kad jaganjci utihnu, ili..?

Za dostojnu starost trebaju pare. A svi znamo da ljudi koji su ceo život pošteno radili imaju bedne penzije, od kojih jedva uspeju da plate račune, a kamoli nešto više, tako da tu problem i nije u njima. A i realno, ne dobiju svi uvek sve ono što zasluže.
kada kazem dostojna starost ne mislim na to da imas para da se povuces u neku vilu gde ce ti donositi sve na noge. vec da se okruzis dobrim ljudima. ceo zivot imas za to. da, ne dobiju svi uvek ono sto zasluze - to su oni slucajevi na koje sam mislila kada sam rekla da ih izuzimam iz price - ali covek treba da se potrudi da dobije zar ne? a ne da misli da ce sve dobiti na tacni. tako uglavnom pojedini roditelji uzimaju zdravo za gotovo da je obaveza deteta da mu vrati odgoj, pa da ga odgaja u starim danima. i takvi ljudi se ne trude, pa cesto zavrse neslavno.

Ma najbespomocniji su i teski bolesnici, nemoj se vatati za rec.
Mnogo je bespomocnih na ovom svetu.
Razumela si dobro sta sam hteo reci i ja sam razumeo tebe zato sam ti i rekao ono sto ti se nije dopalo.
Al ja tebe nisam napao zato jer osecas tako kako osecas vec si ti skocila ko oparena na moj post.
Samo opusteno, ovo je forum i svako ima pravo na svoje misljenje i svoj stav.

skocila sam kao oparena jer je tvoj post govorio da stavljas starrce ispred dece.
ne kazem da ne treba nikome pruziti pomoc osim deci, ali deca treba da su na prvom mestu. moje misljenje.

kada kazem dostojna starost ne mislim na to da imas para da se povuces u neku vilu gde ce ti donositi sve na noge. vec da se okruzis dobrim ljudima. ceo zivot imas za to. da, ne dobiju svi uvek ono sto zasluze - to su oni slucajevi na koje sam mislila kada sam rekla da ih izuzimam iz price - ali covek treba da se potrudi da dobije zar ne? a ne da misli da ce sve dobiti na tacni. tako uglavnom pojedini roditelji uzimaju zdravo za gotovo da je obaveza deteta da mu vrati odgoj, pa da ga odgaja u starim danima. i takvi ljudi se ne trude, pa cesto zavrse neslavno.

Pa nisam ni mislila na vilu sa poslugom, taman posla :lol:, već na pristojnu starost - otprilike ovakvu kakvu si opisala. I u pravu si - mnogi ljudi uzimaju zdravo za gotovo to da će jednog dana pasti na milost i nemilost svoje dece, pa ih šikaniraju u svakom mogućem smislu - dok mogu, dok deca ne ojačaju i ne postanu sposobna da im vrate, bilo istom merom ili ignorisanjem. I onda umeju da kukaju kako ih deca ne gledaju i kako su othranili gadove (u stilu 'rani pašče da te ujede :roll:). Takvi zaista nisu za žaljenje.

Ja imam babu a znam od kada sam se rodio ona "umire", svaki put kad je sretnem ona kukak kako umire, stim da je nadzivela dosta mladjih ljudi i zena kojih sam poznavao.
Imao sam i ja sazaljnja prema starima, ali ono je vremenom nestalo. Stalno oni sami od sebe prave "zrtve".

Koga da sazaljevam?
Ove penzionere koje ne znaju stace sami sa sobom pa sa jednog dela grada idi busem na drugi deo samo da kupe hleb. Pun ih je autobus u bilo koje doba dana, kad udju teraju radnicki klasu da im ustaje da oni sednu.
Ljubomorni i besni na sve sto je mlado.

Ti matorci su u "upali" u najbolja vremena, bivsa JUGA, plate visoke, jelo se i pilo, besplatno zdravstvo,skolstvo, prijavljeni u svakom preduzecu, itd.... "zaradili"penzije.

I sta su ONI na kraju ostavili nasim generacijama???

Zasto se nisu borili za buduce generacije to jest nase, da i mi imamo udoban zivot, ne njima posle svega "dunulo" da to sve "poruse", vele "mi smo ostarili pa nam takvo sto vise i ne treba".
A gde je njihova odgovornost?

Sankcije, ratove, prljavi kapitalizam, kriza, nemastina, e to su oni ostavili nama mladima.

Poslednja izmena:
Ja imam babu a znam od kada sam se rodio ona "umire", svaki put kad je sretnem ona kukak kako umire, stim da je nadzivela dosta mladjih ljudi i zena kojih sam poznavao.
Imao sam i ja sazaljnja prema starima, ali ono je vremenom nestalo. Stalno oni sami od sebe prave "zrtve".

