- Poruka
 - 77.507

bog se manifestuje u tri lica uvek i u svakoj religiji sem u tvojoj sa posebnim potrebama jer bog svemogući je duh koji može da nam se pojavi kako želi. u hrišćanstvu ima tri značajne manifestacije otac sin i sveti duh i hula na svetog duha je neoprostiva. priroda božanska je troična. stari Srbi su verovali u triglava svete tri glave tj lica u hrišćanskom žargonu. ono što su ljudi širom planete shvatili je da bog silazi utelovljen da spašava narod od svoje grešnosti. grešan čovek ne može ništa da učini povodom toga jer je i sam grešan. to ti je ono slepac slepca vodi i završe u jamu.ali svetlost nije toplota, to su razlicite stvari....
vi sa trojstvom ste politeisti a ne monoteisti.
svi oni proroci što si mi ih spominjao su grešni a neki su bili i neposlušni, to imaš u starom zavetu. jedino Isus je bezgrešan a to po definiciji može samo biti bog.
dakle dat ti je primer da bolje razumeš otac rađa sina i iz oca ishodi sv. duh, upravo kao sunce što rađa svetlost i isijava toplotu. nema toplote nema sunca ni svetlosti, nema svetlosti nema ni sunca ni toplote, nema sunca nema ni svetlosti ni toplote. sve što sija ili greje a ne potiče od sunca nije sunce.
ja mogu da ti osvetlim ili donesem svetlost al moram uzeti od nekog jer nisam svetlost (bog) tako i za toplotu. a Isus je svetlost sveta (nz). po celom novom zavetu ti indirektno piše da je Isus taj svemogući bog.
"Ja sam svetlost sveta; ko ide za mnom, neće hoditi po tami, nego će imati životnu svetlost"
koji čovek sme to da izjavi a da ne huli?
zašto onda poštuješ hulitelja na alaha?

, не знам шта ти се десило у последње време, био си приступачнији раније, ово како пишеш и обраћаш се колегама форумашима у последње време је блам за оне који себе зову хришћанима, и то још истинским и ревносним хришћанима.

..... дал је могуће да мислиш да је овако било..... па јел знаш да стоји како је сам Јуда издао Исуса кроз поздрав и пољубац..... јер војници који су послати да ухвате Исуса нису знали како он изгледа..... и тако је био договор и знак да кога Јуда поздрави и пољуби тај је Исус кога треба да ухвате....