jovo tosevski

tatuincice,
vidim postavila si neka pitanja, ali ne bih da se upustam u razradu, samo sam zeleo da nabacim ideju o musko-zenskom ratu. naravno da ne bude zabune, taj rat nece biti rat puskama i pesnicama vec ispod povrsine, arhetipovima. e sad, kako ce izgledati ta vladavina nadzena i nad kim ce one vladati, ne znam stvarno, to je isto kao da pitas dinosaurusa kako ce izgledati era sisara.

btw, sponzorusa i prostitutka nisu isto jbt. ovo drugo je zanimanje i mnogo casnije ponasanje, dok je sponzorusa umisljena snob devojka koja samim tim svojim stavom produkuje dosta biovlasti koju mora da plasira na one mocne muskarce u cilju da ih psihicki fiksira za sebe cime ostvaruje svoj bazicni nagon - zenski nacin dominacije nad muskarcem (sto mocnijim to bolje).
klasican primer sponzoruse je recimo ona plavusa biljana sto vodi city na pinku, specijalno je otisla u SAD, na mec kingsa,da bi smuvala Pedju, ni manje ni vise nego zeli najpoznatijeg srbina? a sto se tako zenske sjate oko popularnih licnosti? devojke s foruma, pojasnite...

Zak:
Anakin prestani vise da izvrces cinjenice. Bazican zenski nagon jeste ostvarenje biovlasti nad muskarcem. Sta, oces da mi kazes kako ti nemas obicaj da analiziras muskarca sa kojim si, oces da mi kazes kako ne zelis da znas sta je radio u toku veceri, oces da mi kazes kao te ne interesuje sta radi dok nije sa tobom? Sta, oces da mi kazes kako ne zelis da kontrolises svoj ljubavni zivot u smislu da imas uticaj na osobu koju volis? Oces da mi kazes da ne zelis da znas koje je devojke voleo i kakve su bile, oces da mi kazes kako ne zelis da znas da su tvoje emocije koje uputis njemu u bezbednoj luci gde brod nikada nece isploviti. Koja glupost, ako ne zelis, zapitaj se da li stvarno volis tu osobu jer ovo su sasvim normalne reakcije i pitanja i svaka normalna zenska osoba trebala bi da ima interesovanja na ovom polju.

Uh, ne bih želeo da sam u tvojoj koži...

Zak:
Ne znam kako da ti kazem ali tog coveka zabole da se krije iza naucnog autoriteta i ako je vec afirmisan u svetu.

Tvoj do sada jedini argument u prilog dotičnom bilo je to da je on doktor nauke srodne onome o čemu piše. Mislim, i Šešelj je doktor.
sarcasm.gif

Šaptač:
Uh, ne bih želeo da sam u tvojoj koži...

Ni ja u tvojoj, ali iskreno.
Šaptač:
Zak:
Ne znam kako da ti kazem ali tog coveka zabole da se krije iza naucnog autoriteta i ako je vec afirmisan u svetu.

Tvoj do sada jedini argument u prilog dotičnom bilo je to da je on doktor nauke srodne onome o čemu piše. Mislim, i Šešelj je doktor.
sarcasm.gif
A sta je sa tvojim argumentima, s obzirom da ti je ovo prvi post na ovom topicu? Opet s druge strane ako nisi citao njegove knjige Saptac prelistaj malo,naci ces i jedno poglavlje koje je posveceno muskom zastitnickom nagonu. Koji je inace stariji nagon od onog nagona za sexualnim spajanjem.

raindog:
Zak:
Bazican zenski nagon jeste ostvarenje biovlasti nad muskarcem. Sta, oces da mi kazes kako ti nemas obicaj da analiziras muskarca sa kojim si, oces da mi kazes kako ne zelis da znas sta je radio u toku veceri, oces da mi kazes kao te ne interesuje sta radi dok nije sa tobom? Sta, oces da mi kazes kako ne zelis da kontrolises svoj ljubavni zivot u smislu da imas uticaj na osobu koju volis? Oces da mi kazes da ne zelis da znas koje je devojke voleo i kakve su bile, oces da mi kazes kako ne zelis da znas da su tvoje emocije koje uputis njemu u bezbednoj luci gde brod nikada nece isploviti. Koja glupost, ako ne zelis, zapitaj se da li stvarno volis tu osobu jer ovo su sasvim normalne reakcije i pitanja i svaka normalna zenska osoba trebala bi da ima interesovanja na ovom polju.

