jovo tosevski

Patak, mozes li da komentarises na temu i ako napadas, da napadas stav a ne ljude, tacnije tvoje istripovane predstave o njima?
Svet, Magazin-In, Ruska i Isidora...kad ih vec stavljas nasuprot Tosevskom, barem obrazlozi tezu.
ne znam kako ti se Luna Lu nasla u toj grupaciji....Pink i B92....haloooo.....
imas li ti uopste neki stav o bilo kojoj temi? mozes li,za promenu, da se elementarno obuzdas i sredis misli?
koliko sam primetila, ti ne napadas stav i ideju nego ljude koji jasno izrazavaju stav ili ideju, ma kakvi oni bili.

i odluchim ja da kupim danashnju Politiku i prochitam shta kaze chika Toshevski....

kaze vako :
"jedna od sklonosti koju zena favorizuje je potreba da neshto dozivi.."...potreba je opisana kao shiroka i maglovita....
kaze dalje:
"malo im je shto vide i chuju...one hoce i da dozive"....
"doziveti neshto lepo....je toliko smeshno sa stanovishta ostalih vrsta koje nikada to ne dozivljavaju...." ovu zensku "slabost" je okarakterisao kao dobru...za mushkarca koji zna o chemu se radi
"mushkarac i zena razlichito pate....zena pati konstruktivno a mushkarac desruktivno"...nije opisai u chemu se sastoje te razlike
"josh u svojoj prvoj knjizi napisao sam "pustite zenu da pati za vama, inache ce patiti za nekim drugim"...ne znam shta ovo znachi...ali me je vishe iznenadila chinjenica da je ovaj chovek objavio knjigu....
"problemi najcheshce nastaju kada zena to shto vidi, chuje i oseca na neki nachin zapechati i arhivira u ime buduceg iskustva i buduce uspeshnosti"....osim shto je "objasnio" sistem nastajanja zelja...pripisao je zeni exkluzivno pravo na identifikaciju sa sopstvenim ciljevima kao izvorom "patnje"...koja im zagorchava zivot....
ok idemo dalje:
"ostavite mozak na miru, on ce sam uzeti sve shto je vec upamtio kada bude trebalo, samo ga nemojte OMETATI SHTETNIM TEZNJAMA DA NESHTO TREBA DA DOZIVITE"
pa onda gistro pravi ogradu...ali kakvu:
"sve ovo vazi i za mushkarce, ali mushkarci nemaju zelju da neshto dozive....vec da se u nechemu okushaju...shto je bitno razlichito....kada zele da se okushaju postoji rezerva i alternativa...a kada bi zeleli da dozive to bi znachilo po svaku cenu"...ovde bi i ja napravio mali predah
koja je esencijalna razlika (osim uochljive terminoloshke) izmedju "okushaja" i "dozivljaja"...
okushaj-nosi rezervu i alternativu....
dozivljaj-ne
pitam se da li je ovaj antagonizam ispravan...pa verovatno da nije...
ako mushkarac u "okushaju" pokushava da se sam sebi dokaze, on je slobodan da spusti kriterijume izazova...pritom sebi nije pretstavio za cilj odredjeni dogadjaj...vec samo traga za osecajem machizma koji ce doziveti...shto ga priblizava zeni...zato shto i sam dozivljava...
zena nije selektivne prirode (u ovom sluchaju) vec ce projektovati odredjeni dogadjaj kao cilj....pa ce vaziti "quod me nutrit me destruit" (shto me hrani to me i unishtava)....ili ono chega se Toshevski ustruchavao da kaze "desideria pia" (puste zelje).....
E.Kant je svom delu "O lepom i uzvishenom" pokushao da objasni razliku izmedju zene i choveka....Toshevski je daleko manje jasan i daleko manje egzaktan...ako egzaktnost sme da se pomene....
znachi mushkarac bira izazov...vaga, procenjuje....trazi zenu kompatibilnu njegovim osvajachkim sposobnostima..pita se da li je sposoban da ostvari njene snove.....
Toshevski zavrshava:
"ono shtoje prava ljubav za zenu, u prevodu na mushki jezik znachi pravi sex, pa se mushka umeshnost sastoji u tome da se nadje na sred puta zeni koja je krenula u potragu".....ochekivani rezime.....
muskarac je predstavljen kao zivotinja koja je poseduje najkvalitetniji reproduktivni materijal....koja moze da okupi oko sebe najvishe zenki.....a onda se vratimo na "doziveti neshto lepo, to je tako smeshno sa stanovishta vrsta koje to nikada ne dozivljavaju".....
animalizam-SPAS....
da li bi bilo ispravno zakljuchiti da mushkarci brane svoj "doz-zuanski" instinkt na ovaj nachin...Toshevski zeni indirektno, zavijeno, uskracuje uzivanje u sexu....takodje pretpostavljajuci da moze doziveti orgazam isljuchivo ako je mushkarac obukao odecu njenog idealnog (ovo ce uslediti kao zakljuchak u jednom od sledecih feljtona...ako vec nije bilo)....

