Jeste li za ili protiv "srpskog sveta"?

Vaš stav...

• Ukupno glasova
    30
Vulin?

Protiv.

Šta će raspali narkoman, bio par puta u Rusiji na lečenju, i on će sad da nam priča o "srpskom svetu"? Ne znam šta je umislio... ali kad je od Vulina... Taj bre treba da bude u zatvoru za Jovanjicu i korupciju.
CGAhyQUWgAAhtxx.jpg

Srbija danas funkcioniše kao ruska gubernija na teritoriji Evrope, formalno pod zapadnim uticajem, ali suštinski pod ideološkim i političkim tutorstvom istoka. Zbog toga smo trajno neintegrisani, bez jasnog pravca i stalno u sukobu sa samim sobom i sopstvenim okruženjem.

Moskvi i njenim lokalnim poslušnicima odgovara da Srbija ostane van EU. Zato se godinama održava narativ da nas "Evropa stalno ponižava", "stalno nešto traži", "stalno nam otima", i da smo "večite žrtve". Time se veštački održava osećaj nepravde i otpora, da narod pomisli kako EU ne želi Srbiju, a u stvarnosti, to samo koristi onima koji na izolaciji zarađuju politički i finansijski kapital.

Taj narativ se hrani starim ranama i sukobima. Svaki istorijski događaj se prepričava kao dokaz da nas "mrze", dok se prećutkuje da je integracija put u stabilnost, razvoj i institucije. Umesto da gledamo napred, stalno se vraćamo u devedesete i ponavljamo iste priče o "ponosu", "izdajnicima" i "zapadnim slugama".

Zato i jeste cilj Kremlja i domaćih propagandista da Srbija nikada ne kroči u EU. Jer kad bi se to desilo, morali bismo da uvedemo red, vladavinu prava, transparentnost i slobodne medije, a to bi razorilo sistem koji se sada hrani korupcijom, mitovima i zavisnošću od "velikog brata".

Ako Srbija želi da se razvija, mora da raskine taj lanac. Da promeni vlast, oslobodi se ruskog uticaja i okrene se zapadu gde joj je prirodno mesto i geografski i ekonomski, i gde već žive milioni Srba koji su dokaz da se može normalno živeti u uređenim društvima.

Srbija danas funkcioniše kao ruska gubernija na teritoriji Evrope, formalno pod zapadnim uticajem, ali suštinski pod ideološkim i političkim tutorstvom istoka. Zbog toga smo trajno neintegrisani, bez jasnog pravca i stalno u sukobu sa samim sobom i sopstvenim okruženjem.

Moskvi i njenim lokalnim poslušnicima odgovara da Srbija ostane van EU. Zato se godinama održava narativ da nas "Evropa stalno ponižava", "stalno nešto traži", "stalno nam otima", i da smo "večite žrtve". Time se veštački održava osećaj nepravde i otpora, da narod pomisli kako EU ne želi Srbiju, a u stvarnosti, to samo koristi onima koji na izolaciji zarađuju politički i finansijski kapital.

Taj narativ se hrani starim ranama i sukobima. Svaki istorijski događaj se prepričava kao dokaz da nas "mrze", dok se prećutkuje da je integracija put u stabilnost, razvoj i institucije. Umesto da gledamo napred, stalno se vraćamo u devedesete i ponavljamo iste priče o "ponosu", "izdajnicima" i "zapadnim slugama".

Zato i jeste cilj Kremlja i domaćih propagandista da Srbija nikada ne kroči u EU. Jer kad bi se to desilo, morali bismo da uvedemo red, vladavinu prava, transparentnost i slobodne medije, a to bi razorilo sistem koji se sada hrani korupcijom, mitovima i zavisnošću od "velikog brata".

Ako Srbija želi da se razvija, mora da raskine taj lanac. Da promeni vlast, oslobodi se ruskog uticaja i okrene se zapadu gde joj je prirodno mesto i geografski i ekonomski, i gde već žive milioni Srba koji su dokaz da se može normalno živeti u uređenim društvima.
Moskva bla bla Kremlj bla bla
O cemu ti pricas?
Ovo je klasicna kolonija zapada koja odgovara zapadu zato sto nikada nece postati deo EU isto tako to odgrovara i Rusiji geopoliticki da nikada ne postane EU.

