Још једна сатанаизација Срба!

gore_levo1.jpg
Отворено писмо свештеника СПЦ поводом србофобије у холандским школама
gore_desno1.jpg
Објављено 25.06.2009. у 04:07:04 сати​

Поводом недавног сазнања да се уџбеником за холандске гимназије шири мржња према српском народу
„HISTORIA MAGISTRA VITAE" - „ИСТОРИЈА ЈЕ УЧИТЕЉИЦА ЖИВОТА" (Цицерон), она учи и васпитава нове генерације.​
Без обзира о чијој се историји ради, она мора доносити наду и подучавати толеранцији. А нарочито не сме бити пристрасна: мора бити добро проверена. Без споредних, политичких интереса. Историја или било која друга дисциплина, која учи животу и предаје сазнања и искуства новим генерацијама, не сме у себи и у свом градиву носити семе зла.​
У противном, то зло ће расти. А када се довољно развије, на зло ће мењати историју, али и садашњост; и претиће да поквари будућност. То важи за историју народа у овом окружењу, а посебно код народâ на Балкану, где је историја деликатна тема.
На жалост, Западни медији су историју српског народа изменили на зло и нису му дали права да се брани, нити да се огласи. Многе лажи, полуистине, подметања и измишљотине, пошто су довољно пута понављане, постале су званичне „истине". То се потврђује и последњим нашим открићем. У званичном холандском уџбенику за други разред гиманзије, додуше за холандски језик! а не за историју, који носи назив „Nieuw Nederlands" и чији је издавач угледни "Noordhoff", налазимо скарадни текст са насловом „Жигосан", који код деце недвосмислено буди и шири мржњу према српском народу и сеје семе зла.​
Срби су у Холандији присутни већ четри деценије и својим поштеним радом и лојалношћу учествовали смо, и саучествујемо, у изградњи савремене, односно нове холандске стварности. Васпитавали смо и васпитавамо своју децу да поштују и воле ову земљу, њену културу и традицију. Уједно, тежимо да сачувамо и свој идентитет и своју културу.

Веома смо повређени и постајемо неспокојни сазнавши чему се подучавају младе холандске генерације. Сматрамо и доживљавамо ову индоктринацију као грубу повреду нашег личног и нациналног достојанства. Нисмо заслужили да будемо жигосани и сатанизовани, ни појединачно, нити као народ.​
У овом за нас емотивном и напетом тренутку, имамо искрену наду да ће надлежни који одлучују о уџбеницима и наставним материјалима интервенисати и изоставити све тенденциозне и понижавајуће садржаје, због којих и ова наша болна реакција.

У име свих Срба окупљених под окриљем Српске Православне цркве у Холандији:
Протојереј Војислав Билбија,

Јереј Радослав Пантовић,

Ђакон Горан Ковачевић,
Ипођакон Васо Клаћ,

Ипођакон Дејан Радошевић

Holandjani su jajare koje pokusavaju da falsifikuju istoriju i demonizuju srbe,i tome se mora stati na put!!! GDE JE NASA RETARDIRANA VLAST STO NE REAGUJE!!!!!!

Tako to ispada kad zlonamjerno vadiš nešto iz konteksta.
Ne mislim na tebe, nego na postavljača one fotografije.
Naravno da ljudi nisu izlazili iz kuća, kad su još trajale borbe na ulicama.

Malo sam pratio šta se priča na ovom mestu, pa primetih neke stvari koje si ti (u branjenju Hrvata) slučajno ili namerno izostavio...

1. Kao prvo rekao si da su NDH i Srbija za vreme drugog sv. rata bile iste države, okupirane pod Hitlerovom vlašću i da kao što su Hrvati imali Ustaše i Domobrane, da su tako i Srbi imali Nedićevce i Ljotićevce....

Pa moje prvo pitanje glasi: Ako su bile iste, kako to da je NDH teritorijalno bila ko zna koliko puta veća od današnje Hrvatske i zahvatala je čak i celu BiH i deo Srbije, a Srbija je bila rasparčana između Mađara, Bugara, Nemaca, Italijana (KiM) itd.???

Drugo pitanje glasi: Kako to da (ako su već bile iste fašistiške države) da su se Hrvati proslavili time što su slali svoju vojsku na istočni (ruski) front, a Srbi nisu tamo slali svoje Nedićevce i Ljotićevce???

2. Rekao si da su Hrvati u ustaškim i domobranskim redovima imali samo oko 5% populacije tj. oko 70.000 vojnika... pa me interesuje (treće pitanje za tebe), kako je onda moguće da su "ZLI KOMUNISTI" u Kočevskom rogu i na Blajburgu... "pobili na stotine tisuća nevinih Hrvata" ???

