jovo tosevski

znaci, ti bi radije rasturio porodicu nego sto bi ucestvovao u kucnim poslovima? radije bi prepustio decu profesionalcima nego sto bi pomogao zeni?
i resenje je dakle u rasturu porodice...

ja u ovo ne verujem...daj reci mi, cemu je problem? manje si muskarac ako operes sudove? da li je tvoja muskost stoji na tako klimavim nogama da je pomoc zeni u kuci moze srusiti?

ne moras da verujes...ali pomoc tog tipa jeste resenje...kad bi se ti poslovi i briga oko dece ravnopravno delilo, ne vidim razlog sto bi se neko osecao rastrzanim.

PS. zapitaj se zasto su zene nesretne....stvarno mislis da je to zbog toga sto su ambiciozne? pre bih rekla sto u kljucnim momentima ne dobijaju podrsku i prakticnu pomoc od coveka koga su izabrale za ceo zivot. zamisli da tebe rodjena zena sabotira...kako bi to izgledalo? a vi za uzvrat ocekujete bezrezervnu podrsku i pomoc u svako doba...

i posle pricaj o tome da ravnopravnost steti zenama...

mislim da je anakin vesto skrenula temu na polje za koje ima jaku argumentaciju.
tacno je da je zena bila ugnjetavana, a postoje zabacene sredine gde to jos uvek traje. valjda to niko ovde ne spori.
ali sta imamo danas, osvrnite se oko sebe.imamo armiju nedodirljivih umisljenih zena koje na svakom koraku pokusavaju da zgaze ili prodaju vlast muskarcima.
musko-zenski odnosi su posebno napeti na blakanu.
znam neke strance koji kad su dosli ovde i izlazili po nasim gradovima zacudili su se koliko su brojne polno odvojene grupice mladih ljudi koji setaju gradom.
jednostavno uvukla se je patologija u musko-zenske odnose, gde se mlade lepe atraktivne devojke ponasaju kao bogomoljke po definiciji, sve vise.a muskarci su se nasli u cudu jer njihove iskrene emocije zene docekuju pritajenim nasiljem i zudnjom za moci.

ma da...mnogo je bolje u Majamiju gde su skoro svi podeljeni tachno po sredini.....kompletna populacija je gay.....e....oni su ispred nas nekih 70-ak godina...mozete lepo da gledate u svoju buducnost....mozda je i sreca shto u nekim stvarima zaostajemo..mislim se ja.....
prodaja vlasti mushkarcima????
a shta mi njima prodajemo josh uvek.....sve zahvaljujuci vecoj fizichkoj snazi....da li poznajesh neku devojku koja je dozivela silovanje.....ja sam imao prilike da upoznam mnogo takvih..alooooooo.....zene se prodaju kao belo roblje danas....da li iko od vas "mushkaraca" zeli uopshte da oseti njihovu prichu....ja jesam...najezio sam se...evo i sada
zene mnogo trpe od nas...narochito na balkanu...mnogo trpe a traze samo malo paznje za uzvrat.....
zashto onda chudi njihov otpor...u bilo kakvom obliku......
ja nisam na strani zena nego na strani pravde

