Jos jedna sramota za Srbiju

Bem ti civilizacijo mater! Sad je ona kao vlasnik imena 'Nikola Tesla', a drugi koji bi koristio to ime zapravo ugrožava njenu privatnu, intelektualnu ili kakvu već svojinu!? Mada, nikakvo čudo, obzirom da možeš da patentiraš genetski kod kao svoju intelektualnu svojinu...

Brend "Tesla " je odavno patentiran i zasticen u USA.
Pravi se i automobil pod tim imenom, koji ce napraviti revoluciju u auto industriji.

Ne uzbudjujte se preterano, ipak su amerikanci pametniji i od srba i od hrvata zajedno. Tesla i jeste , napokon , amerikanac . Kao takav je ziveo najveci deo svog zivota, i kao takav je umro. To sto se igrom slucaja rodio u Hrvatskoj, od roditelja Srba, ga ne cini nista manje pravim amerikancem , kako se i uvek osecao.

Hiljadu puta , naravno. Samo sto u Srbiji kruzi ona fama kako je izjavio da se , citiram:
" ponosi hrvatskom domovinom i srpskim poreklom":roll:

Pogresno ste protumacili , kao i uvek. Svaki Irac u americi sa americkim drzavljanstvom ce uvek izjaviti da se ponosi irskim poreklom, sto ga ne cini ircem , vec i dalje amerikancem.

Da je hteo da bude srbin, Tesla bi ziveo u Srbiji, a ne bi uzeo americko drzavljanstvo .

Niste ni ajvar uspeli da patentirate, a hocete Nikolu Teslu. Mnogo je za macka svinjska glava:D

jedino pametno štivo za čitanje i poštovanje
thank_you2-1.gif

'Бем те Србијо. Словенци патентирали ајвар као свој производ, ... чини ми се и ракију шљивовицу.
Хрвати сад Теслу.
Још само да неко други патентира бурек и пљескавицу у лепињи ... с прилозима :rtfm:

Zar je moguće da je jedina negativna konotacija koju u svemu ovome vidite to što ga mi nismo patentirali prvi? Nimalo vas ne žulja činjenica da neko uopšte može da patentira ime osobe... ili čak celu osobu (genetski kod)?

Poslednja izmena:
'Бем те Србијо. Словенци патентирали ајвар као свој производ, ... чини ми се и ракију шљивовицу.
Хрвати сад Теслу.
Још само да неко други патентира бурек и пљескавицу у лепињи ... с прилозима :rtfm:

Biće čudno ako to mi budemo patentirali...

Wooow dobra ideja, sad cu ja da patentiram Alberta Einsteina :hahaha: :rotf:
Kakve su to budale pa to je strasno, a najjaca je fora kad joj ameri naplate koji TISUCU za aplikaciju, a onda joj uvale kitu u stau pa joj jos i zaprete hapsenjem ne bude li se odrekla i tog papira (za dupe) sto joj je Kroacija izdala :hahaha: :rotf:

Brend "Tesla " je odavno patentiran i zasticen u USA.
Pravi se i automobil pod tim imenom, koji ce napraviti revoluciju u auto industriji.

Ne uzbudjujte se preterano, ipak su amerikanci pametniji i od srba i od hrvata zajedno. Tesla i jeste , napokon , amerikanac . Kao takav je ziveo najveci deo svog zivota, i kao takav je umro. To sto se igrom slucaja rodio u Hrvatskoj, od roditelja Srba, ga ne cini nista manje pravim amerikancem , kako se i uvek osecao.

Kakav tekst .... Madjari imaju vise Nobelovaca , koji su ceo svoj vek proveli u SAD i tamo sce stvorili , pa ni jednom Madjaru ne pada na pamet da za bilo koga od njih kaze da je Amerikanac ,. Nego svuda i uvek isticu da je svaki od njih Madja . A zasto? Pa jer jeste .

Drugo , on se nije rodio u Hrvatskoj , nego u Austro-Ugarskoj . Od roditelja Srba , i sam je , naravno, ostao Srbin do kraja zivota . kao i Mihajlo Pupin , koji se isto tako rodio u Austro-Ugarskkoj , u Banatu .