brilijatno simplifikovan mushko-zenski odnos.....Toshevski...da li vas je prevarila zena???
verujem da jeste....

ovo je kvazi-intelektualno shtivo za umishljene moderne mushkarce koji su sishli sa brda ali su zadrzali reflex dominantnog feromona.....

ispod ovog texta nalazi se chlanak "SHTA MUSHKARCI TRAZE"......verovatno sluchajno

1-zena treba da zna da je ljubav jednachina uspeha
2-dobra zena uvek izabere dobrog mushkarca
3-ne bi trebalo da trpite nichije ispade
4-nikada ne vrshi pritisak
5-trebalo bi da bude njegova najveca podrshka
6-sitnicama pokazuje da joj je stalo do mushkaraca
7-moze da cheka na sex
8-zena MORA biti sexi, ali ne i jeftina
9-ona ne sme prva prici
10-zena MORA biti samostalna

boga mi zeneeeeeee...dosta toga morate....ovo je pisao mushkarac (nema potpisa ni inicijala) ili zena poput Helge....
ipak mislim da je uzeto iz nekog davnog broja nekog Ameichkog magazina...kada su takvi odnosi josh vazili....

na istoj strani desno velika slika mushkarca u suknji....kreacija manekenke Vivijen Vestvud....
ok...jasno je iz chega se radja kreativnost

moj komentar na sve....BRAAAATEEEEE

sto se tice metodoloskih napada tosevskovih spisa -
ako neko pise na taj kvazinaucni nacin, to ne znaci da a priori nije u pravu i da su mu ideje puka teorija zavere za mase....
on je vise teoreticar a ne empiricar i nivo izrazavanja prilagodjava prosecnom citaocu, i ne vidim sta je tu problem.
naravno da ne primam zdravo za gotovo hipoteze koje daje, vec ih proveravam u iskustvu sa zenama. ono u sta sam se dosad uverio jeste da su polovi prilicno razliciti i da se psihologija mora pocepati na dva dela - musku i zensku.moguce je cak i da nemamo iste
bazicne nagone na sta tosevski ukazuje.

sto se tice ph vagine, kiselost je cinjenica. najbolji pojedinci od najelitnijih alfa odreda nekako uspevaju da stignu plivajuci preko
tela onih koje je sprzila kiselina, solunski front je slaba rec. anakin ti si jedan od njih, prezivela si, a zatim i stigla prva, svaka ti cast, kao i svima vama ovde

drugo, tosevski ne smatra da zene zele da istrebe muskarce, vec ja. naravno to se nece desti jos par hiljada vekova, ali ako ovaj forum potraje do tada, i neka zena iz buducnosti cita ovaj post,mozda posalje neku terminatorku u proslost da me sredi.

