Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako JS tumace nastanak sveta,ljudskih bica i Boga?

Tumače onako kako tumači Biblija.

Prva knjiga Mojsijeva u prvom poglavlju ti sve objašnjava.

LJudi su nastali odjednom, a ne postepeno evolucionim procesima.

1. Mojsijeva 2:7 - Tada je Jehova Bog načinio čovjeka od praha zemaljskoga i udahnuo mu u nosnice dah života, i čovjek je postao živa duša. :heart:

Zemlja je nastala postepeno kroz procese.

1. Mojsijeva 1:2 - A zemlja je bila prazna i pusta, i tama se prostirala nad površinom bezdana vodenog, a Božji duh djelovao je nad površinom voda. :heart:

Bog nije nastao, pošto je VJEČAN, što mi nemožemo ni znanstveno, ni sa našim kapacitetom inteligencije objasniti.

Psalmi 90:2 - Prije nego su se gore rodile, prije nego si zemlju i plodno tlo sazdao,
odvijeka i dovijeka ti si Bog. :heart:

Da i ? U knjizi se radi analiza mogučnosti iz toga doba. Naše proučavanje jasno govori da je Isus Razapet na stup, a ne križ.

Galaćanima 3:13 - Krist nas je kupio i tako oslobodio prokletstva Zakona postavši umjesto nas prokletstvom, jer je pisano: “Proklet je tko je god obješen na stup. :heart:

Pavao ovdje citira biblijski stih iz Starog Zavjeta.

Ezra 6:13 - Krist nas je kupio i tako oslobodio prokletstva Zakona postavši umjesto nas prokletstvom, jer je pisano: “Proklet je tko je god obješen na stup. :heart:

Na scenu stupa sada vec legendarni prevod Novi Svet za koji se ne zna ko ga je preveo, jer ti ljudi nisu hteli da se njihova imena spominju cak ni posle njihove smrti. Pitam se zasto? Da li zato sto nisu hteli ovozemaljsku slavu zbog odlicnog prevoda ili zbog toga sto je prevod prepun gresaka pa kad bi se znalo ko su oni onda bi sprovela istraga o njihovom obrazovanju, kvalifikacijama itd., zar ne?

значи дефинитивно ниси читао Библију:(

Не мислите да сам ја дошао да покварим закон или пророке: нисам дошао да покварим, него да испуним.

А Он рече: Тешко и вама законицима што товарите на људе бремена претешка за ношење, а ви једним прстом својим нећете да их прихватите.

Тешко вама законици што узесте кључ од знања: сами не уђосте, а који хтеше да уђу, забранисте им.

И рече им: Ово су речи које сам вам говорио још док сам био с вама, да све треба да се сврши шта је за мене написано у закону Мојсијевом и у пророцима и у псалмима.....

све то имаш у јеванђељу по Луци

читај Библију, а не стржарску кулу или како је већ зовете.

Matej 5:17 - Ne mislite da sam došao obezvrijediti Zakon ili Proroke. Nisam došao obezvrijediti, nego ispuniti! :heart:

Što je mislio pod time, objasni i obrazloži ??? :bye:

Na scenu stupa sada vec legendarni prevod Novi Svet za koji se ne zna ko ga je preveo, jer ti ljudi nisu hteli da se njihova imena spominju cak ni posle njihove smrti. Pitam se zasto? Da li zato sto nisu hteli ovozemaljsku slavu zbog odlicnog prevoda ili zbog toga sto je prevod prepun gresaka pa kad bi se znalo ko su oni onda bi sprovela istraga o njihovom obrazovanju, kvalifikacijama itd., zar ne?

Da, svatko misli ono što želi. :heart: :bye:

Pa ne ubijamo druge ljude u nikakvim bitkama, nego im objavljujemo dobru vijest o Božjem kraljevstvu, i naučavamo ih da je korisno i ispravno biti dobar i pun plodova duha.

Matej 28:19,20 - Zato idite i načinite učenike od ljudi iz svih naroda, krsteći ih u ime Oca i Sina i svetog duha, učeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka ovoga poretka.” :heart: :bye:

Pa to je nista.
YHWH voli krv, vi ste za njega crvi.

Matej 5:17 - Ne mislite da sam došao obezvrijediti Zakon ili Proroke. Nisam došao obezvrijediti, nego ispuniti! :heart:

Što je mislio pod time, objasni i obrazloži ??? :bye:

па јесам ли ти навео још три цитата да би схватио шта је мислио.
стварно ме изненађујеш, док си преписивао књигу "расп. на темељу писма" ишло ти је глатко, сад се понашаш као карамбол у билијару.

