kad jaganjci utihnu, ili..?

Jaooo sto si navalio. Tebi to bas bitno u zivotu.
Ajde da te ne mucim, odgovor je Nisam siguran, zavisi od situacije, mozda bih prvo tebe spasavao ako si mi recimo blize a mozda bih pre svog kucnog ljubimca.
Aj sad ti meni odgovori na pitanja koja sam ti postavio.

Jaooo sto si navalio. Tebi to bas bitno u zivotu.
Ajde da te ne mucim, odgovor je Nisam siguran, zavisi od situacije, mozda bih prvo tebe spasavao ako si mi recimo blize a mozda bih pre svog kucnog ljubimca.
Aj sad ti meni odgovori na pitanja koja sam ti postavio.

Ti nemoj da se ljutis ali opet "muljas" bezis od pitanja. "Te nisam siguran ,te ne znam te, ako si mi blizu spasao bi tebe, pa kucnog ljubimca".
Moje pitanje je jasno i direktno, Ja sam tebi odgovorio a ako nisam bio jasan ti ponovi ja cu ti reci ponovo.

Aj da ti pojednostavim pitanje,recimo da je takva situacija, moras da biras da li dda spasis mene ili svog kucnog ljubimca,za ciji zivot bi se odlucio?

Odgovori iskreno,evo dajem ti rec sta god odgovoris ja te necu osudjivati. Znaci.

Da li bi zrtvovao zivot svog omiljenog kucnog ljubimca ako bi time spasao moj zivot? Iako me ne znas i i nikada se ni kasnije necemo znati?

Odgovorio sam ti i nemoj biti bezobrazan.
Hoces iskreno?
Sad te ne bih spasavao nikako, ides mi na qur.
Koji si mi ti faktor u zivotu da uopste dodjes u obzir da te ja spasavam?
Bila tema o ribolovcu koji nije ni prstom mrdnuo dok se devojcica davila na par metara od njega, sto se nisi tamo angazovao?
I sta mi tu povecavas slova i farbas u crveno?
Ja ti duzan odgovora?
A migoljis se ko zmija kad dobijes protivpitanje, o kojoj ti zrtvi pricas decko?
Ko je duzan za tebe da se uopste zrtvuje?
Zrtvuj se ti za nekoga pa onda postavljaj pitanja sta bi neko radio.

Poslednja izmena:
Odgovorio sam ti i nemoj biti bezobrazan.
Hoces iskreno?
Sad te ne bih spasavao nikako, ides mi na qur.
Koji si mi ti faktor u zivotu da uopste dodjes u obzir da te ja spasavam?
Bila tema o ribolovcu koji nije ni prstom mrdnuo dok se devojcica davila na par metara od njega, sto se nisi tamo angazovao?
I sta mi tu povecavas slova i farbas u crveno?
Ja ti duzan odgovora?
A migoljis se ko zmija kad dobijes protivpitanje, o kojoj ti zrtvi pricas decko?
Ko je duzan za tebe da se uopste zrtvuje?

Nisam ja bezobrazan vec si se ti nasao u raskoraku izmedju drustvene osude i svog iskrenog stava (kakav takav tvoj stav je tvoj i to postujem). I zato si bezao od mog pitanja.
Trebao si da odmah kazes NE,ne bi zrtvovao zivot svog kucnog ljubimca da bih spasao tvoj zivot.

Moje pitanje nije apsurdno, vec sa razlogom sam ti ga postavio. I sada me napadas a napad je najbolja odbrana kako se ja "migoljim kao zmija".
A evo moze neka treca strana da vidi nasu ovu raspravu pa nek kaze svoje objektivno misljenje.

Na kraju, kao sto sam ti dao rec, necu te osudjivati ni za sta. Poz........ Sve najbolje.

Jao a ti si mi bitan u zivotu da mi bitno tvoje misljenje.
Ja sam ti posteno odgovorio da zavisi od situacije kako bih procenio al sam ti reko da tebe licno ne bih spasavao ni pod kakvim uslovima, znaci jedno veliko NE za tebe licno.
Zasto?
Zato sto si zesci licemer.
Poz i sve najbolje i tebi (e tek to sto mi ti zelis sve najbolje je zesce licemerje jer to je laz ).
I vidi koji problem ti zapravo imas u odnosu prema zivotinjama, da nije tvoja mama vise volela vaseg psa nego tebe kad si bio mali?

Poslednja izmena:
Jao a ti si mi bitan u zivotu da mi bitno tvoje misljenje.
Ja sam ti posteno odgovorio da zavisi od situacije kako bih procenio al sam ti reko da tebe licno ne bih spasavao ni pod kakvim uslovima, znaci jedno veliko NE za tebe licno.
Zasto?
Zato si zesci licemer.
Poz i sve najbolje i tebi (e tek to sto mi ti zelis sve najbolje je zesce licemerje jer to je laz ).
I vidi koji problem ti zapravo imas u odnosu prema zivotinjama, da nije tvoja mama vise volela vaseg psa nego tebe kad si bio mali?