Koga da sazaljevam?
Ove penzionere koje ne znaju stace sami sa sobom pa sa jednog dela grada idi busem na drugi deo samo da kupe hleb. Pun ih je autobus u bilo koje doba dana, kad udju teraju radnicki klasu da im ustaje da oni sednu.

Ti matorci su u "upali" u najbolja vremena, bivsa JUGA, plate visoke, jelo se i pilo, besplatno zdravstvo,skolstvo, prijavljeni u svakom preduzecu, itd.... "zaradili"penzije.

Zasto se nisu borili za buduce generacije to jest nase, da i mi imamo udoban zivot, ne njima posle svega "dunulo" da to sve "poruse", vele "mi smo ostarili pa nam takvo sto vise i ne treba".

Sankcije, ratove, prljavi kapitalizam, kriza, nemastina, e to su oni ostavili nama mladima.

Ti penzioneri koje ti opisuješ nisu za žaljenje - njima ništa preterano ne fali, već hebu u zdrav mozak omladinu jer im je dosadno, stari su i ogorčeni, ali nisu bespomoćni. Treba sažaljevati one koji su bespomoćni i vezani za krevet, u kom polako umiru, žive na infuziji i nose pelene, ili one koji imaju nekoliko hiljada penzije, pa rovare po kontejnerima da bi preživeli, a deca koju su othranili satirući se od posla ih ne gledaju i sl. A mislim da je preterano biti toliko kivan na nekog starog dedu zato što je njegova generacija shebala našu budućnost - politika je to i pojedinac tu ne može puno da učini.

Btw, imam i ja takvu babu, sa kojom i živim - žena živi ko bubreg u loju, sve dobija na tacnu, ništa joj ne fali, sa svojih 80 godina nikakve lekove ne pije, a non-stop nešto kuka. Ima jedno stotinak kila, jedva hoda od debljine, a kuka kako nema šta da jede (:eek:) i kako joj uzimamo svu penziju, koju nam sama prethodno podeli. :confused: Kontam ja da će ona sve nas da nadživi. Čovek kad omatori uglavnom postane kao dete - nerazuman i razmažen. A treba i za njih imati razumevanja - kontam da nije lako živeti sa saznanjem da ćeš još malo umreti, da više nemaš nikakav cilj i nadu u životu, da si teret porodici itd.

Pa nisam ni mislila na vilu sa poslugom, taman posla :lol:, već na pristojnu starost - otprilike ovakvu kakvu si opisala. I u pravu si - mnogi ljudi uzimaju zdravo za gotovo to da će jednog dana pasti na milost i nemilost svoje dece, pa ih šikaniraju u svakom mogućem smislu - dok mogu, dok deca ne ojačaju i ne postanu sposobna da im vrate, bilo istom merom ili ignorisanjem. I onda umeju da kukaju kako ih deca ne gledaju i kako su othranili gadove (u stilu 'rani pašče da te ujede :roll:). Takvi zaista nisu za žaljenje
QUOTE]

Pričaš li iz iskustva, ili si objektivan i realan posmatrač sa strane?

cute-dog-151541.jpg

E zato postoji ona tema " Sta mislite o forumasima koji jure reputaciju"

Ti si "sakupljac", ne pratim ja tebe vec upadas u oci, na svakoj temi da li se radi o nepravdi ili o nekom problemu ti se javljas i na "uvijen" nacin kroz pricu sebe predstavljas kao Majkku Terezu. Previse si bukvalno shvatila to dobijanje reputacije, ali ako je voles onda samo napred. Neko pati da bude u svakom segmentu zivota uvazavan pa makar i lagao zarad toga.

Poruka 354 a rep 8428
Nisi ti dobila reputaciju jer si pisala pametno vec si je dobila od ovih naivnih koji su progutali tvoje lazi o moralu, zrtvovanju, tvojoj pomoci od Etiopije do Sirije.
Sad cak moras i ovu temu iskoristiti da s lazes kako odjednom ne jedes meso i kako se odjednom jako brines za pse lutalice da bi dobila koji rep od ovih koji vole zivotinje.

Sad da se otvori naprimer tema o ozonskoj rupi i tu bi se ucackala da slazes kako se odjednom ne vozis automobilom.

