Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jehovini Svjedoci nemaju činove.

Matej 23:8 - A vi nemojte dopustiti da vas zovu učiteljima, jer jedan je vaš učitelj, a vi ste svi braća! :heart:

Sastanke vodi starješina ili nadglednik ( osoba koja ima uz spoznaju i velike plodove duha )

Na sastancima je program koji se vodi u cijelom svijetu u isto vrijeme, a određuje ga vodeće tijelo ( vjerni i razboriti rob )

Postoje dva puta tjedno predavanja i sastanci.

Ako ti bude neki biblijski citat malo teži za razumijet, slobodno se obrati na PP, tako da ti mogu objasniti i obrazložiti, da neidem ovdje u širinu. :bye:
Ukratko..

Svi ste braća a neki su i starešine, nadglednici i vodeća tela. :lol:

Ili i ovo govorim zbog neodovljne spoznaje...:confused:

A ti si neki magistar gramatike, ili ???

Valjda su STRUČNE osobe kroz proučavanje vjerodostojnije od tebe.
Proverio sam sa Jevrejinom covekom STRUCNJAKOM ZA HEBREJSKI JEZIK I GRAMATIKU
Sta ces sad?Ako je Bozije ime prevodimo kao sto tvrdis na sve jezike,zasto se drugacije nazivate vi svedoci,po Spaniji,Francuskoj,Bugarskoj?Nego se svuda razlicito zovete.Zasto ne nosite JEDNO ime.Ja cu ti reci,zato sto niste narod YHVH Boga.I ne huli vise na bozije ime izgovarajuci ga pogresno.
7.Bozija zapovest:
Neces uzimati uzalud imena YHVH,Boga svoga,jer YHVH nece ostaviti bez kazne onoga koji uzme uzalud ime njegovo.

Aj ti meni objasni zbog cega vi ne prolivate krv u slavu YHWH ?
U S.Zavetu je ocigkedno da se to YHWHu mlogo svidja.
Kakva je to predanost i kakvi ste vi to vernici :mrgreen: ?

Kada malo bolje proućiš, zašto je Bog za vrijeme Izraela vodio ratove, a zašto to danas svome narodu ne dopušta. biće ti mnogo jasnije.

Za tu spoznaju ti je potrebno proučavanje Pisma, jer ne želim raditi velike postove na ovoj temi.

Tko je bio Isusov Bog ??? Kako se zvao ???

Ivan 20:17 - A Isus joj je rekao:...‘Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu.’” :heart: :bye:

Kada malo bolje proućiš, zašto je Bog za vrijeme Izraela vodio ratove, a zašto to danas svome narodu ne dopušta. biće ti mnogo jasnije.

Za tu spoznaju ti je potrebno proučavanje Pisma, jer ne želim raditi velike postove na ovoj temi.
:

Ma to je jedna recenica.

Zbog cega je u redu kada Jevreji kolju Filistejce a nije u redu kada Templari kolju muslidzose ?

Probaj da mi objasnis zbog cega su Jevreji tako posebni. Mislim da nam spoznaja, molitva i meditacija ne pomazu mnogo u ovom slucaju.

srbin.gif

Јер се закон даде преко Мојсија, а благодат и истина постаде од Исуса Христа.

па ти ништа не разумеш:(

Ma u redu, poštujem tvoje uvjerenje i stavove, no ja te pitam da mi objasniš biblijski stih i njegovo značenje. :bye:

Matej 5:17 - Ne mislite da sam došao obezvrijediti Zakon ili Proroke. Nisam došao obezvrijediti, nego ispuniti! :heart:

Ma u redu, poštujem tvoje uvjerenje i stavove, no ja te pitam da mi objasniš biblijski stih i njegovo značenje. :bye:

Matej 5:17 - Ne mislite da sam došao obezvrijediti Zakon ili Proroke. Nisam došao obezvrijediti, nego ispuniti! :heart:

ајмо на православне теме и тамо ћу ти објаснити све што те занима, јер очито овакве теме те збуњују.
ти не читаш Библију већ кулу стражара, зато си и збуњен..

Ukratko..

Svi ste braća a neki su i starešine, nadglednici i vodeća tela. :lol:

Ili i ovo govorim zbog neodovljne spoznaje...:confused:

Starješina ili Nadglednik nije titula, nego naziv preko kojega se govori o braći koja imaju veća zaduženja od ostalih.

Te navode su postavili sami kršćani u prvome stoljeću, no za razliku od svećenika drugih religija, oni nemaju povlastice i izdizanja bilo koje vrste, nego su u svemu potpuno jednaki.

:heart: :bye:

*khm* knez *khm*
:roll:
ko da je bitno.. imo čovek krunu vako ili nako...:lol:

Stvarno?! :eek:
Ja sam bio uveren da su branili svoju otadžbinu od osvajača... no možda grešim... :think:
E vidiš.. i ja tako mislila pa pogrešila..
Znao je Lazar da otadžbinu neće odbraniti.
Misliš da je bio toliko glup da se nadao da će pobediti?
Jok.. samo je verovao u carstvo nebesko...:(

Proverio sam sa Jevrejinom covekom STRUCNJAKOM ZA HEBREJSKI JEZIK I GRAMATIKU
Sta ces sad?Ako je Bozije ime prevodimo kao sto tvrdis na sve jezike,zasto se drugacije nazivate vi svedoci,po Spaniji,Francuskoj,Bugarskoj?Nego se svuda razlicito zovete.Zasto ne nosite JEDNO ime.Ja cu ti reci,zato sto niste narod YHVH Boga.I ne huli vise na bozije ime izgovarajuci ga pogresno.
7.Bozija zapovest:
Neces uzimati uzalud imena YHVH,Boga svoga,jer YHVH nece ostaviti bez kazne onoga koji uzme uzalud ime njegovo.

