Kada se ustvari mladost zavrsava?

pisala sam već na ovoj temi, ali bih da dodam
mladost se završava i kad čovek nije više spreman da prihvata novine, tj, nove tehničke izume, teško prihvata promene itd.... (tad počinje mentalna starost)
fizička starost počinje kad nemamo više kondicije kao pre, bez obzira koliko se trudili da je održimo
mladost ne poznaje strahove. Kad počnemo da se plašimo za sve i svašta, da brinemo, za budućnost, za starost...počinjemo da starimo

pa sto eli?nije to tako lose,ja volim kad mi kazu gospodjo/gospodjice,bolje nego seko,to ti je izraz postovanja i distance;) a ne starosna odrednica

Znam, ali me podseća da više nisam devojka...a itekako ima veze sa godinama.
Pre 10 godina da sam bila udata, nema teorije da bi se zabunili i oslovili me sa gospođo...
Ebi ga, kanda imam kompleks godina :D

pisala sam već na ovoj temi, ali bih da dodam
mladost se završava i kad čovek nije više spreman da prihvata novine, tj, nove tehničke izume, teško prihvata promene itd.... (tad počinje mentalna starost)
fizička starost počinje kad nemamo više kondicije kao pre, bez obzira koliko se trudili da je održimo
mladost ne poznaje strahove. Kad počnemo da se plašimo za sve i svašta, da brinemo, za budućnost, za starost...počinjemo da starimo

Izmedju ostalog i ovo mi je bilo u glavi kad sam otvarala temu. Tachnije, prolazilo mi je kroz glavu poredjenje...nekad i sad.
Pre 10 godina bi trcheci npr. ishla na rolllercoaster, ili na tako neki ektremni vid zabave, a sad mi srce sidje u pete kad odem malo ekstremniji ringishpil.
Proshle godine sam sa 100% samopouzdanjem sela na jedan, srecna shto ce me protresti opet adrenalin, a sishla sam sa njega i 5 minuta pokushavala da objasnim sebi da definitivno nisam dozivela srchku...Ta chinjenica, iliti taj nemili dogadjaj me toliko deprimirao da sam potpuno sponatno, u sledecoj prilici kad mi je dechko spomenuo da bi zaista bilo lepo da jednog dana kad otputujemo u inostranstvo, odemo na taj prokleti rollercoaster...pochela da plachem.:confused:
Naravno, moj dechko je ostao zatechen mojom reakcijom, jer nije imao predstavu shta je moglo toliko da me potrese, od te naizgled bezazlene izjave koju je dao, i onda sam sledecih sat vremena, onako shmrcava pokushavala da mu objasnim kako sam nekada bila "divljakusha", kako se nisam plashila nichega, i kako nekako nisam ni primetila kolika sam "pichkica" postala. :neutral:
Mislim mozda mi je tad bio malo jaci pms, pa sam emotivnije odreagovala, ali kako god da okrenesh sa 28, nekako koliko god da se trudish da radish stvari koje si voleo sa 21, nije isto. Nije ti svejedno da li cesh pasti na dupe i razbiti se, ili osetiti taj osecaj propadanja na ringishpilu i premotavati sledecih 10 dana, shta je to u mom mozgu moglo podsvesno da se promeni toliko, da se ja naprasno extremno plashim toga, a ranije nisam...I tako...

Poslednja izmena:
NIsam htela da vredjam, izvini ali malo mi je tragi-komicno da neko sa 21 godinu sebe ne vidi kao mladu .. mislim ne znam sta da ti kazem...kako ces se osecati onda sa 31, 41, 51...? Zivot ti je manje-vise tek poceo, nisi vise tinejdzerka ali smatrati da nisi mlada...malo mi tuzno.

Ја сам се у једном периоду са 17 година осећала ужасно старо, мислила сам да више нема шта ново да се доживи, да је све лепо и битно већ прошло....:roll:

ja sam sa 17 smela da se spusti niz tobogan - raketu (visoku više od 10m), sa 25 više nisam ni smela da se popnem na nju
sa 18 sam skakala na glavu u bazen, sa 25 više nisam smela.....

