- Poruka
- 10.209
Najbolje je raditi na forumu. Samo da još plaćaju svaku reč.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
decko, jel imas dan radnog staza upisan u radnu knjizicu... nemas, a?
Исправка.Чим се неко демократама не понуди да га краду до смрти,они га прогласе лењим.Cim demokrate nesto sjebu u drzavi a nemaju opravdanja onda su Srbi lenj narod.......dokle ovo ide![]()
znaci nemas
Cim demokrate nesto sjebu u drzavi a nemaju opravdanja onda su Srbi lenj narod.......dokle ovo ide![]()
Иди,па робуј. Немој друге да навлачиш на то.Poslednji primer odustajanja radnika Fijata zbog težine posla je bio povod za raspravu o tome da li smo mi lenj narod, ili, ako lepše zvuči tako, manje vredan narod
Bilo je nekih tema ovde o tome, pa se došlo do zaključka da 50-ak radnika nije veliki broj. Slažem se, nije. Međutim, ovo i nije izolovan, pa ni adekvatan primer naše lenjosti, nepreduzimljivosti i nemara.
Zaboravilo se, ili ne želimo da se sećamo da je japanski ambasador pre koju godinu "na prepad" krenuo u kontrolu autobusa koje je Japan poklonio Beogradu. Imao je šta i da vidi. Nakon što je zapretio da će autobusi, ukoliko ne budu u najkraćem roku očišćeni, biti transportovani nazad na daleki istok, Srbi se setili krpe i vode. Mnogi su se tome smejali, a malo njih je to shvatilo kao sramotu.
Već sam pominjao da je jednom prilikom predstavnik poljoprivrednika iz Holandije, prilikom proputovanja kroz Pomoravlje, plakao kad je video toliku zaparloženu zemlju.
Japan, J. Koreja i niz drugih zemalja seku vrhove brda kako bi napravili...i još jednom, NAPRAVILI obradive ravne površine.
Na vest da se Kinezi sve više doseljavaju u Žitorađu i okolna sela, te da zemlju obrađuju ručno i uzgajaju bogtepita šta sve, reagovali smo sa: baš su simpatični.
Pominjali smo i Rajsa više puta koji nam je još u svoje vreme govorio da radimo samo onoliko koliko nam treba i ni minut i metar više.
Ali, zato se svi sablažnjavamo kako je to moguće da smo ovako "bogata" zemlja, a toliko nerazvijeni. Ebg, vlast je takva nakaradna kakva je, al' ebote, što to ne smeta Kinezima u Žitorađi?
Ajd' sad, podne je, vreme je za kaficu u centru![]()
Иди,па робуј. Немој друге да навлачиш на то.

Tako je, brate, a ti i dalje sedi u birtiji i žickaj od keve kintu![]()

Naravno da smo lenj narod...osvrnite se oko sebe i pogledajte sve one koji uredno godinama nemaju posao. Da li nešto rade osim što sede i kukaju? Naravno da ne. Žive od roditeljskih penzija i kukaju na državu. Neće da beru voće po plantažama, neće da rade na građevini, neće da čiste, neće ništa gde mora da se podigne nešto teže od olovke.
Pa gospodo...ne mogu svi da drže olovku u ruci, neko mora i da čisti i da zida.
Bosancima i Krajišnicima nije ispod časti da rade na građevini za dnevnicu od 20,30 evrića, ali zato gospodi iz Srbije uglavnom jeste. Bosanci će i da beru voće po plantažama, da čiste, da rade sve što stignu, ali neće čekati da im keva od penzije da neki dinar za cigare.
Naravno da smo lenji...kao bube.
Pa mi nećemo da očistimo sneg ispred sopstvene zgrade, kao da će tu da prolaze Nemci, a ne mi.
Ma...fuj...nismo bolje ni zaslužili.
Све је могуће променити усраном мотком.Само,онај који држи мотку треба и да је користи а не само да трпа у сопствени џеп пошто мисли да не може да буде кажњен.Ma draga moja, nemoguće je to promeniti. Pa gde još postoje izreke osim ovde: "ne možeš ti mene toliko malo da platiš, koliko ja mogu malo da radim" i "bolje da sedim kući za džabe nego da radim za džabe".
To je dovoljno.
Više bi voleli ovi ovde da rade za 20 hiljada, a da mogu u podne na kaficu, nego da rade za 40 hiljada da ne dižu glavu. Srpska posla.
Gle sad kad te potuče argumentom, pa kaže da ima platu jedno 1200 evra.![]()

Ma draga moja, nemoguće je to promeniti. Pa gde još postoje izreke osim ovde: "ne možeš ti mene toliko malo da platiš, koliko ja mogu malo da radim" i "bolje da sedim kući za džabe nego da radim za džabe".
To je dovoljno.
Više bi voleli ovi ovde da rade za 20 hiljada, a da mogu u podne na kaficu, nego da rade za 40 hiljada da ne dižu glavu. Srpska posla.
Bolje kad je Tadić kriv...Ma čudo jedno, sve neki marljivci, uspešni preduzetnici, bogatuni...i to sa malo rada, nikad nisu "robovali"...ebt, kad ih vidim, pitam se stvarno kako je moguće da nismo "evropski tigar"![]()

Све је могуће променити усраном мотком.Само,онај који држи мотку треба и да је користи а не само да трпа у сопствени џеп пошто мисли да не може да буде кажњен.
čak i kada je potpuno legitimna i pravedna ta us.ana motka, to je motka prljavog kapitaliste robovlasnikaNije trebalo da otvoriš ovu temu, prst u oko.Bolje kad je Tadić kriv...
![]()

Tako je, brate, a ti i dalje sedi u birtiji i žickaj od keve kintu![]()
Bolje od reči govori činjenica kakvi su naši radnici širom zapada.
U najkraćem, ako te neko plati toliko dobro da si zadovoljan - onda ćeš pružiti maksimum.
Nažalost, na našim prostorima je ekonomska kriza - konstanta. Počev od SFRJ pa do dana današnjeg. A to je najmanje 30 godina. S tim, što "kriza" u SFRJ ni izbliza nije ličila na krize koje su došle padom berlinskog zida i sranj*ima koja su nailazila. Malo ko je odve imao uopšte šansu da bude dobro plaćen za ono što radi. (Ne računam tajkune i druge lopove)
Ipak, ni jedna generalizacija, kao i ova o neradnim Srbima, ne stoji. Suštinski tj. realno, nismo ni gori a verovatno ni bolji od ostalih po tom pitanju.
Ma danas Tadić, sutra Toma, prekosutra ko zna ko...al' vlast je uvek kriva, ne mi, mi smo jedan vredan narod u tri lepe ma...![]()
Pazi, Laci, svi pominju kako nas je ulenjilo samoupravljanje itd. međutim, simptomatično je da je taj Rajs kog ovde nemilosrdno eksploatišu primetio da smo, bre, neradnici, prosto rečeno, još davno pre socijalizma. Pa ebg, ako ja generalizujem, generalizovao je i Rajs.
Ја издржавам себе и своју породицу.Нисам ничији роб,радим за себе ,на своме.
Томе треба сваки слободан човек да се учи.
С друге стране,они који нису у стању да се издржавају морају да раде за друге,али то не значи да треба да робују и да их газда психофизички уништава.То је оно што ти овде оправдаваш и за шта се залажеш кроз еуропску деморкатију и сличне "вредности" ,које од људи праве робовске надничаре неспособне да стварају и издржавају породицу.Због такве филозофије,већина у овом друштву одумире.