jovo tosevski

1. Gigule je koliko sam ja dosad shvatio zensko, ako nije onda se izvinjavam za ono lutko
2. Tko te je to lagao da je zenama potreba za seksom sekundarna. To je teorija tosevskoga koja nije dokazana ni jednim naucnim argumentom. Uostalom dovoljno je da otvoreno popricas sa prosjecnom zenskom osobom, po mogucstvu najbolje sa svojom partnerkom...

argonaut:
Greska, ne pljujem po covjeku nego po njegovoj teoriji. Ipak njegova teorija je samo teorija i iako potice od naucno podkovane osobe, nauku u stvari zloupotrebljava. Teorije moze postaviti svatko, a ako imas naucno obrazovanje to ti ne daje za pravo da naucne cinjenice prilagodjavas svojoj teoriji kao sto rekoh bez ikakve namjere da bilo koga podcjenjujem takva djela nazivaju se kvazinaukom.
Over and Out

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

random_cloud_form:
tacno, zena ne zeli da preraste muskarca, ne zeli da ugrozi njegovu moc, vec da je iskoristi tako sto ce psiholoski dominirati nad njim, sto joj daje prostora za manipulaciju i uslovljavanja.

nije shija nego vrat...potreba za manipulacijom je chesto proizvod nesigurnosti i nepotpunosti o kom god polu da se radi...neki vide i dalje od nosa...znash.....

random_cloud_form:
zena seks koristi kao sredstvo, dok je muskarcu seks cilj. ako zena svoju dominaciju ostvari recimo koketiranjem, nema seksa, jer je postigla svoj cilj - da je neko zeli i da je u njenoj vlasti, a osvojeni joj vise i nije toliko interesantan.

profili o kojima prichash nisu zene i mushkarci vec emotivno ubogaljene osobe...ima neshto i van pecine...ne boj se...
random_cloud_form:
zene se pak zaljubljuju u one muskarce nad kojima ne uspevaju da ostvare psiholosku dominaciju tako lako.
a oni fini muskarcici se cude kako je mogla da ode s tim kretenom koji je tretira kao stoku a ja tolike iskrene iz srca pesme napisah o njenim plavim
ocima.... fuj.
i onda se neke zene cude zasto romanticni muskarci ubrzano nestaju, smesno.

kad nadjesh zenu koja ce da poshtuje ono shto joj pruzash, bilo to pesma, cvet ili srce, necesh morati da razmishljash da li si uzalud pisao pesme o plavim ochima...to se zna...to shto cesh ti ispasti majmun jer si raspadu napisao pesmu o plavim ochima ne znachi da je kriv raspad, nego ti koji nisi umeo da prepoznash isti...govna postoje, nemoj da se ljutish ako ti je zapushen nos pa ti ne smrdi svako...i licemerno si patetichan...

ok marzd uvazavam izneto, i neka moja razmisljanja se krecu u tom smeru

argonaut, ono pod tackom 2,ne mogu da verujem da stavljas znak jednakosti izmedju zene i muskarca po pitanju jacine seks zelje!?

sto rece vudi alen, zena s vremena na vreme, ima jednu mlitavu sporu jajnu celiju i brine o njoj, kad, gde, s kim, kako.....
muskarac u svakom trenutku ima na milione razularenih spermatozoida koji vicu - pusti nas, pusti nas

ne mozes izjednacavati ta dva

inace, zanimljivo da je kiselost vagine ubitacna sredina za spermatozoide, kroz koji pakao ti junaci prolaze dok se domognu uterusa, slava im

argonaut:
Greska, ne pljujem po covjeku nego po njegovoj teoriji. Ipak njegova teorija je samo teorija i iako potice od naucno podkovane osobe, nauku u stvari zloupotrebljava. Teorije moze postaviti svatko, a ako imas naucno obrazovanje to ti ne daje za pravo da naucne cinjenice prilagodjavas svojoj teoriji kao sto rekoh bez ikakve namjere da bilo koga podcjenjujem takva djela nazivaju se kvazinaukom.
Over and Out
Nego naucnice da li si ti procitao njegove radove? Zivo me zanima, posto si naveo jedan beznacajan detalj ili recenicu koja nije ni njegova. Mislim Muskarac je sa Marsa zene su sa Venere a deca filozofi su sa Jupitera. Svasta.

ono što ja , glupačica, ne razumem u celoj priči je: zašto zaboga neko želi da pročita takvu knjigu. Svaki put se setim Bridžet Džons i knjiga samopomoći i bude mi smešno. Zar od svih knjiga na ovome svetu, toliko ljudi žudi za knjigama tog tipa? I još stigoše na forum -filozofija.

