Kad Lisce Pada

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
I dalje sam mišljenja da je u velikoj meri okidač za raspad porodice bio Nedžlin beg sa Oguzom...
On je mogao biti bezobrazan, mogao joj je nuditi, spopadati, ali zašto je pristala, ako ne iz čiste igrarije, sebičnosti...
Malo se uplašila braka sa Džemom, malo joj bila dosadna Džemova savršenost, malo je htela da bude u centru pažnje sestrinom mužu (klasično nedozrelo žensko)...
I onda Lejlina bolest, Fikret koja ništa više nije mogla da podnese, pa našla spas u udaji, novčani problemi su lakše isplivali u sredini sveopšteg šoka i Šefket kreće u kockanje...

Možda sam i prestroga sada.

Čega se setih? Kako je jednom Ferhunde imitirala Ali Rizu dok je ovaj sa Džemom igrao šah.
Meni to bilo slatko. Možda bih se i ja tako našalila sa svojim svekrom.

Nekad je umela biti bez poštovanja, ali taj nestašluk nije ličio na to.

Taj nestašluk beše u prethodnoje epizodi.

Detalji u kojima Nedžlina odbojnost briljira:
kada na pitanje želi li da se uda za Džema gleda u svakog ponaosob, i tek kad vidi Oguza i Lejlu odlučno rešava da se uda, dignuvši pogled.

Kada Lejla gvori da ima kola od Oguza, ova se izbeči.

Kad uči sa Džemom a dolazi Ferhunde koja im mašta o njihovoj kući koja bi bila veća od Lejline, Nedžlin izraz lica već gradi tu kuću. I smrkava je ideja o tome da mora da radi-taj kasnije grozomorni radoholik.

Kada zivka Oguza da se navodno vide kako bi kao rešili stvar, a ustvari je rešavaju u krevetu.

Kad iz kreveta Oguzovog dolazi kući i dok joj majka preti batinama a Lejla govori da je budala, odgovara sestri: Ti si budala. Što ova realno i jeste jer je muž i sestra budalom prave.

Lejlini trenuci. Znate da sam joj privržena.

Kada novcem koji ističe kao način iskaza ljubavi Oguzovu pažnju ističe u vidu kola, odeće, kuće, vožnje.
Kada zove sestru da idu na ručak i govori da ona plaća.
I sve vreme priča kako je Oguz voli, a ustvari ju je ostavio.

Kada videvši da nema Oguzovih stvari, proverava odmah sef.

Kada s nipodaštavanjem gleda na novac koji joj daje Ševket, nakon što mu je tražila sitninu, pod tim izrazom tražeći svotu koju kod kuće nemaju.

Hajrije.

Kada mlati Nedžlu tako slasno kao ja da je devetam.
Kada sakriva krtog problema koji isplivavaju još teskobniji.
Kada za sve stvari koje se događaju nalazi primarnost u njenoj sekiraciji koju nije zaslužila, navodno.

Kada Lejli iako zna za poljubac Nedžle i Oguza ne da da se vrati, već joj kaže da će se samo u sanduku vratiti kući.

Kada kao prvi kvalitet Džemov ističe bogatstvo a ne ljubav prema Nedžli.

Taj nestašluk beše u prethodnoje epizodi.

Detalji u kojima Nedžlina odbojnost briljira:
kada na pitanje želi li da se uda za Džema gleda u svakog ponaosob, i tek kad vidi Oguza i Lejlu odlučno rešava da se uda, dignuvši pogled.

Kada Lejla gvori da ima kola od Oguza, ova se izbeči.

Kad uči sa Džemom a dolazi Ferhunde koja im mašta o njihovoj kući koja bi bila veća od Lejline, Nedžlin izraz lica već gradi tu kuću. I smrkava je ideja o tome da mora da radi-taj kasnije grozomorni radoholik.

Kada zivka Oguza da se navodno vide kako bi kao rešili stvar, a ustvari je rešavaju u krevetu.

Kad iz kreveta Oguzovog dolazi kući i dok joj majka preti batinama a Lejla govori da je budala, odgovara sestri: Ti si budala. Što ova realno i jeste jer je muž i sestra budalom prave.

