jezik za zube

Koliko sam ja shvatila, tema su ljudi koji zloupotrebljavaju nečiju privatnost i javno govore o njoj, jer su im informacije iz života drugih na neki način dostupne.....po meni je to ona fora da skrenu pažnju sa svog privatnog života na tuđi, znači nisam ja baš najgora.....klasično konstantno ogovaranje je lečenje frustracija...širenje tračeva pa i neprijatne istine o nekome, je neka vrsta oduška.....
Teško se odlučujem da ogovaram reda radi, prvenstveno zbog sebe, osećam se jadno.....kada me neko nagazi, onda ogovaram tu osobu, ali samo u domenu pa recimo sukoba...i ako znam nešto iz privatnog života te osobe, to ne koristim, ne zato što sam mnogo dobra, već što sam u stvari sebična....ne želim da se ja osećam već rekoh jadno, bedno i ciganjski...

Tuđu privatnost poštujem u meri u kojoj je i sama osoba o čijoj je privatnosti reč poštuje, a nekada i više. A svoju praktično i nemam. Samo one stvari koje su društveno označene kao intimne i nepoželjne ja ne delim sa drugima, a inače nemam neku potrebu da bilo šta ne kažem ili sakrijem ili ne pokažem.E, sad, možda je kvaka u tome što u principu komuniciram sa jako malo ljudi, i to su mi uglavnom bliski članovi porodice ili zaista dobri prijatelji.

Ali i inače...nedavno u nekom razgovoru, došla priča dotle i ja počela da pričam o svom ocu, kako nam se ne javlja 15 godina, ili o prababi koja je bila alkos:lol: i muž mu kaže- Dobro, možda to ne zanima ostale. U stvari je hteo da spreči da me neko procenjuje na osnovu toga što ja mogu da kažem. A meni valjda toliko nije stalo do mišljenja ljudi koji mi nisu bitni da i ne znam šta sve kažem.

Poslednja izmena:
]Koliko sam ja shvatila, tema su ljudi koji zloupotrebljavaju nečiju privatnost i javno govore o njoj,[/B] jer su im informacije iz života drugih na neki način dostupne.....po meni je to ona fora da skrenu pažnju sa svog privatnog života na tuđi, znači nisam ja baš najgora.....klasično konstantno ogovaranje je lečenje frustracija...širenje tračeva pa i neprijatne istine o nekome, je neka vrsta oduška.....
Teško se odlučujem da ogovaram reda radi, prvenstveno zbog sebe, osećam se jadno.....kada me neko nagazi, onda ogovaram tu osobu, ali samo u domenu pa recimo sukoba...i ako znam nešto iz privatnog života te osobe, to ne koristim, ne zato što sam mnogo dobra, već što sam u stvari sebična....ne želim da se ja osećam već rekoh jadno, bedno i ciganjski...

Jeste , o tome je upravo tema uz dodatak toga da postoje ljudi koji javno zloupotrebljavaju (svesno ili nesvesno) neciju privatnost, a i nepromisljeno javno sve govore i o sebi do detalja...

Poslednja izmena:
Jeste , o tome je upravo tema uz dodatak toga da postoje ljudi koji javno zloupotrebljavaju (svesno ili nesvesno) neciju privatnost, a i nepromisljeno javno sve govore i o sebi...
zajebavas a
Uvek me je interesovao fenomen ljudi koji ne postuju tudju, pa cak ni svoju privatnost...
Da li su takve osobe suvise znatizeljne, nevaspitane, priglupe, previse otvorene...?
U kakve ste sve situacije licno ili posredno dolazili?
Ako zelite, dajte neke primere...

iz uvodnog posta se ne moze zakljuciti da se radi o tracarenju i prenosenju dalje licnih informacija koje se u poverenju kazu..ne nije o tome

Zmajcica je rekla "nepostovanje tudje privatnosti", a jedan vid je upravo tracarenje tj. sirenje u javnost onoga sto ste videli, culi ili vam ta osoba sama rekla. Drugi vid je postavljanje niz pitanja nekome i time zadiranje u privatnost.
Fenomen sa kojim se ja srecem je sledeci. Njih dve-tri se druze samotako, "varene i pecene", a svaka pojedinacno kod mene ogovara onu drugu i iznosi raznorazne pikanterije, koje mene...msm..ne zanimaju, a drugi problem mi je kada odu od mene i proizvoljno donose zakljucke o mom zivotu jer im nista ne govorim, pa mi je problem kako da zastitim svoju privatnost od tih energetskih vampira, sem da ih napicim metlom?