Moskva bla bla Kremlj bla bla
O cemu ti pricas?
Ovo je klasicna kolonija zapada koja odgovara zapadu zato sto nikada nece postati deo EU isto tako to odgrovara i Rusiji geopoliticki da nikada ne postane EU.

Mi jesmo kolonija zapada ali po sopstvenom izboru i na nagovor "prijatelja" sa istoka. Celom regionu je ponuđena integracija u EU i NATO ali samo odbili. Evo pogledaj Hrvate, oni su postali kandidat 2003. godine, a onda 2013. član. Sve su obavili za 10 godine. Mi smo postali kandidat 2009. godine, a postali član nikad. Posle 26 godina, obavili smo 5% reformi iz pristupnih poglavlja. Zapelo je na svim poglavljima koje se tiču slobodnih institucija i slobodnih medija. Jer ako se to reformiše, kako će onda da se krade preko burazerskih kombinacija i nameštenih tendera. Znači, nismo mi kolonija po "prinudi" nego smo kolonija po sopstvenom izboru, jer je pojedincima tako profitabilnije. To su ljudi iz režima koji imaju obraz i stomak da žrtvuju ceo narod da bi njima bilo bolje. Teška fujčina.

Kako misliš da pustim Vulina?

Naziv videa "Vulin otvoreno o srpskom svetu"... Video nisam ni pogledao, niti ću da ga gledam. Jedino ću gledati ako hoću da analiziram šta je taj raspali narkoman umislio, da radim psihoanalizu jednog narkomana u politici. Budala.

Nema tu ja šta da uopše gledam... Nije Vulin juče pao sa Marsa pa kao da vidim šta Vulin ima da kaže. Znam ja ko je Vulin. Nema tu mi dalje šta da raspravljamo. Takav kriminalac nije vredan toga da ja sad gledam šta on to ima da kaže. On je svoje rekao odavno.

Kakvih srpskih interesa kao takvih?

Srpski interes je da se i taj Vulin skine i sa državnih funkcija i sa droge i on i mnogi drugi srbomrzci i mafijaši koji nas jašu i uništavaju. Posle tamo nek vide na sudu dal treba prvo na lečenje na psihijatriju ili ravno u zatvor.

Кад ‘вако неко пала*уди о српству поштеном човеку дође да размишља о ступању у усташку војницу.

Srpski svet je laz.....

Srbi su sociopatoloski u osnovi, kad kazem osnovi ne mislim geneticki nego vaspitno , imaju lose vaspitanje vekovima...

Drugo Srbi su sebicni , highlander tipa moze biti samo prvi u selu.....

Ta dva ne idu sa idejom srpski svet...mada , postoji varijanta gde ide, kao svi se mrze i rade iz mrznje, a napreduju jer seku svoje al seku i tudje...po principu ruske mafije....jedan je glavni , ostali su da podupru ali zive psecim zivotom...tako moze srpski svet da uspe...ali nesto bolje i plemenitije, to ne..

Srpski svet je laz.....
Srbi su sociopatoloski u osnovi, kad kazem osnovi ne mislim geneticki nego vaspitno , imaju lose vaspitanje vekovima...
Drugo Srbi su sebicni , highlander tipa moze biti samo prvi u selu.....

Ta dva ne idu sa idejom srpski svet...mada , postoji varijanta gde ide, kao svi se mrze i rade iz mrznje, a napreduju jer seku svoje al seku i tudje...po principu ruske mafije....jedan je glavni , ostali su da podupru ali zive psecim zivotom...tako moze srpski svet da uspe...ali nesto bolje i plemenitije, to ne..
Znaci priznao si da si srbomrzac, lepo :D Inace i studenti-politicari su slicni... kao sto sam pisao na drugim temama, 80% njih nece ni biti gradjani Srbije u buducnosti i to znaju odavno, nevezano za razvoj situaciju ovde. Tako da nisu nikakva nasa nego tudja buducnost.

Poslednja izmena:
Znaci priznao si da si srbomrzac, lepo :D Inace i studenti-politicari su slicni... kao sto sam pisao na drugim temama, 80% njih nece ni biti gradjani Srbije u buducnosti i to znaju odavno, nevezano za razvoj situaciju ovde. Tako da nisu nikakva nasa nego tudja buducnost.
A ti po ovome što si napisao, s fokusom na ovo boldano, želiš reći da izdaješ svoju državu zbog mafije i pi*oustog?
Jer u prijevodu si to upravo rekao.