Lejlini trenuci. Znate da sam joj privržena.

Kada novcem koji ističe kao način iskaza ljubavi Oguzovu pažnju ističe u vidu kola, odeće, kuće, vožnje.
Kada zove sestru da idu na ručak i govori da ona plaća.
I sve vreme priča kako je Oguz voli, a ustvari ju je ostavio.

Kada videvši da nema Oguzovih stvari, proverava odmah sef.

Kada s nipodaštavanjem gleda na novac koji joj daje Ševket, nakon što mu je tražila sitninu, pod tim izrazom tražeći svotu koju kod kuće nemaju.

Hajrije.

Kada mlati Nedžlu tako slasno kao ja da je devetam.
Kada sakriva krtog problema koji isplivavaju još teskobniji.
Kada za sve stvari koje se događaju nalazi primarnost u njenoj sekiraciji koju nije zaslužila, navodno.

Kada Lejli iako zna za poljubac Nedžle i Oguza ne da da se vrati, već joj kaže da će se samo u sanduku vratiti kući.

Kada kao prvi kvalitet Džemov ističe bogatstvo a ne ljubav prema Nedžli.

Ne mogu da ti dodam reputaciju dok drugima ne budem izdelila. :)
A ogromnu bih ti dala za ovaj komentar!

Nisam danas gledala. Neka neko javi šta je bilo.

P.S. Hvala, sokole.

Fikret sesrela sa Tashinom prvi put. To je bio kraj jučerašnje epizode...
A sada malo da se prisetim šta je bilo pre toga...

Lejla došla kod Oguza u kancelariju, rekla je da će se boriti (za njihov brak).
Njenim dolaskom mislim da je bio malo pokoleban u svojoj isforsiranoj strasti prema Nedžli.
Zapravo je sve vreme rastrgnut, ali sam bira tako napete situacije, da bude u uklještenom položaju, samo je sada strašno što ne vidi da je dve sestre doveo na ratište.
Delićem svesti i ljudskosti odluči da odglumi nešto malo nežnosti prema Lejli, pa iznenađuje sve dolaskom u kuću gde se spremaju svi da večeraju.
Lejla blista od sreće. Nedžla se zamalo onesvesti.
Ferhunde i Fikret jedine to primećuju, s tim što Fikret to i proživljava.
Pre nego da dođe, on šalje Nedžli poruku da sve ostaje isto u vezi sa planom (begom), samo da se strpi dok završi neke poslove. Tu poruku je pročitala Fikret i obrisala, tako da je Nedžla planula jer je pomislila da se on sa njom samo zeza i da se stvarno vratio Lejli.
Kada se čuju telefonom, Oguz joj objasni da to radi da bi zamazao Lejli oči, jer je dosta počela da sumnja,
Plahovita i sebična Nedžla se tu smiri.
Međutim, u besu zbog pomisli da je Oguz možda izigrao, zove Džema i moli ga da se pomire, na šta Džem i pristaje pod uslovom da Nedžla više nikad ne skine verenički prsten.
Ona mu to obećava, a posle nastavlja sa Oguzom da kuje planove za odlazak.
Devojka je nezrela, nedokazana, drska. Pravi ego manijak.

Kako sam besna!
Hotelska povlakuša Nedžla.
Iz besa zove Džema, da čuva mogućnost lagodnog života.
Slučajno da joj ne isklizne.

Ali, što je onda došao, i kao sklopio primirje? Što je kao glumio idilu?

Podseti me, hoće ih Lejla videti u tom hotelu, ne sećam se kako je to bilo? A sutra je taj dan, a ja sam odsutna.

Kako sam besna!
Hotelska povlakuša Nedžla.
Iz besa zove Džema, da čuva mogućnost lagodnog života.
Slučajno da joj ne isklizne.

Ali, što je onda došao, i kao sklopio primirje? Što je kao glumio idilu?

Podseti me, hoće ih Lejla videti u tom hotelu, ne sećam se kako je to bilo? A sutra je taj dan, a ja sam odsutna.

Neće.
Doći će kući i zateći Nedžlu kako se pakuje da pobegne.
Joj, šta će sve reći Lejli... Jao, majko. Da joj se i oprosti to što je spavala sa mužem sestre (sa kojim nije spavala dok su se kao zabavljali), ali da joj se ne oproste one reči.