Zak:
Ta kvazipsihologija kako je ti nazivas, potice od coveka koji je doktor medicinskih nauka, docent anatomije i sef katedre za morfologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu. Nadam se da si procitao njegove radove i knjige, posto previse olako pljujes po coveku cija je strucnost priznata ne samo ovde vec i u svetu.

Pa cinjenica je da je Tosevski obrazovan i da je profesor ali je takodje cinjenica da knjige o kojima govorimo nisu strucna literatura medicniskog ili filozofskog fakulteta (naravno mislim na odsek psihologija), znaci ubrajaju se u beletristiku.
I covek pise kako bi zabavio narod, takodje se ne koristi strucnim terminima.
Poenta je... da li zato sto je covek obrazovan i strucan treba da mislimo da je sve sto on napise ili kaze istinito...? Ne, posebno kada su u pitanju "estradni" doktori i psihijatri poput Marica i Tosevskog.
Predlazem ljudima da uzmu Maricevu zvanicnu klinicku psihijatriju i uporede je sa stivom koje on pise ne bi li uzeo neku kintu.

Margott:
random_cloud_form:
tacno, zena ne zeli da preraste muskarca, ne zeli da ugrozi njegovu moc, vec da je iskoristi tako sto ce psiholoski dominirati nad njim, sto joj daje prostora za manipulaciju i uslovljavanja.

nije shija nego vrat...potreba za manipulacijom je chesto proizvod nesigurnosti i nepotpunosti o kom god polu da se radi...neki vide i dalje od nosa...znash.....

random_cloud_form:
zena seks koristi kao sredstvo, dok je muskarcu seks cilj. ako zena svoju dominaciju ostvari recimo koketiranjem, nema seksa, jer je postigla svoj cilj - da je neko zeli i da je u njenoj vlasti, a osvojeni joj vise i nije toliko interesantan.

profili o kojima prichash nisu zene i mushkarci vec emotivno ubogaljene osobe...ima neshto i van pecine...ne boj se...
random_cloud_form:
zene se pak zaljubljuju u one muskarce nad kojima ne uspevaju da ostvare psiholosku dominaciju tako lako.
a oni fini muskarcici se cude kako je mogla da ode s tim kretenom koji je tretira kao stoku a ja tolike iskrene iz srca pesme napisah o njenim plavim
ocima.... fuj.
i onda se neke zene cude zasto romanticni muskarci ubrzano nestaju, smesno.

kad nadjesh zenu koja ce da poshtuje ono shto joj pruzash, bilo to pesma, cvet ili srce, necesh morati da razmishljash da li si uzalud pisao pesme o plavim ochima...to se zna...to shto cesh ti ispasti majmun jer si raspadu napisao pesmu o plavim ochima ne znachi da je kriv raspad, nego ti koji nisi umeo da prepoznash isti...govna postoje, nemoj da se ljutish ako ti je zapushen nos pa ti ne smrdi svako...i licemerno si patetichan...

FENOMENALNO, NEMAM STA DA DODAM! :D

Osim da je mozda patetican, ali sto licemeran? :?

mene jako interesuje u kakvom je okruzenju Mr. Jovo rastao i kakve je zene sretao...
nisam citala knjigu ali pratim u nedeljnoj Politici feljton i svaki put se zblanem....
mislim da je krajnje stetno vaspitavati drustvo na taj nacin...praviti neki vestacki rat izmedju polova...
primetila sam da pristalice Jove Tosevskog na pojavu zene u okruzenju uvek dobiju karakteristican ckiljeci pogled...kao da zena po defaultu mora biti sitna, prepredena vesticara koja samo gleda kako muskarcu da otme vlast. niti vi imate vlast (pomirite se sa tim), niti je poenta u vladanju...
ja ne poznajem ni jednu zenu kojoj je ideja vodilja u zivotu da istrebi muskarce...
ok, istrebiti Jovu Tosevskog, da...to sto je muskarac nema ama bas nikakve veze...

a teza da je PH faktor vagine neprijateljski za spermatozoide je blago receno imbecilan. pa ok, yebite se sa ovcama, mozda su njihove vagine prijateljskije nastrojene...
mislim, o cemu vi pricate???

anakin:
mene jako interesuje u kakvom je okruzenju Mr. Jovo rastao i kakve je zene sretao...
nisam citala knjigu ali pratim u nedeljnoj Politici feljton i svaki put se zblanem....
mislim da je krajnje stetno vaspitavati drustvo na taj nacin...praviti neki vestacki rat izmedju polova...
primetila sam da pristalice Jove Tosevskog na pojavu zene u okruzenju uvek dobiju karakteristican ckiljeci pogled...kao da zena po defaultu mora biti sitna, prepredena vesticara koja samo gleda kako muskarcu da otme vlast. niti vi imate vlast (pomirite se sa tim), niti je poenta u vladanju...
ja ne poznajem ni jednu zenu kojoj je ideja vodilja u zivotu da istrebi muskarce...
ok, istrebiti Jovu Tosevskog, da...to sto je muskarac nema ama bas nikakve veze...