kako izgleda u praksi odnos sa zenama nekog ko uvazava tosevskog?
pa, recimo da je taj neko mozda njegovo ucenje ne uopstava na sve zene. recimo, znam da nece sve zene na koncertu pasti u trans i poceti da vriste kad dodje neki poznati pevac.
mozda je spozorusa ekstremni primer zenke.

sponzorusa pokusava da ostvari psih dominaciju nad mocnim muskarcem preko koriscenja muske seks potrebe i tu pocinje i zavrsava se njena cela tajna, zene koje mene privlace osecam da su nesto ipak slozenije.

ne znam dal ste culi da je odred sponzorusa upao u hotel na zlatiboru gde se spremaju nasi kosarkasi, s
pricom da ovde kao traze neke svoje drugarice

ok...RCF
ideje mu nisu "puka teorija zavere za mase".....shta god to znachilo....chovek zaradjuje pare...zashto neko to objavljuje???.....hmmm...ali nije bitno...postoji i Blic...
ne vidim kako neko moze da ne bude empirichar na ovu temu....
nemamo iste bazichne nagone????
nagon za reprodukcijom....shta je to???
da li iko shvata koliko smo u uzrochno-posledicnom odnosu...
"zene zele da istrebe mushkarce"???????
to je verovatno lichni dozivljaj...meni nerazumljiv...
medjutim, sigurno je da mushkarac u buducnosti nece biti isti kao ovaj danas....testosteron ima sve manju ulogu
ali ni zene nece biti iste...
vagina boji lakmus u crveno....i zbog toga je neprijateljska.....nisi shvatio poentu...
da nece sve zene reagovati isto....mozda Toshevski pishe bajke za svoje vrshnjake...nazovimo sve sukobom generacija.....
ili josj bolje sukobom...ne, necu da budem nezoblazan
sponzorusha ne uspostavlja psihichku dominaciju vec trpi batine i uvrede za pare....
trpi od mocnog mushkarca....haaaaaaaaaaloooooo....pa ko im je dao moc....
upravo ovakav stav mi dize pritisak...to shto se goveda kuju medj' zvezde...pa ko nam je kriv....
ljudi bre nemaju nikakvu moc...shvati to i prekini da klanjash

simpa trach...brinu te sponzorushe A?

sponzorusa - ekstremni primer zenke...
sponzorusa je prostitutka, ni manje ni vise od toga...hoces da kazes da je svaka zena u svom ekstremnom obliku prostitutka?
pa znas, sad me ni ne cudi sto ti je licni dozivljaj zena taj da zele da istrebe muskarce...
mozda muskarce poput tebe...

anakin:
mene zanima kako to izgleda u praksi..
ako pristalice Jove Tosevskog smatraju da zene zele da istrebe muskarce, da koriste sex za neke druge ciljeve, da im je vagina neprijateljski nastrojena prema muskom telu...kako onda funkcionisu sa rodjenom devojkom?
spavaju sa jednim otvorenim okom i satarom ispod kreveta (nikad se ne zna)? pre sexa padne jedno prijateljsko ubedjivanje sa penisom da mu se unutra nista lose nece desiti (neprijatelji vrebaju)?

ovo je ozbiljno pitanje, ma kako zvucalo...

spavaju u panciru izgleda,a da nije to misljenje(sa pocetka teme)tipicno za homosexualce?

umesto suceljavanja cinjenica stizu udarci ispod pojasa i grizanje usiju

tosevski se bavi i problematikom homoseksualaca, njih stvaraju obicno zene. srecom, nemam takvih problema. ali mislim da su muskarci koji su zenski poltroni pritajeni homoseksualci iako to ne znaju.