Tri najstrašnije epizode: Nedžlin beg sa Oguzom, Džemova smrt i poslednja.

Sada su one epizode gde Ševket krade novac iz banke.
Fikret se nanovo zbližava sa svojima, uporedo se zbližavajući sa Tahsinom.
Nedžla je ostavila Oguza koji je već u zatvoru, i sada kao radi u baru mada malo-malo pa joj nešto fali, te ne radi.

Lejla je bolje. Upoznala se sa Džanom, ide kod Oje na terapije. Neka turska imena mnogo su mi lepa. Recimo, ime Jamur, to je ime Ojine i Džanove kćerke.

Bavila bih se Ferhundinom ljubopitljivosti i laganjem.
Ne znam kako uspevaju toliko ljudi da u sebi izgrade ili napreduju sa tom radoznalosti. Kako mogu da budu ti koje baš sve zanima.
Bukvalno je mirođija svuda.
I zašto mahnito laže, izmišlja, i neprestano je hvataju kod kuće.
Mislila sam da uz njen lik idu mudrije laži.

Epizode koje se daju na ATV-u jesu epizode Nedžlinog povratka kući.
Olakog zaboravljanja šta se desilo, i koliko je to povredilo samu porodicu ali ponajviše Lejlu.
Ona pati, istinski pati, a mnogo su brzo počeli da kuvaju Nedžlina omiljena jela, da je postavljaju za sto.
Mnogo brzo prešli preko Lejlinog nervnog sloma, mnogo brzo počeli da veruju da će sve biti u redu.
Mene boli ta nebriga, uslovno rečeno.
Mislim da bi svako duboko patio u toj situaciji. U tom tretiranju novodovedene grešne kćeri. Zato je Nedžla skot mnogo brzo digla nos nanovo, i postala sveta ambiciozna bezdušnica.
Scena u kojoj Lejla puca kada u svojoj sobi zatiče među svojim stvarima i Nedžline okidač je za sve što je stiskala u sebi.
Ja bih takođe izletela i vrištala svud, kinjila sve. Ne samo Nedžlu, već i Hajrije, i nipošto ne bih zaćutala kad Ali Riza tresne vratima.
Ne, ja bih treskala, i njemu, i svima.

Biće možda i za par godina. Ja slučajno tako par puta naletela ujutru, pa odgledala po nekoliko minuta, pa sve duže i duže i sad gledam celu ako se probudim. Ali je već 85. ili tako neka epizoda i sad me zanima šta je bilo pre. Pa sam večeras počela da gledam na internetu. Koje će to biti gubljenje vremena....
Nisam pročitala temu, ne želim da znam. A može i mama da mi ispriča, ona je gledala ranije.

Lejla se zgaženo, infantilno uputila kući. Tugu je htela da ugasi u svom domu. Pognute glave, ali među svojima. Ali Riza nije imao toliko hladnoće u sebi da je otera. Ćuti, nem, ali je pušta unutra.
Mogla je da pretpostavi da Džejda neće tako lako pustiti Oguza. Da ga neće bez borbe dati. Makar iz srušene sujete.
Verujem da nimalo nije bilo ako Lejlino iščekivanje u samoći prevelike kuće, bez okrilja roditeljskog doma, bez zagrljaja najmilijih, u večnom "izgnanstvu" i skrivanju.Previše je uspomena u toj kući da bi mirno mogla da iščeka nekoliko meseci života u ljubavništvu, mada u zagrljaju onog koga voli. I Oguz je tu vezanih ruku. Džejda mrsi konce. Čvrsto ih steže u svojim rukama.

Međutim, Lejla je uradila ono što uvek uradi. Posustala, predala se bez borbe. Isuviše je slaba. Izranjavana, potištena, romantičnog nadanja da će sve biti dobro tako brzo.
Došla je kod svojih. Pustio ju je otac. Verujem da će joj oprostiti, ali olako je ustuknula pred svojim emocijama. Pred svesti zbog čega je sa Oguzom bila opet.

