Kad će se desiti vaskrsenje?

Ево, да не испадне да сам само нешто против, ово овде си лепо појаснио шта је а.Павле ту мислио.

Само да додам, да се у Православљу живи и по Христу и по делима, не може једно без другог, види шта овде пише наш св.Сава :

"(3) Стога вас, браћо и чеда, ово прво молим да, положивши сву наду своју на Бога (Христа), држимо се пре свега праве вере његове. Јер, као што рече Апостол, "темеље другога нико не може поставити осим онога којега постави" Дух Свети преко Светих Апостола и богоносних Отаца, а то је -- права вера која је на светих седам васељенских сабора потврђена и проповедана. И зато на овом темељу свете вере треба нам зидати злато и сребро и драго камење, то јест добра дела. Јер нити користи исправност живота без праве и просвећене вере у Бога, нити нас право исповедање [вере] без добрих дела може извести пред Господа, него треба имати обоје, да "савршен буде човек Божји", а не да због недостатка [једнога] храмље живот наш. Јер, као што рече Апостол: "Спасава вера, која кроз љубав дела".
A ko je kazao da moze jedno bez drugog?
Samo je pitanje odakle dolaze dela?
I sta to znaci ziveti pi Hristu?

ne baziram SVOJU veru na bibliji.
aj sad

"идите и научите све народе, крстећи их у име Оца и Сина и светога Духа"
ko je otac, ko je sin i ko je sv.duh?

ili
,„Кад бисте мене знали онда бисте знали и Оца мог; и одселе познајете Га, и видесте Га

aha, gledaš Isusa i vidiš oca , kako to?

jel to Isus opet huli a sićiće ponovo i

Тако ми онога у чијој је руци мој живот, Иса ће ускоро сићи међу вас као праведни судија. Он ће поломити крстове, убити свињу и укинути џизју. Затим ће се благостање просути по цијелом свијету тако да га неће нико прихватити, док ће сеџда бити боља него цијели свијет и оно што он садржава.
- Muhamed -

:hahaha:

ko je otac, ko je sin i ko je sv.duh?

Otac Bog

Sin Prorok Isus

Sveti duh = Andjeo Gavrilo, veza izmedju Oca Boga i Proroka Isusa.

Evo pitanje za logičnog Čačkalicu: zašto u islamu na zemlju silazi Isus ako je Muhamed zadnji i najveći prorok, jedini prorok poslat čitavom svijetu?

Zato sto je Isus sad ziv, podignut na nebo od andjela, i treba da dodje pred Kraj svijeta kao predznak kraja svijeta, da ubije Antihrista koji ce imitirati Isusa, i lazno se predstavljati. Plus sto je Bog rekao da svako mora da umre, pa tako i Isus mora doci na zemlju da umre prirodnom smrcu.

Isus se vraća kao sljedbenik Muhameda po islamu:
"Prvo, želim da spomenem da Isa, alejhi sellam, ne dolazi kao poslanik, Isus se ne vraća kao poslanik, već kao sljedbenik poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi we sellem. Zato, kada se spusti s rukama na krilima meleka (andjela) u Damasku i otputuje u al-Quds (Jerusalim) klanjat će za vođom muslimana. Dolazi kao sljedbenik šerijata koji je dat poslaniku, sallallahu alejhi we sellemu. Čak i kada slomi krst, ubije svinju i ukine džiziju (porez). Džizija je naravno dio šerijata, ali poslanik je rekao da će je ukinuti. Činjenica da će Isa doći i ukinuti je, je dio naše vjere. Pa neće doći kao poslanik već kao sljedbenik poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi we sellem."
https://www.n-um.com/ako-je-muhammed-posljednji-boziji-poslanik-zasto-ce-se-isus-isa-a-s-vratiti/

Dakle ne vraća se čak ni kao prorok, već kao obični musliman.

On je i dalje poslanik, ali nece imati funkciju poslanika da dostavlja nesto novo, neke nova pravila od Boga koja vec nisu prosutna u islamu.

Poslanik kada odlazi od Boga vecinom je to BOg ga salje da ispravlja prijasnje objave sta su narodima uradili sa prijasnjim objava, pa dolazi sa novim zakonima i pravilima.
A ovdje nece trebati nista isprvaljati, jer dolazi kao predznak smaka svijeta, da ubije antihrista i da umre prirodnom smrcu.

A ko je kazao da moze jedno bez drugog?
Samo je pitanje odakle dolaze dela?
I sta to znaci ziveti pi Hristu?
Ок, супер ако тако верујеш. :super:

Живети по Христу, то је немогуће без св.Духа, јер је Исус обећао својима да ће када оде Оцу послати св.Духа који ће их упутити и научити у сваку истину.

