moonja..
Buduća legenda
- Poruka
- 32.928
Ne živi se samo dok si mlad. Nego je danas mladost posebno na ceni, pa se svi trude da se svrstaju tamo, po bilo koju cenu.
Lepa i tačna konstatacija.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne živi se samo dok si mlad. Nego je danas mladost posebno na ceni, pa se svi trude da se svrstaju tamo, po bilo koju cenu.
Meni je čudno kada neko zaista misli da je npr. u 40-im,50-im mlad. Može da se dobro oseća, da je zadovoljan sobom i životom, ali da je mlad, nije.
Meni je čudno kada neko zaista misli da je npr. u 40-im,50-im mlad. Može da se dobro oseća, da je zadovoljan sobom i životom, ali da je mlad, nije.
- - - - - - - - - -
Poznajem čoveka koji je smatrao da je i u 60-oj mlad, oženio se mnogo mlađom i sada imaju bebu. Sve je to varka, on ima više od 60, i to je (za njega) surova istina.
Da...
I mislim da je u pravu.tako i ja mislim. malo mi je smesna ta grcevita borba i (samo)dokazivanje kako smo mladi.
Poznajem čoveka koji je smatrao da je i u 60-oj mlad, oženio se mnogo mlađom i sada imaju bebu. Sve je to varka, on ima više od 60, i to je (za njega) surova istina.
Da...
Moja mama zivi sa tipom koji ima cerku od 41-42 god. Nesto su pricale i kaze ova "... mi, mladi." na sta ce njoj mama: "Ko vi, mladi? Ni moja cerka od 30 vise nije mlada."I mislim da je u pravu.

Suvišno je, pošto svi znamo šta je prava mladost, tako da ne vidim niakav smisao u tome da nekoga opominješ da mu je gore nego što je mislio. Pošto to znači baš to - nisi više mlad, moraš da se paziš, bolje nemoj ovo, moraš na kontrolu, ako do sad nisi uštedeo, ko se do sad nije oženio i bla bla bla, e jbg.! 

Ja razumem te ljude
Naravno da je smešno, ali i taj placebo efekat/suludo verovanje u sopstvenu mladost može nekom da pomogne da živi bolji i aktivniji život, ili da recimo napravi velike promene u životu u pedesetoj (promena karijere... da, nova karijera u pedestoj!) Da je taj gospodin recimo mislio za sebe da je star, možda se ne bi oženio i napravio dete, nego bi svako jutro merio pritisak, proveravao da li mu otiču vene i koliko mu je dlaka ostalo na glavi...
Jeste lepo biti sredovečan - u današnjem svetu to postaje privilegija - ali da se ne lažemo starenje je ipak čudan proces koji neke ljude zapanji, neke prepadne itd. pa je mislim dozvoljeno da se svako nosi sa tim na način koju mu najviše pomaže...
Ja recimo nikada ne bih nekoga opomenula da nije mlad, kao tvoja mamaSuvišno je, pošto svi znamo šta je prava mladost, tako da ne vidim niakav smisao u tome da nekoga opominješ da mu je gore nego što je mislio. Pošto to znači baš to - nisi više mlad, moraš da se paziš, bolje nemoj ovo, moraš na kontrolu, ako do sad nisi uštedeo, ko se do sad nije oženio i bla bla bla, e jbg.!
Mislim da je sasvim ok da potrošiš ušteđevinu/prodaš kuću i kupiš motor i kacigu i da se u 60oj pretvoriš u Drumskog ratnika
Što da ne, što si stariji to si svesniji da ćeš a rikneš, i ako si oduvek želeo da budeš kafanski pevač ili bajker/ka, treba to i da uradiš-
Boli te uvo što si drugima smešan, ti si na motoru, sa vetrom u kosi
, neka budu aktivni , ali mi je čudno kada oni zaista misle da su mladi. Može se i u tim godinama, upisati fakultet, započeti nešto novo, voziti motor...ali treba da postoji svest da imaju npr.60 a ne 25. Baš zato , da pri nekim važnim životnim odlukama računaju sa tim, stvarnim, podatkom. Jer se ne radi uvek samo o njima, nisu oni centar sveta:
Mislim da su ovi tvoji sa fotke nekakav par za Ginisa, ipak ljudi to uglavnom ne rade...
A ovo drugo: pa ne znam šta da ti kažem, ako misle da su mladi, možda i jesu?
Glavne stvari su ipak regulisane zakonom - koga možeš da zaposliš, da mu daš kredit, vozačku dozvolu itd. a ostalo je ipak lična stvar.
Nije to baš tako retka pojava, ako posmatramo samo očeve. Za majke je već teže izvodljivo, ali nije nemoguće.
Lična stvar je i kako ćeš odgajati svoje dete, pa ipak postoje slučajevi kada budu oduzeta od roditelja. Tako bi trebalo da bude i sa rađanjem, u interesu je deteta.
Uh, to su mnogo pipava posla, da država i zakoni regulišu ko i kad sme da ima dete...
Možda jedino obavezan ciklus poseta psihologu na početku trudnoće za buduće (matore) roditelje?
Jeste pipavo, zato nije ni sasvim regulisano.
Ali obaveza društva postoji, mora da se zbrine svako nezbrinuto ili zapostavljeno dete. Što i jeste u redu, nije to samo stvar moranja, nego ljudska obaveza.
Mladost se odrzava pravilnim zivljenjem.
Ja ljude posle 70 god. opisujem kao starije, a do 25 kao mlađe.

Promeniće se to. Osoba od 80 mi proča o nekome i na moje pitanje da li je taj star, odgovara da nije, kao ona je, tu oko 80.![]()

Zato i kažem da mora da postoji svest o trajanju ljudskog života, o fazama istog, da se ljudi ne zanose da su i u drugoj polovini svog životnog veka mladi. Jer nisu.
Mladost ne možeš održati, možeš samo vitalnost. Mladost je pojam vezan za broj godina. Zato se za nekog starijeg kaže da je mladolik, a ne da je mlad.
Znam ja šta ti kažeš : ) Samo imam razumevanja za to da je nekome potrebno da se zanosi...

Varas se. Vitalnost je vezana za elan a mladalacki duh i za principe.
Ako nisi optimista tesko ces ga zadrzati.
Razumem i ja , ne prigovaram im, samo mi je čudno kako ne vide realnost. Eto, imaj sad malo razumevanja i za mene i moje čuđenje.
- - - - - - - - - -
"Mladalački duh" i "mladost" nisu sinonimi. Imaju drugačije značenje.
Razumem i ja , ne prigovaram im, samo mi je čudno kako ne vide realnost. Eto, imaj sad malo razumevanja i za mene i moje čuđenje.![]()