i za kraj-OVO JE EBENI 21. VEK...uzivajte

Cela ova planeta je jedna zabačena sredina kada se radi o položaju žena. Tema je vrlo, vrlo osetljiva, ali zato se njome i treba baviti – stalno, u svojoj glavi i duši prvenstveno.
Mnogo pitanja otvara ova tema i zato su diskusije o njoj po pravilu žučne i ostrašćene. Mnogo je aspekata iz kojih se stvari mogu posmatrati a i nebrojeno je situacija, nama često neznanih i nepojmljivih. Neko je pomenuo jedan generalni problem koji postoji u svim sredinama: silovanje – katastrofa! Potpuno zakazivanje svih prirodnih i društvenih zakona, odsustvo svega što nas čini ljudima. Zakoni (po pravilu) tolerantni, sa neskrivenom sklonošću i čak težnjom, da od žrtve naprave krivca. Tuča u porodicama, zlostavljanja, ubistva...
A u kultivisanim, svega ovoga lišenim (na sreću) problemima: šta se tu dešava? Naravno, svašta. Kada žena ima normalnog muškarca pored sebe, koji joj pomaže u obavljanju poslova oko porodice, sa kojim može da podeli obaveze, koji razume njene potrebe da se bavi nečim u čemu je uspešna, e to me tek naročito izluđuje! Tada treba valjda da budem srećna što me ne bije, ne maltretira, ne zabranjuje mi da radim onon što volim, je l tako?
Cvrc je tako! I dokle god se budem zbog toga osećala kao da sam privilegovana, da mi je «upala sekira u med», kako znaju da kažu mnoge žene, a muškarci da me gledaju kao čudovište (jer, pobogu, ko zna šta sam mu uradila) a njega kao da je sišao s uma, sve dotle ću znati da stvari u postavci sveta kada su ove i sl. teme u pitanju definitivno nisu normalne.
I još nešto: stalno se pitam, kako je uopšte došlo do toga? To nije ni prirodno ni normalno, kako god da se okreće i obrće.
Naravno da nas ima raznih: i jednih i drugih. Zato je besmisleno generalizovati bilo žene, bilo muškarce, po jednom tipu koji nam u trenutku pada na pamet. A naročito demonizovati određene osobine.
Ele, kako je počelo sa stavom Jove Toševskog, ne smatram da njegova shvatanja zavređuju neku naročitu pažnju u odnosu na mnoštvo raznih ovakvih i drugačijih teorija, neosnovanih i nepotkrepljenih ičim što stoji na stabilnim osnovama, a ima ih u celom svetu, od strane muških i ženskih nazovi «analitičara». To su nečije unutrašnje igrarije u okviru njegovih (njenih) profesija, ali po meni vrlo neodgovorne, jer se plasiraju bezrezervno, čak potkrepljuju kvazi-činjenicama. Kao, sad je on izotvarao duše i glave hiljada primeraka, zaronio u te zavrzlame i – hopla! Evo rešenja! A naročito je lepo u tim teorijama što se lepo prodaju takve knjige, jer ih gutaju isfrustrirani muškarci i žene i teše se, a ne shvataju da ih niko i ništa neće utešiti niti rešiti probleme ako ih se sami ne prihvate.
MA, MATRIJARHAT JE BIO PRAVA STVAR I SVET JE ZAKORAČIO PREMA JEDNOJ NOVOJ, USAVRŠENOJ VERZIJI ISTOG. E, KAD DOTLE STIGNEMO, SVE ĆE DA BIDNE U REDU! IMA DA VAS IZEDEMO I DA NAPRAVIMO RED! BU! :wink: :lol:

Zak:
Šaptač:
Tvoj do sada jedini argument u prilog dotičnom bilo je to da je on doktor nauke srodne onome o čemu piše. Mislim, i Šešelj je doktor.
sarcasm.gif
A sta je sa tvojim argumentima, s obzirom da ti je ovo prvi post na ovom topicu?

:lol:
Ne, nisam (još uvek) izneo niti svoj stav po pitanju teme, niti argumente u prilog tom stavu.
Ja sam samo ukazao na to da je tvoj jedini argument u prilog J.T.-u bio "argument autoriteta" (u praksi vrlo klimav, poteže se najčešće u nedostatku boljih). Dakle, ono što si ti pokušao jeste da pažnju sa nečijeg dela preneseš na njegov "lik".

Zak:
Opet s druge strane ako nisi citao njegove knjige Saptac prelistaj malo,naci ces i jedno poglavlje koje je posveceno muskom zastitnickom nagonu. Koji je inace stariji nagon od onog nagona za sexualnim spajanjem.