Св.Дух је у Цркви коју је основао Исус Христ, тако да, живети по Христу значи живети у Цркви, не мож другачије :ne:, зашто би онда Исус Христ и оснивао своју Цркву ако може другачије да се дође до живота по Христу.

Врло логично. :idea:

pa koji, gde u bibliji nijedan sem Isusa koji je primio grehe na sebe i pobedio smrt.
opet lupaš sa pustinjskih sajtova
ni Isus ti nikad nije rekao ,ja cu vam ponijeti sve grijehe...to ste vi sebi umislili samo.

prvo, niko ni za ciji greh nece odgovarati

Biblija ti to kaze ako ti vec logika nista ne znaci:

Ezekiel 18:20 "Osoba koja zgriješi, ta će umrijeti. Sin neće snositi očev grijeh niti će otac snositi grijeh svojega sina. Pravednost će biti na pravedniku, a zloća na opakome."
druga stvar

kakva je logika da nevina osoba ponese tudji greh, a Bozija milost i oprost kao da ne postoje....vi ste sve nekako naopako okrenuli, da ste sve nelogicnim ucinili.

ovako Bog kaze u Kuranu:

30:53 ..."O robovi moji koji ste se prema sebi ogriješili, ne gubite nadu u Allahovu milost! Allah će, sigurno, sve grijehe oprostiti; On, doista, mnogo prašta i On je milostiv."

znaci Bogu netrebaju nikakve zrtve, ni krv, ni icija patnja, samo treba covjek iskreno BOgu da se pokaje...i to je logika sa kojom islam pobjedjuje sve ostale religije, jer ostale religije dolaze sa ogromnim nelogicnostima da to ni pas sa maslom nebi pojeo....
evo hajde da ja opljackam banku a da tebe nevinoga odvedu u zatvor za mene, da ti odradis kaznu za mene dok ja negdje suncan neku stvar i pijem bez alkholne koktele, dok tebe natezu u zatvoru bez vazelina....moze li tako druze...ako ne moze, sto ne moze....pa ti bi nevinog isusa d ati ponese stvoje grijehe a ti nebi tako nikome nesto uradio....znaci tudju bi guzicu poturio za svoj ceif....e ne moze to tako druze.

Zašto baš Isus radi sve to, a ne najveći prorok Muhamed?
objasnio sam gore.

Isus je ziv prebacen na drugi svijet, pa ce doci da ubije antihrista jer ce antihrist se lazno predstavljati kao Isus, cinit ce cuda, ozivljavat cce mrtve...sve ce to raditi i glumiti isusa....dok Isus ne dodje da ga ubije...i pokaze pravu istinu o sebi....antihrist nece imitirati Muhammeda nego Isusa.

Bozija odredba je da Isus dodje pred kraj svijet a ne Muhammed.

objasnio sam gore.

Isus je ziv prebacen na drugi svijet, pa ce doci da ubije antihrista jer ce antihrist se lazno predstavljati kao Isus, cinit ce cuda, ozivljavat cce mrtve...sve ce to raditi i glumiti isusa....dok Isus ne dodje da ga ubije...i pokaze pravu istinu o sebi....antihrist nece imitirati Muhammeda nego Isusa.

Bozija odredba je da Isus dodje pred kraj svijet a ne Muhammed.
Sve je to lijepo, ali to je prekopirani hrišćanski narativ o Drugom dolasku i kao takav se nikako ne uklapa u islam. U hrišćanstvu ima smisla zašto Se Isus vraća jer je Isus Spasitelj i centralna figura, dok je u islamu taj koncept besmislen jer nema smisla da se vraća obični prorok.

Sve je to lijepo, ali to je prekopirani hrišćanski narativ o Drugom dolasku i kao takav se nikako ne uklapa u islam. U hrišćanstvu ima smisla zašto Se Isus vraća jer je Isus Spasitelj i centralna figura, dok je u islamu taj koncept besmislen jer nema smisla da se vraća obični prorok.

I Isus u islamu je spasitelj , dolazi kao spasitelj covjecanstvo od napasti zvane Antihrist koji ce ogroman nered praviti na zemlji.

Period vladavine Isusa i Mehdije ce biti najbolje vrijeme blagostanja , nece biti ratova ni zla.

Куран у неким ајетима пропагира мир (2:256 – „Нема присиле у вери”), док у другим заповеда борбу (9:5 – „Убијајте многобошце где год их нађете”).

Теолози разликују ајете по контексту, али питање остаје – који принцип важи за савремене муслимане?

Првобитно је молитва била окренута ка Јерусалиму, али је касније промењена ка Кааби у Меки (2:144).
Ако је ислам вечна истина, зашто је Бог уопште допустио првобитни правац?