Pa da.. i vi sad mislite da ste nekakvi pravi a zapravo ste OTPAD... :confused:

Jel ti to meni mašeš ili pokušavaš da si makneš paučinu s očiju?

Kada nešto postavljaš, onda bi bilo lijepo i da objasniš i argumentiraš.

Zašto misliš da smo mi kršćanski otpad, po ćemu to zakljućuješ ?

Nemogu ti ja maknuti paučinu sa očiju, nego samo Bog putem svoje sile, a to opet ovisi o tvome srcu.

1. Korinćanima 2:14 - A tjelesni čovjek ne prihvaća ono što je od Božjega duha, jer je to za njega ludost, i ne može to spoznati, jer se to treba prosuđivati na duhovan način. :heart: :bye:

па јесам ли ти навео још три цитата да би схватио шта је мислио.
стварно ме изненађујеш, док си преписивао књигу "расп. на темељу писма" ишло ти је глатко, сад се понашаш као карамбол у билијару.

Neka, pusti mene, nego samo ti fino objasni značenje biblijskih stihova.

Na što je Isus mislio, kada je rekao da je došao ispuniti, a ne ukinuti Zakone i Proroke ?

:heart: :bye:

Kada nešto postavljaš, onda bi bilo lijepo i da objasniš i argumentiraš.

Zašto misliš da smo mi kršćanski otpad, po ćemu to zakljućuješ ?

Nemogu ti ja maknuti paučinu sa očiju, nego samo Bog putem svoje sile, a to opet ovisi o tvome srcu.

1. Korinćanima 2:14 - A tjelesni čovjek ne prihvaća ono što je od Božjega duha, jer je to za njega ludost, i ne može to spoznati, jer se to treba prosuđivati na duhovan način. :heart: :bye:
Nisam ni mislila da mi ti možeš maknuti paučinu. Pročitaj opet šta sam te pitala..
slobodno se i rečnikom posluži...:lol:

Iskreno.. ne mislim da je bilo ko otpad..
samo sam hela da čuješ kako tolerancija zvuči po tvojim leđima...:D
a ako nastaviš tako naći ću i argumente...:lol:

aj sad nastavi intervju.. eno Gospodarica čeka odgovor...

da li JS imaju neke cinove?

ko je glavni i ko vodi sastanke?

ko odredjuje sta ce biti na sastancima?

koliko puta nedeljno ih imate?

Jehovini Svjedoci nemaju činove.

Matej 23:8 - A vi nemojte dopustiti da vas zovu učiteljima, jer jedan je vaš učitelj, a vi ste svi braća! :heart:

Sastanke vodi starješina ili nadglednik ( osoba koja ima uz spoznaju i velike plodove duha )

1. Timoteju 3:1-3 -Ako tko želi služiti kao nadglednik, hvalevrijednu službu želi. Stoga nadglednik treba biti besprijekoran, imati samo jednu ženu, biti umjeren u svemu, razborit, uredno živjeti, biti gostoljubiv, sposoban poučavati, ne pijanica, ne svadljivac, nego razuman, ne ratoboran, ne pohlepan za novcem. :heart:

Na sastancima je program koji se vodi u cijelom svijetu u isto vrijeme, a određuje ga vodeće tijelo ( vjerni i razboriti rob )

Matej 24:45-47 - Tko je dakle vjerni i razboriti rob kojeg je gospodar njegov postavio nad slugama svojim, da im daje hranu u pravo vrijeme? Sretan je taj rob ako ga gospodar njegov, kada dođe, nađe da tako radi! Zaista, kažem vam, postavit će ga nad svom imovinom svojom. :heart:

Postoje dva puta tjedno predavanja i sastanci.

Hebrejima 10:24,25 - I razmišljajmo jedni o drugima, kako bismo se poticali na ljubav i dobra djela, i ne propuštajmo svoje sastanke, kao što neki imaju običaj, nego hrabrimo jedni druge, tim više što vidite da se približava dan :heart:

Ako ti bude neki biblijski citat malo teži za razumijet, slobodno se obrati na PP, tako da ti mogu objasniti i obrazložiti, da neidem ovdje u širinu. :bye:

Neka, pusti mene, nego samo ti fino objasni značenje biblijskih stihova.

Na što je Isus mislio, kada je rekao da je došao ispuniti, a ne ukinuti Zakone i Proroke ?

:heart: :bye:

srbin.gif

Јер се закон даде преко Мојсија, а благодат и истина постаде од Исуса Христа.

па ти ништа не разумеш:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back