Uzalud korištenje Božjeg imena je nešto sasvim drugo, nego ga nenamjerno pogrešno izgovarati.

JHVH, Jehova je općeprihvačeni prijevod za ove prostore, dok u drugim zemljama, zbog gramatičkih naglasaka je drugačiji izgovor.

Starješina ili Nadglednik nije titula, nego naziv preko kojega se govori o braći koja imaju veća zaduženja od ostalih.

Te navode su postavili sami kršćani u prvome stoljeću, no za razliku od svećenika drugih religija, oni nemaju povlastice i izdizanja bilo koje vrste, nego su u svemu potpuno jednaki.

A šta je titula ako ne naziv za nekoga ko ima veća zaduženja od ostalih? :lol:

ne poznaješ izgleda baš sve religije...:D

Ma to je jedna recenica.

Zbog cega je u redu kada Jevreji kolju Filistejce a nije u redu kada Templari kolju muslidzose ?

Probaj da mi objasnis zbog cega su Jevreji tako posebni. Mislim da nam spoznaja, molitva i meditacija ne pomazu mnogo u ovom slucaju.

Zato što Biblija jasno govori da su tada Izraelci bili Božji narod koji je imao Jehovinu podršku, i dopuštenje za te radnje, a postoje razlozi, dok Templari i drugi nemaju Božje odobravanje, jer je Bog postavio nova pravila za novi narod. :heart: :bye:

ајмо на православне теме и тамо ћу ти објаснити све што те занима, јер очито овакве теме те збуњују.
ти не читаш Библију већ кулу стражара, зато си и збуњен..

Želim ti sve najbolje u razumjevanju Pisma ! :bye:

Titu 3:2 ...- da ni o kome loše ne govore, da ne budu ratoborni, nego da budu razumni, da budu posve blagi prema svim ljudima. :heart:

Zato što Biblija jasno govori da su tada Izraelci bili Božji narod koji je imao Jehovinu podršku, i dopuštenje za te radnje, a postoje razlozi, dok Templari i drugi nemaju Božje odobravanje, jer je Bog postavio nova pravila za novi narod. :heart: :bye:

Naravno da su imali odobravanje Boga !
Pa vikar hrista, rimski papa je pozvao na sveti rat.
I Jerusalem je oslobodjen od nevernika.
Nema sanse da bi krstasi pobedili da nije bilo milosti bozije.:mrgreen:
Pa recimo bitka kod Doroleje kada su se pojavili pravoslavni sveci u blistavim oklopima i poterali muslimane zajedno sa krstaskom vojskom.
Pa Longinovo koplje koje je nasao Bartolomej.

Nego, zbog cega su tebi ti Jevreji toliko mili i posebni pa branis neodbranjivo ?

Poslednja izmena:
Želim ti sve najbolje u razumjevanju Pisma ! :bye:

Titu 3:2 ...- da ni o kome loše ne govore, da ne budu ratoborni, nego da budu razumni, da budu posve blagi prema svim ljudima. :heart:

ја имам вољу да ти објасним пошто ти не разумеш, али ми није јасно зашто се бојиш отићи на православне теме (нису то сотонистичке теме као што су ти рекли) слободно дођи.

Do sada smo vidjeli da jedino Jehovini Svjedoci imaju određena obilježja.

1. Da se ZOVU po Božjem imenu JHVH ( Jehova ).

Izaija 43:5-7  Ne boj se, jer ja sam s tobom! S istoka ću dovesti potomstvo tvoje i sa zapada ću te sabrati. Reći ću sjeveru: ‘Daj!’ a jugu: ‘Ne zadržavaj ih! Dovedi sinove moje izdaleka i kćeri moje s kraja zemlje, svakoga tko se zove imenom mojim i koga sam stvorio na slavu svoju, koga sam sazdao i koga sam načinio!’ :heart:

2. Da OBJAVLJUJU Božje ime drugim ljudima.

Ivan 17:26 - I obznanio sam im tvoje ime i obznanjivat ću ga, da ljubav kojom si me ljubio bude u njima i ja u zajedništvu s njima.” :heart:

Daljnji detalj je RAZMIŠLJANJE o Božjem imenu. Oni koji NE KORISTE Božje ime nemogu ni da razmišljaju o njemu.

Malahija 3:16 - U to su vrijeme oni koji se boje Jehove razgovarali jedan s drugim, svaki s bližnjim svojim, i Jehova je pazio i slušao. I pred njim se počela pisati knjiga sjećanja o onima koji se boje Jehove i koji razmišljaju o imenu njegovu. :heart:

Jasno se vidi da će PRAVI Božji narod RAZMIŠLJATI o Božjem imenu. :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back