na glavi, tucem se sa klincima.. al ipak sam svestan coek.. mator sam, bre.. iako sam okretan ko one kung fu cicice.. ne vredi

Не мислим тако.
Била сам с једне стране одушевљена, а са друге помало уплашена, када сам са неких 24 приметила да не изгледам у телу више као кошчато девојче, да више личим на жену. :)
Са 33 сам имала пролазну фрку од година, одједном нагло свесна да време пичи и да старим...ал ме прошло за пар месеци.;)
Са 35 сам први пут била на физикалној терапији због реуматских проблема.:sad2:

Наравно да старим, СВИ старимо...не мислим да је проблем суочити се са тим. Мислим да само врло мали број људи не уме и не жели да то прихвати. То онда најчешће буде трагикомично.:confused:

Нисам млада. Не мислим да сам стара. Волела бих да ме не боли раме. То је једина мука ''средњих година'' коју за сада осећам. ;) Све остало је исто као пре 10 година. Иначе, када ме питају колико имам година - свима кажем да сам у 5. деценији! :mrgreen: Из позиције ових година видим да године саме по себи не представљају ништа посебно. Ни позитивно ни негативно.

У прошлости је негован култ старих - старци су се, као мудри или ''мудри'' поштовали због животног искуства.
Данас се отишло у другу крајност - негује се култ младости, просто је непристојно и ружно бити стар.

evo....upravo potvrđuješ moju teoriju... nisi mlada,a nisi ni stara...dakle,tačno si u srednjim godinama...od 30 do 60...:) kao što i rekoh...a što nisi mlada,kad se osjećaš mlado?;)

što se tiče kulta mladosti...u pravu si...ljudi nikako ne mogu da shvate da niko još nije uspio da pobijedi starenje...treba čovjek da živi u skladu i harmony:D sa svojim godinama ...

Back