Nažalost moj auto je na naftu, nisam dovoljno bogata da sebi priuštim recimo električni auto, nadam se da ne gubim na važnosti u očima onih koji mi dele raputacije;) Etiopija i Sirija će morati da popričekaju na moju pomoć, vize me jebu neviđeno, mi iz Srbije moramo tražiti vize čak i za Albaniju, a kažu da ne moramo, nije nego...
A što se tiče "mesa i životinja", pa ovo je neka sasvim druga tema i sasvim drugi podforum, ima na krsti i tema o životinjama, a tamo eto nikad nisam pisala, ali ti to verovatno već znaš;) Istina je da sam meso naprasno prestala da jedem, kako reče jedan moj prijatelj: "oči mi se otvoriše a da ni progledao nisam kako treba", tako nekako i kod mene bilo, a životinje volim oduvek, zaista više no ljude, ima ljudi koje volim, ali većinu ipak ne, a skoro sve životinje volim, sem pacova i šišmiša.
Ni sanjala nisam da na bilo kom forumu neko može da me uvredi ili povredi, nekako mi to van mozga, ali ti si me razuverio, zli ljudi su jednostavno zli ma gde da su i ma gde da se oglašavaju
Ono o repkama mi došlo sasvim bezveze, dobih ih podosta a da pojma nemam zašto, pa sam pomislila da se ljudima dopada ono što ovde žvrljam, toliko o tome.

Malo cu neozbiljno...ipak si prisilni "zastitnik" zivotinja...ocnjaci i pljuvacne zlezde ti instinktivno prorade na kobaje...nisi se izlecila, samo si uspavana...dok ti se zeludac ne izvrne naopacke na miris zivog i pecenog mesa ti si neizlecena.

Malo cu ozbiljno...Kazes najpre da kada se gladan nahrani, on pocinje da se stidi i da izbegava onog ko mu je pomogao. Ne zelis da deklarises svoju ljutnju ili mozda bolje receno razocarenje naspram takvog ponasanja kao reakciju na nezahvalnost (jer prethodno navedeno ne kaze da su ti ljudi nezahvalni, vec postidjeni, ako ja dobro razumem...postidjeni sto su prinudjeni da traze hranu, pomoc) ali odmah potom njihovo neprepoznavanje tebe i "nemahanje repom" definises kao veliku razliku izmedju ljudi i zivotinja (na stetu ljudi...jer su ipak nezahvalni, bezobrazni, mozda lazno stidni, sujetni ili kako vec) te se priklanjas zivotinji koja ce tvoju dobronamernost i paznju uvek propratiti na svojstven nacin.
Ipak me zanima...da li bi, a mislim da bi, izdvojila bar nekog od ljudi koji bi ti otvoreno i uvek pokazali zahvalnost za ucinjeno i dala svoje poverenje (uzela ga za prijatelja)?
Da li je uvek bitno dobiti neku povratnu emociju, reakciju na davanje...ocekivati bar nesto priblizno veliko i slicno da bi osetili da smo ucinili pravu stvar (posebno kad znamo da jesmo ali druga strana cuti)?
Zasto ti je bitno da te prepoznaju i pokazu zahvalnost za ono sto si im dala?
Zasto tvoje Ja ne prihvata sopstveni cin davanja kao nesto dobro koje ne mora da dobije ikakvu satisfakciju osim zadovoljstva davanja?
Zasto meriti tu kolicinu davanja primanjem (zahvalnosti, tapsanjem po ramenu, duznickim odnosom)?
Da li je time sto zivotinja mase repom iznad coveka, koji ce tudju paznju zaobici bezmernom zahvalnoscu kroz reci ili ne znam kakvim delima?
Da li je njegov stid (ako sam shvatila uopste sustinu tog stida) dovoljno jak razlog za razumevanje slozenosti ljudske duse koja se gadi svoje nemoci ali radi prezivljavanja prihvata neciju dobru volju,, i da ga zato ne treba osuditi sto cuti...da to ne cini zato sto je zao i los (iako mozda ima takvih), nego zato sto on za pomoc nije trazio ali se nadao i ocekivao, te da nije ni duzan da zbog toga bude rob necije nuzde za zahvaljivanjem?
Zasto uopste ciniti takva dela dobrocinstva koja se moraju naplacivati vernoscu ili klecenjem?
Zasto ne tretirati bilo koje ljudsko bice kome nesto treba kao obicnu zivotinju koja moze ali ne mora da ti ista vrati (pas hoce ali macka nece...tako se i ljudi mogu podeliti na pse i macke...a i tu su unutar soja stvari razlicite)? Davati, pruzati i biti dovoljno ispunjen time.