Muški zaštitnički nagon, pa? :)
Hvala bogu da ga posedujem. Ti možda ne?

anakin:
sta je prirodan tok stvari?
Prirodan tok stvari je da je zena zena i da treba da ostane zena. Pravoshodno mislim na njihovu zenstvenost, neznost i suptilnost u odnosu na muski pol koji nije toliko ni nezan ni suptilan. Ti Anakin x puta si ovde pominjala neke piksle, bejzbol palice i stangle. To mi vise deluje na isfrustriranu zensku osobu, gde je osnovna celija drustva u kojoj je ona zivela poprilicno losa, toliko losa da je i proizvela ovakvo tvoje agresivno ponasanje.
anakin:
da li stvarno hoces da kazes da je neprirodno da se zena skoluje, da ima karijeru, da na nju ne padnu bas svi kucni poslovi, da joj sfera interesovanja nije vezana iskljucivo za kucu, kuvanje, podizanje dece?
Anakin da li ti kada citas moje postove imas krv u ocima? Gde sam ja napisao da je neprirodno da se zena skoluje? Gde sam ja napisao ista od ovoga sto me pitas? Zaboga Anakin osvrni se ovo je 21. vek, nema vise robova pa cak i na Balkanu.
anakin:
da li je to to besomucno podizanje glave o kom ti pricas? neko je morao da ukaze na neravnopravan odnos muskaraca i zena. neverovatno je da u 21. veku mi i dalje o tome raspravljamo.
Opet izvrces cinjenice, besomucno podizanje glave je ovo danas sto devojke pisu o zenskim pravima. Oces da mi kazes da ti nekome peres noge, da nemas pravo da se skolujes, da nemas pravo da budes sa onim koga ti izaberes, da nemas pravo da odes i napustish svog izabranika kada god pozelis,da nemas pravo ...
Stvarno Anakin ko danas upucuje na neravnopravnost polova u skoro svakom drustvu? Kakve su to osobe? Hoces da mi kazes kako te neko konstantno maltretira?
anakin:
pokusaj sve ovo da ispricas prosecnoj norvezanki ili amerikanki. verujem da bi momentalno dobio pikslu u glavu.
Kao sto rekoh ako nije bejzbol palica onda je piksla. Anakin u Americi postoje sjajni zakoni o nuznoj samoodbrani. Ako bi kojim slucajem neka amerikanka kako ti kazes na moje reci bacila pikslu u mom pravcu cisto svoje zastite radi naterao bih je da pojede istu kako me ne bi opet ugrozavala po pitanju mog fizickog integriteta. Tu bi se sigurno pokazala cinjenica da je zenski pol ipak fizicki slabiji pol. A mogao bi i da je prepustim organima javnog reda i mira zapravo policiji da se pobrine za nju. Pa bi videli sta bi posle na sudu imala da kaze. Mislim da je ne bi podrzao ni jedan zenski sudija u tome sto je uradila.
Veoma je interesantno sto pominjes norvezanke, da li zbog toga sto u nekim gradovim kod njih i dan danas vazi ono da kada zeni dodje svaler muz mora da se skloni kako ne bi ugrozavao njenu privatnost?
anakin:
sto se tice toga da su zenska prava nastetila zenama, nije tacno. vasa borba da sve ostane po starom i dalje steti zenama. zasto bi zenina karijera unistila porodicu a ne muska? radi se o licnom stavu. razmisli samo da li bi zenske karijere unistavale porodice ako bi muskarci malo pomagali u kuci.pa ne bi.
Nasa borba, da li ti to optuzujes muskarce na globalnom planu? Interesantno. Sto se pomaganja u kuci tice svaki normalan muskarac ce pomoci svojoj zeni. Pogotovo ako je sirovi Balkanac. Tradicionalni Balkanac ipak je uvek brinuo o svojoj kuci i porodici. E sada, sto ti navodis neke lose primere koji su u manjini ne znam. Opet izbor muskaraca je samo izbor neke zenske jedinke. Kazes nasa borba, steti zenama danas. Anakin ovo nije SKOJ a ni AFZ.
anakin:
osim toga, znam x zena koje su se odrekle karijere...ne zbog porodice, nego zbog vaseg nerazumevanja...
Zar ovo nije stvar izbora zenske jedinke?
anakin:
ako hoces roba, iznajmi ga i plati. zena bi trebalo da predstavlja nesto drugo. nemoj da se krijes iza biologije. ovo je konformizam i sebicluk.
Moram li ponavljati da robovi ne postoje vise? Danas mi samo sebi mozemo robovati a opet to je stvar naseg izbora.
anakin:
koliko bi ti mogao daleko da ides u odricanju u vezi svog zivota da bi ocuvao porodicu?
Iskreno se nadam da nikada necu platiti najvecu cenu u cilju zastite svoje porodice. Jer bi to znacilo prestanak rada svih mojih bioloskih funkcija i moje egzistencije na ovom svetu uopste.
anakin:
zenska prava ne znace da zene treba slati u rudnike, sto jako cesto slusam. to samo znaci da treba postoje isti arsini za zene i za muskarce.
Oni i postoje ali zena nikada nece moci postati muskarac. Ebiga tuzi biologiju i prirodu sto je odgovorna za te stvari a ne muskarce.
anakin:
osim toga, potpuno si kontradiktoran, zene su cas istrebljivacice a cas neznije i suptilnije.
Kontradiktoran sam nekad kada se salim sa zenskom osobom. Ali opet tu osobinu sam izucio od njih. Ali opet gresis, ja nijednog momenta nisam rekao da dozivljavam zenu kao istrebljivacicu. Izvrces cinjenice po ko zna koji put. Ja sam samo napisao da je zenski bazicni nagon biovlast nad muskarcem.
anakin:
a sve to u zavisnosti sta tebi trenutno odgovara
E sad si i licemerna. Ja sam se drzao teme, musko-zenskih odnosa onako kako gosn Jova interpretira u svojim knjigama a ti u nestasici argumenata si okrenula pricu na AFZ i zenskom tlacenju u srednjem veku.

