- Poruka
- 51.779
..a mi posle ovih ratova čekamo da nam neko da posao, i bunimo se ako radimo za 20 000...tragikomedija.
Zato sto smo trpeli "nicim izazvane" sankcije.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
..a mi posle ovih ratova čekamo da nam neko da posao, i bunimo se ako radimo za 20 000...tragikomedija.

A je li, burazeru, a ti misliš i da je na tom Zapadu na koji svi naši beže da rade, odjednom poteklo med i mleko. O čemu pričate, samo vas čitam, i ne verujem očima. Imaš s.ebanu zemlju kakva je Srbija u ovom trenutku, prevalio si dva rata u kratkom roku, inflaciju, razna politička previranja, izgubili smo mnogo, i šta sad...pa posle onog drugog sv. rata, prionulo se na neke radne akcije, izgradnju, pa ebt, Nemci su posle Prvog sv. rata koji su izgubili i posle kog im je odrapljena ebeno teška odšteta uspeli da za 15-ak godina ponovo postanu vodeća evropska sila....a mi posle ovih ratova čekamo da nam neko da posao, i bunimo se ako radimo za 20 000...tragikomedija.
A tebi se, mali, opet priviđaju demokrate, šta li?

Не знам какве везе има запад са овом причом.Нигде га нисам поменуо у тексту.

Tи бре ко да си пао са Марса.A je li, burazeru, a ti misliš i da je na tom Zapadu na koji svi naši beže da rade, odjednom poteklo med i mleko. O čemu pričate, samo vas čitam, i ne verujem očima. Imaš s.ebanu zemlju kakva je Srbija u ovom trenutku, prevalio si dva rata u kratkom roku, inflaciju, razna politička previranja, izgubili smo mnogo, i šta sad...pa posle onog drugog sv. rata, prionulo se na neke radne akcije, izgradnju, pa ebt, Nemci su posle Prvog sv. rata koji su izgubili i posle kog im je odrapljena ebeno teška odšteta uspeli da za 15-ak godina ponovo postanu vodeća evropska sila....a mi posle ovih ratova čekamo da nam neko da posao, i bunimo se ako radimo za 20 000...tragikomedija.
Не знам какве везе има запад са овом причом.Нигде га нисам поменуо у тексту.
Ajoj....
To je u sklopu mog odgovora, ne znači da si ti pomenuo, već ti ja na primeru objašnjavam, na primeru Zapada, da ni tamo nisu cvetale ruže, na primeru Nemačke (koju svrstavamo u Zapad) itd. da su tamo zapeli svi odreda da obnove zemlju, pa tek onda tražili poslove i bolje plate i otvarali firme...
Tako, olovku nemam...
Tи бре ко да си пао са Марса.
Да тај ради за 200 евра али послодавац тог што ради за 200 евра остварује екстра профит и свој производ или услугу наплаћује више него што је цена производа или услуге у региону.
Јел ти сад мало јасније или мора да ти цртам ?
Не треба запад да буде нека референца за животни модел.То је модел који сада влада у Србији и који даје своје резултате.Људи на западу изумиру,биолошки нестају,баш као и Срби данас,јер су већински робови(пре свега у духовном смислу,робови лоших материјалистичких навика и живота на кредит).
ПС
Немачка је обновљена са разлогом(који се данас може видети),и то од новца оних који су је и довели до уништења.
Ево узмимо за пример стране банке које послују у Србији где оставрују екстра профит са јако високим каматама и јефтином радном снагом не морамо да узмемо продајне ланце страних послодаваца где су палте 2-3 пута мање него у банкама.To što si završio neki večernji kurs za pravnika, ne daje ti za pravo da budeš bahat.
Zapeo si s tim ekstraprofitom i naplatom usluga, pa samo to...
Ti ciljaš na tajkune, a ja pričam o nečemu potpuno drugom, jesi li imao primer momaka koji su se bacili na proizvodnju ulja i pokopali monopoliste? Koliko danas košta litar ulja?
Ko je oborio cenu i zašto je cena pala?
Je l' sad tebi jasnije malo?
Ево узмимо за пример стране банке које послују у Србији где оставрују екстра профит са јако високим каматама и јефтином радном снагом не морамо да узмемо продајне ланце страних послодаваца где су палте 2-3 пута мање него у банкама.
Jok,samo genetski modifikovani nacisti
Ma lupa gluposti samo ne bi li ispao zanimljiv,i na kraju se uvek pokopa......sta ces genetika.![]()
Dalje, ko te tera da čuvaš pare u banci? Ko te bije po ušima da uzimaš kredit?
).
Jer nas/ih je drzava dovela do prosjackog stapa.У односу на матичну земљу одакле је банка неколико пута ниже, то је за послодавца јефтина радна снага, а још доста виша камате него у матичним земљама и ето лепог профита.Važi, uzmimo za primer baš te banke koje nisu ni postojale, niti je iko bio toliko lud da onima koje su postojale poveri novac na čuvanje? Koliko radnih mesta? Kolike su plate? Da li je po tebi jeftina radna snaga ako je plata u jednoj takvoj banci 40-50 000. Možda tamo u Beogradu, kod mene je to dobra plata.
Dalje, ko te tera da čuvaš pare u banci? Ko te bije po ušima da uzimaš kredit?
E booze svasta . Svako je kod nas novinar .