izvini ali sta ti sad zelish da kazhesh?! da svaka zhena koja ima sopstveni zivot ( samim tim i spektar interesovanja shiri od kontrolisanja, istrazhivanja i 'pomnog' analiziranja ,'muskarchevog mozga'), nije u stanju da voli, nema 'normalne' reakcije i u svakom sluchaju je 'nenormalna' ?!
nije mi jasno, chemu onda chitava pricha, ako nemash potrebu da izigravash gestapo i da gushish ljude koje volish, onda si nenormalan, a ako imash onda te treba spaliti na lomachi ?! (jer zelish da dominirash :roll: )
... ne razumem :
Procitaj opet, mozda i shvatis. Sve to sto si navela ja nisam rekao.

Evo, da se javi i jedno zensko koje brani Jovu. Ono malo sto sam ga slusala na TV-u, mislim da je covek provalio musko-zenske odnose 100%, mada me to nije navelo da procitam knjigu. Sta ima da citam, moja omiljena deviza je SVI SVE ZNAJU, samo je pitanje koliko hoce da priznaju. Cini mi se da ga Zak super kapira. Ostali idu na noz, shvataju sve suvise grubo, a radi se o suptilnim principima koji se preplicu kroz odnose i ne osecaju se tako ogoljeno kako ih Jovo u svojim nastupima, verovatno i knjigama, prikazuje. Eto, taj zastitnicki nagon stariji od seksualnog, koji Zak spominje(a citira Jovu) - mada su zene spremne da kazu da muskarce vodi seksualni nagon, mnogo puta smo srele muskarce koji su lebdeli oko neke zene,a nikom nije jasno zasto - nisu u seksualnim odnosima!(mora da jesu!), a oni lebde samo zato sto im ona pruza osecaj da joj treba pomoc tj zastita, i to cesto samo taj osecaj(cesto im ni po cemu drugom ne odgovara).
Jedino sto se pitam o Tosevskom je: kako uspeva da ostvaruje ljubavne, ali i druge, veze sa zenama, ako su mu stalno njegova "otkrica" u glavi. Ne valja biti mnogo racionalan, a on to definitivno jeste.
E, da, jos i to da niko ne spominje GLAVNI cilj ostvarivanja biovlasti zena nad muskarcem,a to je sigurno kod SVIH zena, ma kako se predstavljale, OSTVARIVANJE POTOMSTVA I TO PRVENSTVENO KROZ PORODICU. I te sponzoruse, pa i prostitutke, sve one zele isto, pa u zavisnosti da li to postignu ili ne, izgledaju postovano ili jeftino.

Većini žena, a verujem i muškaraca, najbitnije je zasnivanje porodice. Muškarci i žene ne bi trebali biti u nekim ratnim odnosima, ali problem nastaje u načinu funkcionisanja ženske i muške psihe. Istina je da su žene psihički dominantnije u odnosu na muškarce i to nije moj feminizam nego činjenica. Žene su u stanju više da istrpe i stabilnije su, iako plaču skoro za svaku sitnicu, to im je način pražnjenja, dok muškarci slabije sve to podnose, iako o tome ne govore, tako da dođe do situacije da muškarci više beže od vezivanja nego žene, i da ako su žene i bile povređene u ranijim odnosima, one se nekako oslobode svega toga pri ulasku u novu vezu, dok muškima je sve to nakako otežano. Ako neki muški član misli drugačije neka obrazloži?
Što se tiče ženske dominacije nad muškarcima, tipa Jove Toševskog, mislim da se on grdno prevario u svojim istraživanjima psihologije žena. Ako je ta njegova tvrdnja o nadmoćnosti žena tačna, kako se desilo da su žene vekovima bile u podređenom položaju prema muškom rodu i zašto su baš MUŠKARCI bili ti koji su ženama USKRAĆIVALI obrazovanje, vršili diskriminaciju u izgradnji karijere.

Čini mi se da muški nagonski žene tretiraju na nižem nivou...MADA...kad se setim filma MI NISMO ANDJELI...i onog pitanja....

Pa zašto te onda žene toliko vole, ako ih tretiraš kao stoku...A Nikola odgovara...MISLIM DA JE OVO POSLEDNJE PRESUDNO.....

MOŽDA SU ŽENE NAVIKLE DA IH TRETIRAJU KAO STOKU. Ali, to je onda problem žena, a ne muškaraca....