Pitanje moje je bilo jasno a tvoj odgovor??? Dobro na kraju si iskreno reko, to cenim i ti sad opet "ko o cemu baba o ustipcima" trazis moje mane u nasoj raspravi kako bi na neki nacin opravdao svoje misljenje da ne bi dao zivot svog psa za moj zivot.

I sada opet pljujes mene iako me ne znas, da sam licemer i da ti idem na ku@ac. Izmisljas mane jos malo pa ces izneti ovde da sam ja LUCIFER samo da bi nekako pred drustvom opravdao svoj stav po onom pitanju.
Nasao si se u raskoraku izmedju drustvene osude i svog iskrenog misljenja.

I nisam bio licemeran zaista ti zelim puno srece u zivotu jer tebi takvom i tebi slicnima sigurno treba. Za nas ostale ne brini mi je vec imamo.

Poslednja izmena:
E bas mi drago sto imate, ko to, VI?
Ti stalno spominjes neku drustvenu osudu necijeg misljenja verovatno iduci na to da sebe promovises u najboljem svetlu da bi pokupio neke poene jer ti JAKO stalo do toga sta neko na forumu o tebi misli, bitno ti je da budes prihvacen i zapazen.
Kompenzujes neki nedostatak kroz kvazi diskutovanje u kom zelis nekog negativno da predstavis da bi samog sebe kroz to izdigao.
Mozda zaradio koju repku.
I otisao zadovoljan da spavas jer si "uspeo" na nekom forumu.

E bas mi drago sto imate, ko to, VI?
Ti stalno spominjes neku drustvenu osudu necijeg misljenja verovatno iduci na to da sebe promovises u najboljem svetlu da bi pokupio neke poene jer ti JAKO stalo do toga sta neko na forumu o tebi misli, bitno ti je da budes prihvacen i zapazen.
Kompenzujes neki nedostatak kroz kvazi diskutovanje u kom zelis nekog negativno da predstavis da bi samog sebe kroz to izdigao.
Mozda zaradio koju repku.
I otisao zadovoljan da spavas jer si "uspeo" na nekom forumu.

Dark, niste se ti i Aleksandar bas najbolje razumeli.....

Ma razumeo sam vrlo dobro da mi se zalepio da nesto istera, kad je dobio odgovor zamenio je teze i izvukao ono sto njemu odgovara ne ono sto sam napisao.
Plus sto je stalno postavljao pitanja a na nijedno moje nije odgovorio iako sam mu ja posteno odgovorio.
Onda je poceo palamudjevinu o nekakvom strahu od javne osude, jadno do bola.
Kad ponestane argumenata stigne se do javne osude.
A onda krajnje licemerje, poz, sve najbolje.
Iako je sve vreme bio zlonameran.
A on pun ljubavi prema covecanstvu i spreman da se zrtvuje.
E baca mi se pegla od takvih fora.

Poslednja izmena:
Zasto ja ne bih vise voleo recimo svog psa kog sam odgajao, koji mi je veran i drag umesto da volim nekog nepoznatog coveka na planeti koji negde pati?
Pa jel ja imam dodir sa tom osobom, imam li neku interakciju, relaciju, emociju, NEMAM.
A jel imam sa svojim kucnim ljubimcem, Imam.
Sta ako vise volim svog psa nego svog komsiju?
I ako vise volim svog psa nego komsiju ne znaci da sam neosetljiv na ljudske patnje i da ne bih pomogao ljudima u nevolji.

lisica i mali princ :)
pre nego sto ju je pripitomio ona je za njega bila obicna lisica, onza nju obican decak kao stotine drguih decaka. ali kada ju je pripitomio on je bio za nju jedini na svetu i ona za njega,. tako je i sa njegovom ruzom.

i meni se ovo cesto motalo po glavi. kao mladja sam jako volela zivotinje i upravo nisam imala taj osecaj empatije prema ljudskoj patnji. znam da sam stalno govorila kako mi je zelja da otvorim azil za napustene zicvotinje, gde bi mi keva uvek prevrnula ocima i rekla da bolje da otvorim za napustenu decu.
medjutim sve se promenilo danom kada sam se osvarila kao roditelj. msm zvuci mozda kao klise, ali to jetse zaista tako. bar od mene. i ta empatija koja se oseca ka deci koja na bilo koji nacin pate je...gadna stvar, fizicki osetljiva bukvalno. zato vise ne pratim vesti. mozda surovo i sebicno?