Eto, odgovori samo na ovo, pa da idemo dalje... ;) :)

Poslednja izmena:
Malo sam pratio šta se priča na ovom mestu, pa primetih neke stvari koje si ti (u branjenju Hrvata) slučajno ili namerno izostavio...

1. Kao prvo rekao si da su NDH i Srbija za vreme drugog sv. rata bile iste države, okupirane pod Hitlerovom vlašću i da kao što su Hrvati imali Ustaše i Domobrane, da su tako i Srbi imali Nedićevce i Ljotićevce....

Pa moje prvo pitanje glasi: Ako su bile iste, kako to da je NDH teritorijalno bila ko zna koliko puta veća od današnje Hrvatske i zahvatala je čak i celu BiH i deo Srbije, a Srbija je bila rasparčana između Mađara, Bugara, Nemaca, Italijana (KiM) itd.???

Drugo pitanje glasi: Kako to da (ako su već bile iste fašistiške države) da su se Hrvati proslavili time što su slali svoju vojsku na istočni (ruski) front, a Srbi nisu tamo slali svoje Nedićevce i Ljotićevce???

2. Rekao si da su Hrvati u ustaškim i domobranskim redovima imali samo oko 5% populacije tj. oko 70.000 vojnika... pa me interesuje (treće pitanje za tebe), kako je onda moguće da su "ZLI KOMUNISTI" u Kočevskom rogu i na Blajburgu... "pobili na stotine tisuća nevinih Hrvata" ???

Jos ti nije odgovori, cudim se zasto ?:think:

Pa jeste, nešto ih nema da nas prosvetle ;)

Ма ја сам све схватио
Ми смо сами себе клали и скакли у јаме
а Јасеновац су направили Дража Михаиловић и Момчило Ђујић
док смо 1990 ми кренули да се отцепљујемо од СФРЈ и желели да поведемо и део Хрвата са собом
и све би нам то пошло за руком да УСА и Немци нису били на нашој страни и зато су нас прво избомбардовали 1995 гршком гађајући Хрватску војску

Епископ др Николај Велимировић - Свети Николај
БЕСЕДА О БЕЗБОЖНОЈ ЕВРОПИ

Србија је сусед Европе, али Србија није Европа. Нека помогне Европи, ако хоће и може, али нека се не улева у Европу и не губи у Европи. Речју: нека буде с Христом, нека се хвали Христом и ничим више, па ће се небесна светлост просути пред њом на путу. И знаће куда иде. Видеће свој прави пут. Нека прославља Христа од сад као и до сад, и неће се постидети. Нека је од Христа Србији милост, а Христу од Србије слава и похвала на век века.