Kod mene se to nije promenilo. I dalje sam spremna na izazivanje adrenalina bez razmišljanja. U tome i jeste stvar, ne osećam se ništa starije, ali definitivno me ljudi drugačije doživljavaju...i onda moram da ispunim njihova očekivanja i ponašam se kao "gospođa" :(

Raspon oslovljavanja u mom slucaju ide od dete/devojcice do gospodjo.... mislim sta reci.....

Хаха, и код мене још увек! :manikir:

Но, оно што ми јесте сметало, то је, кад сам била млада, па ме неко ослови са ,,дечко''! :besna:

Мислим да бих и тада пре поднела ,,госпођо'' . :whistling:

Ma ozbiljno, nije mi lice vise onako zategnuto i decje..:( smrc
Ne znam kako da se vratim u mladost sad kad nadjoh ljubav svog zivota, nije mi jednostavno to to ludilo bez menjanja fraera, smekanja.. Mrzi me da se napijem tek onako a da ne napravim neku ludost.. Eto, po toj mojoj teoriji ispade da mladost prodje kad se upustis u stalnu vezu i bivas veran :)

Ti si u bedaku!
A nisi matora!
:roll:

...

U sustini u mom zivotu se nije promenila skoro ni jedna od navedenih stavki, ali se za
I nekako...koliko god se trudila da budem ono shto sam bila...ne ide mi...Sad sam nekako odgovornija, opreznija...nisu mi zanimljive te stvari koje su mi tad bile...i nekako me...to boli...
Nedostaje mi onaj osecaj kad sam mogla da udahnem vazduh punim plucima, da uradim neshto shto zelim a da ne razmishljam o posledicama...da ne razmishljam o sutra...
I tako...
I tvoj post je dokaz da je to stanje duha.Dosla si do kraja jednog dela zivota, i ako si po godinama mlada zbog neizvesnosti koja te ceka bezis od mladosti. Proce to kad se malo uhodas u sledecoj etapi zivota. Eto ja mislim da sam jos mlada:rumenko:a prosla sam polovinu 6 decenije. Jes da se ne uklapam u savremene tokove ali tu sam. Ma dave me ovi smorovi koji se ukljuce na forum da bi kontrirali. Prosto sam stekla utisak da nam nacija boluje od neke cudne epidemije kontriranja.A duhovno se osecam kao da i ja imam 3 banke HAHAHA..:super:

Ma ja sam katastrofa, dete u meni nikada neće odrasti...
Ali sve više moram da mislim na svoje dete i na to da sam nečija gospođa.
Spustila sam se niz tobogan pre neki dan sa svojim detetom. Bila je mrkla noć i mi sami napolju, valjda nije niko video osim ako nisu virili sa prozora.
Ali oni se ne računaju, jer su se krili :mrgreen:

Pretpostavljam da je to onaj trenutak kad shvatiš da mnoge životno važne stvari još nisi obavio. Mladost traje dok god traje deviza "još je rano za to", "ima još vremena"... A onda odjednom vidiš ups, na faksu su skoro svi mlađi od tebe:lol:, kreneš na diplomske žurke, a tek si na trećoj godini :dash:, ideš na venčanje mlađoj sestri koja već čeka bebu:heart:, greškom izađeš negde leti i sretneš mlade maturante u svečanim haljinicama i odelima :lol: - i shvatiš "pa sve to je već trebalo da se dogodi meni" :eek:
Čini mi se da ova vrsta krize napada negde oko 28-me godine :mrgreen:

u jednom periodu svog zivota sam se osetila bas istroseno..

i sebe sam videla samo kao nekog ko ceka da prodje jos jedan dan - do kraja..

a onda sam se trgla i podvukla crtu..

sumirala postignuto sa zeljama..planove sa realizovanim..i dodala ono sto mi je nedostajalo..

i tako organizovala svoj zivot..
sada zivim svaku sekundu..i osecam se sve mladje..i zracim sve pozitivnije..

i zivim SVOJ zivot..
mozda sam samo imala srecu da sam uglavnom sve radila u pravo vreme, pa sad sa cetrdeset cetiri pored svog odraslog deteta mogu da se okrenem svojim potrebama..

Back