У односу на матичну земљу одакле је банка неколико пута ниже, то је за послодавца јефтина радна снага, а још доста виша камате него у матичним земљама и ето лепог профита.
Значи ти ћеш у Србији платити доста скупље кредит него у матичној земљи одакле је банка, а власник те банке ће платити 4 пута јефтиније свог запосленог и не размишљајући да му повећа зараду.
То ти говори да ситуација у неким областима није тако лоша, у реду да послодавац остварује минималан профит па да плаћа минимално рану снагу, овде је појава да остварује јако добар профит и да се послодавац у медијима хвали како добро послује, док је радна снага плаћена испод сваког минимума а број сати проведених на послу је већи него у матичној земљи.
Pa kakav je standard ovde? I nemoj da mi pričaš kako su cene ovde više nego u regionu. To zavisi gde se snabdevaš. U nekim radnjama je skuplje u nekim jeftinije. Sad mogu da ti pokažem tri različite radnje sa različitim cenama istih proizvoda.
Gorivo? Pa otpešači par kilometara, prijatelju, naši stari su pešačili i po 15 do posla i nazad.
I naravno da će ostvarivati profit, a šta bi ti, da ne ostvaruje? Ti bi komunizam, socijalnu državu? Pa ne ide to tako, ne možeš da preskočiš faze razvoja. Kad i ako, a sumnjam da će se to desiti, Srbi razviju preduzetnički duh, pa ekonomisti iz banke pređu u privatnu firmu, onda će i banka da podigne platu ekonomistima da ih zadrži. Nema posla, tačno. Kradu nas stranci, tačno. Da li se mi trudimo da sami nešto pokrenemo, kao pojedinci, jok more...tek poneki izolovan slučaj.
Вала не би ни комунизам али не би ни социјалу на чијим леђима се богати белосветски олош.
Е видиш онда ће их неки паметњаковић прогласити нерадницима без имало моралне одговорности.Pa ebg, treba malo i pritrpeti. Činjenica je da neće ova vlast dobro doneti, štaviše, mislim da je kasno za sve samo zato što nije dobijeni novac uložila u strateške resurse. Inače, moralo je ovim putem, ko god da je bio na vlasti...ali i da se mi nismo potrudili kao narod, nismo, nemoj da se lažemo...a belosvetski ološ ti je i Rus i Amer i svi stranci...a imaš i našeg ološa, koji se čak i busa patriotizmom. Svako gleda sebe u kapitalizmu, pa prema tome, i ti kao radnik treba da gledaš sebe...a što ne gledaš...pa ko te ebe, prosto rečeno. Sindikalizam, solidarnost, jedinstvo...strah da prijave mobing, da se organizuju...ma onda me baš boli ćoše za njih, ako sami ne umeju da se čuvaju, brane i napadaju kolektivno.
ne citas lepo, samo vidis ono sto hoces pa gresis
b. otkup stanova je prosao i bio je veliki dijapazon otkupne cene. neki su stvarno otkupljeni za par stotina necega. ali i to je bolje nego da ih danas misko ili saric kupuju sa firmama. i da izbacuju narod srbije na ulicu
ponavljam prilikom izgradnje su svi stanovi bili placeni po trzisnoj ceni, znaci firme su delile svoju imovinu svojim radnicima, a ne tudju. neka se danas gazde firmi potrude pa zarade i za sebe i za nas, nije tesko kad si sposoban
)
Jesmo li mi, Srbi, generalno lenj narod!?
Jesmo, nego shta... postoji i jedan onako bash ekstremno lenj deo nasheg naroda... zovemo ih Crnogorci.![]()

Deljeni su stanovi, to sam i ja napisao.
Kao i na zapadu dobijali su plate, samo sto smo mi dobijali i stanove. (Moji roditelji nisu)
Gazda ti daje platu, nije on socijalna ustanova pa da resava stambena pitanja zaposlenih. Da ti platu pa ti sa njom radi sta hoces. Os kredit za stan, oli auto, ili ces u kafanu, tvoja stvar.
Onaj ko digne kredit za stan kod nas postaje vredan radnik kao oni sa zapada. Muka natera.![]()
Jesmo li mi, Srbi, generalno lenj narod!?
Jesmo, nego shta... postoji i jedan onako bash ekstremno lenj deo nasheg naroda... zovemo ih Crnogorci.![]()