Komshinica:
MA, MATRIJARHAT JE BIO PRAVA STVAR I SVET JE ZAKORAČIO PREMA JEDNOJ NOVOJ, USAVRŠENOJ VERZIJI ISTOG. E, KAD DOTLE STIGNEMO, SVE ĆE DA BIDNE U REDU! IMA DA VAS IZEDEMO I DA NAPRAVIMO RED! BU! :wink: :lol:

ni ne sanjas koliku si istinu rekla,
sve tece, sve se menja ali u tom pravcu

i mozda, da nije mene, mozda bi, you women, i uspele u tome...

nisam ocekivao da cemo ostvariti ovoliku prednost i nadmoc u argumentaciji na ovoj temi, ako je ovo nba mec, mislim da mi muskarci vodimo preko 30 poena razlike. iako se anakin trudi da bude bar najefikasniji akter susreta, ima ocajan procenat shuta.

Šaptač:
Ne, nisam (još uvek) izneo niti svoj stav po pitanju teme, niti argumente u prilog tom stavu.
Ja sam samo ukazao na to da je tvoj jedini argument u prilog J.T.-u bio "argument autoriteta" (u praksi vrlo klimav, poteže se najčešće u nedostatku boljih). Dakle, ono što si ti pokušao jeste da pažnju sa nečijeg dela preneseš na njegov "lik".
Stvarno, sto ne izneses svoje stavove i argumente? Zivo me interesuje da ih cujem, s obzirom da samo izbacujes neke kritike koje su upucene onima koji imaju neke stavove i argumente. A to sta sam ja pokusao ili nisam, mislim na prenosenje paznje sa necijeg dela na njegov "lik" je totalno nebitno. On je ono sto jeste i njegova dela jesu onakva kakva su i to se nece promeniti. Ja sam samo ukazao na neke cinjenice jer oni koji su pljuvali po njemu nisu naveli neke cinjenice u vidu njegove strucnosti zapravo obrazovanja.

Šaptač:
Muški zaštitnički nagon, pa? :)
Hvala bogu da ga posedujem. Ti možda ne?
Saptac ti ocito nisi skapirao sta sam ja napisao. Sa svojim starijim bazicnim nagonom si samo potvrdio gosn Jovino tvrdjenje da je stariji muski bazicni nagon zastitnicki nagon. Pa tako i opovrgao nesto o cemu si i sam poceo pricati. U tvom slucaju samo kritikovati. A na tvoje pitanje da li ga i ja imam, odgovor je da. Kao sto ga ima i svaki drugi normalni muskarac.

anakin:
znaci, ti bi radije rasturio porodicu nego sto bi ucestvovao u kucnim poslovima? radije bi prepustio decu profesionalcima nego sto bi pomogao zeni?
i resenje je dakle u rasturu porodice...

ja u ovo ne verujem...daj reci mi, cemu je problem? manje si muskarac ako operes sudove? da li je tvoja muskost stoji na tako klimavim nogama da je pomoc zeni u kuci moze srusiti?

ne moras da verujes...ali pomoc tog tipa jeste resenje...kad bi se ti poslovi i briga oko dece ravnopravno delilo, ne vidim razlog sto bi se neko osecao rastrzanim.

