Dionizija
Domaćin
- Poruka
- 3.534
JS imaju svoje Sveto pismo?
Po kom prevodu izucavate?
Znam da imaju svoje nego čovek mi reče novo ne više ono po kojem su ranije propovedali.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
JS imaju svoje Sveto pismo?
Po kom prevodu izucavate?
Jehovini Svjedoci nemaju činove.
:
Ukratko..Jehovini Svjedoci nemaju činove.
Matej 23:8 - A vi nemojte dopustiti da vas zovu učiteljima, jer jedan je vaš učitelj, a vi ste svi braća!
Sastanke vodi starješina ili nadglednik ( osoba koja ima uz spoznaju i velike plodove duha )
Na sastancima je program koji se vodi u cijelom svijetu u isto vrijeme, a određuje ga vodeće tijelo ( vjerni i razboriti rob )
Postoje dva puta tjedno predavanja i sastanci.
Ako ti bude neki biblijski citat malo teži za razumijet, slobodno se obrati na PP, tako da ti mogu objasniti i obrazložiti, da neidem ovdje u širinu.![]()

Proverio sam sa Jevrejinom covekom STRUCNJAKOM ZA HEBREJSKI JEZIK I GRAMATIKUA ti si neki magistar gramatike, ili ???
Valjda su STRUČNE osobe kroz proučavanje vjerodostojnije od tebe.
Aj ti meni objasni zbog cega vi ne prolivate krv u slavu YHWH ?
U S.Zavetu je ocigkedno da se to YHWHu mlogo svidja.
Kakva je to predanost i kakvi ste vi to vernici?

ma.. važno je da vi znate što ste izmenili.. meni je sve jedno...Zbog nedovoljne spoznaje tako govoriš, no ako želiš detaljno objašnjenje, možeš dobiti odgovor na temi RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA, negdje na početku teme.![]()
![]()

Kada malo bolje proućiš, zašto je Bog za vrijeme Izraela vodio ratove, a zašto to danas svome narodu ne dopušta. biće ti mnogo jasnije.
Za tu spoznaju ti je potrebno proučavanje Pisma, jer ne želim raditi velike postove na ovoj temi.
:
![]()
Јер се закон даде преко Мојсија, а благодат и истина постаде од Исуса Христа.
па ти ништа не разумеш![]()

Vi ste sve ispromasivali.
A kralj Saul, pa David, pa Car Solomon....
zbog cega nemate cinove kada takvo stanje stvari nalaze YHWH ?

Ma u redu, poštujem tvoje uvjerenje i stavove, no ja te pitam da mi objasniš biblijski stih i njegovo značenje.
Matej 5:17 - Ne mislite da sam došao obezvrijediti Zakon ili Proroke. Nisam došao obezvrijediti, nego ispuniti!![]()
Ukratko..
Svi ste braća a neki su i starešine, nadglednici i vodeća tela.
Ili i ovo govorim zbog neodovljne spoznaje...![]()

па то се подразумевало, шта се бечиш?
ko da je bitno.. imo čovek krunu vako ili nako...*khm* knez *khm*
![]()

E vidiš.. i ja tako mislila pa pogrešila..Stvarno?!
Ja sam bio uveren da su branili svoju otadžbinu od osvajača... no možda grešim...![]()

Proverio sam sa Jevrejinom covekom STRUCNJAKOM ZA HEBREJSKI JEZIK I GRAMATIKU
Sta ces sad?Ako je Bozije ime prevodimo kao sto tvrdis na sve jezike,zasto se drugacije nazivate vi svedoci,po Spaniji,Francuskoj,Bugarskoj?Nego se svuda razlicito zovete.Zasto ne nosite JEDNO ime.Ja cu ti reci,zato sto niste narod YHVH Boga.I ne huli vise na bozije ime izgovarajuci ga pogresno.
7.Bozija zapovest:
Neces uzimati uzalud imena YHVH,Boga svoga,jer YHVH nece ostaviti bez kazne onoga koji uzme uzalud ime njegovo.

A šta je titula ako ne naziv za nekoga ko ima veća zaduženja od ostalih?Starješina ili Nadglednik nije titula, nego naziv preko kojega se govori o braći koja imaju veća zaduženja od ostalih.
Te navode su postavili sami kršćani u prvome stoljeću, no za razliku od svećenika drugih religija, oni nemaju povlastice i izdizanja bilo koje vrste, nego su u svemu potpuno jednaki.
![]()
![]()

Ma to je jedna recenica.
Zbog cega je u redu kada Jevreji kolju Filistejce a nije u redu kada Templari kolju muslidzose ?
Probaj da mi objasnis zbog cega su Jevreji tako posebni. Mislim da nam spoznaja, molitva i meditacija ne pomazu mnogo u ovom slucaju.

ајмо на православне теме и тамо ћу ти објаснити све што те занима, јер очито овакве теме те збуњују.
ти не читаш Библију већ кулу стражара, зато си и збуњен..

A šta je titula ako ne naziv za nekoga ko ima veća zaduženja od ostalih?
ne poznaješ izgleda baš sve religije...![]()

Da li JS misle da vernici ne smeju postavljati pitanja jer pitanja čine ljude jereticima ???

Zato što Biblija jasno govori da su tada Izraelci bili Božji narod koji je imao Jehovinu podršku, i dopuštenje za te radnje, a postoje razlozi, dok Templari i drugi nemaju Božje odobravanje, jer je Bog postavio nova pravila za novi narod.![]()
![]()

Ne, nego to ti zaključuješ na temelju pogrešne pretpostavke i slabe spoznaje.![]()
![]()
Želim i ja tebi sreće i uspeha u razumevanju pojmova vlast, titula, odgovornost i sl...Ne zaduženja, nego vlast. Na to se odnosi titula.![]()
![]()

Želim ti sve najbolje u razumjevanju Pisma !
Titu 3:2 ...- da ni o kome loše ne govore, da ne budu ratoborni, nego da budu razumni, da budu posve blagi prema svim ljudima.![]()