vegetarijanci....iskreno meni je to jako iritirajuce. okej ako ti zaista imas to saosecanje prema zivotinjama pa zbog toga ne jedes meso, ali napadati druge kao da su ti ubili najmilije samo zato sto imaju batak na tanjiru? ja mislim da ti ljudi koji su izrazito glasni kao vegetarijanci moralisti to cine samo iz jedne stvari - zbog potrebe da se dokazu sebi kao ispravni. dakle rade to zbog sebe ne zbog ljubavi prema zivotinjama. sa druge strane zbog cega su onda oni bolji od onih manje glasnih koji su napravili neke izmene u svom jelovniku zbog kvaliteta ishrane, i jedni i drugi to rade zbog sebe?

i meni se ovo cesto motalo po glavi. kao mladja sam jako volela zivotinje i upravo nisam imala taj osecaj empatije prema ljudskoj patnji. znam da sam stalno govorila kako mi je zelja da otvorim azil za napustene zicvotinje, gde bi mi keva uvek prevrnula ocima i rekla da bolje da otvorim za napustenu decu.
medjutim sve se promenilo danom kada sam se osvarila kao roditelj. msm zvuci mozda kao klise, ali to jetse zaista tako. bar od mene. i ta empatija koja se oseca ka deci koja na bilo koji nacin pate je...gadna stvar, fizicki osetljiva bukvalno. zato vise ne pratim vesti. mozda surovo i sebicno?
E vidis ja imam vecu empatiju prema starcima i bolesnima nego prema deci jer se na njih retko ko sazaljeva a decu svi vole, najvecu empatiju imam prema najbespomocnijima.

ocemu pricas? napustena deca nisu bespomocna, deca koja su maltretirana, zlostavljana nisu bespomocna?
starci su imali citav svoj zivot da razmisljaju o starosti. kroz njihov zivot je proslo hiljade ljudi, mogli su biati prijatelje, mogli su birati. deciji ceo svet su roditelji. zamisli ako sui ti roditelji monstrumi, kakav je to svet?

Naravno da su i napustena deca bespomocna i prema takvim imam empatiju ali imam i prema starim i napustenim a ti nemas cim kazes da su se starci naziveli tj. imali ceo zivot, pa sta onda?
Tebi nije zao nekog napustenog starca?
Daj nemoj mi tu neki kult furati, moje misljenje moja stvar.

pazi ti si rekao da saosecas sa NAJBESPOMOCNIJIMA, ja sam pokusala da ti objasnim da je nesrecno dete bespomocnije od nesrecnog starca.
po meni to je cista logika, i ako nevezano za licni osecaj razmislis o situaciji.
o kakvom kultu pricasa, i kakve sad to veze ima sa temom?

Sta si skocila ko podbodena?
Reko sam da imam najvecu empatiju prema najbespomocnijima tu spadaju i napustena deca ali ja ne furam kult dece i ne zaboravljam ostale kategorije bespomocnih.
Za razliku od tebe koja kad si postala roditelj si se iskljucila prema ostalima.
Pa nisi ti jedina roditelj i nije empatija valjda rezervisana samo za jednu kategoriju, ili si empatican ili nisi.
I samo mi nemoj pricati o dostojnoj starosti, nikad ne znas kako ces proci u zivotu ma koliko se trudio u zivotu i bio dobar prema ljudima.

E vidis ja imam vecu empatiju prema starcima i bolesnima nego prema deci jer se na njih retko ko sazaljeva a decu svi vole, najvecu empatiju imam prema najbespomocnijima.
ovo bi, dragi moj, znacilo da su za tebe stari ljudi najbespomocniji. pomeni to je toliko nelogicno razmisljanje da neko starog coveka stavlja ispred deteta u bilo kom smislu.
opisala sam kako je to kod mene islo i znala sam da cu dobiti komentare tipa - ako si majka nisi popila svu pamet sveta (jes nisam se nadala da cu dobiti od tebre delovao si dosta realan) - ali toje promena koja transformise coveka, i ja sam odgovrila iz licnog iskustva. svdjalo se to nekome ili ne kod mene je tako.

Ma najbespomocniji su i teski bolesnici, nemoj se vatati za rec.
Mnogo je bespomocnih na ovom svetu.
Razumela si dobro sta sam hteo reci i ja sam razumeo tebe zato sam ti i rekao ono sto ti se nije dopalo.
Al ja tebe nisam napao zato jer osecas tako kako osecas vec si ti skocila ko oparena na moj post.
Samo opusteno, ovo je forum i svako ima pravo na svoje misljenje i svoj stav.
I nadam se da ono "dragi moj" nije bilo ironicno. :mrgreen:

Poslednja izmena:

Back