Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naivan i/ili ocajan. Bonus poeni ako si skoro doziveo/la neki tezak dogadjaj koji te je jos vise emocionalno izbacio iz ravnoteze.

I dalje mi je interesantno kako je bog koji jos nema uticaja nad zemljom po samom ucenju JS jer sad djavo vlada po celoj zemlji i svim zemaljskim tek sad stvorio JS iako nema moci na zemlji, a ne 2000 godina ranije kad je Jesus iliti bog (navodno) hodao po zemlji.

Nije po učenju Jehovinih Svjedoka, nego po samoj Bibliji koja je Božja riječ.

1. Ivanova 5:19 - Znamo da potječemo od Boga, a cijeli je svijet pod vlašću Zloga. :heart:

Sasvim se jasno vidi da postoje samo dvije grupe ljudi, jedni pod pravim Bogom, a svi drugi pod Sotonom. :bye:

Nije točno.

Ako si uvjeren da je ispravno tvoje, potvrdi argumentima.

:heart: :bye:

па ти онда ниси читао Библију.
мој савет, остави се куле стражара и почни читати Библију, ако је немаш ево ти на једном сајту па прелистај мало http://wwwyu.com/biblija/

3/14 A Gospod reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste. „О ΩN“

3/15 I opet reče Bog Mojsiju: Ovako kaži sinovima Izrailjevim: Gospod Bog otaca vaših, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev, posla me k vama; to je ime moje doveka, i to je spomen moj od kolena na koleno.

За мене сте ви прави Хришћани. Никог не нападате, ширите Христову мудрост, живите у складу са Библијом....
Нормално, и монаси и нека свештена лица у Православљу такође имају моју наклоност.

Hvala na podršci.

Normalno, ima dobrih ljudi u svim područjima živata.

Odnosi se na Božji narod koji će NOSITI to ime, i koji će se ZVATI po njemu. ( JHVH )

Problem je sto se hriscanski bog tako ne zove. To je ime jevrejskog boga iz starog zaveta, a stari zavet pre svega sadrzi srz jevrejskog a ne hriscanskog ucenja. Koliko sam upoznat u novom zavetu (prava sveta knjiga hriscanstca, stari zavet jse pre svega koristi u hriscansrvu zbog nekih moralnih pouka iz prica i postanja), ime boga se ne pominje, a glava JS-a (rusel li mu je ime, nije me bas i briga) je na svoju ruku "ispravno" preveo bibliju i na preko sto mesta stavio Jehova gde ne treba. Ta osoba je znala starogrcki koliko i ja.

Prouči ti malo šta ja pišem bez pristrasnosti.

Rekla sam da su branili svetinju. Branili su hrišćanstvo. :rtfm:

Da nisu trebali da zađu međ turke sa brošuricama? :lol:
E kad pomenuh turke.. kako vam ide misionaranje u islamskim zemljama?

Ne, nisu oni branili kršćanstvo, nego su tako MISLILI, pošto je PRAVO kršćanstvo već do tada bilo u dubokom snu.

Oni su branili ISKRIVLJENO kršćanstvo, koje Biblija naziva OTPAD.

па ти онда ниси читао Библију.
мој савет, остави се куле стражара и почни читати Библију, ако је немаш ево ти на једном сајту па прелистај мало http://wwwyu.com/biblija/

3/14 A Gospod reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste. „О ΩN“

3/15 I opet reče Bog Mojsiju: Ovako kaži sinovima Izrailjevim: Gospod Bog otaca vaših, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev, posla me k vama; to je ime moje doveka, i to je spomen moj od kolena na koleno.

2. Mojsijeva 3:13-15 - No Mojsije je rekao pravome Bogu: “Ako dođem sinovima Izraelovim i kažem im: ‘Bog praotaca vaših poslao me k vama’, a oni me upitaju: ‘Kako mu je ime?’ što ću im odgovoriti?” Tada je Bog rekao Mojsiju: “POSTAT ĆU ŠTO GOD POŽELIM POSTATI.” Zatim je dodao: “Ovako kaži sinovima Izraelovim: ‘POSTAT ĆU poslao me k vama.’” Tada je Bog još jednom rekao Mojsiju: “Ovako kaži sinovima Izraelovim: ‘Jehova, Bog praotaca vaših, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.’ To je ime moje dovijeka i to je spomen moj iz naraštaja u naraštaj. :heart:

Vidiš, ovo ti je ISPRAVAN prijevod, koji govori o pravom smislu ZNAČENJA Božjeg imena, u 13. i 14. stihu, a IZGOVOR je u 15. citatu. :bye:

Problem je sto se hriscanski bog tako ne zove. To je ime jevrejskog boga iz starog zaveta, a stari zavet pre svega sadrzi srz jevrejskog a ne hriscanskog ucenja. Koliko sam upoznat u novom zavetu (prava sveta knjiga hriscanstca, stari zavet jse pre svega koristi u hriscansrvu zbog nekih moralnih pouka iz prica i postanja), ime boga se ne pominje, a glava JS-a (rusel li mu je ime, nije me bas i briga) je na svoju ruku "ispravno" preveo bibliju i na preko sto mesta stavio Jehova gde ne treba. Ta osoba je znala starogrcki koliko i ja.

