Brend "Tesla " je odavno patentiran i zasticen u USA.
Pravi se i automobil pod tim imenom, koji ce napraviti revoluciju u auto industriji.
Ne uzbudjujte se preterano, ipak su amerikanci pametniji i od srba i od hrvata zajedno. Tesla i jeste , napokon , amerikanac . Kao takav je ziveo najveci deo svog zivota, i kao takav je umro. To sto se igrom slucaja rodio u Hrvatskoj, od roditelja Srba, ga ne cini nista manje pravim amerikancem , kako se i uvek osecao.
Kakav tekst .... Madjari imaju vise Nobelovaca , koji su ceo svoj vek proveli u SAD i tamo sce stvorili , pa ni jednom Madjaru ne pada na pamet da za bilo koga od njih kaze da je Amerikanac ,. Nego svuda i uvek isticu da je svaki od njih Madja . A zasto? Pa jer jeste .
Drugo , on se nije rodio u Hrvatskoj , nego u Austro-Ugarskoj . Od roditelja Srba , i sam je , naravno, ostao Srbin do kraja zivota . kao i Mihajlo Pupin , koji se isto tako rodio u Austro-Ugarskkoj , u Banatu .
Da smo u prilici da bilo kad , u bilo kojooj fazi zivota , pitamo Teslu sta je , siguran sam da bi smo dobili od njega odgovor da je Srbin . A bio je i jedan njegov govor , u kome on sam govori o sebi kao o Srbinu ... i tako dalje .
No , posto e sad moda , da ovde nista ne valja , da ni jedan Srbin ne vredi ni zasta , da su Srbi , los , besmislen , naopak , pokvaren , zao , glup , nepismen , prljav narod , jako je tesko da se neki Srbi u opste pomire i da se time ponose , da je jedan njihov sunarodnik tako veliki kao Tesla , ili kao Mihajlo Pupin .
Vidi da niko , iz nakih raazloga ne pominje Milankovica i drugi , ipak mnogobrojne znacajne ljude , obzirom da smo mi zaista malobrojan narod ( a eto, ipak h ima znacajan broj ) . A malobrojni smo , jer smo izginuli strasno u dva rata . U glavnom branesci se ,. U prvom braneci svoju zemlju , a u drugom jer smo poklani od Hrvata , koji su prosli bez kazne .
Al eto , mi smo ovde u Srbiji spremni da za nekog velikana , koji je cist Srbin , rodjen od roditelja Srba. Ciji su svi pretci po muskoj liniji bili Pravoslavni Svestenici , kazemo da nije nikakv Srbin , jer se , zaboga , odselio , a na primer , Hrvati , za Rudjera Boskovica , i te kako ponosno tvrde daje Hrvat , i ako nema ni malo Hrvatske krvi , jer je rodjen u braku izmedju Italijanke i Srbina . Al nema veze , on je za njih Hrvat ,. a Tesla za nas Amerikanac iz Hrvattske .
Strasno je kad neko za sebe bezglavomisli da je mniogo pametan ....