Da smo u prilici da bilo kad , u bilo kojooj fazi zivota , pitamo Teslu sta je , siguran sam da bi smo dobili od njega odgovor da je Srbin . A bio je i jedan njegov govor , u kome on sam govori o sebi kao o Srbinu ... i tako dalje .
No , posto e sad moda , da ovde nista ne valja , da ni jedan Srbin ne vredi ni zasta , da su Srbi , los , besmislen , naopak , pokvaren , zao , glup , nepismen , prljav narod , jako je tesko da se neki Srbi u opste pomire i da se time ponose , da je jedan njihov sunarodnik tako veliki kao Tesla , ili kao Mihajlo Pupin .
Vidi da niko , iz nakih raazloga ne pominje Milankovica i drugi , ipak mnogobrojne znacajne ljude , obzirom da smo mi zaista malobrojan narod ( a eto, ipak h ima znacajan broj ) . A malobrojni smo , jer smo izginuli strasno u dva rata . U glavnom branesci se ,. U prvom braneci svoju zemlju , a u drugom jer smo poklani od Hrvata , koji su prosli bez kazne .

Al eto , mi smo ovde u Srbiji spremni da za nekog velikana , koji je cist Srbin , rodjen od roditelja Srba. Ciji su svi pretci po muskoj liniji bili Pravoslavni Svestenici , kazemo da nije nikakv Srbin , jer se , zaboga , odselio , a na primer , Hrvati , za Rudjera Boskovica , i te kako ponosno tvrde daje Hrvat , i ako nema ni malo Hrvatske krvi , jer je rodjen u braku izmedju Italijanke i Srbina . Al nema veze , on je za njih Hrvat ,. a Tesla za nas Amerikanac iz Hrvattske .

Strasno je kad neko za sebe bezglavomisli da je mniogo pametan ....

...svasta, to samo kod tih vampira moze da prodje - izumi se patentiraju a ne ljudi

Ovde je došlo do manje permutacije...
Ne znam zašto su neki od vas ukapirali da je Tesla patentiran kao osoba......

Radi se o tome da je upotrebljeno njegovo ime kao zaštitni znak. Dakle radi se o imenu, ne o osobi. A korišćenje imena kao zaštitnog znaka je stara praksa.

E, sad, kao teče patentiranje, ne znam tačno... Verovatno rodbina dobija neki deo, ako je ima...

Da se samo nadovežem da je moguće da je patentirala nekoliko njenig grafičkih rešenja imena i lika. Dakle ne samo ime već neke njen dizajn tog imena. To bi značilo da samo oma ima pravo na taj dizajn. Mada nisam siguran, vest je neprecizna.

Nikola Tesla je cistokrvni srbin,i to je ostao do kraja zivota.

Dok mu je americko drzavljastvo bilo vazno ko putniku beogradskog GSP-a,znaci dok se vozi a na izlazu da je zafljaci na ulicu.......sto ga ne svrstava u naciju -putnika- jer ta nacija postoji koliko i americka :mrgreen:
........ili koliko navijacu karta za utakmicu........

Jedino sto odgovara istini je to da je on srbin i najznacajniji covek u istoriji.......da ponovim srbin i najvazniji covek u istoriji.......tako da dushmani mogu da pocrkaju........sto bi rekla Vjerica-i rod i porod ;)
:mrgreen:
p.s-crknite ;)

Nikola Tesla je cistokrvni srbin,i to je ostao do kraja zivota.

Dok mu je americko drzavljastvo bilo vazno ko putniku beogradskog GSP-a,znaci dok se vozi a na izlazu da je zafljaci na ulicu.......sto ga ne svrstava u naciju -putnika- jer ta nacija postoji koliko i americka :mrgreen:
........ili koliko navijacu karta za utakmicu........

Jedino sto odgovara istini je to da je on srbin i najznacajniji covek u istoriji.......da ponovim srbin i najvazniji covek u istoriji.......tako da dushmani mogu da pocrkaju........sto bi rekla Vjerica-i rod i porod ;)
:mrgreen:
p.s-crknite ;)

Ova što ga patentirala već crkava, guši se... ;)

Back