a teza da je PH faktor vagine neprijateljski za spermatozoide je blago receno imbecilan. pa ok, yebite se sa ovcama, mozda su njihove vagine prijateljskije nastrojene...
Anakin mogli bi malo pricati o toj tvojoj agresiji, koja se ispolji kada god se pomenu ovakve teme.
Btw njegova supruga je psihijatar koliko znam. Mozda gresim ali isto je u tim vodama.

Kelis:
Zak:
Ta kvazipsihologija kako je ti nazivas, potice od coveka koji je doktor medicinskih nauka, docent anatomije i sef katedre za morfologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu. Nadam se da si procitao njegove radove i knjige, posto previse olako pljujes po coveku cija je strucnost priznata ne samo ovde vec i u svetu.

Pa cinjenica je da je Tosevski obrazovan i da je profesor ali je takodje cinjenica da knjige o kojima govorimo nisu strucna literatura medicniskog ili filozofskog fakulteta (naravno mislim na odsek psihologija), znaci ubrajaju se u beletristiku.
Poenta je... da li zato sto je covek obrazovan i strucan treba da mislimo da je sve sto on napise ili kaze istinito...? Ne, posebno kada su u pitanju "estradni" doktori i psihijatri poput Marica i Tosevskog.
Predlazem ljudima da uzmu Maricevu zvanicnu klinicku psihijatriju i uporede je sa stivom koje on pise ne bi li uzeo neku kintu.
Ne bi se bas slozio sa tobom oko poredjenja Tosevskog i Marica. Tosevski bar nije ljigavac ko ovaj drugi.

Zak:
Kelis:
Zak:

Ne bi se bas slozio sa tobom oko poredjenja Tosevskog i Marica. Tosevski bar nije ljigavac ko ovaj drugi.

hehe... koji "daj sta das" kriterijum za ocenjivanje kompetencije: "bar nije ljigavac ko Maric".

anakin:

:D :D :D :D Dobro to je istina ali nema nikakve veze sa urotom protiv muskaraca nego sa prirodnom selekcijom, samo najjaci spermic (nekad i vise njih) dozivi ekstazu ulaska u jajce sto je i jedino fer (woody alen bi sigurno crkao vec kod grlica materice)
Plus po prvi put moram da se slozim sa malignom rak ranom zar je kriterijum necije kompetencije on je manje ljigav od onog drugog ili ma on je dobar psiholog zato sto mu je zena psiholog.

dalje za Zaka ako nisi cuo knjiga se zove Muskarci su sa Marsa a Zene sa Venere, ne bavi se teorijom evolutivne zavjere zena protiv muskaraca i puno je zabavnija i istinitija od tosevskog ali na kraju sve se to svrstava u isti kos koji ja zovem kvazipsihologija jer joj je prvenstvena namjena da zabavi siroke narodne mase...

divlja-u-srcu:
Margott:
prava zena nikad nece zeleti da preraste pravog mushkarca...ja ne znam kakvi ste vi to mushkarci i kakve ste raspade od zena upoznali...smeshni ste..

BRAVO, MARGOTT! :D

Ima istine u tome, ali i svaka zena ce kad tad docekati i pozeleti da iskoristi trenutak slabosti koji ce na svaki moguci nacin prebaciti bne svesno sebi u korist, iako je svesna da to vodi u odredjene moguce frustracije. NEkako mislim da ima logike u tome jer koliko god se trudili da u svojoj razlicitosti bivstvujemo imamo pristojno mnogo slicnosti pa prema tome samo ta cinjenica dovodi do prave konkurencije i zelje da se prevagne i zauzme mesto lovca sakupljaca koje je nekad bilo izrazito musko zanimanje, a emancipacijom i evolucijom doslo u zajednicki polozaj. :wink:

to je smeshno...opet se vracash na frustracije...ako stavish frustracije u tampon-zonu, opet dodjesh do zakljuchka da nema prerastanja i zadovoljavanja sujete..AMAN, JEL NEKO UME DA ZADOVOLJI SVOJA OSECANJA I SRCE UMESTO SUJETE?!...sve ide u tri lepe...ko ce koga syebati...dokle god se bude polazilo s tom predrasudom uvek ce biti frustriranih kuchki i nabedjenih yebacha...sve to u logor!!!!!!!!