inace, nemam nista protiv zena, da ne bude zabune. u pitanju je evolucija, bicemo ukinuti sa viseg nivoa a ne od strane zena, smesno je toliko preceniti zene. no da se ne ponavljam vise.
taj dan (ili noc) je daleko ispred, ne bavite se time, uzivajte u iskrenoj iz srca ljubavi, gledajte cvetice i leptirice dok se drzite za ruke, slusajte najuzviseniju muziku, citajte ljubavnu poeziju, ali nikako ne zaboravite, od tolikog zanosa, i da kresnete svoju dragu
svako dobro

ma uopshte nemam problem da se ovde osetim prozvanim...
ochigledno je da ti imash problema sa zenskim rodom...
shto se tiche udarca ispod pojasa...pa ovde je samo napadnuto mishljenje J.T.....ne znam zashto bi se ti osetio prozvanim,
mozda ti razmishljanje dotichnog posve odgovara...u tom sluchaju te zalim...i zao mi je shto nemash uspeha kod sponzorusha...potrudi se malo.....idi u Njemachku..odradi par radnji..pa da vidish kako ce ovde klinkice da te slave...
pozdrav i svako dobro...nadam se da ces se izvuci...gde god da si

P.S. mozda cu se ovim kompromitovati ali neretko stavljam kremicu na facu pred spavanje....'el te to nervira :P

random_cloud_form:
umesto suceljavanja cinjenica stizu udarci ispod pojasa i grizanje usiju

tosevski se bavi i problematikom homoseksualaca, njih stvaraju obicno zene. srecom, nemam takvih problema. ali mislim da su muskarci koji su zenski poltroni pritajeni homoseksualci iako to ne znaju.

inace, nemam nista protiv zena, da ne bude zabune. u pitanju je evolucija, bicemo ukinuti sa viseg nivoa a ne od strane zena, smesno je toliko preceniti zene. no da se ne ponavljam vise.
taj dan (ili noc) je daleko ispred, ne bavite se time, uzivajte u iskrenoj iz srca ljubavi, gledajte cvetice i leptirice dok se drzite za ruke, slusajte najuzviseniju muziku, citajte ljubavnu poeziju, ali nikako ne zaboravite, od tolikog zanosa, i da kresnete svoju dragu
svako dobro

mozes li objasniti termin "zenski poltroni"? zar jedan doktor posle toliko ispitivanja na temu homoseksualizma moze da odvali ovako nesto?

dalje....evolucija...sta mislis, da li je jednoj jedinki zenskog pola u interesu da istrebi jedinku muskog, cisto sa bioloskog stanovista?

ha ha,
ne bih da imenujem, nisam mislio na tebe badday.

sponzoruse nisu moja motivacija, samo sam ukazao na dilemu da li su one karikirani, banalni, uprosceni primer bazicnog zenskog nagona.

moram da dodam, znam da zvuci suludo, ali utvorio sam malopre leksikon stranih reci po sredini bez gledanja, ne znam zasto, i od silnih pojmova na strani pogledao samo bas samo jedan, a on je bio -

ginekokratija - vladavina zena, nadmocnost zena u odnosu prema muskarcima.

uopste ne znam zasto sam uzeo leksikon u ruke.
u stanju sam da nekako izazovem stvari kojima sam zaokupljen

anakin:
Patak, mozes li da komentarises na temu i ako napadas, da napadas stav a ne ljude, tacnije tvoje istripovane predstave o njima?
Svet, Magazin-In, Ruska i Isidora...kad ih vec stavljas nasuprot Tosevskom, barem obrazlozi tezu.
ne znam kako ti se Luna Lu nasla u toj grupaciji....Pink i B92....haloooo.....
imas li ti uopste neki stav o bilo kojoj temi? mozes li,za promenu, da se elementarno obuzdas i sredis misli?
koliko sam primetila, ti ne napadas stav i ideju nego ljude koji jasno izrazavaju stav ili ideju, ma kakvi oni bili.