PS. zapitaj se zasto su zene nesretne....stvarno mislis da je to zbog toga sto su ambiciozne? pre bih rekla sto u kljucnim momentima ne dobijaju podrsku i prakticnu pomoc od coveka koga su izabrale za ceo zivot. zamisli da tebe rodjena zena sabotira...kako bi to izgledalo? a vi za uzvrat ocekujete bezrezervnu podrsku i pomoc u svako doba...

i posle pricaj o tome da ravnopravnost steti zenama...
ti si previse emotivna pa nisi shvatila sta sam htio reci. normalno da mi nije tesko da operem sudove, prao sam ih i dok sam zivo sam a na kraju krajeva pere ih masina.
Stvar nije u tome. Evo dacu ti primjer. Muskarac si i imas solidnu karijeru. Parnerka ti takodjer ima solidnu karijeru i zaradjuje isto koliko i ti ako ne i vise. E onda ona zatrudni i ode na porodiljsko. Dok porodiljsko traje sve je u redu, ona je kreativna i svestrana zenica i uziva u ulozi domacice Medjutim porodiljsko brzo istekne a djete je i dalje malo. Njoj se srce kida da ga ostavi (pri tom ovo nema nikakve veze sa muzevom pomoci koja je uvjek tu) a s druge strane njen svaki atom izgara od zelje da se vrati u sudnicu. Savrsen recept za cijepanje licnosti. A prava karijera (biti prisutan na poslu 8 sati dnevno) iskljucuje pravo majcinstvo-jer kakva si ti to majka ako dijete ne vidis osam a nekad i do 10 sati dnevno. Ovo se odnosi na uzrast do 5 godina koji je za dijete najbitniji.
Ja tu kompromis ne vidim, ili jedno ili drugo.
Nisam rekao da sam za eliminaciju tradicionalne familije ali to ce se izgleda desiti kao neminovni rezultat ovakvog stanja stvari

zene..shta su to zene...raspala polu-bica koja su dopustila da vekovima podpadnu pod uticaj takozvanih mushkaraca...u vechitoj borbi da se izjednachi sa nechim, shto joj mozda nije ni prineti, samo zato shto je usrano drushtvo dovelo do tog virtuelnog podredjenog polozaja...nesrecnice se spushtaju na to da hrane svoju sujetu nesposobnostima tog istog raspalog mushkarca...ko je gori, nemam pojma...glupi ****** koji tripuju da je fora da se "riba nalozi" i onda "mozesh da je vrtish" poshto nishta kreativnije i konstruktivnije i ne znaju...shabani koji vide moc u tome shto ce neku glupachu da uhvate na vec hiljadu puta progutan mamac, pu je.bem ti izazov i satisfakciju...bash je mushkarchina kad ochekuje od zene da mu se posveti svim svojim bicem ne gledajuci ni kroz prozor, a njega eto ima toliko da mora da se razlije na vishe dusha, suvishan je jednoj...hahahahahaha...mamu vam je.bem mediokritetsku...
femisnistichki lobi..kravetine koje nisu sposobne da dovedu svoj je.beni zivot i krevet u red pa se ujedinjuju u svojoj mizeriji kako bi izazvale sazeljenje ili mozda razumevanje u idiotizmu...da je jednoj od njih stalo do toga da njen muz ili momak ima topao ruchak ili chistu koshulju, umesto shto obrcuci sholju kafe i duvajuci dim u sopstvene ochi, slusha svoju emotivno unakazenu drugaricu koja joj iz sujete i ljubomore viche "ma pusti seljaka", svi bi bili mnoooogo mnogo srecniji...
rekoh vec jednom sve to u logor...
dajte ljudi samo malo stila i osecaja...

