Da li ste introverti ili ekstroverti ili neka sredina izmedju to dvoje

Vi ste...

• Ukupno glasova
    15
covek se ne radja svojom voljom, ne zivi svojom voljom i ne umire svojom voljom.
То ћеш да извинЕш, малени. Можеш да бираш да ли ћеш да живиш или не.

Svi ljudi su razliciti tako da niko nije dobio nikakvu priliku, nego se rodio takav kakav je, sto je ujedno najveci pokazatelj da ne postoji nikakva "sloboda", niko ne bira svoju pamet, svoje mogucnosti, svoje sposobnosti nego nam je sve nametnuto, predodredjeno kreacijom nase DNK strukture
Потенцијали су ти унапред одређени. Међутим, да ли ћеш и колико ћеш да их реализујеш, то није предодређено.

Немој да замајаваш овај народ овде.

Порука прилагођена Лудој Насти, тј. начину на који он комуницира. Ово кажем да се не би чудили озбиљнији форумаши.

Потенцијали су ти унапред одређени. Међутим, да ли ћеш и колико ћеш да их реализујеш, то није предодређено
Ovo je vrlo upitno koliko je predodredjeno ili nije, posto osim dnk, rodjenjem si dobio i porodicu (ili ne), okolinu, socio-ekonomske faktore i niz drugih faktora.

Ovo je vrlo upitno koliko je predodredjeno ili nije, posto osim dnk, rodjenjem si dobio i porodicu (ili ne), okolinu, socio-ekonomske faktore i niz drugih faktora.
У детерминистичком универзуму, стање универзума у тренутку твог рођења у комбинацији са законима природе одређују целокупан твој живот. Међутим, то не значи да људи немају слободну вољу. Проблем је што многи не разумеју шта значи термин "слободна воља" већ мисле да је назив за потпуну, акаузалну, слободну вољу. Причали смо ја и дотични на Филозофији. Наравно, није ништа разумео. Малко је заглибио у нихилистичке воде ( што је и разлог зашто је дежурни форумски трол. )

У детерминистичком универзуму, стање универзума у тренутку твог рођења у комбинацији са законима природе одређују целокупан твој живот. Међутим, то не значи да људи немају слободну вољу. Проблем је што многи не разумеју шта значи појам "слободна воља" и мисле да је назив за потпуну, акаузалну, слободну вољу. Причали смо ја и дотични на Филозофији. Наравно, није ништа разумео. Малко је заглибио у нихилистичке воде ( што је и разлог зашто је дежурни форумски трол. )
Slobodna volja da ali svi imaju slobodnu volju, ako živiš u milionskoj zajednici onda će da se ukrštaju te slobodne volje. Hehe I onda je normalno da zavisi od okolnosti...ako sam lepo rekao šta mislim. Da bi se pravilno razumelo. Hehe

Slobodna volja da ali svi imaju slobodnu volju, ako živiš u milionskoj zajednici onda će da se ukrštaju te slobodne volje. Hehe I onda je normalno da zavisi od okolnosti...ako sam lepo rekao šta mislim. Da bi se pravilno razumelo. Hehe
Идемо у оф али . . . прва кључна компонента слободне воље је да твоја веровања ( било да су свесна или подсвесна ) имају утицај на твоје одлуке. То захтева одређену дозу детерминизма, зар не? У потпуно недетерминисаном свету, твоја веровања не могу да утичу на твоје одлуке. Друга кључна компонента је да твоје одлуке нису производ присиле или манипулације. Тим речено, не постоји потреба да твоје одлуке буде неузрокована -- потпуно или делимично.

Идемо у оф али . . . прва кључна компонента слободне воље је да твоја веровања ( било да су свесна или подсвесна ) имају утицај на твоје одлуке. То захтева одређену дозу детерминизма, зар не? У потпуно недетерминисаном свету, твоја веровања не могу да утичу на твоје одлуке. Друга кључна компонента је да твоје одлуке нису производ присиле или манипулације. Тим речено, не постоји потреба да твоје одлуке буде неузрокована -- потпуно или делимично.
Nije mi se još uvek mozak susretao sa pojmom determinizma. Rekao bih i jedno i drugo, mislio sam da je prava slobodna volja ali znam da je sve određeno. To je neki moj paradoks. Moram još da razmišljam, mada nećemo ovde, ne volim kad se brišu poruke. A Džudi je kategorična. Zabranjuje svaki off. Tako da ovde o ovome ja stajem. A možeš da otvoriš neki novi determinizam u filozofiji.

Nije mi se još uvek mozak susretao sa pojmom determinizma. Rekao bih i jedno i drugo, mislio sam da je prava slobodna volja ali znam da je sve određeno. To je neki moj paradoks. Moram još da razmišljam, mada nećemo ovde, ne volim kad se brišu poruke. A Džudi je kategorična. Zabranjuje svaki off. Tako da ovde o ovome ja stajem. A možeš da otvoriš neki novi determinizam u filozofiji.

Ne brišem ovakve postove. Brišem smajlije i ćaskanje i uvrede...

Otvorite temu, ovde ili na filozofiji. 🙂

Back