Kad Lisce Pada

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Mislim da je Nedžla jezivo ljubomorna na Lejlu i Oguza.

Jedino je zbog Oguza uradila nešto neverovatno : pobegla od kuće unapred znajući da će je tatica prezreti, otela sestri muža, razebala veridbu s Džemom spremna da plati najvišu cenu ...

To je bio momenat ljubavi, one lude, zbog koje ništa drugo nije važno. I to se ne zaboravlja i nikad sasvim ne prođe. Tako se meni čini.

Da. Nikada ne prolazi,

cak ni na oguzov beg, ne gledam kao beg..
covek je morao samo da se spasi..
volela bih da ga ne pronadju i da uspe negde u belom svetu da se skrasi..
AR je svoju decu vaspitavao da budu pokorna i unistavao im je instikt za opstankom..
nije najveca vrlina biti ‚‚dobar‚‚ i poslusan..
svoju decu je naucio i licemerstvu..
ako si principijelan, onda se drzi toga do kraja..
zivis u memljivoj iznajmljenoj supi jer za bolje nisi napravio dobru zivotnu procenu..
a ne da se baskari u luksuznim uslovima koje sebi ne bi mogao da obezbedi da nije bilo oguza i njegovih nelegalnih para..
iz tog razloga ne osudjujem nedzlu sto je u jednom trenutku odbila da pomogne sefketu..
iza dobrih odluka treba da postoji razum..AR u svom zivotu nije vukao ni dobre odluke niti je iimao razum, jer dati novac koji nemas za posao nekome ko ne zna da ga radi - ravno je idiotluku..
staviti na kocku egzistenciju citave porodice - u tom trenutku AR, hajrije, njihove najmladje cerke koja se tek skoluje, lejle i samog sefketa da bi se sefketu pomglo da udej u rizican posao sa jos rizicnijim partnerom - ja stvarno ne znam ko bi napravio takvu glupost..

jedino cemu je naucio svoju decu je da budu ponosna i poslusna..
kao roditelj je potpuno zakazao..nije ih naucio kada da prave kompromise i kako da opstanu..

potpisujem.
ali vidim da na forumu ljudi generalno podrzavaju ovakvo "postovanje starijih"
ako si jadan, nije vazno, bitno je da si dobar...nismo mi daleko od turske...
zao mi je sto i sama imam ovakav uticaj iz porodiei.

Ferhundina ispovest Ali Rizi.
Šljamna, sramna.
Ona, koja je bila u svakoj čorbi mirođija, zakuvavala i rashuhtavala sve što se dešavalo u porodici, terala njihov mir, bavila se njima, ne nanoseći im dobro, našla je da u Oguzovoj kući govori o Oguzu, da govori o tome kako je bilo od strane Tekinovih raznih nepravdi prema njoj.
Kojih nepravdi?
Nepravda prema njoj je bila kada je prevarila Ševketa, kada je blatila njemu Tekinove?
Kada je lagala, podržavala Ševketovu krađu?
Kada je zakuvavala Nedžlinu i Lejlinu vezu sa Oguzom?
Kada ih je izbacila iz kuće, udavši se za Mithata?
To su sve nepravde prema njoj?
Ona koja je umalo zapalila Ali Rizu na gradilištu zavređuje njegov stisak?
Time se pokazuje da je on njoj bio poseban?
Da je bio očinska figura?

Ne dopada mi se preobražaj njenog lika.
Preružno je urađen, izveštačeno.
Nigde duhom nije postala dobra, svesna grešaka, već je postala oličenje istine i savesti?
Ona, koketa, koja je flertovala sa svima, najednom je postala aseksualna, bez bilo koga ko se interesuje za nju?
Bez bilo kakvih preprljavih misli?
Gde je preobražaj u vidu pokajanja?
Izvinjenja?

Ona koja se direktno mešala u sve, i nakon što je otišla iz te kuće, zaslužuje stisak i zahvalnicu od Nedžle?
Više od kćerke?
Nedžli ALi Riza nije više prebacivao beg sa Oguzom, živeo je kod nje nakon toga, ali ne zaslužuje stisak, jer želi da živi po svom?
Makar i hladna, ima prava na svoj izbor, način života, slobodu.
Ima prava na odlazak od njihovih skuta.
To nije za gubljenje nežnosti.

Ne razumem zašto svi oni sada tavore kod Oguza, a crn im je.
Makar nikada nije spletkario i mešao se u život Nedžlin nakon razlaza, niti u Fikretin, niti u Ševketov.
Pustio ih je da žive svoj život.
Njegov udeo prema Tekinovima ticao se samo veze sa dvema sestrama.
I još nijednu od njih na to nije primoravao manipulacijama.
Kao što je lažima, i samoudarcima Ferhunde ubedila Ševketa da je muž za njih saznao i pretukao, ne bi li se uvalila u njihov dom.
Smešan je taj razgovor.

Poslednja izmena:
Malo napred da idem, pa nazad.

U vezi sa onim što će biti u sutrašnjoj epizodi:

Džejda je potvrdila svoju halapljivost
Nedžla mi je konačno simpatičnija
Lejla je pretužna što je prezime Tekin, a ne Ajhan dala ćerki

A sada...

Opet sam plakala.

Svakim kapilarom, do koščice, mogla sam da osetim Lejlinu bol dok je čitala Oguzovo pismo.

Iako nije dugo, pismom je sve rekao.
O njihovoj priči.
O njemu.

Voleo je.
Bila je to najjača ljubavna priča ove serije.

Slažem se.
Tuga me je pritisla dok sam čitala.
Tukla me je patnja.
Kratko pismo, ne toplo, ne patetično. U njegovom stilu.
Sva ljubav pretočena je u te reči u tu nežnost, u taj žal što nikada nije uspeo da je zasluži.
Nju, slabu, sitnu, krhku, pahuljičavu, a opet, ženu čiju nežnost treba zaslužiti.

ijao evo padam u nesvest od oguzove ljubavi

jes zavrsice u zatvoru, jes, jes, jes:zurka:
dobro je ar rekao, ljejlino srce je necisto
jer je volela onong gada
:zurka:

Pa, AR ispade neki novi mesija... Zevs, Alah, Isus,... on određuje čije je srce čisto, a ako je zaprljano, daje smernice kako ga očistiti.

Pervolom. :D

Jedino još da je pokazao pamet onda kada je na najmanju sitnicu pakovao kofere i poput nadurenog deteta odlazio od kuće... pa da ga i prihvatim kao sveca.

A, lavice, baš bih volela da se zaljubiš u nekoga za koga će ceo svet da tvrdi da je gad, ali eto, ti ne možeš da mu odoliš... uprkos svemu. Baš bih volela da se strefi takav dodir energija, da vidiš kako svaka velika strast i jeste jedna velika destrukcija na kraju... pitanje je samo da li mi smatramo da je vredno proživeti.

I da li se vodimo za emocijama, ili sve prvo provučemo kroz racionalno, pa kažemo: e, ovaj momak se mojim roditeljima ne sviđa, neću da budem sa njim.

Back