a da nisi ti malo promasila temu
pocastvovani smo sto si odlucila da napises vise od jedne recenice ali nekako je ljepse kad si odmjerena,
i kad glumis misterioznost i nedodirljivost, tada se ne vidi tako jasno da si...izvini ali moram opet reci, teska prostakusa, ajde oladi malo i budi zenstvena, rekoh ti vec jednom margott nikada nije bila prostakusa ljubi te tvoj alan ford

argonaut:
pocastvovani smo sto si odlucila da napises vise od jedne recenice ali nekako je ljepse kad si odmjerena,
i kad glumis misterioznost i nedodirljivost, tada se ne vidi tako jasno da si...izvini ali moram opet reci, teska prostakusa,

kome je lepshe?...glumim misterioznost i nedodirljivost?..zao mi je ako moje postove dozovljavash kao pozorishne predstave u kojima ti ne leze uloge a dao si pare ..nisam to primetila, ali ako ti delujem nedodirljivo to je tvoj problem...vidi, povraca mi se od tih nabedjenih estetichara koji istu ulogu glume samo da bi izbegli poentu...ne glumi sitnichara..

argonaut:
ajde oladi malo i budi zenstvena, rekoh ti vec jednom margott nikada nije bila prostakusa ljubi te tvoj alan ford

znash kako me boli dupe za tvoje povrshno, mediokritetsko vidjenje zenstvenosti...zene i jesu danas to shto jesu zbog takvih kao shto si ti...ja sam i bicu veca zena od svih koje cesh da vidish u zivotu, ali toga nisi svestan jer i ne znash shta je zena...

Bez obzira na sve sto si tu nazvrljala i dalje se nisi puno pomakla od obicne prposne prostakusice a odatle do sofisticirane zene dalek je i tezak put by the way ako nisi shvatila ti si meni simpaticna :wink: jer si makar i na negativan nacin definirana a ova sto suflira :roll: ni to, znas ono nit smrdi ni mirise

Margott:
vidi, povraca mi se od tih nabedjenih estetichara koji istu ulogu glume samo da bi izbegli poentu...ne glumi sitnichara.....
Touche!
Margott:
znash kako me boli dupe za tvoje povrshno, mediokritetsko vidjenje zenstvenosti...zene i jesu danas to shto jesu zbog takvih kao shto si ti...ja sam i bicu veca zena od svih koje cesh da vidish u zivotu, ali toga nisi svestan jer i ne znash shta je zena...
Missed me!

kao shto rekoh, tvoja ideja zenstvenosti je pozadina parole "ne vidim dalje od nosa", za tebe i tebi slichne zelim da ostanem "prostakushica", nemam nikakvu satisfakciju u budjenju tebe, drago mi je da si takav, lako te je prepoznati i zaobici...ostavljam te sofisticiranim zenkama...by the way, koji si ti licemer kad ti je prostakusha simpatichna...

Margott:
kao shto rekoh, tvoja ideja zenstvenosti je pozadina parole "ne vidim dalje od nosa", za tebe i tebi slichne zelim da ostanem "prostakushica", nemam nikakvu satisfakciju u budjenju tebe, drago mi je da si takav, lako te je prepoznati i zaobici...ostavljam te sofisticiranim zenkama...by the way, koji si ti licemer kad ti je prostakusha simpatichna...
Margott ne mozes osuditi argonauta, samo zato sto ima los ukus kada su zene u pitanju.

Hajde da se nebi svadjali da rezimiramo.