Hebeš to što će vam 80% mladih otići van, imate zato Gance, Nepalce i Mongole.
I onda umjesto da se zapitaš, možda promijeniš nešto u državi na bolje kako bi umjesto 80% otišlo možda samo 20%, ti i dalje tupiš svakodnevno s botovskom propagandom.

Ukratko, tebi je SNS ispred države i Srba.

Nije li te barem malo sram?

Cuj ti njega priznao ....pa ne treba ti tu reflektor da vidis pogan Srba...
Glupo je mrzeti , ako ne uzimas energiju iz toga, ali da smatras bednim i bezvrednim to da...

E sad treba razjasniti da li mrzim Srbe ili mrzim ono kako se Srbi ponasaju, a smatram Srbe bezvrednim nekog truda....i opasnim u okruzenju...

A sto se tice gradjanstva, pa Srbi danas ne broje ni 10 gradjana sve ukupno u Srbiji , sve seljoberi...manje ili vise..

Tako da tu ne moras da se brines, nece skoro biti gradjana Srba, cak ni medju mladjima, tj omladinom, oni ce samo biti metroseljaci...sto je bolje , nego obicni seljaci....zelece da vide sveta da budu poznati , da uspeju u svojoj bransi , velicace povratak na selo , a obavezno ce ici sa porodicom u neko etno domacinstvo , ne radi farse, nego je isplativije nego da odrzavaju sami svoje etno nasledje, nego brate plati i budi 10 dana da ti seljak titra jajca... i przi ustipke i jaja i kacamak

Na zalost tu ima jedno ali , ja znam da postoji manje od 10% Srba koji su obicni , zeljni da ucine i da im se ucini , nisu moralni , srbi ne znaju sta je moral, ali jesu na neki svoj nacin vaspitani onako osrednje...
Nije za uzor, daleko od toga, ali ti zao , ipak je to ljudska formulacija u moru pogani , pa ti zao....
Nema ni 10% ali ti zao...da i njih ukljucis i da ih izbrises, cak i sad kad su tako u manjini , ...a mozda je to samo moja navika da zivim od onih koji su izuzeci....

U svakom slucaju to nije korisno vezivati se za izuzetke i manjine , ali eto....da mogu odvojio bih takve, ali nece da se odvajaju , tako da ako nije pogan, onda je nakrivo , smesno ili ne, sto rece jedan hercegovac...
Kod nas sto nije nasilno to je nakrivo , sto nije nakrivo to je pogano , sto nije pogano , to je tvrdoglavo , sto nije tvrdoglavo , e to nije nase sto posto...

Definicija za “srpski svet”?
Pokušaj zadržavanja teritorija gde smo klali kršćane za Turke, 150 godina posle propasti Osmanlija...
Ideja - hajde da kažemo da ti narodi nikada nisu ni postojali...
Izvedba - prebijeni smo...
Budućnost - vratit ćemo se u neki oblik služenja istoku i Srbi će polako napustit hrišćanstvo radi služenja uniji komunista i islamskih radikala, koja kreće u napad na hrišćanstvo i evropu. Već sada atmosfera u srpskom društvu je takva da se želi uništenje evrope sa hordama sa istoka.
Oduvek smo želeli uništenje hrišćanskog Konstantinopola, jer nas nije podržao u krađi teritorije i nismo bili mirni dok to nismo postigli, a sada želimo uništenje zapadnog hrišćanstva iz istog motiva...

Poslednja izmena:
Pokušaj zadržavanja teritorija gde smo klali kršćane za Turke, 150 godina posle propasti Osmanlija...
Ideja - hajde da kažemo da ti narodi nikada nisu ni postojali...
Izvedba - prebijeni smo...
Budućnost - vratit ćemo se u neki oblik služenja istoku i Srbi će polako napustit hrišćanstvo radi služenja uniji komunista i islamskih radikala, koja kreće u napad na hrišćanstvo i evropu. Već sada atmosfera u srpskom društvu je takva da se želi uništenje evrope sa hordama sa istoka.
Oduvek smo želeli uništenje hrišćanskog Konstantinopola, jer nas nije podržao u krađi teritorije i nismo bili mirni dok to nismo postigli, a sada želimo uništenje zapadnog hrišćanstva iz istog motiva...
O čemu ti pišeš :eek:

Back