Zajednicko im je da propagiraju sisteme koji su licemerni , tj. jedno pricaju drugo rade , tek ponekad kad budu u drustvu jos nekog gosta , njihova prica "splasne" i slizu se.
Navode samo deo osobina i odnosa i na osnovu toga donose
zakljucke, zastupaju dnevno popularne teorije ,
i ne iznose to kao svoja resenja vec kao svoje mini
analize kulturnih miljea i kao "poznavaoci"
i autoriteti stvaraju negativne efekte kod gledalaca,mojih kolega i koleginica.
Tako da napadam ovakve autoritete.Jer neprimetno uvode neke odnose na mala vrata.
Primer za Bjelicu je sta je IN: Biti u braku, imati svalera, imati najboljeg druga pedera.

Oni sa jasnim i stabilnim svojim stavom su mi simpaticni iako
se ponekad nimalo , a nekad malo slazem sa njima.
Adanja Polak,Lekic,pa sociolozi koji nisu popularni
ali nisu uopste loshi.Cak i Goca Trzan i sl...

Druga je stvar to sto veza izmedju navedenih nekad nije
ocigledna , a bas zbog tih malih vrata i strpah ih u istu gomilu.
Inace , ako nevidim vezu izmedju nekih stvari ,
pada mi na pamet da pitam da li kakva veza postoji
pre nego sto sve svedem na besno nekontrolisano gomilanje reci.

anakin:
pa da...
ali Jovo je po meni veca stetocina od Pinka jer se krije iza nekakvog naucnog autoriteta...

Ja njega vidim kao pozitivnijeg , jer ponudi argumente za svoje price i teorije.
A ne ono , to se danas radi , to je normalno i tako to.
Normalno kao termin moze da znaci uobicajeno sto dovodi do toga da je normalno ono sto je IN,
Pa u ovako devijantnom neusaglasenom drustvu normalno postaje vrlo uvrnuto...
Cesto vidim da su ljudi zaboravili sta je bilo i sta jeste normalno i malo se iscasili.

Inace o Pinku necu , jer nemam ni jedan + za njihovo dejstvo , ni o njihovim emisijama...
Kao kratak primer : posle pola sata ili sat gledanja
RTS gledalac pozeli da nesto radi , na pinku samo nastavis dalje i tako do daljeg.
LASCIVNO ...

anakin:
bazican zenski nagon je prostitucija? interesantno...

u cemu mislis da bi se sastojala vladavina zena?
Anakin prestani vise da izvrces cinjenice. Bazican zenski nagon jeste ostvarenje biovlasti nad muskarcem. Sta, oces da mi kazes kako ti nemas obicaj da analiziras muskarca sa kojim si, oces da mi kazes kako ne zelis da znas sta je radio u toku veceri, oces da mi kazes kao te ne interesuje sta radi dok nije sa tobom? Sta, oces da mi kazes kako ne zelis da kontrolises svoj ljubavni zivot u smislu da imas uticaj na osobu koju volis? Oces da mi kazes da ne zelis da znas koje je devojke voleo i kakve su bile, oces da mi kazes kako ne zelis da znas da su tvoje emocije koje uputis njemu u bezbednoj luci gde brod nikada nece isploviti. Koja glupost, ako ne zelis, zapitaj se da li stvarno volis tu osobu jer ovo su sasvim normalne reakcije i pitanja i svaka normalna zenska osoba trebala bi da ima interesovanja na ovom polju.
anakin:
pa da...
ali Jovo je po meni veca stetocina od Pinka jer se krije iza nekakvog naucnog autoriteta...
Ne znam kako da ti kazem ali tog coveka zabole da se krije iza naucnog autoriteta i ako je vec afirmisan u svetu.