-Idemo ka modernoj verziji materijarhata
-Zene su dugovecnija i izdrzljivija stvorenja
-Zene su povrsnije i ishitrenije
-I muskarci i zene imaju teznju ka porodici
-Zene imaju mnogo jaci nagon (ili bi bilo prirodno da imaju)
za negovanjem i podizanjem dece.
-Tu nastupa sukob interesa (samo prividno) kad treba da se nastavi karijera
-Porodica nemoze da izdrzi danasnje shvatanje odnosa izmedju zene i muskarca

*U zivotu uvek imamo ceste sukobe interesa, i svakodnevno ih resavamo.
Ako zena izabere karijeru to samo znaci da joj je taj
aspekt ispoljavanja vazniji nego odgoj deteta "kome nece nista faliti"
/resenje bez sukoba je da se nadju M i Z koji imaju odgovarajuce poglede na svet , tj. model porodica-obdaniste (da dete nije gladno , zedno,da mu nije dosadno i da je bezbedno)/

*Vekovima pod dominantnim ponasanjem fizicki jaceg pola, kod zena ,kao i kod muskaraca je ostalo nesto od nagona i refleksa u genima.
Deo zena sasvim sretno prihvati novonastalu situaciju i maksimalno se prilagodi i maksimalno je prilagodi sebi.Sasvim sretne mogu da budu u porodici starog modela.
Druge , izaberu inat, preterivanje , kontru i revolucionarni pristup.Tek u cetrdesetim negde unutar sebe shvate da je mozda bilo dosta preterivanja.
Ostale su negde na sredni. Nedovoljno samostalne u stavovima, prate sta se desava i to ih ljulja u ritmu tekucih IN trendova.Sve to uzrokuje male i stalne nesporazume i nezadovoljstva. Ali problemi moraju nekako da se rese , pa se tako i desi.

Dali je filozofska ,psiholoska ili socioloska mudrost:
Svako zeli da ponovi sablon porodice koji je imao u detinjstvu,ako je "presuda" srecno detinjstvo.
Dobar deo to odradi u stalnoj borbi da ne ponovi ono sto mu je smetalo u modelu kod roditelja.

Iz svega ovoga brine me samo sledeca generacija "spartanaca".
Zasto spartanaca . Pa kod njih su deca odvajana od roditelja i drustvo ih je vaspitavalo.
Iako se u bliskoj buducnosti deca nece odvajati od roditelja , stvaranje obdaniste-porodica gde je najbitnije materjalno obezbedjenje je idealno za maksimalizovanje uticaja drustva,ulice i medija...
Bice zrtvovana deca iz oaza-porodica , porodica gde su stare vrednosti negovane. Izgledace izolovano i neprilagodjeno.

to je njegov problem...nek poradi onda na njemu umesto shto pokushava da obori neoborivo i to na krajnje smeshan nachin...zamera mi na psovanju, hahaha...verovatno je to jedino shto je mogao da mi ospori, u fazonu ajd bar to kad nemam shta drugo...argonaut, ajd bolje cuti...

Zak, necu se spustati na tvoj nivo sa tim udarcima ispod pojasa, tako da se na tvoje komentare o isfrustriranosti i losoj drustvenoj sredini necu ni obazirati...
koliko primecujem, ti ovde najmanje pricas o Jovi Tosevskom a najvise se bavis analizom mog karaktera..
da li je poenta ove teme da se razracunavas sa osobama koje ti se ne svidjaju? da li si u stanju da argumentujes i objasnis tezu o biovlasti nad muskarcima? da li je tebi uopste jasno o cemu pricas?

moja teza je da je tolika podela medju muskarcima i zenama vestacka. ljudi se mere po tome kakvi su u sustini ili bi barem trebalo. pripisivati ili etiketirati ljude samo na osnovu pola je prosto receno zaostalo.
tvoj pecinski nacin gledanja na zene se ogleda u svakoj tvojoj recenici, pa prao ti sudove svaki dan ili ne. to sto se sad vadis slabo pomaze.

ono sto ne shvatas je da ce to jednog dana naskoditi tvojoj zeni, cerki, unuci...tvojoj...mojoj nece...ja cu decu vaspitavati na drugi nacin...da postuju ljude nezavisno od toga kog su pola....da budu ono sto jesu zaista a ne ono u sta ih neki yebeni Jovo ubedjuje da budu.

