Jeste li spremni na strance u obitelji?

Jel' tebe neko ceni manje u Nemačkoj što si "Yugo".... Ja sam dovoljno mator da sam se i toga nagledao.
Tema je za opširniju raspravu i jasno je da postoji nemački šovinizam. Ja to razumem. To je mehanizam odbrane. Razumem da su stranci ušli u njihov život i da im to ne prija. Nemačka je njihova zemlja i svaka im čast na tome šta oni mogu da istrpe.
Da li mene neko ceni manje zato što sam stranac? Sigurno. Ali ne svi i ne u meri koju ti možda očekuješ. Svojim radom i ponašanjem se trudim da budem veći Nemac od Nemca. Ne da bih se nekome dokazao, nego zato što se to meni svidja.

Danas se šetam gradom i primjećujem sve više Nepalaca. Njihov broj stalno raste. Kad prolaziš pored objekata koji se renoviraju i grade, vidiš sve manje domaćih radnika. Jasno je da će dio njih ostati ovdje, a neki će povući i članove svojih obitelji...

A što kad dođe do sklapanja brakova? Jeste li spremni da vam, možda, Nepalac, Indijac ili Sirijac postane član obitelji? Koja je alternativa, s obzirom na to da ćemo, prije ili kasnije, postati manjina?
Ako mogu da biram, pre ne.
Bar ne takve ekstreme….
Da je bar poreklom iz evrope do 4, 5 kolena unazad….

Danas se šetam gradom i primjećujem sve više Nepalaca. Njihov broj stalno raste. Kad prolaziš pored objekata koji se renoviraju i grade, vidiš sve manje domaćih radnika. Jasno je da će dio njih ostati ovdje, a neki će povući i članove svojih obitelji...

A što kad dođe do sklapanja brakova? Jeste li spremni da vam, možda, Nepalac, Indijac ili Sirijac postane član obitelji? Koja je alternativa, s obzirom na to da ćemo, prije ili kasnije, postati manjina?
Ni željan, ni spreman, ni ništa od toga.
Prije biram rezervat, da sam opkoljen žicom, ali sa svojom rasom.

image.jpg

Само Брикс !!!
Vidim skroman i realan...
Sve su takve, nema što...

Tema je za opširniju raspravu i jasno je da postoji nemački šovinizam. Ja to razumem. To je mehanizam odbrane. Razumem da su stranci ušli u njihov život i da im to ne prija. Nemačka je njihova zemlja i svaka im čast na tome šta oni mogu da istrpe.
Da li mene neko ceni manje zato što sam stranac? Sigurno. Ali ne svi i ne u meri koju ti možda očekuješ. Svojim radom i ponašanjem se trudim da budem veći Nemac od Nemca. Ne da bih se nekome dokazao, nego zato što se to meni svidja.
Pa dobro, to je validno. Isto to može da radi i jedan stranac u Srbiji.

Najiskrenije, ne znam. U porodici već imam strance. Imam Bugarku, Ruskinju, Irkinju, Nemca, Kanađanina pa Irca, pa crnca Kanađanina, imam i Kineskinju.
Bivši zet Italijan, imam i Mađare.

I svi su oni bliža rodbina. Sa ex yu prostora imam rođake koji su Hrvati.

Mogu da osnujem nove Ujedinjene nacije :hahaha:

Internet postoji zbog Amera.

Proveri malo vise o tim svojinskim odnosima internet stranica.

Pa se vrati, i da u svojim postovima pokazujes veliko postovanje prema US of A, a ne kao do sada.
Pa nije baš zbog Amera,nisu oni toliko pametni ,nego zbog onih koji ih drze kao kucice na povocu.Nama.trebaju Nepalke,Sirijke i ostale zdrave žene.Takodje vazi i za tebe,da se oženis i ostavi se ti politike i prazne priče

Back