Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da su imali odobravanje Boga !
Pa vikar hrista, rimski papa je pozvao na sveti rat.
I Jerusalem je oslobodjen od nevernika.
Nema sanse da bi krstasi pobedili da nije bilo milosti bozije.:mrgreen:
Pa recimo bitka kod Doroleje kada su se pojavili pravoslavni sveci u blistavim oklopima i poterali muslimane zajedno sa krstaskom vojskom.
Pa Longinovo koplje koje je nasao Bartolomej.

Nego, zbog cega su tebi ti Jevreji toliko mili i posebni pa branis neodbranjivo ?

To što su Hrvati pobjedili Srbe u ratu devedesetih ( Oluja i Bljesak ) je isto bila MILOST BOŽJA, ili ??? :heart::bye:

Do sada smo vidjeli da jedino Jehovini Svjedoci imaju određena obilježja.

1. Da se ZOVU po Božjem imenu JHVH ( Jehova ).

Izaija 43:5-7  Ne boj se, jer ja sam s tobom! S istoka ću dovesti potomstvo tvoje i sa zapada ću te sabrati. Reći ću sjeveru: ‘Daj!’ a jugu: ‘Ne zadržavaj ih! Dovedi sinove moje izdaleka i kćeri moje s kraja zemlje, svakoga tko se zove imenom mojim i koga sam stvorio na slavu svoju, koga sam sazdao i koga sam načinio!’ :heart:

2. Da OBJAVLJUJU Božje ime drugim ljudima.

Ivan 17:26 - I obznanio sam im tvoje ime i obznanjivat ću ga, da ljubav kojom si me ljubio bude u njima i ja u zajedništvu s njima.” :heart:

Daljnji detalj je RAZMIŠLJANJE o Božjem imenu. Oni koji NE KORISTE Božje ime nemogu ni da razmišljaju o njemu.

Malahija 3:16 - U to su vrijeme oni koji se boje Jehove razgovarali jedan s drugim, svaki s bližnjim svojim, i Jehova je pazio i slušao. I pred njim se počela pisati knjiga sjećanja o onima koji se boje Jehove i koji razmišljaju o imenu njegovu. :heart:

Jasno se vidi da će PRAVI Božji narod RAZMIŠLJATI o Božjem imenu. :bye:

а драго ти је што су хрвати протерали србе са својих огњишта и што су нам јевреји 1999 год. послали милосрдног анђела.
како каже "хећим":
потурици нико не верује, ако је турцима крв до лаката њему мора бити до рамена.
е ворки, ворки, нема ништа хришћанско у теби.

Jok. To je bio pregovarački sto.
De su se glavonje dogovorile da se srpska vojska povuče a hrvati šatro izvedu oluje i bljeskove.. inače im ni Zagreb ne bi ostao...:(

Može biti, no sasvim je jasno da Isus Krist i Jehova Bog OSUĐUJU ratove bilo koje vrste, jer se u promjenjenom zakonu govori o ljubavi prema NEPRIJATELJIMA. :bye:

Luka 6:27,28 - A vama koji slušate kažem: Ljubite neprijatelje svoje, činite dobro onima koji vas mrze, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite se za one koji vas vrijeđaju. :heart:

а драго ти је што су хрвати протерали србе са својих огњишта и што су нам јевреји 1999 год. послали милосрдног анђела.
како каже "хећим":
потурици нико не верује, ако је турцима крв до лаката њему мора бити до рамена.
е ворки, ворки, нема ништа хришћанско у теби.

Pa ni Isus nije bio Mesija za Farizeje, tako da se ja neljutim kada mi kažeš da u meni nema ništa kršćanski.

:heart: :bye:

Može biti, no sasvim je jasno da Isus Krist i Jehova Bog OSUĐUJU ratove bilo koje vrste, jer se u promjenjenom zakonu govori o ljubavi prema NEPRIJATELJIMA. :bye:

Luka 6:27,28 - A vama koji slušate kažem: Ljubite neprijatelje svoje, činite dobro onima koji vas mrze, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite se za one koji vas vrijeđaju. :heart:

а ви сте пуни благослова:rotf:
не осуђујете :rotf:

ал се брзо заборавља шта се писало на крстарици, а да не чачкам по другим форумима да покажем вашу благословеност и љубав.