Mnogo lepih i pametnih pitanja, i kao što to najčešće biva, na najkomplikovanija pitanja, odgovor je vrlo jednostavan, odgovoriću ti jer nisi zla i nadrndana na ceo bogovetni svet kao onaj aleXandar iz Novog Sada, odgovoriću ti pitanjem na pitanje: Da li ti se ikad desilo da prosjaku udeliš koju kintu a da te taj isti za pola sata odžepari?

Ljubav je kad ti zivot od nekog zavisi?
Ne, to je zavisnost i blage veze s ljubavlju nema.
A jeste, moze biti smrtno drzanje kucnih ljubimaca, ja imam psa i macku i svaki dan se bojim za svoj zivot. :mrgreen:
Eeee, mrzitelju, nit volis ljude niti zivotinje niti imas jednog prijatelja, niti znas sta je ljubav, tesko tebi u svojoj kozi.

Ne bih bila baš ovoliko rigorozna kao ti.
Ljudi umeju da vole, sad koga vole to je već stvar izbora. Ja zaista volim ljude ali u ograničenim količinama, imam 50 godina i naučila sam da sve ljude niti možeš niti treba voleti, ljudi su (kažu stručnjaci) najinteligentnija bića na majčici zemlji i kao takvi bi trebalo da služe kao primer svim ostalim živim bićima na zemlji, i služe nažalost.
Od svih životinja najviše poštujem mačke jer su (po meni) najsličnije ljudima koji danas bitišu na ovoj lepoj, plavoj planeti, mačke se umiljavaju i maze i grickaju te za nogu i svašta nešto dok ne dobiju klopu, posle te ignorišu neviđeno:heart::heart::heart:
Najviše volim pse, kanda mi je to u prirodi, uvek sam želela da budem nekom verna i da nekog bezuslovno volim, psi su baš takvi, vole me i ja volim njih, sad dal' su to moje tri kuce u dvorištu ili samo neke lutalice koje usput nahranim, nebitno, psi su LJUDI koji meni fale da bih bila kompletna kao ČOVEK.

Nisam ja rigorozan vec pratim pisanje doticnog forumasa.
Covek je sam pisao o tome kako nikog ne voli i ne ceni osim Nicea kom se divi bestidno.
Ne umeju svi ljudi da vole, ima onih koji ne vole ni sebe pa ni covecanstvo a ima onih koji vole samo sebe.
A u vezi macaka i ignorisanja ne bih se slozio, moj macor kad se najede ne da me ignorise vec hoce da mi legne u krilo da dobije posle dobrog jela jos i porciju mazenja. :mrgreen:

Poslednja izmena:

Koga da sazaljevam?

Sankcije, ratove, prljavi kapitalizam, krize, nemaštinu, e, to ti je ostavio Arkan i njemu slični koje danas drže za heroje, pa ti vidi, verovatno i ti obožabaš njegovu udovicu. Nemoj nas ostale u isti koš sa njima i tebi sličnima, i ti ćeš ako ti Bog podari godine biti penzioner i neće te boleti uvo ko šta misli o tvom bitisanju na ovoj našoj rodnoj grudi, odradićeš svoje i čekaćeš prvi u mesecu da podigneš crkavicu od penzije i naravno, bićeš besan do besvesti jer je ta penzija mala i mizerna a ti si eto svoje "pošteno odradio"

Poslednja izmena:
Nisam ja rigorozan vec pratim pisanje doticnog forumasa.
Covek je sam pisao o tome kako nikog ne voli i ne ceni osim Nicea kom se divi bestidno.
Ne umeju svi ljudi da vole, ima onih koji ne vole ni sebe pa ni covecanstvo a ima onih koji vole samo sebe.
A u vezi macaka i ignorisanja ne bih se slozio, moj macor kad se najede ne da me ignorise vec hoce da mi legne u krilo da dobije posle dobrog jela jos i porciju mazenja. :mrgreen:

Pa to je to, o mačkama govoreći, nije im dosta što dobiju klopu već bi i da ih mazimo, češkamo i svašta nešto:zcepanje:
Imam kucu i macu, maca je došla kao padobranac, mati je ostavila u našoj garaži i nestala, kuca, koja se nikad parila nije je naprasno dobila mleko i mačketinu dojila tri meseca, šta reći, danas kuca živi samo zato da dočeka macu koja lofra gde joj se dopadne, a ova jadnica džedži kod kapije i živi samo zato da je dočeka živu i zdravu i da je mazi i voli kao što mati, prava mati voli svoje dete, nesebično i neizmerno, a mačka samo uživa i boli je dupe za sve. Ma, obožavam mačketine:heart::heart::heart:

Back