Nedžla je osorna. nakinđurena, u bogatstvu, dozvolila je sebi odrešit ton u pridikovanju oca koji je Lejli otvorio vrata i dopustio joj da unese stvari.
Zamera mu to, Nedžla, baš ona koju je i sam pustio nakon počinjene izdaje. Dvostruke izdaje, tačnije trostruke: Izdala je Džema, porodicu i čast, i sestru.
Ako se skućila ne znači da su gresi zaboravljeni, i da joj pogled treba biti prav.
Zamera mu, hodeći za njim što je pogazio reč, što je pustio da se vrati, gazi njegovim hodom, ne mareći da je ta osoba koja je ušla pognute glave njena sestra. Koju je baš ona ponajviše ranila, dovela pred mnoge tuge, borbe duše i emocija.
Nedžla zaboravlja, veoma olako da je baš tako pogazio i razbijene Nedžline slike kada je pobegla sa Oguzom, kada je uzimala očeve pare lažući ga, kako bi napravila pasoš, i isplanirala beg sa Oguzom.
Nedžla, kojoj je oprošteno, zaboravlja koliko je mučno zadobiti oprosti, koliko je teže i bolnije dobiti oproštaj nego zgrešiti.
Ohola je. Tvrda. Borbena. Ne znam kako se uvek drzne da se uhvati teme o kojoj nema prava da zucne.

Kako tako krvoločno, snažno ne ume da se bori za svoj brak? Za Džema koji joj je takođe oprostio. Kojeg gleda u oči, sa kojim leže ne mareći i ne brinući kako je njemu što je sa njom. Da li strepi plašeći se nove izdaje. Kako ne brine da li joj Džem istinski veruje. Kako tu nije srčana, jaka, kako tu ne juri svoju sreću.

Kao da se naslađuje Lejlinom patnjom. Kao da joj je jedino važno da istera sada navodno stečeni moral. Kako se lako zaborave naši gresi kada ih malo ko i pomene. Kada vreme učini svoje. Zaboravlja kako je krišom posmatrala porodicu koja ju je otpisala.Zaboravlja košmare u kojima doziva Tekinove? Uh. I onda neka me neko pita zašto između nedžline grubosti i Lejlinog posrnuća biram ovo drugo?

Ali Riza brine o ruži. Ruža kao simbol porodice. "Gde god posadiš ružu, ona je ruža", možemo povezati sa "Ma pod kojim krovovima živeli, mi smo uvek jedna porodica".
Nije bitno gde jesu, dok su zajedno. Dok je podrške. Ruža koja cveta, isklijava jeste nada da će doći dobro vreme. Mir. Da će svaki njegov cvet (član porodice) naći svoj put, izroniti iz crnila zemlje, čak i ako je ugažen.
Ruža kao nada da predstoji opet neko bolje vreme.