сад озбиљно.
знаш ворки, то се код нас зове лицемерство.:(

ili je u Srbiji bilo vise JS koji nisu hteli da idu u rat (pa je Srba bilo manje) ,
dok su Hrvati bili brojniji kao ratnici i koljaci ljudi , gresni ljudi tj. sotonini, sotona je vladao njima i upravljao

Pa dobro, Sotona je vladao sa svima onima koji su se hranili mržnjom, bilo na jednoj ili drugoj strani. :heart: :bye:

U Zagrebu je bio međunarodni kongres Jehovinih Svjedoka 1991. gdje je bilo mnogo Hrvata i Srba koji su zajedno sjedili i doslovno pokazivali ljubav jedni prema drugima.

Mene osobno je potaklo, kao maloga, kada sam upoznao u Bjelovaru Dušana i Stipu, dva Jehovina Svjedoka ( Srbina i Hercegovca ), koji su između ostalog što su bili duhovna braća, bili i najbolji prijatelji. To me je stvarno fasciniralo. :heart: :bye:

Luka 6:27,28 - A vama koji slušate kažem: Ljubite neprijatelje svoje, činite dobro onima koji vas mrze, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite se za one koji vas vrijeđaju. :heart:
Nisi mi rekao... kako prolazite sa misionarenjem u islamskim zemljama?
Mozda.

Medjutim Nato uz pomoc Hrvatske je pobedio daleko slabiju srpsku vojsku.
to nije cudo, to nije nista neobicno.
Niko nije pobedio srpsju vojsku. Naređeno im je da se povuku.

ama ima li nekoga ovde ko je bio tad u vojsci...:(

Poslednja izmena od moderatora:
а ви сте пуни благослова:rotf:
не осуђујете :rotf:

ал се брзо заборавља шта се писало на крстарици, а да не чачкам по другим форумима да покажем вашу благословеност и љубав.

сад озбиљно.
знаш ворки, то се код нас зове лицемерство.:(

Licemjerstvo je kada osoba NAMJERNO glumi, a duhovni pad je nešto sasvim drugo.

Kada se desi osobi da duhovno padne, tada se ispoljavaju loše osobine, no kada se digne, tada prevladaju plodovi duha.

Svaki kršćanin varira tokom svoga života, pošto je grešan i nesavršen, no bitno je da se uvijek digne poslije duhovnog pada.

Pa dobro, Sotona je vladao sa svima onima koji su se hranili mržnjom, bilo na jednoj ili drugoj strani. :heart: :bye:

U Zagrebu je bio međunarodni kongres Jehovinih Svjedoka 1991. gdje je bilo mnogo Hrvata i Srba koji su zajedno sjedili i doslovno pokazivali ljubav jedni prema drugima.

Mene osobno je potaklo, kao maloga, kada sam upoznao u Bjelovaru Dušana i Stipu, dva Jehovina Svjedoka ( Srbina i Hercegovca ), koji su između ostalog što su bili duhovna braća, bili i najbolji prijatelji. To me je stvarno fasciniralo. :heart: :bye:
Romantično. Hoćeš da kažeš da srbi i hrvati ne mogu da budu prijatelji ako su različite vere?
Silno grešiš sinak...:lol:

Dovoljno je samo da ne budu fanatici.

Licemjerstvo je kada osoba NAMJERNO glumi, a duhovni pad je nešto sasvim drugo.

Kada se desi osobi da duhovno padne, tada se ispoljavaju loše osobine, no kada se digne, tada prevladaju plodovi duha.

Svaki kršćanin varira tokom svoga života, pošto je grešan i nesavršen, no bitno je da se uvijek digne poslije duhovnog pada.

уздигни се и бежанија, ако оћеш да се спасеш.

Nisi mi rekao... kako prolazite sa misionarenjem u islamskim zemljama?

Niko nije pobedio srpsju vojsku. Naređeno im je da se povuku.

ama ima li nekoga ovde ko je bio tad u vojsci...:(

U nekim zemljama je veća netrpeljivost prema nama, a u nekima je manja.

Ja sam tada bio u vojsci, tako da dosta toga znam, no stvar je ta da na svim stranama su postojali zli ljudi koji su radili masakre nad ljudima.

Isus govori o ljubavi, a ja se trudim da ga oponašam. :heart: :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back