Наслеђивање – математичка контрадикција
Куран у 4:11-12 прописује наследне уделе (½, ¼, ⅛ итд.), али у неким случајевима када се саберу, прелазе 100%.
Исламски правници су морали касније да развију методе да „коригују” ову неусклађеност.

Противречне приче о стварању
У једним деловима Куран каже да је свет створен за 6 дана (7:54), а у другим, када се саберу различите фазе, испада да је било потребно 8 дана (41:9-12).
Исусов статус – Месија, али не и Спаситељ?
Ислам признаје Исуса као Месију (Куран 3:45), али му не даје улогу спаситеља.
Како Месија може да буде без мисије спасења?
Полигамија и Мухамедови бракови
Куран (4:3) дозвољава до 4 жене, али је Мухамед имао више (најмање 9).
Оправдање да је он био изузетак подиже питање двоструких стандарда.
Прво Земља, па онда Небеса:

Куран 2:29 – „Он је тај који је створио све што је на Земљи, а онда се окренуо ка Небесима и уредио их у седам небеса.”Овај стих јасно ставља Земљу као први ниво стварања.
Прво Небеса, па онда Земља:

Куран 79:27-30 – „Да ли је теже створити вас или Небо? Он га је подигао... Ноћ је учинио мрачном, а дан светлим. И након тога распростро Земљу.”
Овде изгледа као да је Небо створено прво, па тек онда Земља.

Да ли сви муслимани иду у пакао?
Куран 19:71-72 – „И нема никога од вас да неће ући у њу (Пакао). То је Господар твој одлучио. А затим ћемо Ми спасти оне који су се бојали Бога, а невернике ћемо у њој оставити.”
Овај стих каже да ће сви људи, па и муслимани, „ући” у Пакао.
Неки тумачи тврде да ће верници „само проћи” кроз њега, али текст није јасан.

Да ли је први човек створен од капи сперме, глине или нечег другог?
Куран користи више различитих описа стварања човека:
Од прашине (Куран 3:59)
Од глине (Куран 6:2, 15:26)
Од капи сперме (Куран 16:4)
Од коагулисане крви (алака) (Куран 96:2)
Колико анђела је разговарало са Маријом?
Један анђео:
Куран 19:17-21 – Каже се да се „дух” појавио као човек и говорио са Маријом.
Више анђела:
Куран 3:42-45 – Каже се „и рекоше анђели” (у множини) када су говорили са њом.
Да ли је био један анђео (вероватно Џибрил – Гаврило) или више њих?
Ко носи Божији престо?
Куран 69:17 – Каже да осам анђела носи Божији престо на Судњи дан.
Куран 40:7 – Каже да су четири анђела носиоци Божијег престола.
Да ли је Фараонова мађионичарица прихватила веру „пре” или „после” пораза?
Пре пораза:
Куран 7:120-122 – „И падоше чаробњаци ничице и рекоше: ‘Верујемо у Господара светова, Господара Мојсијевог и Ароновог.’”
После пораза:
Куран 20:70-72 – Овде изгледа да су мађионичари прихватили веру тек након што је Мојсије победио.
Колико дана траје Судњи Дан?
50,000 година:
Куран 70:4 – „А Судњи Дан трајаће педесет хиљада година.”

1,000 година:
Куран 32:5 – „Један дан код Бога је као хиљаду година по вашем рачуну.”
Ко је први муслиман?
Мухамед:

Куран 6:14 – „Реци: ‘Ја сам први који се предао (муслиман).’”
Куран 39:12 – „И наређено ми је да будем први муслиман.”

Мојсије:
Куран 7:143 – „Када се Мојсије појавио у одређено време... рече: ‘Господару мој, ја сам први који верује!’”

Аврам:
Куран 2:132 – „Аврам је наредио својим синовима: ‘О синови моји, Аллах вам је изабрао веру, па не умрите осим као муслимани!’”

Адам:
По исламској традицији, Адам је први муслиман јер је први човек.

и тако даље. Желео сам ово да избегнем.

ni Isus ti nikad nije rekao ,ja cu vam ponijeti sve grijehe...to ste vi sebi umislili samo
jovan1:29 A sutradan vide Jovan Isusa gde ide k njemu, i reče: Gle, jagnje Božije koje uze na se grehe sveta.

ne upuštaj se u raspravu kad nisi čitao novi zavet.
niko tebi ne brani da veruješ mudžahedinskim sajtovima ali prosto to što oni misle i tumače nije tačno.

po jehovističkoj jehovin svedok :D
Они су у неком догматском смислу близу исламу.
Када би дошао неки џихад они би се први преобратили попут монофизита и других секти на блиском истоку.
Науиме оно у сурама да није умро на крсту већ Јуда а да је то била само пројекција потиче од монофизита који су за време Мухамеда прешли у ислам као и велики број правих семитских Јевреја.

Poslednja izmena:

Back