Чиме се хвалиш, човече, чиме се толико поносиш? Ко год се хвали, хвали се оним што је његово, а не оним што је туђе. Шта имаш своје чиме би се похвалио? Шта имаш осим позајмице коју на крају мораш вратити зајмодавцу?
Хвалиш ли се лепотом телесном? Иди на гробље, и види где се избацује из града лепота телесна. Ил се хвалиш очима и устима? Ко зна колико си пута с досадом отирао блато са обуће и не мислећи да су то очи и уста оних, који су прошли путем којим ти сада ходиш?
Или се хвалиш богатством? Ај, помисли, чије л' није било, чије л' бити неће! Или драгим камењем: дијамантима и брилијантима, рубинима и топазима, или смарагдима или бисерима? Када те буду мртва положили на даске, сасвим ће ти свеједно бити да ли ће ти ставити око врата низове од бисера или од букова жира; и да ли ће ти џепове напунити дијамантима или пепелом; и да ли ће ти телесину покрити кадифом или рогозином. Све што си од земље позајмио, земљи се враћа, хтео ти или не хтео. Што се онда хвалиш позајмицом.
Или се хвалиш славом и влашћу и силом? Заиста, на твоју реч сада окрећу се на лево или на десно читаве војске, прокопавају се тунели, зидају се градови. Испод твога прозора пролазе хиљаде радозналих људи који би хтели само да те сагледају својим очима, те да могу причати својима како су видели великог човека. А сутра ће гамизати преко хладнога чела твога стоноге и гуштери, и ти нећеш моћи макнути руком да их одагнаш. Ил' се хвалиш својим делима, својом културом? Чувај се, да ти се не узме памет као цару Навукодоносору. А ту причу треба да чујеш и знаш, и да казујеш деци својој и свакоме коме добра желиш. Та прича гласи: цар Навукодоносор сазида велики град Вавилон и многе ваздушне куле у њему високо до облака, - и уреди престоницу своју тако, да јој не бијаше равне у свету. Једнога дана шеташе цар Навукодоносор по кули својој, па баци поглед по граду Вавилону и испод својих ногу и у гордости својој узвикну: Није ли то Вавилон велики, што га ја сазида јаком силом својом да буде столица царска и слава величанству мојем (Дан. 4, 29). При томе цар се не сети Бога Створитеља, нити му се као влада захвали на помоћи, нити се понизи пред свевишњим, што је дужност свих владара - него напротив себе истаче као Бога над Боговима и цара над царевима. Али ај, браћо моја, шта се догоди? Не да се Бог понижавати од прашине испод ногу Његових. Још су се оне горде речи цареве пенушале у његовим устима а глас дође с неба: теби се говори, царе Навукодоносоре, царство се узе од тебе. И бићеш прогнан између људи и живећеш са звијерима пољским и хранићеш се травом као говече и седам ће времена проћи преко тебе да Свевишњи владар царством људским и даје га коме хо ће.
А оношто се даље догодило заиста је страшно и за казивање. У томе часу горди цар Навукодоносор сиђе с ума и одбеже у гору, и живљаше у гори као звер међу зверовима, за читавих седам година. И јеђаше траву као говече, и нарасте му длака по телу и нокти као у птице. И, тек, после седам година поврати му се ум његов, те он као други човек понизи се пред Господом Богом и поклони се Његовој сили и Његовом величанству. И даље до смрти цароваше скрушена срца као слуга Бога једнога и живога.
Али, рећи ћете ви, то је тако далеко од нас; то је било пре две и по хиљаде година; шта то има заједничко с нама?
О браћо моја, умрећемо сви, и ја морам да вам говорим истину. Заиста имате право, то се догодило пре две и по хиљаде година у далекој земљи Вавилонској. Али то се поновило и јуче, и то се догађа и данас усред Европе; усред Европе крштене, жалости наша!
Посилили се људи. Погордили се због дела руку својих: због својих градова, друмова, железница, пароброда, парних плугова, електричних машина, подземних и подводних и ваздушних машина, погордили се веома. И уздигли себе изнад Бога Свевишњега, и почели обожавати сами себе и своју културу, дела руку својих: Ај, браћо, нови Навукодоносори дигли нас изнад престола Божјега; нови Вавилонци опијени смрдлјивим мирисом новог Вавилона. И Бог им узе памет. И полудеше. И поделише се. И ударише једни на друге. И пролише крв без мере и починише безакоња без броја. И баца их Свевишњи у прашумски мрак међу скотове, јер исповедаху да нису од Бога свевишњега, него род скотовски, зверски и мајмунски. И ево сада се хране храном зверском; пасу траву и нокти им расту као у звериња и у птица. Докле, Господе? Докле се не понизе и не признају као цар Навукодоносор да Свевишњи влада царством људским и да га Он даје коме хоће. Браћо моја, нови Вавилонци били су залудели и нас Србе и од Христа одвојили. Зато сада идемо са повезаном главом и привијеним ранама. Питање је за нас од животне важности: хоћемо ли и даље са Вавилоном или са Христом? Хоћемо ли са културом или са богом и душом? Бирајмо, али пазимо да не изаберемо јучерашње. Богу нашему слава на век. Амин.

Нису се они променили, а како да се промене? Како да оперу крваве руке? Како да крију истину да су своје државе створили на геноциду и етничком чишћењу? Једоставно: Одабрати један народ који воли слободу и правду и окривити га за све. Лаж, пљачка, превара, неправда - то су темељи западне цивилизације! Запад је задњих деценија показао да су речи светог владике истините као у време када је ово писао. Бирајте Срби: Европу или Слободу? Сотону или Христа?

Само нас Господ може спасити, толико је њихов циљ да се затре све што је српско отишло далеко да ми то више не можемо зауставити.јер то је став целог запада.смешно је лажовима причати истину.Па они истину добро знају зато је и крију.

Po meni ,nije problem u onima koji pokusavaju na sve nacine da iskrive sliku o Srbima kao narodu,vec u nama koji se ne trudimo da tu iskrivljenu sliku ,bar malo ispravimo.
Mada,ni mi sami ponekad nemamo jasnu meru u glorifikaciji sebe samih,stereotipno predstavljamo sami sebe i ponekad preteramo u tome,kao sto preterujemo u necinjenju ,kad su u pitanju oni koji se trude da nas ,opet stereotipno,predstave u losijem svetlu ,nego ono jeste.
Nikako naci sredinu,ni sa jedne ni sa druge strane.

1.

