Kada se ustvari mladost zavrsava?

Nemoj sad i sa tim sahom da preterujes. Sledeca faza je da hranis golubove na Kalemegdanu. :lol:

Kod mene sve naopacke - sa 20 mi se nije preterano izlazilo, na zurke su me terali pod pretnjom smrti pa sam tek onda sam poludela. :lol: Tad mi uopste nije prijala ni masa ljudi, ni glasna muzika ni sve redom sto ide uz izlaske. A s druge strane nisam mogla da podnesem "sedeljke", usiljene razgovore, strebere, parove...itd.
Volela sam free climbing, putovanja, par prijatelja, pricanje/duvanje/pijenje do ujutro, citanje...itd.
Tek negde posle 27-me sam pocela da "podnosim" masovna okupljanja, lude zurke, skakanje u bazen, igranje, gay clubove :D, i tome slicno.

To sve uopste ne mora da ima veze sa godinama. Prosto ne treba biti pod pritiskom da se nesto mora, da je nesto u skladu sa godinama a nesto nije. Treba covek da slusa sebe i da radi sta mu se radi i da ga bas briga kako to izgleda, ako se on oseca dobro.
slican je slucaj sa mnom
recimo da sam dosta stvari radila kasnije nego vecina moje generacije ali iz prostog razloga sto su se meni tada radile neke druge stvari a uvek uvek volim da slusam sebe i svoje zelje a ne da radim nesto na silu,da bih se ja nekome kao dokazivala ili zato sto to rade svi ostali.

i ne mislim da je to infatilno sto neko rece a jos manje mislim da sam nesto propustila...npr u periodu dok sam bila tinejdzer i kada su svi poceli aktivno da izlaze,spremaju se i doteruju za izlazak,danima se alkoholisu i zaebavaju ja sam citala gomile knjiga,smesno mi jer su me i onda i sada ljudi cesto posmatrali kao cudaka jer volim da se "smaram" takvim stvarima...ybg ni dan danas ne vidim svrhu svakodnevnih izlazaka mojih prijatelja jer bar ja ne mogu da zamenim noc i dan i da pored toga apsolutno nista drugo ne radimmm.mozda i meni jednom kvrcne u glavi pa postanem manijak za zurke :D i zapravo mislim da je razlog tome sto sam uvek bila slabo povodljiva pa mi nikad nije bio problem da u tom smislu strcim od ostatka generacije :lol:

nego kada se mladost zavrsava...naravn da neke stvari donose i nove obaveze,ali mislim da svaka faza u zivotu ima nesto zbog cega je specijalna i da s ne treba toga bojati...duhovna starost je jedino stvar glave i nacina razmisljanja...neki moji prijatelji su rodjeni sa duhom jednog dzangrizavog penzionera pa su i sa 15 i sa 20 i sada takvi,i zauvek ce biti takvi...sa druge strane znam dosta ljudi od preko 50 godina za koje mislim da tek sada zive zivot punim plucima - imaju vec odraslu decu,finansijsku stabilnot,znaju sta hoce i znaju kako to da ostvare,uvek rade na sebi,uvek se usavrsavaju i nikad ali nikad ne staju.to su ljudi fantasticnog zivog i radoznalog duha koji se ne boje da hrle u novo za razliku od gomile prezrelih mladih ljudi...sto ce reci,sve je na tebi :)

Neko je lepo napisao da mladost ne treba izjednačavati sa neodgovornošću. Mladost ume da bude itekako odgovorna. Ali, možda prestajemo da budemo mladi (možda prestajemo da budemo živi?!) kada prestanemo da maštamo i planiramo. Možda je to odgovor, m? Gledam svog oca, svakoga dana radi u bašti, planira šta će dogodine da posadi, dozida... i tako živi, bez štapa, bez lekara. Možda starimo kada ne mislimo na budućnost. Kada ne planiramo letovanja, kupovine, putovanja, kada prestanemo da štedimo da bi i da bi...

...Sedim i razmishljam.... I osecam se kao da se moja zavrsava...Da li ste nekad osecali kao da vam mladost izmice iz ruku, a vi se grcevito trudite da je zadrzite?
I kad se ona to stvarno zavrsava? Kad postajemo odrasli, zreli,odgovorni i mudri?