Margott:
to je smeshno...opet se vracash na frustracije...ako stavish frustracije u tampon-zonu, opet dodjesh do zakljuchka da nema prerastanja i zadovoljavanja sujete..AMAN, JEL NEKO UME DA ZADOVOLJI SVOJA OSECANJA I SRCE UMESTO SUJETE?!...sve ide u tri lepe...ko ce koga syebati...dokle god se bude polazilo s tom predrasudom uvek ce biti frustriranih kuchki i nabedjenih yebacha...sve to u logor!!!!!!!!

Da u pravu si. Komunizam je iscezao kao utopija, pa i bozansko jos traje kao jedino pravo ali to i jeste Bozije a ne ljudsko. Ja sam se i ogradio da to traje i nema vremensku distancu ali posle niza godina kad izblede strasti, a puno je takvih slucajeva,(okreni se oko sebe) uvek sledi pokusaj manipulacije obostrane, nikako jednostrane. Na zalost retki se izdignu iznad toga. Mada bi se jako radovao da mogu da spoznam takve. Znam samo dve osobe na svetu koje su iznad toga i oboje su u Bozijoj sluzbi svako na svom delu planete. Frustrirane kuchke su izmislili nabedjeni yebachi...i obrnuto zar ne!!! :roll:
U logor da se izjedu medjusobno

Odgovor i mozda krajnji zakljucak teme je dao sam Jovo Tosevski:on je nazvao svoje knjige:SPEKULACIJE o...pa posto covek moze da spekulise koliko mu je volja,jer to ne podrazumeva nikakvu odgovornost,niti pretencioznost da je u pitanju neka istina,bilo kakva samo ne istina kao neka tvrdnja ili dokazani stav.Neka Tosevski pise i dalje,neka zaradjuje novac od lakovernih citalaca...nadam se,drage kolege sa foruma,da mozemo zavrsiti raspravu o Tosinim spekulacijama.Valjda smo toliko sazreli kao "filosofi"na ovom forumu i nesto naucili.Predlazem da zavrsimo sa Tosevskim!!!

anakin:

Kako ti prezentujes zene , morao sam da razmislim
sta ja toliko volim .
I dodjoh do sledeceg:
U starom maniru , volim dame , osobe koje nikada nece
reci mi smo ravnopravni ali zar mi neces uciniti usugu, pa ja sam ipak zensko , a ti trebas da budes dzentlmen.
Znaci licemerne ni dame ni ravnopravne.
Interesantno mi je da posmatram kako price idu od toplog do ledenog. Ista osoba u jednom trenutku zastupa jedno misljenje a sledeceg 180 stepeni zaokrenuto.
Pa jos kad najhumaniji komentari dolaze od "gladijatora".
Sva sreca te imam dosta iskustva u realnom zivotu, pa mi postojanje tih kombinacija nije neverovatno i nelogicno.
Da Srbija nije malo "pukla"???

mene zanima kako to izgleda u praksi..
ako pristalice Jove Tosevskog smatraju da zene zele da istrebe muskarce, da koriste sex za neke druge ciljeve, da im je vagina neprijateljski nastrojena prema muskom telu...kako onda funkcionisu sa rodjenom devojkom?
spavaju sa jednim otvorenim okom i satarom ispod kreveta (nikad se ne zna)? pre sexa padne jedno prijateljsko ubedjivanje sa penisom da mu se unutra nista lose nece desiti (neprijatelji vrebaju)?

ovo je ozbiljno pitanje, ma kako zvucalo...

A kako pristalice MAGAZINA IN, SVET-a , Isidore Bjelice ili LUNE LU.....
U njihovim teorijicama se oseca "neravnopravan " odnos izmedju zena i muskaraca.
Nisu sovinisti , ali da negativno deluju , deluju.
Ili ona Ruska Jakic. Napisala knjigu , kako da ostvari harmoniju u braku , a razvedena...
Propaganda radi , ali sa pravima moraju doci i odgovornosti...
Bolje stanje je u Valjevskom kraju nego na jugu..
Prevelika burnost i licno shvatanje kod emotivnih reakcija mogu da se shvate kao izvorne razlicitosti ili kao razlog za odbacivanje ili udaljavanje...
Marketing forsira zenu kao velikog potrosaca kome je sve jako neophodno , bas kao i deci.
Znaci marketingu odgovara ,
-razmazene zene kupci,
-stvaranje novih potreba
-sprecavanje sputavanja zelja i tolerancija kod kupovine i zena(naglasava se samostalnost)
i dece (navodi za traume i nedolicno roditeljstvo).

Back