Tako da i muški i ženski rod moraju da tolerišu svoje razlike.

Isto jedna opaska....Zašto 90% muškaraca VARA svoju ženu..i kao jedan od razloga za to navode SEKS.....Prema tome....DA LI JE MUŠKIMA BITNIJI SEKS OD LJUBAVI I POŠTOVANJA ŽENE KOJA NEĆE DA IM BAŠ U SVEMU UGAĐA?

Pozdrav :wink:

ahahahahah...pa kada zaista volimo zenu ne mozemo da je prevarimo....jednostavno smo sami sebi grozni u tom trenutku....
sve shto druga zena tada moze da uradi je da cheka trenutak kada se skenjamo i uskochi u celu prichu...ako joj se takva kombinacija dopada....
ali isto radimo i mi....tako da...

goodday:
ahahahahah...pa kada zaista volimo zenu ne mozemo da je prevarimo....jednostavno smo sami sebi grozni u tom trenutku....
sve shto druga zena tada moze da uradi je da cheka trenutak kada se skenjamo i uskochi u celu prichu...ako joj se takva kombinacija dopada....

Hoćeš da kažeš da ti nikada ne bi prevario ženu koju voliš :?

Pa sad, nikad se ne zna, ali sudeći po većini koja vara one koje vole i poštuju, velika je verovatnoća da bi i ti to bar poneki put, diskretno uradio.. 8) ILI NE BI? :lol:

ms:
goodday:

Hoćeš da kažeš da ti nikada ne bi prevario ženu koju voliš :?

Pa sad, nikad se ne zna, ali sudeći po većini koja vara one koje vole i poštuju, velika je verovatnoća da bi i ti to bar poneki put, diskretno uradio.. 8) ILI NE BI? :lol:
ma ok....necu da te ubedjujem...
samo sam hteo reci da smo potpuno ravnopravni shto se prevare tiche...ako do nje dodje...

Zak:
anakin:
bazican zenski nagon je prostitucija? interesantno...

u cemu mislis da bi se sastojala vladavina zena?
Anakin prestani vise da izvrces cinjenice. Bazican zenski nagon jeste ostvarenje biovlasti nad muskarcem. Sta, oces da mi kazes kako ti nemas obicaj da analiziras muskarca sa kojim si, oces da mi kazes kako ne zelis da znas sta je radio u toku veceri, oces da mi kazes kao te ne interesuje sta radi dok nije sa tobom? Sta, oces da mi kazes kako ne zelis da kontrolises svoj ljubavni zivot u smislu da imas uticaj na osobu koju volis? Oces da mi kazes da ne zelis da znas koje je devojke voleo i kakve su bile, oces da mi kazes kako ne zelis da znas da su tvoje emocije koje uputis njemu u bezbednoj luci gde brod nikada nece isploviti. Koja glupost, ako ne zelis, zapitaj se da li stvarno volis tu osobu jer ovo su sasvim normalne reakcije i pitanja i svaka normalna zenska osoba trebala bi da ima interesovanja na ovom polju.
anakin:
pa da...
ali Jovo je po meni veca stetocina od Pinka jer se krije iza nekakvog naucnog autoriteta...

naravno da me interesuje ali ne tako psihoticno, kako pokusavas da predstavis normalno ponasanje jedne prosecne zene. i sta....interes pokazuje nagon za prevlascu? hoces da kazes da i ti kad pitas devojku kako je provela dan isto pokusavas da je ukines sa lica zemlje?
eto vidis, u tom brkanju je problem...
da te ortak pita kakva ti je bivsa devojka, da li bi pomislio da hoce da vlada nad tobom? ili kad s ortacima prepricavas sta si radio, da li ti se cini da hoce da te istrebe?
zasto bi za zene vazila neka drugacija pravila nego za muskarce? to je sovininisticki i licemerno...
i nemoj da mislis da ovde sad zastupam neke feministicke stavove...feministkinje su mi isto toliko glupe i stetne kao Tosevski...
zagovaram normalne i iskrene odnose...koji ne podrazumevaju ovo o cemu ti pricas...
kako moze biti normalno da smatras da zena zeli da vlada tobom samo zato sto je interesujes?
ovo je gadan konflikt...moze o tome puno da se prica...