Sa prvim pravim ljubavnim razocarenjem?
Mozda sa zavrsetkom fakulteta?
Sa trenutkom kada svecano kazes da ispred maticara?
Kad shvatis da ces postati roditelj?
Pa ne znam, nikad se nisam nesto kao grcevito trudio da zadrzim mladost u rukama.

Poceo sam da odrastam negde oko 24, tj. tad sam naglo poceo da menjam neke stavove, a u 28. sam vec bio sasvim svrsen covek. I cini mi se da od tog trenutka nisam ni zeru pametniji, sto me pomalo brine.

I nije toj promeni doprinelo nista od onog sto si nabrojala. Cini mi se da je sve to doslo nekako prirodno, na vreme, kako i treba da dodje - kao kad ti izraste brada, ili se pojavi prva seda.

Cini mi se da sam neke stvari odradio na vreme; bio sam nevaljao, izlazio sam, živeo svojima na grbači... Valjda je došlo vreme da mi to dosadi, pa sam odrastao.

Eto, neko postane smoren starac, a mene je mladost smorila. Dozlogrdilo mi, valjda sam zakljucio da treba da zivim dostojno ozbiljnog coveka. Mislim, nije to bila neka odluka; vise se radilo o instinktu, nagonu. Tad sam i pozeleo da postanem roditelj.

Ali ipak ima jedan momenat koji, eto, simbolizuje kraj mog momastva -
doslo vreme da se kupuje krevet, sporet i tako te stvari... a para se nema.
I tako ti odlucim, kao zreo covek, da prodam svoju vespu. I dosli ljudi, kupili vespu, ja je ispratio kako dolikuje - kao zivo bice.
Tad sam, posle svega, negde u kupatilu, da ne budem primecen, dozvolio jednoj suzi da zaiskri u mom tuznom oku.
Nekako sam znao da je taj trenutak kraj mladosti. Otislo je ono poslednje sto ju je simbolizovalo.

... I tako je od tad proslo mnogo vremena...
Ali onda, pre nekoliko godina, bejah pri parama, te sam navodno besan zbog vrucincine, odlucio da ponovo kupim vespu.
Istu onakvu, samu jos lepsu i stariju.

Tako da sam se sad ponovo vratio u mladost. Vozam se vespom, kvarcujem se, setam devocice od oko dvadesetak godina, mada nisam gadljiv ni na ove matore od 24-25. Ali one su vec smorene i dzangrizave, nekako ubijene u pojam. Tesko su u stanju da isprate moj mladalacki duh.
Sedim u kaficima po Dorcolu, nosim cvikere za sunce umesto rajfa, lap top mi je na stolu... I obavezan kratki espreso i evian.
Zivi se zdravo.

To su te, takozvane, radosti treceg doba.

Ja imam 21 godinu i osecam ko da mi se mladost zavrsava. Pre samo 2 godine sam menjala momke na svakih nedelju dana, izlazila skoro svako vece i to je cinilo da se osecam mladom. Sad vec 2 godine zivim sa deckom, samim tim slabije i izlazim i sve to pa se valjda zato osecam dosta drugacije. + pojavile su se i prve borice oko ociju i one oko usta za samo godinu dana, bas se osecam ko starica..:( Nekako mi sav taj ludi nocni zivot i pijancenja izgledaju tako daleko i davno i znam da se to vreme nece vratiti..

Ja imam 21 godinu i osecam ko da mi se mladost zavrsava. Pre samo 2 godine sam menjala momke na svakih nedelju dana, izlazila skoro svako vece i to je cinilo da se osecam mladom. Sad vec 2 godine zivim sa deckom, samim tim slabije i izlazim i sve to pa se valjda zato osecam dosta drugacije. + pojavile su se i prve borice oko ociju i one oko usta za samo godinu dana, bas se osecam ko starica..:( Nekako mi sav taj ludi nocni zivot i pijancenja izgledaju tako daleko i davno i znam da se to vreme nece vratiti..

u bre..pa ti si mogla i da sacekas na taj zajednicki zivot!
:)

Tako da sam se sad ponovo vratio u mladost. Vozam se vespom, kvarcujem se, setam devocice od oko dvadesetak godina, mada nisam gadljiv ni na ove matore od 24-25. Ali one su vec smorene i dzangrizave, nekako ubijene u pojam. Tesko su u stanju da isprate moj mladalacki duh.
Sedim u kaficima po Dorcolu, nosim cvikere za sunce umesto rajfa, lap top mi je na stolu... I obavezan kratki espreso i evian.
Zivi se zdravo.