Žao mi je prijatelju, ali neznanje je najveći neprijatelj ljudskoga uma. :heart: :bye:

2. Mojsijeva 3:13-15 - No Mojsije je rekao pravome Bogu: “Ako dođem sinovima Izraelovim i kažem im: ‘Bog praotaca vaših poslao me k vama’, a oni me upitaju: ‘Kako mu je ime?’ što ću im odgovoriti?” Tada je Bog rekao Mojsiju: “POSTAT ĆU ŠTO GOD POŽELIM POSTATI.” Zatim je dodao: “Ovako kaži sinovima Izraelovim: ‘POSTAT ĆU poslao me k vama.’” Tada je Bog još jednom rekao Mojsiju: “Ovako kaži sinovima Izraelovim: ‘Jehova, Bog praotaca vaših, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.’ To je ime moje dovijeka i to je spomen moj iz naraštaja u naraštaj. :heart:

Vidiš, ovo ti je ISPRAVAN prijevod, koji govori o pravom smislu ZNAČENJA Božjeg imena, u 13. i 14. stihu, a IZGOVOR je u 15. citatu. :bye:

Ma covece, Mojsije je sve lazi izmisljao "u hodu" , kako je vreme odmicalo tako su lazi postajale vece posto mu je narod kukao oko toga sto ih je nagovorio da odu iz bericetnog Misira u sinajsku pustinju.

у Ворки хвала ти за тај новокомповани превод који је потврдио име које сам рекао одмах у старту име Господње
ПОСТОЈЕЋИ
хвала још једном :ok:

Žao mi je prijatelju, ali neznanje je najveći neprijatelj ljudskoga uma. :heart: :bye:

U pravu si. Ponekad zalim one u velikoj zabludi, nadam se da ce ljudi da se opamete i vide da 90% religija trazi pare i slepu lojalnost do smrti, a ostalih 10% potpunu kontrolu nad svojim clanovima i preobrazbu ili nestanak ostalih religija i nevernika. Cik pogodi gde spada vasa.

Jehovah.ashx

Jel, po čemu su oni bili Božji narod ??? :heart: :bye:

Kako po čemu?
Pa Srbe štite njihovi bogovi.
Juče bio praznik boga Svetovida, belog boga, ratnika i zaštitnika srpskog roda i ti pitaš po čemu su Srbi božji narod... svašta... :roll:

Car Lazar se uzdigao u nebesa i od tad smo nebeski narod. :rtfm:

*khm* knez *khm*
:roll:

A nebeski narod smo odkad smo sleteli sa Sirijusa.

Sirijus je zvezda, tako da je nemoguće da bilo sleti sa Sirijusa. :rtfm:

A ti si neki magistar gramatike, ili ???

Tako nešto ne postoji. :rtfm:

Valjda su STRUČNE osobe kroz proučavanje vjerodostojnije od tebe.

E, ovo me je oduvek zanimalo.
Ko su te stručne osobe za tumačenje i proučavanje?

Ne zovu se po Bozijem imenu.YHVH je glagol"biti"treceg lica jednine prostog buduceg kontinuiranog vremena.To nije samo prosto buduce vreme,vec i CAUSATIVE i znaci"onaj koji je uzrok postojanja."U pitanju je glagolski oblik biti u sva tri vremena istovremeno,koji je bio,koji jeste i koji ce biti.Takvo glagolsko vreme ne postoji u indoevropskim jezicima,i ne moze da se objasni prevodom.U modernom hebrejskom jeziku,prosto buduce vreme od glagola"biti"YHVH je Yihweh.Kako se vremenom jezici menjaju,kao i izgovori i akcenti,danas ovo YIHVEH nije isto sto i kojim se Bog objavio Mojsiju.Po nekim lingvistickim zakonitostima kako se jezik menjao,pretpostavlja se da se YHVH izgovarao YAHUWAH.
Jehova nije pravilan izgovor jer je nastao u 16.veku kada su prevodioci Biblije Martina Lutera nasumice ubacile samoglasnike e,o,a.Ima Yahve je uzeto iz samaricanskog izgovora iz 5 veka nove ere od"Yabe" ili "Yabhe"i nema nikakve gramaticke osnove.
Dakle da se zovete bo bozjem imenu,ne zovete se.

Samo da dodam da se avramski bog zapravo zove YHV, tj. Jahu, i bog je plemena kod koga se Mojsije sklonio od ruke zakona posle svoje nevaljalštine.
Jevreji su preuzeli tog boga, koji svoje poreklo duguje zoroastrizmu, kao i mitove vezane za njega i prilagodili mu svoju religiju uz neznatnu izmenu njegovog imena. :bye:

Rekla sam da su branili svetinju. Branili su hrišćanstvo. :rtfm:

Stvarno?! :eek:
Ja sam bio uveren da su branili svoju otadžbinu od osvajača... no možda grešim... :think:

Sada ću navesti daljnji dokaz koji govori o povezanosti Jehovinih Svjedoka sa Božjim imenom JHVH (Jehova ). :bye:

Pravi Božji narod OBJAVLJUJE Božje ime drugim ljudima :rtfm:

Ivan 17:6 - Objavio sam tvoje ime ljudima koje si mi dao iz svijeta...:heart:

Ivan 17:26 - I obznanio sam im tvoje ime i obznanjivat ću ga...:heart:

Danas jedino Jehovini Svjedoci govore i uče druge ljude o Božjem imenu JHVH.

Zašto to ne rade i druge religijske zajednice ?

Koje ime je Isus Krist objavljivao ljudima ?

Trebamo li slijediti u svemu Krista ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back