anakin:
Zak, necu se spustati na tvoj nivo sa tim udarcima ispod pojasa, tako da se na tvoje komentare o isfrustriranosti i losoj drustvenoj sredini necu ni obazirati...
Jedno malo pitanje Anakin, zasto su moje reci udarci ispod pojasa? Zar ti nisi i sama pre i to javno pricala o toj osnovnoj celiji drustva i o svom nezadovoljstvu u istoj? Neki tvoji postovi su mi delovali tako ( da ne upotrebim rec frustrirajuce), pa shodno tome te i pitam za neke stvari.
anakin:
koliko primecujem, ti ovde najmanje pricas o Jovi Tosevskom a najvise se bavis analizom mog karaktera..
Hoces sa tobom da polemisem o onome sto je napisano u njegovim knjigama? Da li si procitala Planetu zena? Da li si procitala Skrivena sexualnost? Da li si procitala Polni um? Da li si procitala Amonov rog? Da li si procitala Sex materia? Da li si procitala neke njegove radove koji nisu objavljeni? Ili si nasla da komentarises sav njegov rad na osnovu pojedinih clanaka koje si procitala u nedeljnom izdanju politike?
Analizom tvog karaktera se ne bavim, neki zaključci mi sami dolaze posmatrajuci tvoje postove.
anakin:
da li je poenta ove teme da se razracunavas sa osobama koje ti se ne svidjaju?
Neko u slobodno vreme trci, neko ide u teretanu, neko ide i siluje po mracnim ulicama grada Beograda, neko jodluje, ja jednostavno postujem. Tako da ti samo mogu reci da meni ovo nije arena za gazenje vec rekreativna razmena misljenja.
anakin:
da li si u stanju da argumentujes i objasnis tezu o biovlasti nad muskarcima?
Mislim da bi trebala da nesto procitas pa da onda sudis. I naravno, onda da se sukobimo ali samo u misaonom pogledu.
anakin:
da li je tebi uopste jasno o cemu pricas?
Meni je savrseno jasno o cemu pricam. Ovo pitanje bih i ja tebi mogao da postavim.
anakin:
moja teza je da je tolika podela medju muskarcima i zenama vestacka. ljudi se mere po tome kakvi su u sustini ili bi barem trebalo. pripisivati ili etiketirati ljude samo na osnovu pola je prosto receno zaostalo.
Tolika podela? Kakva podela? U njegovim knjigama se prica o nagonima, o genskim predispozicijama i nekim karakteristikama sto zena sto muskaraca. Naravno za svaku detaljniju analizu mora se svaka jedinka posmatrati zasebno. I ko uopste etiketira ljude po polu. Mada sam ja nesto ovako primetio u tvojim postovima. Muskarci ovo, muskarci ono, te neko pranje nogu... ludilo.
anakin:
tvoj pecinski nacin gledanja na zene se ogleda u svakoj tvojoj recenici, pa prao ti sudove svaki dan ili ne. to sto se sad vadis slabo pomaze.
Moj pecinski pogled? A da ti navedes neke moje recenice u kojima je to vidljivo. Ili si nasla samo da mi prikacis tiket u nestasici nekih drugih argumenata. I kakav je to pecinski pogled na zenu? Sta volim da ih mlatim toljagom po glavi?
O da umalo da zaboravim, kako se ja to vadim sa nekim kako ti rece pranjem sudova? Ovo bi stvarno voleo da mi obrazlozis.
anakin:
ono sto ne shvatas je da ce to jednog dana naskoditi tvojoj zeni, cerki, unuci...tvojoj...mojoj nece...ja cu decu vaspitavati na drugi nacin
Interesantno, kako cu im naskoditi? Stvar vaspitanja dece uglavnom se uci na primeru svoje porodice. Kao sto se neke karakteristike nasledjuju od roditelja.
anakin:
da postuju ljude nezavisno od toga kog su pola....da budu ono sto jesu zaista a ne ono u sta ih neki yebeni Jovo ubedjuje da budu.
Anakin opet izvrces cinjenice. Ko je ovde uopste pominjao postovanje ili ne_postovanje? I koga to gosn yebeni Jova ubedjuje u nesto. Svaka normalna zena nece se potresti ne znam kako ako procita njegovu knjigu i ne slozi se sa njegovim teorijama. Sigurno nece ni psovati, ni vredjati ili nesto trece. Imace misljenje i reci ce sta misli ali nece pribeci nekim od navedenih stvari. U krajnjem slucaju zasto bi je neka teorija pogadjala ako nije tacna?

Back