To su te, takozvane, radosti treceg doba.

E ovo je tako dobro..nadam se da sam u pravu kad mislim da pisac nije ozbiljno pricao o sebi nego navodio primere takvih "slucajeva"... a stvarno mi jadno kad ih vidim sve ko sa pokretne trake izasli..

Ma ovo se neko zajebava...chuj bore sa 21 :lol: ...wtf.. starice napij se jos koji put kao onda kad si bila mlada :roll:

Pa mislim da je covek ostario onda kad sve cesce misli na juce a manje na sutra, kad oseca da mu sve vise trebaju drugi ljudi a on sam drugima treba sve manje...
Najviše mi se sviđa ova definicija...
I mene boli što mi izmiče mladost... više ne govore za mene devojka, nego žena...:sad2:
I više nemam drugarica koje kad nazovem mogu istog momenta da se stvore kod mene,
nego moramo da se dogovaramo unapred, da planiramo.... a ja više volim da ništa ne planiram, nego da živim sad za sad, kao što sam uvek živela, ali život mi ne da...

Ma ovo se neko zajebava...chuj bore sa 21 :lol: ...wtf.. starice napij se jos koji put kao onda kad si bila mlada :roll:
Ma ozbiljno, nije mi lice vise onako zategnuto i decje..:( smrc
Ne znam kako da se vratim u mladost sad kad nadjoh ljubav svog zivota, nije mi jednostavno to to ludilo bez menjanja fraera, smekanja.. Mrzi me da se napijem tek onako a da ne napravim neku ludost.. Eto, po toj mojoj teoriji ispade da mladost prodje kad se upustis u stalnu vezu i bivas veran :)

I mene kad nepoznata deca oslove sa "teto" ja lepo kazem: "Sine, ja nisam teta , dovoljno si veliki da vidis da sam ja jos uvek seka".
Sreca pa ne umeju da dodaju " Da, ali seka Persa" :)

:hahaha:

А ја морам сад да испричам причу...

Ја млада духом, млада изгледом, дивота, сви ми завиде... али, деца не лажу, а ја са њима по цео дан, јел'те..

Добију ђаци задатак да по групама пишу о одликама живих бића.

Јавља се моја Јована и каже овако:,, Учитељице, замислите шта каже Горан, каже, сва жива бића кад остаре, умру!!! Па не причај глупости, Горане, учитељица је остарила, а још увек је жива!''

Хоћете да вам причам како сам ја СЕКА? :mrgreen:

Što pa ima ljudi koji dobiju bore dosta ranije od ostalih..... meni se pojavile vrlo sitne oko očiju letos i sad su negde opet iščezle, mada sam par godina ipak starija od nje..... ali iskrena da budem nešto ne patim za bejbi fejsom koji se tek sad počinje gubiti, uvek me je nerviralo što izgledam ko dete. A kad odrtavim (za tako nekih 15-ak godina...) izgledaću ko kepec, umesto da izgledam očekivano mlađe.

Nema pravde :(

Ma ozbiljno, nije mi lice vise onako zategnuto i decje..:( smrc
Ne znam kako da se vratim u mladost sad kad nadjoh ljubav svog zivota, nije mi jednostavno to to ludilo bez menjanja fraera, smekanja.. Mrzi me da se napijem tek onako a da ne napravim neku ludost.. Eto, po toj mojoj teoriji ispade da mladost prodje kad se upustis u stalnu vezu i bivas veran :)

NIsam htela da vredjam, izvini ali malo mi je tragi-komicno da neko sa 21 godinu sebe ne vidi kao mladu .. mislim ne znam sta da ti kazem...kako ces se osecati onda sa 31, 41, 51...? Zivot ti je manje-vise tek poceo, nisi vise tinejdzerka ali smatrati da nisi mlada...malo mi tuzno.

Back