Ako usporediš NDH i Nedićevu Srbiju, vidjet ćeš da razlika u veličini uopće nije velika.
S tim da u NDH demarkacijska linija ide sredinom, a to znači da je Pavelić zapravo imao vlast samo na pola NDH, a južnim dijelom su upravljali Talijani.

screenhunter01jun270058.gif

Evo za usporedbu i druge karte, s tim da imaš u vidu demarkacijsku liniju.

screenhunter02jun270059.gif

Osim toga, Srbija je izdala Hrvatsku i Sloveniju, povukavši svu vojsku Jugoslavije u obranu Srbije, ostavivši tako zapadni dio zemlje na milost i nemilost.
Naravno da su ustaše to iskoristile i zavladele gdjegod su mogle.

2.

Pavelić je u Italiji dogovarao vlast u Hrvatskoj, a cijenu toga je trebalo platiti.
Naravno, to je sudjelovanje domobrana na ruskom frontu.
Pošto se vojska Jugoslavije raspala, kvislinzi i okupatori u Srbiji morali su prvo skupiti vojsku koja će djelovati u Srbiji, a ne da ih šalju na istočni front.

3.

Ja nisam rekao da su partizani (komunisti, kako ih ti zoveš) zli.
Oni su napravili što su napravili. Pobili su ustaša koliko su mogli i to je ok.
Međutim su oni pobili i one koji nisu bili ustaše, nego su bježali pred nepoznatim.

1.

Ako usporediš NDH i Nedićevu Srbiju, vidjet ćeš da razlika u veličini uopće nije velika.
S tim da u NDH demarkacijska linija ide sredinom, a to znači da je Pavelić zapravo imao vlast samo na pola NDH, a južnim dijelom su upravljali Talijani.

screenhunter01jun270058.gif

Evo za usporedbu i druge karte, s tim da imaš u vidu demarkacijsku liniju.

screenhunter02jun270059.gif

Osim toga, Srbija je izdala Hrvatsku i Sloveniju, povukavši svu vojsku Jugoslavije u obranu Srbije, ostavivši tako zapadni dio zemlje na milost i nemilost.

2.

Pavelić je u Italiji dogovarao vlast u Hrvatskoj, a cijenu toga je trebalo platiti.
Pošto se vojska Jugoslavije raspala, kvislinzi i okupatori u Srbiji morali su prvo skupiti vojsku koja će djelovati u Srbiji, a ne da ih šalju na istočni front.

3.

Međutim su oni pobili i one koji nisu bili ustaše, nego su bježali pred nepoznatim.

Da više ne bi ovako lupetao, onda da ti naglasim sledeće...

Hrvati su dobili celu BiH i još delove Crne Gore i Srbije...
A Srbi su izgubili Vojvodinu i Kosmet (prvo su uzeli Mađari, a drugo Italijani) + istočnu Srbiju koja je pripala Bugarima.

Dalje, falsifikatoru istorije... na tvojoj karti se vide da su Zadar, Istra, dalmatinski otoci obojani drugom bojom, što znači da su italijanski... a demarkaciona linije prikazuje celu NDH samo što su u južnom delu gospodari bili Italijani, a u severnom Nemci. Ipak je sve to bila NDH...

Otale besmislice neću ni da ti govorim jer su totalno nepoznavanje istorije, pogotovo ono oko vojske Kraljevine Jugoslavije koja se kao povukla iz Hrvatske...

Dakle, knjigu u šake, pa da se čujemo onda...

Po meni ,nije problem u onima koji pokusavaju na sve nacine da iskrive sliku o Srbima kao narodu,vec u nama koji se ne trudimo da tu iskrivljenu sliku ,bar malo ispravimo.
Mada,ni mi sami ponekad nemamo jasnu meru u glorifikaciji sebe samih,stereotipno predstavljamo sami sebe i ponekad preteramo u tome,kao sto preterujemo u necinjenju ,kad su u pitanju oni koji se trude da nas ,opet stereotipno,predstave u losijem svetlu ,nego ono jeste.
Nikako naci sredinu,ni sa jedne ni sa druge strane.

100% tacno !!!

1.

HRVATSKA je ta koja je IZDALA Srbiju i Srbe na svojoj teritoriji, ako je Srbija izdala vas kako je moj pradeda sa oceve strane zarobljen kao vojnik Kraljevine u Hrvatskoj negde (500-700km od kuce) i proveo 3 godine u zarobljenistvu u Nemackoj???
2.