Jedina narocito vredna stvar koju sam procitao kod Tosevskog bila je ta da feminizam jeste usmeren upravo protiv zene. Ta je, doduse, stvar poznata jos od Nietzschea, ali u promiskuitetnom svetu, svetu obrnutih vrednosti, cast je ciniti ono sto je normalnom coveku sramno. Otud mi jos i danas imamo feministe (da, cak i muskarce!).

Propustio je jos jednu stvar, mada ne tako poznatu. Radi se o tome da zena (kao i muskarac) zeli da se njome vlada (no ne kao sto covek vlada stokom). Opet, to je povezano sa onom cuvenom Flisk-Weiningerovom teorijom dvopolnosti u nivoima, tako da je i ta stvar trebalo da mu bude zanimljiva makar toliko da bude pomenuta u knjizi. On, pak, sve tumaci obrnuto (zena zeli dominaciju) i to mi se cini velikim promasajem... pa ipak, to je moderna psihologija... bihejviorizam...

feminizam je odgovor na muski sovinizam....
daleko od toga da zastupam feministicke stavove, ali da zene nisu radikalno digle glavu, i dalje bi vam prale noge, ne bi se skolovale, ne bi izlazile iz kuce...
tako da ne tupite vise o tome da je feminizam usmeren protiv zene.... jeste usmeren protiv zene kakvu ste vi tokom vekova oblikovali samo da bi vam bilo udobno.
ne budite bas toliki licemeri.

Anakin i dalje mislim da previse agresivno shvacas ovakve teme, koje se odnose na musko-zenske odnose. No idemo jedno po jedno.
anakin:
naravno da me interesuje ali ne tako psihoticno
Sta je u mom postu bilo tako psihoticno? Nadji mi deo ili pasus, radoznao sam jer ga ne vidim.
anakin:
i sta....interes pokazuje nagon za prevlascu? hoces da kazes da i ti kad pitas devojku kako je provela dan isto pokusavas da je ukines sa lica zemlje?
Da li sam ja ovo rekao ili necim potvrdio? Ako nisi primetila kada sam pomenuo zenski bazican nagon u drugoj recenici mog posta usledila je tacka kao kraj zapocete misli. Pa sam tek onda pomenuo interesovanja. Pomenuo sam ih jer mi tvoji postovi zapravo neki tvoji stavovi deluju kao da nemas ova interesovanja. A znam da ih imas. Biovlast nije u direktnoj sprezi sa interesovanjem. Opet gosn Jovo je obrazlozio neke cinjenice u svojim knjigama u vezi zenskog interesovanja. Ali ti ih nisi procitala.
anakin:
zasto bi za zene vazila neka drugacija pravila nego za muskarce? to je sovininisticki i licemerno...
Ovo zvuci malo smesno, nema tih zakona i ljudskih prava koji ce od zene napraviti muskarca. Ali ovu tvoju recenicu prepisacemo samo onoj tvrdnji da zene imaju prava da pricaju o cemu god zele i sa kim god zele.
anakin:
zagovaram normalne i iskrene odnose...koji ne podrazumevaju ovo o cemu ti pricas...
Stvarno o cemu ja to pricam? I sta je to nenormalno sto sam ja opisao kao normalan odnos? A sto se iskrenosti tice to samo pojedinac ili jedinka moze znati za sebe, koliko je sta iskreno. Jer ono sto je iskreno za tebe ne znaci da je iskreno i za drugoga.
anakin:
kako moze biti normalno da smatras da zena zeli da vlada tobom samo zato sto je interesujes?
Anakin u muskoj prirodi je da ide napred i da osvaja dok su zene kao nezniji pol primorane da suptilnijim sredstvima nadju svoju sigurnost. Tu bih te mogao opet pitati za onaj vid interesovanja oko sigurnosti luke. I nema te osobe koja ce ostati ravnodusna i ne zainteresovana za osobu koju voli. Praksa uvek pokaze kako se ta obigravanja oko nekoga sprovode. Anakin nema coveka ili ljudske jedinke koja ne zeli da dominira. A ako kojim slucajem zeli da sve to zapakuje i kaze kako zeli da ima osecaj sigurnosti reci cu ti nije sija nego vrat. E sada koliko ko moze i sa kim moze to je vec drugo pitanje.
anakin:
ovo je gadan konflikt...moze o tome puno da se
Ako sam nekada i imao konflikte veruj mi vise ih nemam. A konflikti ko konflikti o njima se moze samo filozofirati ako se vec ne premoscavaju.
P.S. Nisam zeleo likovati kada je Saptac dokazao moju teoriju o starijem bazicnom muskom nagonu jer mozda je iznosio samo svoje misljenje. Mada ja nisam video da je ista napisao na ovom topicu sto bi se moglo nazvati nekim stavom ili misljenjem.