Zmajcica je rekla "nepostovanje tudje privatnosti", a jedan vid je upravo tracarenje tj. sirenje u javnost onoga sto ste videli, culi ili vam ta osoba sama rekla. Drugi vid je postavljanje niz pitanja nekome i time zadiranje u privatnost.
Fenomen sa kojim se ja srecem je sledeci. Njih dve-tri se druze samotako, "varene i pecene", a svaka pojedinacno kod mene ogovara onu drugu i iznosi raznorazne pikanterije, koje mene...msm..ne zanimaju, a drugi problem mi je kada odu od mene i proizvoljno donose zakljucke o mom zivotu jer im nista ne govorim, pa mi je problem kako da zastitim svoju privatnost od tih energetskih vampira, sem da ih napicim metlom?
ma bre to su tabloidi i paparazzo kakve to ima veze na ovom nivou tracarenja o tome necu da pricam uopste..rekla kazala i gluvi telefoni..sta da sirimo pricu na to

Tako e :)

Nije bilo namerno, ne razumem sta me pitas- koja je moja prednost od cega od koga?

Svako procenjuje na osnovu svog osecaja i iskustva , tako i ja, nema nikakve prednosti ili (ne) prednosti....valjda si to hteo?
nisam nista zapeo samo je povrsno siriti pricu dalje i vrteti se u krug a ne odgovoriti na sustinu po meni je to ovo
dolazimo do toga da kad ti neko postavi licno pitanje..da ti vec o njemu nesto znas..i na osnovu toga procenjujes da li je on podoban za otvorenu pricu ili je zabadanje nosa u tudje stvari..a ja te sad pitam,..odakle tebi ta prednost?

ma bre to su tabloidi i paparazzo kakve to ima veze na ovom nivou tracarenja o tome necu da pricam uopste..rekla kazala i gluvi telefoni..sta da sirimo pricu na to

Kakvi tabloidi?
To je nasa svakodnevna realnost.
To je vrh nepostovanja, ona ne postuje prijateljicu sa kojom je nerazdvojna, ne postuje sebe kada si dopusti takvo ponasanje, ne postuje moje gostoprimstvo.

Kakvi tabloidi?
To je nasa svakodnevna realnost.
To je vrh nepostovanja, ona ne postuje prijateljicu sa kojom je nerazdvojna, ne postuje sebe kada si dopusti takvo ponasanje, ne postuje moje gostoprimstvo.
tabloidi ne postuju niciju privatnost pa nikom nista..sta se spustamo na nivo tracarenja komsiluka..ako se ovde radi o tracarenju onda nema potrebe da se ova tema nalazi ovde nego na zenama ili domu i porodici..ja na njoj necu postovati jer me to ne zanima

tabloidi ne postuju niciju privatnost pa nikom nista..sta se spustamo na nivo tracarenja komsiluka..ako se ovde radi o tracarenju onda nema potrebe da se ova tema nalazi ovde nego na zenama ili domu i porodici..ja na njoj necu postovati jer me to ne zanima
Ne radi se o tracarenju komsiluka, vec o konkretnim stvarima, tema je bas za psihologiju jer iza takvih osobina nesto mora da stoji, a ti ne moras da posstujes... :):manikir:

Džordži, se nisi možda prepoznao u opisu pa se malo razljutio?! :mrgreen:

Poznata mi je pomenuta pojava u društvenim interakcijama, znam par takvih primeraka.
To njihovo trtljanje bi se moglo nazvati tračaranjem, ali pošto je, valjda, u pitanju specifičan psihološki profil osoba koje imaju takve porive, tema jeste za psihologiju.

Evo i jednostavnog načina za prepoznavanje:
Pitajte ih jel gledaju preljubnike. Ako je odgovor potvrdan - eto vam zadirača u privatnost. :)

Džordži, se nisi možda prepoznao u opisu pa se malo razljutio?! :mrgreen:

Poznata mi je pomenuta pojava u društvenim interakcijama, znam par takvih primeraka.
To njihovo trtljanje bi se moglo nazvati tračaranjem, ali pošto je, valjda, u pitanju specifičan psihološki profil osoba koje imaju takve porive, tema jeste za psihologiju.

Evo i jednostavnog načina za prepoznavanje:
Pitajte ih jel gledaju preljubnike. Ako je odgovor potvrdan - eto vam zadirača u privatnost. :)
a u kom opisu kad je svaki post novi opis?jesam

Back