Ruža kao cvet sa lišćem koje se osipa.
Nedžla je svog vjerenika Džema prevarila i pobjegla sa mužem svoje sestre Lejle( koja se razbolila zbog toga, i Fikret se udala za nepoznatog čovjeka i napustila kuću zbog toga, pa je uto i Ševket počeo krasti da poboljša lošu situaciju u kući),još je i završila u novinama i policiji zbog prostitucije,ali u jednoj stvari joj stvarno ipak odajem priznanje- barem nije nikad ostala trudna sa Oguzom dok joj je bio zet i Lejla i Oguz su u taj brak ušli da bi se pokrila Lejlina sramota sve iz Ferhundinih ucjena Oguzu da oženi Lejlu jer Oguz nije imao namjeru da ženi Lejlu,Lejla i Oguz u braku nikada nisu bili intimni niti su imali djece, budimo realni Nedžlina greška je vremenom totalno izblijedila, oprala se grijeha Nedžla i to kako zato što je i Lejla ispala ista kao i ona po pitanju Oguza i postala trudna ljubavnica oženjenom čovjeku sa djetetom a isto tako je prva Nedžli ukrala dečka izgubila bebu morala da se uda i sve ostale greške koje je ta ista Lejla počinila osim toga svega sa Oguzom,Džem je Nedžli bio samo vjerenik nije joj bio muž kad ga je prvi put ponizila,ali i taj isti Džem je imao obraza da oženi Nedžlu posle toga što mu je priredila a stalno joj je prigovarao u braku,i to za prostituciju se dokazalo da Nedžla ni tu nije bila ništa kriva, tako da kad malo bolje realno sagledamo sve Nedžla se bogatom udajom oprala svih grijeha,nakon bijega sa Oguzom udavala se čisto pošteno za bogataše -Džema Ajdinoglua(bila sa njim u braku sve dok nije umro) i opet se udala za Alija Sarpera(godinu i po dana bila u braku sa njim pa se razvela te saznala da je trudna),završila dobar fakultet,bila uspješan arhitekta,imala para,ocu otvorila knjižaru,ocu i majci kupila dobar stan,nije ponavljala greške i uspjela je u životu šta su sve Ševket i Lejla priredili Ali Rizi ništa nisu postigli u životu tolike grozne greške pravili ona tu bukvalno kao i da nije ništa ni uradila,barem se zbog Nedžle Ali Riza nije nijednom šlogirao kroz cijelu seriju,dok se zbog Ševketa i Lejle nekoliko puta šlogirao kroz seriju... Ako ćemo realno, pored Ajše i Fikret Nedžla je najpozitivnija osoba u toj disfunkcionalnoj porodici... Za razliku od Nedžle tu je katastrofalni Ševket koji je doveo Ferhunde udatu i veoma pokvarenu ženu u njihovu porodicu započeo propast te porodice,zatim je pokrao novac te završio u zatvoru i u toku zatočeništva se raspitivao za Ferhunde nije htio od nje da se razvede niti je vjerovao da ga vara sa drugim Ali Riza i Hajrije se ponizili zbog Ševketa došli Ferhundi na vrata da je mole da se otkači od njih svih i Ševketa i to dok je Ferhundin ljubavnik bio tu Ali Riza tad se šlogirao i završio u bolnici pa su nakon Ševketovog izlaska iz zatvora prodali porodičnu kuću da vrate sve Ševketove dugove preselili kao podstanari bili pod kirijom u onom malom stančiću u suterenu bukvalno na ulici završili zbog njegove greške,pa je opet rasturio brak Ferhunde i Mithatu gradilište propalo zbog njegovih grešaka Ali Riza ponovno pod šlogom i u bolnici zbog Ševketa, pa je opet završio u zatvoru zbog ubistva te se Ali Riza ponovo šlagirao zbog njega...Zatim također katastrofalna Lejla koja je prvo-prijateljici preotela dečka sa njim ubila onog djeda motorom završila u novinama i policiji,drugo-prva ona svojoj sestri Nedžli preotela dečka sa njim nastavila čak i nakon što ju je silovao,ostala trudna još i izgubila bebu prije udaje pa morala da se vjenča sa Oguzom,Ali Riza se tad i šlogirao zbog nje te završio u bolnici,treće-Džan i Oja su muž i žena koji imaju dijete te se zbog Lejle zamalo razvode,četvrto-Oguz i Džejda su muž i žena u bračnoj zajednici sa djetetom a Lejla se ponovo posle svega vraća Oguzu- živi i ostaje trudna u vanbračnoj zajednici sa Oguzom u to vrijeme otac se ponovo šlogirao zbog nje te završio u bolnici,peto-štitila Oguza ubicu žrtvovala svoju cijelu porodicu zbog njega(rođenog brata nevinog svjesno strpala u zatvor,oca paralizovanog strpala u starački dom,zamalo ošamarila Ajše i zajedno sa Oguzom je maltretirala i poslala u internat,Fikret tjerala iz staračkog doma kad bi odlazila Ali Rizi u posjete govorila joj da odlazi da ne umara oca,protiv Nedžle govorila i uvijek je mrzila) ,rodila Oguzu vanbračno dijete te on otišao kao otac tog djeteta u zatvor jer je ubio čovjeka,