anakin:
daleko od toga da zastupam feministicke stavove, ali da zene nisu radikalno digle glavu, i dalje bi vam prale noge, ne bi se skolovale, ne bi izlazile iz kuce...
tako da ne tupite vise o tome da je feminizam usmeren protiv zene.... jeste usmeren protiv zene kakvu ste vi tokom vekova oblikovali samo da bi vam bilo udobno.
Ne zastupas feministicke stavove a samo se pozivas na iste. Kazes zene su radikalno digle glavu, mene zanima samo dokle su stigle i gde je kraj tom besomucnom podizanju i protivljenju nekim prirodnim tokovima. A ako kojim slucajem budu toliko digle glavu da im ista bude u visini vrha Ajfelovog tornja onda ce prebacivati muskacima zasto su im dozvolili. No salu na stranu, zena je jedno predivno bice koje je i neznije i suptilnije stvorenje od muskarca. I tako treba i da ostane.

anakin:
feminizam nije usmjeren protiv zene ali je svakako usmjeren protiv porodice barem kao tradicionalne institucije koju smo nekada znali.
Porodicne uloge koje su u ovoj tradicionalnoj instituciji dodjeljene nisu odraz nicije zelje za dominacijom vec bioloska neminovnost. Dakle muskarac je evoluirao da bude lovac, therefore uvjek u pokretu, aktivan , provider zena je bila skupljacica, brinula se o ognjistu. Iz ovoga su krenule mnoge banalne psiholoske karakteristike modernog covjeka, npr. zasto vecina muskaraca mrzi shoping. Znam da ce feminiskinje graknuti na mene ali to je cinjenica. Covjek je hiljadama godina zivio u zajednicama ovog tipa a moderno drustvo staro je tek nesto vise od sto godina. Mislim da smo uhvaceni u anahronizmu, tj. nismo bioloski evolvirali da bi mogli pratiti sve promjene koje su tako naglo nastale u drustvu....

Zak:
No salu na stranu, zena je jedno predivno bice koje je i neznije i suptilnije stvorenje od muskarca. I tako treba i da ostane.

Ja bih to formulirao ovako: Zena je jedno predivno bice koje je naizgled njeznije i suptilnije stvorenje od muskarca :wink: .
(Barem bioloski sad da ti ne nabrajam sve detalje od kolicine krvnih zrnaca do nekih anatomskih detalja zena je dizajnirana da traje duze i podnese vise od muskarca)

Zak:
anakin:
Ne zastupas feministicke stavove a samo se pozivas na iste. Kazes zene su radikalno digle glavu, mene zanima samo dokle su stigle i gde je kraj tom besomucnom podizanju i protivljenju nekim prirodnim tokovima. A ako kojim slucajem budu toliko digle glavu da im ista bude u visini vrha Ajfelovog tornja onda ce prebacivati muskacima zasto su im dozvolili. No salu na stranu, zena je jedno predivno bice koje je i neznije i suptilnije stvorenje od muskarca. I tako treba i da ostane.

sta je prirodan tok stvari? da li stvarno hoces da kazes da je neprirodno da se zena skoluje, da ima karijeru, da na nju ne padnu bas svi kucni poslovi, da joj sfera interesovanja nije vezana iskljucivo za kucu, kuvanje, podizanje dece?
da li je to to besomucno podizanje glave o kom ti pricas? neko je morao da ukaze na neravnopravan odnos muskaraca i zena. neverovatno je da u 21. veku mi i dalje o tome raspravljamo. pokusaj sve ovo da ispricas prosecnoj norvezanki ili amerikanki. verujem da bi momentalno dobio pikslu u glavu.
sto se tice toga da su zenska prava nastetila zenama, nije tacno. vasa borba da sve ostane po starom i dalje steti zenama. zasto bi zenina karijera unistila porodicu a ne muska? radi se o licnom stavu. razmisli samo da li bi zenske karijere unistavale porodice ako bi muskarci malo pomagali u kuci.pa ne bi.
osim toga, znam x zena koje su se odrekle karijere...ne zbog porodice, nego zbog vaseg nerazumevanja....a ne poznajem ni jednog muskarca koji je to uradio. da li je to fer? prirodno? da li je onako ljudski ok uceniti osobu koja bi trebalo da ti bude najbliza u zivotu da bira na ovaj nacin? ako hoces roba, iznajmi ga i plati. zena bi trebalo da predstavlja nesto drugo. nemoj da se krijes iza biologije. ovo je konformizam i sebicluk.
koliko bi ti mogao daleko da ides u odricanju u vezi svog zivota da bi ocuvao porodicu?
zenska prava ne znace da zene treba slati u rudnike, sto jako cesto slusam. to samo znaci da treba postoje isti arsini za zene i za muskarce.