ZASTO je dogovarao vlast ako nije imao podrsku naroda iza sebe i KAKO to da ste dopustili da vam vladaju kvislinzi 4 godine sa tom velikom podrskom naroda, to je nezabelezeno u Evropi pa i svetu!
A Nedicevci skoro da i nisu ratovali protiv cetnika i partizana a kamoli da su planirali skupljanje trupa za Ruski front tako da ti je izgovor lejmerski!!

3.

Bezali pred nepoznatim, pazi ti to, pa posto ste bili ustaska drzava srcem i dusom naravno da vam je bilo poznato znacenje reci partizan a naravno i njihovo antifasisticko delovanje i zato ste bezali jer ste znali da ide lek za vasu bolest!! :hahaha1:
Pozdrav :cool:

HRVATSKA je ta koja je IZDALA Srbiju i Srbe na svojoj teritoriji, ako je Srbija izdala vas kako je moj pradeda sa oceve strane zarobljen kao vojnik Kraljevine u Hrvatskoj negde (500-700km od kuce) i proveo 3 godine u zarobljenistvu u Nemackoj???

ZASTO je dogovarao vlast ako nije imao podrsku naroda iza sebe i KAKO to da ste dopustili da vam vladaju kvislinzi 4 godine sa tom velikom podrskom naroda, to je nezabelezeno u Evropi pa i svetu!
A Nedicevci skoro da i nisu ratovali protiv cetnika i partizana a kamoli da su planirali skupljanje trupa za Ruski front tako da ti je izgovor lejmerski!!

Bezali pred nepoznatim, pazi ti to, pa posto ste bili ustaska drzava srcem i dusom naravno da vam je bilo poznato znacenje reci partizan a naravno i njihovo antifasisticko delovanje i zato ste bezali jer ste znali da ide lek za vasu bolest!! :hahaha1:
Pozdrav :cool:

Nisu bežali od partizana i antifašizma
bežali su od osvete
jer najtvrđe partizanske jedinice su bili ljudi iz krajeva
najviše pogođenih ustaškim zločinima
LIKA ,BANIJA ,KORDUN,ZAGORA,DALMACIJA,BOSANSKA KRAJINA
HERCEGOVINA,SREM

Ова Елис Мид што је написала књигу "Адемов крст" из које је узет одломак о жигосању, за њу већ видимо да је албански лобиста ( из текста на сајту о коме је и започета тема: http://www.srpskamreza.net/Aktuelnosti_arhiva.aspx?ID_Teksta=152&ID_Rubrike=1 ).

Осим књига, направила је и пар репортажа у истом стилу и маниру:

(има још три дела)

Оно што мене брине је што сам, трагајући по интернету за ликом и делом Елис Мид, пронашла и следећи сајт scholastic.com, који садржи одређена упутства за рад и програм савременим наставницима/професорима.

Да не дужим: http://content.scholastic.com/browse/collateral.jsp?id=971_type=Book_typeId=3219

где се појављује још једна књига од Мидове и упутство наставницима како треба да дискутују о књизи са ученицима. Између осталог, наставницима се препоручује да дискусију усмере следећим питањима:

- "Ко су Срби? Зашто они мрзе Албанце?
- Ко је Слободан Милошевић? Какву улогу је имао он у кризи на Косову? Где је он сада?
- Шта је УЧК и која је њена мисија? (у тексту изнад ових питања је описана као "група бораца за слободу")
- Дефиниши следеће изразе: етничко чишћење, геноцид/холокауст, злочин против човечности, ратни злочин"...

Касније у тексту се тврди да је оно што се десило Албанцима на Косову етничко чишћење, и студенти треба да пронађу историјски сличне ситуације, као што су ове горе наведене, уз питање - "да ли се историја понавља?"

Ово је укратко.

Нисам пронашла чији је то сајт али видим да је интернационални, и, оно што је оставило последњи горак утисак на овој страни сајта, је име (тј. презиме) особе која је саставила овај наставни план - Џенифер Кушнер.

Сматрам да сатанизација Срба тек почиње, Слобина смрт их је зезнула што не могу да у "наставни план" ставе питање "Зашто је Милошевић осуђен у Хагу?", али зато мислим да полажу све наде у Караџића и Младића... Треба некако оправдати нелегалну НАТО агресију на Србију.

Hrvoje, nemo' se vrijeđamo. Mogao bih ti biti otac po svoj prilici!

Nevezano za ovu temu,posto ste prethodnu zatvorili.
Ne verujem da bi mi po godinama mogao biti otac,a ukoliko bi i mogao onda si sigurno mentalno ostao negdje u sesnaestoj.Provjeri korijene,nemoj da te grize sto su Srpski!

Što se korijena i mentalnog razvoja tiče, o svemu govori tvoja lokacija.
Još nisi ispuzao ispod kamena. :mrgreen:

Back