Nedžla je svog vjerenika Džema prevarila i pobjegla sa mužem svoje sestre Lejle( koja se razbolila zbog toga, i Fikret se udala za nepoznatog čovjeka i napustila kuću zbog toga, pa je uto i Ševket počeo krasti da poboljša lošu situaciju u kući),još je i završila u novinama i policiji zbog prostitucije,ali u jednoj stvari joj stvarno ipak odajem priznanje- barem nije nikad ostala trudna sa Oguzom dok joj je bio zet i Lejla i Oguz su u taj brak ušli da bi se pokrila Lejlina sramota sve iz Ferhundinih ucjena Oguzu da oženi Lejlu jer Oguz nije imao namjeru da ženi Lejlu,Lejla i Oguz u braku nikada nisu bili intimni niti su imali djece, budimo realni Nedžlina greška je vremenom totalno izblijedila, oprala se grijeha Nedžla i to kako zato što je i Lejla ispala ista kao i ona po pitanju Oguza i postala trudna ljubavnica oženjenom čovjeku sa djetetom a isto tako je prva Nedžli ukrala dečka izgubila bebu morala da se uda i sve ostale greške koje je ta ista Lejla počinila osim toga svega sa Oguzom,Džem je Nedžli bio samo vjerenik nije joj bio muž kad ga je prvi put ponizila,ali i taj isti Džem je imao obraza da oženi Nedžlu posle toga što mu je priredila a stalno joj je prigovarao u braku,i to za prostituciju se dokazalo da Nedžla ni tu nije bila ništa kriva, tako da kad malo bolje realno sagledamo sve Nedžla se bogatom udajom oprala svih grijeha,nakon bijega sa Oguzom udavala se čisto pošteno za bogataše -Džema Ajdinoglua(bila sa njim u braku sve dok nije umro) i opet se udala za Alija Sarpera(godinu i po dana bila u braku sa njim pa se razvela te saznala da je trudna),završila dobar fakultet,bila uspješan arhitekta,imala para,ocu otvorila knjižaru,ocu i majci kupila dobar stan,nije ponavljala greške i uspjela je u životu šta su sve Ševket i Lejla priredili Ali Rizi ništa nisu postigli u životu tolike grozne greške pravili ona tu bukvalno kao i da nije ništa ni uradila,barem se zbog Nedžle Ali Riza nije nijednom šlogirao kroz cijelu seriju,dok se zbog Ševketa i Lejle nekoliko puta šlogirao kroz seriju... Ako ćemo realno, pored Ajše i Fikret Nedžla je najpozitivnija osoba u toj disfunkcionalnoj porodici... Za razliku od Nedžle tu je katastrofalni Ševket koji je doveo Ferhunde udatu i veoma pokvarenu ženu u njihovu porodicu započeo propast te porodice,zatim je pokrao novac te završio u zatvoru i u toku zatočeništva se raspitivao za Ferhunde nije htio od nje da se razvede niti je vjerovao da ga vara sa drugim Ali Riza i Hajrije se ponizili zbog Ševketa došli Ferhundi na vrata da je mole da se otkači od njih svih i Ševketa i to dok je Ferhundin ljubavnik bio tu Ali Riza tad se šlogirao i završio u bolnici pa su nakon Ševketovog izlaska iz zatvora prodali porodičnu kuću da vrate sve Ševketove dugove preselili kao podstanari bili pod kirijom u onom malom stančiću u suterenu bukvalno na ulici završili zbog njegove greške,pa je opet rasturio brak Ferhunde i Mithatu gradilište propalo zbog njegovih grešaka Ali Riza ponovno pod šlogom i u bolnici zbog Ševketa, pa je opet završio u zatvoru zbog ubistva te se Ali Riza ponovo šlagirao zbog njega...Zatim također katastrofalna Lejla koja je prvo-prijateljici preotela dečka sa njim ubila onog djeda motorom završila u novinama i policiji,drugo-prva ona svojoj sestri Nedžli preotela dečka sa njim nastavila čak i nakon što ju je silovao,ostala trudna još i izgubila bebu prije udaje pa morala da se vjenča sa Oguzom,Ali Riza se tad i šlogirao zbog nje te završio u bolnici,treće-Džan i Oja su muž i žena koji imaju dijete te se zbog Lejle zamalo razvode,četvrto-Oguz i Džejda su muž i žena u bračnoj zajednici sa djetetom a Lejla se ponovo posle svega vraća Oguzu- živi i ostaje trudna u vanbračnoj zajednici sa Oguzom u to vrijeme otac se ponovo šlogirao zbog nje te završio u bolnici,peto-štitila Oguza ubicu žrtvovala svoju cijelu porodicu zbog njega(rođenog brata nevinog svjesno strpala u zatvor,oca paralizovanog strpala u starački dom,zamalo ošamarila Ajše i zajedno sa Oguzom je maltretirala i poslala u internat,Fikret tjerala iz staračkog doma kad bi odlazila Ali Rizi u posjete govorila joj da odlazi da ne umara oca,protiv Nedžle govorila i uvijek je mrzila) ,rodila Oguzu vanbračno dijete te on otišao kao otac tog djeteta u zatvor jer je ubio čovjeka,
:trlja::pljus::ljuta::lol:

Gledajući seriju Kad Lišće Pada uvidio sam kakvih žena ima u toj seriji:Ferhunde-Ona je napaćena djevočica koja je napastvovana od strane očuha, koja ima majku u zatvoru zbog ubistva tog istog očuha i koja je sve kroz život morala sama i vukla se po popravnim domovima za nezbrinutu djecu, školovala se i zaposlila sve sama,i kad se udala i prije udaje uvijek visila kao podstanar,previše surov život od nje pravi promiskuitetnu i zlu ženu koja mijenja muškarce gore nego čarape i toliko je zlobna postala da je cijelu porodicu Tekin uništila u velikoj mjeri za čitav život,Lejla- žena sa ogromnim greškama(otima frendici dečka,sa njim ubija onog djeda motorom visi po novinama i policiji,otima sestri dečka on je siluje i to mu prašta sa njim ostaje trudna te gubi bebu prije udaje pa stupa u veoma kratak prisilan brak bez intime i djece koji se ruši nakon što joj sestra otima muža,čovjeka i ženu koji žive zajedno u braku i imaju dijete zamalo dovela do razvoda, sa doktorom Nazmijem se vjerila ali raskidaju,opet živi i ostaje trudna vanbračno sa čovjekom koji je oženjen i ima dijete,zbog tog istog čovjeka koji ubije čovjeka i otac je njenog vanbračnog djeteta žrtvuje svoju porodicu a on odlazi u zatvor),propalim životom,ocu zadavala šlogove,psihički nestabilna,ljubavnica i usidjelica- nije se udavala i uvijek je bila ljubavnica oženjenim muškarcima koji imaju djecu,parazit i neradnik-nije ni radila(kratko radila kod Jamana pa brže bolje napustila zbog Ševketove pronevjere,kratko radila u turističkoj agenciji pa brže bolje napustila i okrenula se Oguzu koji je oženjen sa djetetom), nije ni studirala(od toliko pokušaja nikada nije ni prijemni prošla za upis na fakultet a kamoli da je išla na fakultet i da ga je završila) živjela na račun drugih ljudi,Džejda-žena koja je parazit i sponzoruša-trči za parama i bogatstvom a ništa pod milim Bogom ne radi pri tom ima i malo dijete- živi na račun svoja dva muža a pritom je bila sa obojicom u isto vrijeme sa jednim zatrudnila i to dok je bio oženjen i sve to dok je uporedo bila u braku sa drugim koji je bogataš a i njen otac je bogat-nije se znalo ni čije je dijete,Nedžla-Sebična,hladna i samoživa žena koja je pobjegla sa mužem svoje sestre i visila po novinama i bila policiji dok je živjela u kupleraju sa prostitutkama,dva puta se udavala za bogate muškarce,,sa druge strane završila fakultet,postala arhitekta,imala para,ocu i majci izdala pod kiriju knjižaru i stan.