osim toga, potpuno si kontradiktoran, zene su cas istrebljivacice a cas neznije i suptilnije. a sve to u zavisnosti sta tebi trenutno odgovara.

Moods of a Woman
An angel of truth and a dream of fiction,
A woman is a bundle of contradiction,
She's afraid of a wasp, will scream at a mouse,
But will tackle a stranger alone in the house.
Sour as vinegar, sweet as a rose,
She'll kiss you one minute, then turn up her nose,
She'll win you in rage, enchant you in silk,
She'll be stronger than brandy, milder than milk,
At times she'll be vengeful, merry and sad,
She'll hate you like poison, and love you like mad.

The Moods of a Man
Hungry.
Horny.
Sleepy.

argonaut:
Moods of a Woman
An angel of truth and a dream of fiction,
A woman is a bundle of contradiction,
She's afraid of a wasp, will scream at a mouse,
But will tackle a stranger alone in the house.
Sour as vinegar, sweet as a rose,
.

Divni kontrasti... No, istina je za vecinu nas tu, negde izmedju.. .. ..mozhda izmedju nogu 8) xexe

argonaut:
ne porodicu, zenina karijera uglavnom (ne uvjek) unistava samu zenu koja se nadje rastrgnuta izmedju primalnog impulsa da bude majka i impulsa da gradi karijeru.

i sta predlazes? sta sledi iz ove teze? da, slazem se da je normalan (ne bih rekla primalan) impuls zene da bude majka ali nije jedini. da li zbilja smatras da zenina jedina uloga treba da bude radjanje dece?
zena je takodje i licnost, sa svim svojim teznjama, impulsima, shvatanjima, zeljama...
veruj mi da se licnost ne moze ostvariti samo radjanjem i podizanjem dece. ne kazem da se neke zene ne mogu potpuno pronaci u tome (i ne smatrama da su time manje vredne) ali evo ti praktican primer. deca odrastu i odu. i sta ostane od zene? ispunila je svoju funkciju, po tebi jedinu. sta bi trebalo tad da radi?
samo je malo pomoci protrebno sa muske strane da se zena ne bi osecala "rastrzano" izmedju karijere i podizanja dece. da li je to toliko tesko? pa priznaj onda da si prosto lenj. obaska sto su to i tvoja deca i sto i ti zivis u toj kuci.
a o "karijeri" se moze raspravljati u nedogled. zasto takvo shvatanje karijere? zar to ne moze da se shvati kao ljubav prema nekoj profesiji, nalazenje u njoj, zadovoljavanje nekih aspekata licnosti?
i to je neprirodno za zenu?

primalni nije isto sto i primarni, znaci iskonski (barem mislim da je tako, vise nisam siguran niusta -pa cak ni dali se ovo niusta pise zajedno ili odvojeno- ili je bolje u nista- kad je nas jezik u pitanju) . A s tim se slazem da nije primarni jer znam puno zena kod kojih je ovaj instinkt potpuno zakazao. Nisam rekao da imam rijesenjaesamo sam zapazio cinjenicu. A cinjenica je da je vecina zena koje znam strasno nesretna kada se nadje rastrzana izmedju ovog instinkta i ambicije. Ovo su prijavile nase majke a prijavljuju sad i nase partnerke. Rijesenje ce se vjerovatno pronaci u nekom buducem drustvu kada ce briga djece biti u potpunosti ostavljena ljudima koji ce za to biti zaduzeni a porodica kao klasicna institucija ce prestati da postoji. Po nekim naucnim istrazivanja najidealniji za podizanje djece su ljudi koji predju pedesetu, posto su na vrhuncu zivotnog iskustva. Buduce drustvo ce vjerovatno brigu oko djece potpuno prepustiti profesionalcima te dobi.

Back