Zak:
anakin:
bazican zenski nagon je prostitucija? interesantno...

u cemu mislis da bi se sastojala vladavina zena?
Anakin prestani vise da izvrces cinjenice. Bazican zenski nagon jeste ostvarenje biovlasti nad muskarcem. Sta, oces da mi kazes kako ti nemas obicaj da analiziras muskarca sa kojim si, oces da mi kazes kako ne zelis da znas sta je radio u toku veceri, oces da mi kazes kao te ne interesuje sta radi dok nije sa tobom? Sta, oces da mi kazes kako ne zelis da kontrolises svoj ljubavni zivot u smislu da imas uticaj na osobu koju volis? Oces da mi kazes da ne zelis da znas koje je devojke voleo i kakve su bile, oces da mi kazes kako ne zelis da znas da su tvoje emocije koje uputis njemu u bezbednoj luci gde brod nikada nece isploviti. Koja glupost, ako ne zelis, zapitaj se da li stvarno volis tu osobu jer ovo su sasvim normalne reakcije i pitanja i svaka normalna zenska osoba trebala bi da ima interesovanja na ovom polju.
anakin:
pa da...
Ne znam kako da ti kazem ali tog coveka zabole da se krije iza naucnog autoriteta i ako je vec afirmisan u svetu.
Izvini, Zak, ali odakle tebi sva ova pitanja za koja POUZDANO ZNAŠ da ih žene sebi postavljaju? Naime: ili veruješ Toševskom (ili bilo kome) na reč, ili ih sam sebi postavljaš takođe (što je vrlo verovatno). Pa zar to onda nisu pitanja koja čovek postavlja sebi i partneru nezavisno od toga kog je ko pola? U tom slučaju, želja za prevlašću ili biovlašću postoji kod svakog ljudskog bića. Ja lično ne zastupam ovu teoriju iz sve snage, ali je povremeno razmatram.

Svasta sam cuo ali kategorizacija zenski poltroni za muskarce koji istinski vole zene sa svim njihovim vrlinama i manama je novost. Na tvoje pitanje RCF o tome dali stvarno mislim da je zenska seksualna zelja podjednako jaka kao i muska i da nije uslovljena samo ovulacijom moj odgovor je uslovno da. Uslovno zato sto je glupo stvari generalizirati. Ako uzmes kamasutru (ne kazem da je naucni autoritet ali moze se reci drevna mudrost) vidjet ces tamo da postoje raznorazne individualne klasifikacije koje se odnose bilo na velicinu i oblik spolnog organa bilo na jacinu seksualne zelje. Dakle moj odgovor na to pitanje je da Tosevski bubnuo tesku glupost kada je izjavio da je zenska seksualna zelja sekundarna u odnosu na muskarcevu. Ovo je interesantana tema i ako se moje misljenje ne racuna eto toliko je uvazenih dama na ovom forumu pa nek se one same izjasne....

Zak:
Bazican zenski nagon jeste ostvarenje biovlasti nad muskarcem. Sta, oces da mi kazes kako ti nemas obicaj da analiziras muskarca sa kojim si, oces da mi kazes kako ne zelis da znas sta je radio u toku veceri, oces da mi kazes kao te ne interesuje sta radi dok nije sa tobom? Sta, oces da mi kazes kako ne zelis da kontrolises svoj ljubavni zivot u smislu da imas uticaj na osobu koju volis? Oces da mi kazes da ne zelis da znas koje je devojke voleo i kakve su bile, oces da mi kazes kako ne zelis da znas da su tvoje emocije koje uputis njemu u bezbednoj luci gde brod nikada nece isploviti. Koja glupost, ako ne zelis, zapitaj se da li stvarno volis tu osobu jer ovo su sasvim normalne reakcije i pitanja i svaka normalna zenska osoba trebala bi da ima interesovanja na ovom polju.

izvini ali sta ti sad zelish da kazhesh?! da svaka zhena koja ima sopstveni zivot ( samim tim i spektar interesovanja shiri od kontrolisanja, istrazhivanja i 'pomnog' analiziranja ,'muskarchevog mozga'), nije u stanju da voli, nema 'normalne' reakcije i u svakom sluchaju je 'nenormalna' ?!
nije mi jasno, chemu onda chitava pricha, ako nemash potrebu da izigravash gestapo i da gushish ljude koje volish, onda si nenormalan, a ako imash onda te treba spaliti na lomachi ?! (jer zelish da dominirash :roll: )
... ne razumem :

Back