79761312_10157876920479630_6029918029549142016_n.jpg

Ova serija je nesvakidašnje kvalitete zaista je predobra ali ta nesretna porodica je uvijek bila veoma disfunkcionalna i u užasnom stanju.Opravdan je opis serije:"Priča je smještena u sadašnje vrijeme i prati paklenu sudbinu patrijarhalne porodice Tekin".Svega je tu bilo -Ubistvo čovjeka motorom, žrtvovanje porodice zbog ubice,veza sa udatom ženom,robija zbog pronevjere novca,robija zbog ubistva,trudnoća prije braka,trudnoća sa oženjenim muškarcem, dovođenje u pitanje bračne zajednice sa djetetom, paljevina i poplava na gradilištu,,moždani udar,nervni slom,smrt,svađa,preljub,bijeg sa sestrinim mužem i prostitucija,udaja za nepoznatog muškarca,zaista to je previše za svakog

Epizode koje se daju na ATV-u jesu epizode Nedžlinog povratka kući.
Olakog zaboravljanja šta se desilo, i koliko je to povredilo samu porodicu ali ponajviše Lejlu.
Ona pati, istinski pati, a mnogo su brzo počeli da kuvaju Nedžlina omiljena jela, da je postavljaju za sto.
Mnogo brzo prešli preko Lejlinog nervnog sloma, mnogo brzo počeli da veruju da će sve biti u redu.
Mene boli ta nebriga, uslovno rečeno.
Mislim da bi svako duboko patio u toj situaciji. U tom tretiranju novodovedene grešne kćeri. Zato je Nedžla skot mnogo brzo digla nos nanovo, i postala sveta ambiciozna bezdušnica.
Scena u kojoj Lejla puca kada u svojoj sobi zatiče među svojim stvarima i Nedžline okidač je za sve što je stiskala u sebi.
Ja bih takođe izletela i vrištala svud, kinjila sve. Ne samo Nedžlu, već i Hajrije, i nipošto ne bih zaćutala kad Ali Riza tresne vratima.
Ne, ja bih treskala, i njemu, i svima.
Izvini,poštujem tvoje mišljenje, ali i prije i posle toga što je Nedžla uradila Ševket i Lejla su također more krupnih grešaka pravili, a pored toga nisu nijedno nikakvih životnih postignuća imali, a Nedžli je ta greška bila jedina i najveća ona barem posle toga a ni prije toga kroz cijelu seriju nije nikad pogriješila i nanizala je životne uspjehe...Ja ne kažem da branim taj Nedžlin postupak naravno da ne branim jer ipak je vjerenika varala i otišla sa mužem sestre još završila uhapšena i u novinama zbog prostitucije iako tu ni kriva ni dužna al bad luck... Ali koliko god Nedžla tu strahotno da je pogriješila, a jeste,ipak je kasnije završila fakultet,postala arhitekta,živjela u vilama,imala brdo para,izdala pod kiriju knjižaru i stan ocu i majci,udala se za Džema,pa za Alija obojica bogataši,sa Alijem će da ima i dijete.. Ševket je također uništio život porodici doveo je udatu ženu ocu i majci na oči, porodicu zavađala,pokrao novac bio u zatvoru bez kuće i bez para ostali zbog njega... prešli u onaj stančić u suterenu pod kirijom bez dinara i krova nad glavom pod stare dane zbog njega,ponovo sa udatom ženom,gradilište pod požarom,otac u bolnici,odlazi u zatvor zbog ubistva otac ponovo šlogiran izlazi i u novinama pljačkaš banke ubio čovjeka... Na kraju ostaje neoženjen bez djece,bez posla,bez para...Puno je to... Lejla također, ona prije Nedžlinog bijega pravi hrpu grešaka krade dečka drugarici ubili su čovjeka motorom završili u novinama i policiji,sestri Nedžli prva krade dečka on je siluje ona svojom voljom nastavlja sa njim posle svega ostaje trudna prije braka gubi bebu, morala je da se uda,posle Nedžlinog bijega također griješi,već je našla Džana oženjenog čovjeka sa djetetom koga je zamalo pa totalno razvela od žene sa kojom živi u braku sa kojom ima i dijete,ponovo se posle svega vraća Oguzu također oženjen čovjek sa djetetom počinje živjeti i zatrudni sa njim u vanbračnoj zajednici radi njega pravog ubice nevinog brata poslala u zatvor oca u starački dom Ajše u internat...Na kraju rađa vanbračno dijete oženjenog muškarca koji je u zatvoru zbog ubistva. Lejla je ljubavnica prije braka i muškarcima koji su oženjeni i imaju djecu rijetko kad je bila u braku iskreno,nije završila fakultet nije radila zavisila od porodice i krvavih para Oguza kriminalca i ubice.

Back